nohut dürüm

Bugünden bahsetmiyorum. Eskiden bahsediyorum. Hatta senin gibi dinozor abilerimizin çocukluğunda ülke daha çok yokluk yaşamıştır. Sizin tuzunuz kuru olabilir. M5 kullanan arkadaşınıza sorun belki yokluk yaşamıştır çocukken.
Trafik kazasında öldü soramam ne yazık ki.

Yanında/içinde zeytinyağlı bol yeşillik veya harici zeytinyağlı garnitür/çoban falan olmazsa, hard kabız yapacak bir enteresanlık..
Fena değil, ama gerek olmadığı kanaatini taşıyorum. Karbonhidrat arası karbonhidrat çılgınlığını benimsemem mümkün değil. Ayrıca büyük üstat Tamer Tuna kabız yapabileceğini söylemiş yahu nohut lif manyağı bir bakliyat niye kabız yapsın.
Bir ümmet dostu bile video atmamış.

Kabızlık konusunda bana yaptığın eleştiriyi kendin boşa çıkardın reyiz..

Bak gördünmü nasıl dürüyolar.. Aynı benim dediğim gibi, önce tavada yağ ve sebze ile soteliyolar, sonra da dürüme koyarken bol yeşillik ve sebze basıyolar içine.
Aslında bu yaptıkları sıcak nohut piyazdan farkı, içinde haşlanmış yumurtanın olmaması. Kuru fasulye ve haşlanmış yumurta ile yapılsa adı sıcak piyaz dürüm olacak kesinlikle...

Son düzenleme:
Kabızlık konusunda bana yaptığın eleştiriyi kendin boşa çıkardın reyiz..

Bak gördünmü nasıl dürüyolar.. Aynı benim dediğim gibi, önce tavada yağ ve sebze ile soteliyolar, sonra da dürüme koyarken bol yeşillik ve sebze basıyolar içine.
Aslında bu yaptıkları nohutlu sıcak piyzdan farkı, içinde haşlanmış yumurtanın olmaması. Kuru fasulye ve haşlanmış yumurta ile yapılsa adı sıcak piyaz dürüm olacak kesinlikle...
Anlamakta güçlük çektim doğrusu, ama kesin sen haklısındır büyük üstat farkında olmadan bir yerde hata yaptık demek ki.

Üniversitede bir arkadaşım ekmek arası leblebi yerdi, şaka değil ha cidden yerdi. Yerken de büyük keyif alırdı.
O da bişey mi ? Evden nevale olarak yarım ekmeğin arasına kızarmış patates doldurup bide sıkı sıkı sararak paketleyeni biliyorum yaw.. Sadece patates yani başka yeşillik/tomat/soğan falan da yok...

O da bişey mi ? Evden nevale olarak yarım ekmeğin arasına kızarmış patates doldurup bide sıkı sıkı sararak paketleyeni biliyorum yaw.. Sadece patates yani başka yeşillik/tomat/soğan falan da yok...
Patso diyorlar ona.

adının ne önemi var, tamamı karbonhidrat ve kızarmış yağ..
Beslenmede mühim olan; sebzenin, karbonhidrattan veya proteinden fazla olması..
Saçma sapan bir şey katılıyorum, ortaokulda veya ilkokulda ben de yerdim diye hatırlıyorum. Ketçap-mayonez ikilisi bir araya gelince çocuklarda cazibe yaratıyor nedense. Yetişkin bir insan neden yer fikrim yok ama.

Saçma sapan bir şey katılıyorum, ortaokulda veya ilkokulda ben de yerdim diye hatırlıyorum. Ketçap-mayonez ikilisi bir araya gelince çocuklarda cazibe yaratıyor nedense. Yetişkin bir insan neden yer fikrim yok ama.
yoo, yooo... bunda ketçap mayonez falan hiiiiç bişey ... 3/4 ekmeği yarmış, top gibi 1 kilo kızarmış patdes i arasına gömmüş, bide basa basa paketlemiş, olmuş ptataes tostu. .. Bide yerken ekmeğin kenarlarından patatesler firar ediyodu yaw.. :ROFLMAO:
Adam yanına hiç olmazsa bi kuru soğan, domat bilemedin hıyar falan koyardı poşete..:love:

O ketçap mayenez olayını biz küçükken evlerde sıcak bazlama yapılırken, bazlamaya üç-beş bıçakk dürtülür tereyağ sürülür, üstüne de ev salçası ve yoğrt sürülürdü. Koştura koştura oynarken yerdik iştahla..;D:uiyy::uiyy::hat::ka:

Bunu Antep te yedim bir ozelligi yok,bunun yerine Antep Asina da icli.kofte veya yolunuz duserse Tarsus Kervan lokantasinda humus yiyebilirseniz bayilacaginizin garantisini veririm,karisindaki Edip Usta da oturup kebap yerken sipariste edebilirsiniz bu arada ben Tarsus'lu degilim

Dürüm dedin böyle olur:

etli-fajita-durum.webp

Etli dürüm tarifi

Malzemeler:
1 kg parça dana eti
1 büyük soğan
100 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Sumak
Kimyon
Lavaş ekmeği

Hazırlanışı:
Etleri küçük parçalar şeklinde kesin. Soğanı kıyıp etlerle birlikte bir tencereye alın. Üzerine tereyağı ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Etler yumuşayınca tuz, karabiber, kimyon, sumak ekleyip biraz daha pişirin. Lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Sıcak servis yapın.

Geri
Üst Alt