NBA Final | Miami Heat 2-4 Dallas Mavericks | Şampiyon Mavericks!

Cevap: NBA Final | Miami Heat 2-4 Dallas Mavericks | Şampiyon Mavericks!

Lebron hala yuzuyu takamamis, 2-0'dan sampiyon oldular helal olsun. Dirk dalga gecebilir simdi Wade ve Lebron'la :D

Bu yorumuna sadece gulerim kardes :2aloh1:

Magic Johnson > Isiah Thomas > Stockton>digerleri

Biraz yavaş gül. Jason Kidd'i anlayabilmek zordur. MAgic Johnson evet en iyi denilebilir fakat asla tam bir point guard hissiyatı vermedi. Forvet-Guard karışımı birşeydi. John Stockton Karl MAlone olmasa bu kadar meşhur olmayacaktı belki. Isiah Thomas efsaneler arasında ama asla bir Jason Kidd düzeyinde değildi.

O zamanki savunma ve hucum sistemleri ile şuankileri karşılaştırıyorsundur umarım. Şuanda hala Pele dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu ünvanını taşıyor ve bu çok saçma. Jason Kidd gibi bir guard dünyaya gelmedi şu ana kadar.

Miami seney şampiyon olacaksa bu kesinlikle pivot bölgesine yapıcağı transfere bakar.Ben olsam Mike Miller ve Chris Boshu gönderip sağlam bir pivot almaya çalışırım.Çünkü Boshun bölgesinde 4 numarada Udonis Haslem rahatlıkla orada iş yapar.

Deandre Jordan,Nene Marc Gasol gibi adamlar Miamiyi 2 level yukarı çıkartırlar.Eğer Miami pivot almazsa seneyede aynısı olur ve Nba finalini bu sefer göremezler.

Biraz yavaş gül. Jason Kidd'i anlayabilmek zordur. MAgic Johnson evet en iyi denilebilir fakat asla tam bir point guard hissiyatı vermedi. Forvet-Guard karışımı birşeydi. John Stockton Karl MAlone olmasa bu kadar meşhur olmayacaktı belki. Isiah Thomas efsaneler arasında ama asla bir Jason Kidd düzeyinde değildi.

O zamanki savunma ve hucum sistemleri ile şuankileri karşılaştırıyorsundur umarım. Şuanda hala Pele dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu ünvanını taşıyor ve bu çok saçma. Jason Kidd gibi bir guard dünyaya gelmedi şu ana kadar.

Magic Johnson dediğin adamı kaç kere izledin? Point god denen adam.Hissiyat vermedi diyor :D ben bütün 80li yıllardaki final serilerini indirdim, izledim, Tavsiyem sende izle.Guardlık nasıl yapılır gör.

Magic Johnson dediğin adamı kaç kere izledin? Point god denen adam.Hissiyat vermedi diyor :D ben bütün 80li yıllardaki final serilerini indirdim, izledim, Tavsiyem sende izle.Guardlık nasıl yapılır gör.

Ben yıllar evvel izledim onları merak etme. Hissiyat vermedi dediğim adam boyuyla posuyla guard gibi değil. Evet point guard ama point guard gibi point guard değil. Sen sürekli pivot gibi oynayan point guard gördün mü başka ? Ben de Magic Johnson hayranıyımdır, ama Guardlık nasıl yapılır görmek istiyorsan onun karşılığı ilk olarak Jason Kidd'dir hem de Phoenix Suns zamanlarından beri. Magic Johnson fiziğinin ekmeğini çok yedi bunu unutmayalım.

Asıl 2 metre boya pg oynamak zordur.Ufak detaylar onlar.Tarih en iyi pg olarak hep Magic'i yazdı. Kidd dersen faal en iyi pg derim haklısın.

Magic Johnson ve Stockton gibi efsanler varken Kidd'e en iyi demek olmadı olmamalı :o

Asıl 2 metre boya pg oynamak zordur.Ufak detaylar onlar.Tarih en iyi pg olarak hep Magic'i yazdı. Kidd dersen faal en iyi pg derim haklısın.

