İbrahim Gençtürk
Büyük Kaptan
- 25 Ağustos 2015
- 23.639
- 7.631
- 1.123
nerde boş beleş yiyecek var hepsi yararlı
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
gusel de..Dürüm dedin böyle olur:
Ekli dosyayı görüntüle 28593
Etli dürüm tarifi
Malzemeler:
1 kg parça dana eti
1 büyük soğan
100 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Sumak
Kimyon
Lavaş ekmeği
Hazırlanışı:
Etleri küçük parçalar şeklinde kesin. Soğanı kıyıp etlerle birlikte bir tencereye alın. Üzerine tereyağı ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Etler yumuşayınca tuz, karabiber, kimyon, sumak ekleyip biraz daha pişirin. Lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Sıcak servis yapın.

ne içiyosan bende istiyombaska bir canlinin canini yiyerek hayatta kalmak sanki asil kotuluk dunyada.
dinlerde bu kotulugu maske etmek icin yaratilmis insan hikayeleri.
baska turlu nasil goz gore gore yapilir bu canilik?
toplu katliam yapip adina bayram bile diyebilirsin bu sayede.
Koreliler köpek seviyormuşbaska bir canlinin canini yiyerek hayatta kalmak sanki asil kotuluk dunyada.
Koreliler köpek seviyormuş
Ayrıca et her daim yenildi, dinlerin çıkma zamanın çok öncesinden.
Nohut dürümü İstanbul Güngören'e yakın arkadaşlar Hamonun Yerinde yiyebilir. Oldukça lezzetli, uygun fiyatlı ve doyurucudur. Ciğer sevenler içine kavrulmuş ciğer de ekletebilir. Ayrıca nohutu evde haşladıktan sonra üstüne pul biber, tuz ve kekik gezdirip fırınlayabilirsiniz. Çok güzel nohut cips olur. Pilav nohut ise zaten bilinen bir lezzet olduğundan konuşmaya gerek yok.
Nohut cipse hafif zeytinyağı gezdirmeyi unutmayınız. Deneyin, tadın bu güzelliğimi de unutmayın. Özellikle Cimbomun bol gollü kazanacağı maçlarda çayın yanında götürüp zevkin doruklarına çıkabilirsiniz.Nohut dürümü İstanbul Güngören'e yakın arkadaşlar Hamonun Yerinde yiyebilir. Oldukça lezzetli, uygun fiyatlı ve doyurucudur. Ciğer sevenler içine kavrulmuş ciğer de ekletebilir. Ayrıca nohutu evde haşladıktan sonra üstüne pul biber, tuz ve kekik gezdirip fırınlayabilirsiniz. Çok güzel nohut cips olur. Pilav nohut ise zaten bilinen bir lezzet olduğundan konuşmaya gerek yok.
Özellikle İstanbul'da yaşayıp bu lezzeti tatmayanlar için üzülürüm. Bu işi en güzel İstanbul'da yapıyorlar. Fatih, Karaköy, Kadıköy, Üsküdar başta olmak üzere bir çok yerde güzel pilavcılar bulunmaktadır. Genellikle yanında tavukla tercih edilir. Nohut dürüm gibi zor bulunan bir lezzet değildir. Ayrıca lokantaya gitmeye gerek yoktur. Evde de çok rahat nohutlu pilav yapılabilir. Tavsiye olarak tabağınıza aldıktan sonra üstüne kekik, pul biber ve hafif karabiber gezdirin. Yanına da tereyağında kavrulmuş patatesli tavuk varsa değmeyin keyfinize.Bence var
anlatman lazim o lezzeti.
Konus.
baska bir canlinin canini yiyerek hayatta kalmak sanki asil kotuluk dunyada.
Cok sacma, baska canlilari her canli yer. Bitkiler de canli. Baska hayvanlar diyeceksen, baska hayvanlari yiyen hayvanlar da var.
Iste suru mantigina birebir ornek.
Yapanlar var, o halde dogrudur.
Bu mantikta dusunursek, insanlar arasinda birbirini olduren insanlar da var. Biz de mi oldurelim? veya senin mantigina gore hangi etik kurallar cercevesinde bunu sorgulayabiliriz? Bu birinci hatan.
Ikinci hatan ise bitikleri tanimiyor olman. Hic bir bitki kendisini gelin beni yiyin diye feda etmez. O bitkiden yedigin elma, armut, cilek, patates, muz, aklina bitki diye gelen her yiyecek canli olan bitkinin sana gonullu sundugu bir 'alet' veya kullanmadigi, by product. Onun nesilini garanti alacak yavrusu, cekirdegi. O cekirdegi sana yediriyorki sende o nu sicasin, ve o sictigin baska bir toprakta nesli tekrar canlansin. Yedigin domatesin, karpuzun, elmanin var olmasindaki neden, budur. Cicekler senin gozunu boyasin diye yoktur. Onlari biz koparip kendi dunyamiza monte ederiz, uydururuz. Sevgililer gunu sadece insanlarin kafasinda var. Guller sevgililer icin yasamaz. Cicekler kendileri icin yasar.
