Nicolò Zaniolo'nun Maliyeti Açıklandı

Bu arada hazımsız Roma tarafı vereceğimiz maaşı da şişirmiş pis hazımsız herifler. Bunun sebebini aktaralım:

Zaniolo ilk takasla gelen genç oyuncu olduğu için çok az bir para kazanıyor Roma'da. İlk yıldan potansiyelini ortaya koyup ileride Ballon d'Or alacak kadar iyi bir oyuncu olduğu anlaşılınca Roma hemen geldikten bir sezon sonra kontrat yapıp ciddi bir zam yapıyor maaşına süreyi de uzatıyor. Bizim geçen sene Kerem'le yaptığımız gibi bir nevi.

Tüm bu sakatlık zart zurt süreçlerinin sonunda geçen sezon sonuna doğru toparlayınca Zaniolo'yla yine sözleşme yapmak istediler geçen yaz, zaten 2024'te bitiyordu kontratı yani iki yılı kalmıştı. Adam ciddi bir zam istiyor (takımda en çok kazanan 5 topçudan biri olmak istiyor). Roma da hayır mayır diyince ilk sürtüşme orada başlıyor aslında.

Sonra bu devre arası Milan'ın daha düşük maaş teklifini bile kabul etmiş sırf gidebilmek için. Fakat transferler yattıktan sonra Roma gel sana aynı maaştan uzun kontrat yapalım diyince hayır demesi ipleri koparan şey oluyor.

Romalılar tutuşuyordur onlardan €3.5-4m net maaş istemiş çünkü.

Zaniolo hızını biraz kaybetmiş olsa da kanat oynar burada, sadece @Keramettin TANRIVERDİ nin daha önce dediği gibi daha önce defansif olarak katkısı olmayacağı için o sağ kanat savunmasında defansif sorun yaşayabiliriz.Yoksa oyuncu ice çekerek sut çeker, ters top atar rakip bekleri yatırır, kaldırır o konuda sıkıntı olmaz

Geçen bir basın toplantısında Tostos başkan Erden babanın cebinden €30m verdiğini söylüyordu bu transferle €50m falan verecek galiba kral. Param olsa da ben de versem be. Sola da Chiesa alırdık.

Zaniolo hızını biraz kaybetmiş olsa da kanat oynar burada, sadece @Keramettin TANRIVERDİ nin daha önce dediği gibi daha önce defansif olarak katkısı olmayacağı için o sağ kanat savunmasında defansif sorun yaşayabiliriz.Yoksa oyuncu ice çekerek sut çeker, ters top atar rakip bekleri yatırır, kaldırır o konuda sıkıntı olmaz
Boey defansif olarak güçlü acaba Zaniolo için daha iyi olmaz mı defans düşünmek yerine direk hücuma konsantre olsa sezon da sağlıklı olursa 25 belki 30 gole katkı yapabilir.

Hayırlı olsun. 2-3 gündür odak noktamı kısmi de olsa farklı yöne kaydırabildiğim sınırlı müspet gelişmelerden biri de bu haberdi. Keşke şartlar elverseydi de konuyla ilgili daha coşkulu taraftar veya rakip taraftar yorumları okuma şansımız olsaydı.

Boey defansif olarak güçlü acaba Zaniolo için daha iyi olmaz mı defans düşünmek yerine direk hücuma konsantre olsa sezon da sağlıklı olursa 25 belki 30 gole katkı yapabilir.
Skor katkısı yüksek olduğu sürece defansif eksikliği sorun yaratmaz.Eger skor katkısı olmazsa çekilmez olur tabii ama ben yüksek skor katkısı olacağını düşünüyorum.

Mertens seneye emekli olup kenar yonetime dahil olur mu? Veya seneye sonradan girip diri sekilde oynar.
Yeterince maçta forma giyerse sözleşmesi uzuyor giyecektir ve sözleşme uzayacaktır ama artık biraz daha rotasyon/hamle oyuncusuna dönüşür. €2.9m alacak galiba o durumda.

Bir bilgi daha:

Fiorentina 400 bin euro yetistirme bedeli aliyor bu transferden.
Inter'de ayrica bidaki satistan 15% pay koydurmus zamaninda, yani onlarda 2.250.000 euro aliyormus.

Roma'ya bu durumda net eline gecen 12.350.000 euro .

Hala çok hızlı ama hızlanması eksilmiş gibi biraz, daha doğrusu insanların içinden geçmesini sağlayan o ani patlayıcılığı

Kapanan konuda da yazmıştım yarın bi daha bağları koparıp 6 ay oynamasa bile yazın yine en kötü 10 milyona alıcı çıkar, bence riskli bir transfer değil, maksimum 6-7m zarar edip bir şekilde elinden çıkartılır, kime 6-7 milyon gömmedik?

+ Ben İcardi'nin alınmasına da kesin gözüyle bakıyorum artık, hiç bi yönetici çıkıp İcardi'nin parasını Zaniolo'ya gömdük kimse k.bakmasın gibi bir şey demez yazın.

Bence benim bile zorakî en olumlu sınırlarımı zorlayacak kadar güzel bi alışveriş çıkarmış bizimkiler.

İlk mesajımda zaten sınırları belirlemişim kendimce. Dahası da güzel yapılmış.

Transfer Nöbeti #3

Okan hoca bunu üst seviyeye çıkarır hızını da temposunu da gücünü de fazlasıyla kazanır. Mental açıdan kötü durumdaydı gereken şefkati Florya'da alacaktır.

Roma genelde bonservisleri acikliyordu. Ama ne Zanioloda, ne Zekide rakam yazmislar.

Ama simdi biraz düsündükten sonra, Romano ve DiMarzio zaten Roma 25e razi demiyormuydu bizim ilk kiralik teklfiinden sonra? Adamlarin ilk hedefleri 25 milyonduysa, biz niye bonsularla 29,5 veriyormussuz? Belki 15 + 6,5 kolay bonus ve 6,5 hayatta verilmeyecek bonus olabilir mi?
cok uzun suredir ilk defa birinin "ne .. ne" baglacini dogru yazdigini gordum. helal

Evet tabii ama her insanın doğal bir fiziksel limiti var. Mata mesela bir yıl daha kalsın istemem ama şu haliyle bile kullanışlı. Seneye Mertens o role geçer gibi düşünüyorum.
Evet, yine de insallah Mata 2 - 3 gol ve asist yapar da guzel ayriliriz. Boyle adamlar ileride lazim olur. En azindan kendisini buraya da ait hissetsin.

Geri
Üst Alt