Haklısın o da zor. ama ekmeğini de yedi o boyun. Fakat ilk başta da dediğim gibi Magic Johnson çoğunlukla ilk sırada gösterilir. Ben Jason Kidd'i en iyi olarak görüyorum, sadece benim fikrim bu. Fakat sen hayır Magic Johnson'dur dersen, hayır diyemem. Magic Johnson efsanedir sonuçta. Jason Kidd'in benim için yeri başkadır. Faal en iyi guard belki diyemem şu an , ama oynadığı yılların tartışmasız en iyi guardıdır. Bana göre ise gelmiş geçmiş en iyi guarddır. (MAgic Johson ile birlikte diyeyim, onu da çok severim).

Magic Johnson ve Stockton gibi efsanler varken Kidd'e en iyi demek olmadı olmamalı :o

Ya Allah aşkına tamam Stockton efsane de, Jason Kidd ile bir tutmayın Stockton'ı falan. Oldu olacak Mark Jackson, Gary PAyton'u da sıraya sokalım. Jason Kidd özel bir oyuncu, nerdeyse tribble double istatistikleri yakalamış bir PG...

Ne diyon yahu asla bir PG hissi vermedi nedemektir?

Magic Johnson=5 yüzük, 3 tane MVP, 3Finals MVP ve finallerdeki efsane anlarini anlatmama gerek varmi?

Magic'in '87 finallerini izle gel sonra kendinden utanirsin ben nasil bu adam'i Kidd'le karsilastirdim diye.

çaylak yilinda finalde maçi Center baslayip PG bitirip 42 sayi 15 assist 8 assist yapip takimina sampiyonluk getiren adam'dan bahsediyoruz burdan.

+Magic ve Bird rekabeti NBA'de devrim yapmistir.

-------------------

Isiah Thomas= 2 yuzuk, 1 finals MVP ve takimdaki 1 numarali adam olarak bunlari yapti.

Ve zaten o zamanki takimi efsanedir, Pistons ozamanlar MJ'i her sene yeniyordu.

-------------

Kidd bu era'nin en iyi ikinci PG'sidir Nash'in arkasinda. Magic'i biraktim, Stockton Frazier fln hepsi Kidd'den daha iyi PG'lerdir

Point Guard konusunda fikrimi daha açıklamadım. ;)

Refik lutfen bu konu uzerinden yorumunu alabilirmiyiz, blogunda kesin vardir ama simdi oraya gidip butun yazdigin seyler arasinda aramak istemiyorum

Saygilar

Hakkı fena abartmış.

Kidd, bizim jenerasyonumuzun izlediği açık ara en iyi point guarddır. Nash'ten çok daha iyi bir point guard olduğu açık ve net bariz. O haldeki New Jersey Nets'i iki kere NBA finaline sadece ama sadece Kidd çıkarabilirdi. Jason Collins'in pivot oynadığı, Kittles, Jefferson, sakatlıklarla boğuşan Kenyon Martin gibi adamları tek başına taşıyıp finale götürmüştür. Karşısında San Antonio ve Lakers gibi aşırı dominant (Duncan-Robinson, Shaq-Kobe) takımlar olmasaydı şampiyon bile olabilirdi ki o zamanlar Batı da Doğu'dan bariz üstündü.

O yüzden boş boş yorumlar yapmayın arkadaşlar, Kidd bizim jenerasyonumuzun gördüğü en iyi point guarddır ve NBA tarihinde Magic'ten sonraki en iyi PG'dir. Frazier, Isiah falan demiş Hakkı zaten yuh PG'nin bir sözlük anlamına bak la önce.

Ayrıca;

Magic, Worthy-Abdul Jabbar gibi adamlarla,

Isiah, Laimbeer, Dumars, Rodman gibi adamlarla,

Stockton da Malone gibi bir adamla oynamıştır.

Kidd'in oynadığı adamlara baktığınızda aradaki farkı rahatça görürsünüz.

Kidd, bizim jenerasyonumuzun izlediği açık ara en iyi point guarddır. Nash'ten çok daha iyi bir point guard olduğu açık ve net bariz.

Her ikiside takimini daha iyi yapiyor kesinlikle ama Nash daha iyi pasör ve çok daha iyi skorer/sutor.

Her ikisinin en iyi senelerini karsilastirsak:

Kidd: 18.7 PPG, 8.9 APG ve 6RPG (41% FG) (2002)

Kidd: 15 PPG 9,2 APG ve 7 RPG (38% FG) (2003)

Nash: 18 PPG, 12 APG ve 3 RPG (51% FG) (2005)

Nash: 19 PPG, 11 APG ve 4 RPG (53% FG) (2006)

+ 2 MVP kazandi Nash bunun yaninda.

