Bu herifin takımı atletizm odaklı değil mi
Ne zaman izlesem taktiksel anlamında pek bir şey göremiyorum.
Reis atletizm, fizik kondisyon ön planda evet ama en son pazar günü Stutgart maçlarını izledim. Bir kere diziliş çok enteresan, 3lü defans gibi ama hücum ederken resmen 9 kişi. Sadece 1 stoper kalıyor geride, diğeri orta saha oyuncusu gibi takılıyor. Angelino ve sağdaki adam zaten açık gibi oynuyorlar. 3-5-2 Brezilyasındaki Cafu ve Carlos’tan çok daha ofansif.
Hayvan gibi kondisyonları olduğu için yorulmuyorlar da, geriyi de idare ediyorlar. Ceza sahası önüne City gibi yığılıyorlar. City gibi orada kısa paslarla 2ye 1lerle pozisyona giriyorlar. (Bunu City gibi yapıyorlar demiyorum yanlış anlaşılmasın) Stutgart çok erken 10 kişi kaldı ama normalde de böyleler.
Ben keyif alıyorum ya bu adamın takımını izlemekten ki sen de biliyorsun 3-5 senedir Nagels Nagels diye bağırıyorum burada. Geçen sene Atletico-Leipzig eşleşmesinde bunlara basmıştım hatta sırf Nagelsmann’a güvenimden, başlıkta muhabbeti de dönmüştü baya
Atalanta ve Salzburg da farklı diziliyor mesela, farklı oynuyorlar. Atalanta’nınki biraz daha Leipzig’e benziyor. Bilmiyorum uygun oyuncularla bu dizilişte mi marifet? 3’ü de çok başarılı takım.
Şimdi Bayern’in çok daha kaliteli ayaklara sahip olduğunu düşünürsek, aynı fizikaliteyi, atletizmi Bayern’de yakalarsa PSG, Madrid, Barca birleşse bunların önünde duramaz. Öyle de bir iddiam var.
Sizler daha fazla maç izliyorsunuz artık, daha hakimsiniz bilmiyorum. Normalde hafta 25 maç izleyen ben çocuktan 3 tane maçı 90 dk izleyemez oldum açıkçası. O yüzden artık burada yorumlarına itimat ettiğim genç arkadaşların daha iyi yorumlar yapacağını söylemekten gocunmam.