Elma yoksa elma agaci da yoktur. Bizim cocuklarimiz olmazsa bizde yok oluruz.
Big picture'dan bakmayi dene. Senin amacinin elma agacindan bir farki yok. tek farkin baska bir boyutta baska bir zaman kavraminda yasiyor, dunyanin kendi hislerine gore biliyor ve yasiyor olman.
Her bitki senin gibi hasta olabiliyor.
Agaclarin toprak altinda tipki senin sali pazarlarinin oldugu gibi birbirleriyle erzak alisverisinde bulunduklarini biliyor musun?
Buyuk mother tree denilir bazilarina . Bin yillik belki yaslari.
Onlarin varliginin tek nedeni aslinda yanibaslarinda, koklerinin erebildigi yerlere kadar ne kadar kucuk kendi neslinden agac varsa hepsine su vermek, gunesten aldiklarini boyu yetisemeyip ihtiyaci olanlara dagitmak. Senin annenin sana sut emzirdigi gibi.
Hic koku olmayip sadece baska bir bitkinin govdesine kancasini batirip sadece ondan beslenen hain bitkilerde var. Onlarda var dunyada.
Ama bizim insan olmamizin nedeni biraz farkli olamizdan kaynaklaniyor. bazi seyleri onlardan daha iyi anlayabiliyoruz. Kotuluk diye bir kavram biliyoruz cunku. Bize yapilmasini istemedigimiz bir seyin baskasina yapildigini gordugumuzde bunun yanlis oldugunu kavrayabilecek bir beynimiz var. Bu beyin bazen disardan icine giren viruslerden dolayi bu 'altin kurali' unutup error verebiliyor. Mesela senin gibi boyle mantiksal safsatalara dusuyoruz. Cokluk dogruluk safsatasi. veya varsa dogrudur safsatasi.
Dogal degil demissin ya ondan dedim. Dogada da var yani. Isteyen istedigini yer o kadar. Birine ne yiyecegini soylemeye kalkan haddini asmis kendini bilmezlik yapmis olur. Soyledigi ve dayattiklari gecersiz, fikirleri bes para etmezdir.
Hic uzun yazmaya ugrasma soylemedigim seyleri de agzima tikmaya calisma. Kafanin iyi calismadigi ve onyargilarin kurbani oldugun cok belli. Kimseye et yedigi icin dunyaya kotuluk yaptigini soyleyemezsin cunku 1) dogru degil 2) sana ne.
100% katiliyorum..
mesela hayvanin tirnaklisini yemek caizmidir? domuz yemek haram midir? Muhtemelen sen mesela domuz yemiyorsan bunu %100 hic bir kisiden veya tanridan etkilenmeden yapiyorsundur. Degil mi? Peygamber efendimizde bu hususlarda cok tavsiyerde bulunmustur. Onun fikirlerinede ayni objektiflikle bakip kendin bilmezlik yapmis olur diyebiliyor musun yoksa mantigin korktugun yerde bitiyor mu?
ben kimseye et yiyor diye kotuluk yapiyor demedim. Sen yazdiklarimin hicbirini anlamadigin gibi onuda anlamadin.
Bende et yiyorum. cunku oyle yetistirildim. Oyle bir dunyaya dogdum. Ama dunyayi kendi kafama gore uyarlamiyorum.
Benim anlatmak istedigim dogada kotu bir sistem kendiliginden olusmus ve buna kilif uydurarak kotulugu iyilige ceviremezsin. yada gormezlikten gelemezsin. Aslinda gelebilirsin tabi. Ama bu iki yuzluluk olur. Cunku kendine yapilmasini istemedigin birseyi baskasina yapmis olursun.
Isteyen istedigini yer tabi. Sen belkide yediklerinden veya soylediklerimden rahatsiz olmussunki sanki sana 'yeme!!!!' diye bagiran biri varmis gibi yazmissin bana. Kimse kimseye hesap vermek zorunda degil. kisi sadece kendine hesap vermesi lazim. Benim evimde besledigim kopegimi belki kuzey korede biri hic acimadan afiyetle yioyebilir. belki senin yedigin hayvanlardan veya benim gecmis yasamda yedigim hayvanlardan biride bir insanin kuzusu caniydi. Belki diyorum cunku bir insanin kuzusu olma ihtimali belki. Ama baska bir koyunun kuzusu oldugu %100. Elinden almaya calisirkende tipki bir annenin yavrusunu korumak istedigi gibi koruyor. Bir his var. bunu gormezden geliyoruz. Bende geliyorum. Sucluyum. Onun icin yaziyorum
Ama hic bir suc islemiyorum, zaten benim icin varlar, yiyen yesin demekte baska canlilara hic mi yanlis degil? Oda senin oksijenini soluyor, oda senin gibi yiyip iciyor. mutlu oluyor. sen hayatta ne hissediyorsan oda hissediyor.
Sence hangimiz haddini asmis dusunceler icinde? hangimiz onyargilarin kurbani?