Kidd savunmada bence daha iyi ama Nash hucumda açik ara daha efektif bir oyuncu

O haldeki New Jersey Nets'i iki kere NBA finaline sadece ama sadece Kidd çıkarabilirdi. Jason Collins'in pivot oynadığı, Kittles, Jefferson, sakatlıklarla boğuşan Kenyon Martin gibi adamları tek başına taşıyıp finale götürmüştür. Karşısında San Antonio ve Lakers gibi aşırı dominant (Duncan-Robinson, Shaq-Kobe) takımlar olmasaydı şampiyon bile olabilirdi ki o zamanlar Batı da Doğu'dan bariz üstündü.

Nash'in oynadigi konferans çok daha zordu, madem Kidd'in kaybettigi finalleri konferans'a bagliyoruz ayni sey Nash içinde geçerlidir.

O yüzden boş boş yorumlar yapmayın arkadaşlar, Kidd bizim jenerasyonumuzun gördüğü en iyi point guarddır ve NBA tarihinde Magic'ten sonraki en iyi PG'dir. Frazier, Isiah falan demiş Hakkı zaten yuh PG'nin bir sözlük anlamına bak la önce.

Isiah Thomas, Oscar Robertson, Steve Nash, Stockton, Gary Payton gibi adamlar Kidd'den daha iyidir.

Isiah Thomas ve Oscar Robertson açik ara Kidd'den daha iyidir.

Steve Nash'i Payton'i Stockton'i fln hadi su bu diye karsilastirsin ama top 3= Magic, Oscar, Isiah.

Isiah takimini finale tasiyip Magic'li lakersi yendi, MJ'li Bulls'u yendi lan daha ne. Kidd dandik bir konferanstan çikip Lakers ve Spurs tarafindan darmadagan edildi.

Stockton'da gelmis geçmis en çok double double yapan oyuncu (Sayi-Assist olarak)

Magic, Worthy-Abdul Jabbar gibi adamlarla,

Isiah, Laimbeer, Dumars, Rodman gibi adamlarla,

Stockton da Malone gibi bir adamla oynamıştır.

Kidd'in oynadığı adamlara baktığınızda aradaki farkı rahatça görürsünüz.

Iyi ozaman Kobe Shaq'le oynadi, Bird McHale'le oynadi, Magic Kareem'le, Jordan Pippen'le.

Bunlarida hiç kaide almayalim

Nash süperdir reyizdir fakat Kidd ayrı.

Kidd süperdir reyizdir fakat Magic Johnson ayrı. :)

Gary Payton'ı da koydun ya oraya, daha bir şey demiyorum. Hala öğrenememişsin istatistiklerin hiçbir anlamı olmadığının. Lebron'u gördük işte.

Kidd, bizim jenerasyonumuzun gördüğü en iyi PG'dır. NOKTA

Gary Payton'ı da koydun ya oraya, daha bir şey demiyorum. Hala öğrenememişsin istatistiklerin hiçbir anlamı olmadığının. Lebron'u gördük işte.

Kidd, bizim jenerasyonumuzun gördüğü en iyi PG'dır. NOKTA

Renkdaş bu adamlar iş fenerli Alex'e gelince "istatistik ne yeaa" derler. İş kendi sevdikleri adamlara gelince birden istatistikleri ortaya çıkarırlar. Tam ergen işi. Jason Kidd ile Nash'i kıyaslamak basketbola ihanettir. Tamam Nash de süper bir oyuncu , ama Nash Hagi ise Kidd bu işin Maranodasıdır. Kidd bambaşka bir olaydır. Biri basketbolun kitabını yazacaksa bu mesela Kidd olabilir öyle diyeyim. Kerry Kittles, Jason Collins gibi adamlarla finale yükseldi bu yüce insan. Kenyon MArtins ve Richard Jefferson'a Kidd'den önce ve sonra diye bakabiliriz mesela. Kidd ile biri kıyaslanacaksa Bu Magic Johnson olur ancak ama benim gözümde Kidd gelmiş geçmiş en iyi point guarddır. Ama biri "hayır Johnson en iyidir" derse de birşey demem. MAgic Johnson bir efsane sonuçta. Dediğin gibi şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki gördüğümüz jenerasyonun en iyi PGsi Jason Kidd'dir.

Geri
Üst Alt