GSC Haber Okan Buruk: "Ben neden yabancı genç oyuncu yetiştiriyorum ki?"

Bunlarin neresi ucuz ya?

O cocuklari aldiklari donemde kimse cogunu bilmiyordu bile, bugunku oyuncular degillerdi bir asama, bir gelisim kaydettiler ve bugunku oyuncular oldular PSG takiminda.

Bir tek Dembele ve Hakimi vardi isim yapmis oyuncular olarak onda da Hakimi icin verilen yasi ve konumu geregi hadi cok degil diyebilirsin. Dembele'de Barcelona'da nal topladi, PSG risk alip 50 verdi, orada oyuncu oldu yoksa ondan once kimse o riske girmek istemiyordu onun icin.

Neves icinde mesela Benfica'ya 65 verdiler, cok paraydi ama 19 yasindaki bir oyuncu icin PSG bu riski alabiliyor. Onlarin ekonomik gucu cok yuksek. Bunu zaman zaman Real'de yapiyor. Biz ne PSG'iz ne de Real'iz.

Doue icin 50 verdiler bedava diyorsun mesela.. Rennes kulup tarihinin en yuksek satisi olmus, o donem ciddi bir potansiyeli oldugu gozukuyordu ama o da PSG'de gelismeye devam etti. Kisaca aldiklari zamanda daha toy bir oyuncuydu.

Bugunku piyasa degerlerine bakip bunlari "belese veya cok ucuza" aldilar demek dogru bir degerlendirme degildir.
Kendi bütçelerine ve imkanlarına göre ucuz. Aldıkları her genç oyuncu yerine 80-100 civarına 25 yaş üstü oyuncu da alabilirlerdi.

Kendi bütçelerine ve imkanlarına göre ucuz. Aldıkları her genç oyuncu yerine 80-100 civarına 25 yaş üstü oyuncu da alabilirlerdi.
Oyuncular piyasaya gore ucuza alindi demis arkadas, hic oyle bir durum olmadigini izah ettim zaten PSG'nin imkanlari cogu kulupte yok onu hepimiz biliyoruz az cok.

Yav Amerika’yı baştan keşfetmeye ne gerek var

Tarihimizde en başarılı olduğumuz sezonlarda aşağı yukarı hep aynı şey olmamış mı

İyi yerli oyuncular ve etrafında baba yabancı topçular.

Bize en uygun şey bence bu. Bu şekilde devam.

Sen forvetine 10 numarana 6 numarana bi tane stoperine vs adam akıllı baba topçu getir, kanatlarında Barış Yunus, bi bekinde Arda Okan’la da yine büyük işler başarabilirsin,

Ligde ve yurtdışında potansiyelli iyi yerlileri tut getir, yabancılara bakılır. İcardi falan kalmasın işte daha fazla
1996-2000 dönemi İlie ve Filipescu gibi genç yetenekler gelip gayet güzel başarılı da oldulardı ? Daha uzun sürede kalırlardı ama o dönem mali sorunlar yüzünden yönetim kendilerini kar ederek satmıştı.

bence kural alt yapıdan u22 1 oyuncu oynatmak olmalı

Oyuncular piyasaya gore ucuza alindi demis arkadas, hic oyle bir durum olmadigini izah ettim zaten PSG'nin imkanlari cogu kulupte yok onu hepimiz biliyoruz az cok.
Adamların yaş ortalaması 24.2 2 tane CL kazandılar daha 5 tane daha kazanma potansiyelleri var topçuları dünya kupasının en iyi topçuları. Sana hesabını yaptım 433M harcamışlar yazdığım topçular için ve 7 sene cl kazanacak takım kurmuşlar. Veteran topçulara para yatırsan yüksek maaş 7 sene CL almak için 30 sene harcarsın. Takım sürekli yapboz olur.

Ben PSG kadar para harcayalım demiyorum. 433M yerine 150M harca bonservise maaş giderini azalt. küçük çaplı bir benzer modelini kur.

Cımbızla benim yazdığıma karşı çıkıyorsun ama senin planın ne söylemiyorsun. Üstelik genç yüksek bonservis topçu almanın başka avantajı da kendi oyun sistemini dikte de edebilirsin. Ama torreira ile sığırpress dışında başka bir oyun oynayamazsın.

Okan'ın yanılgısı oyun sistemine fazla güveniyor esnek değil. Başarılı olmak için kendisini aşması lazım vesaire vesaire. Oyun sistemini geliştirme değştirme kaygısı olmadığı için aşırı hazır topçularla kafayı bozmuş durumda sürekli transfer ve yap boz ile takım kuruyor. Hç

Hiçbir mantıklı argüman olmaz bunu savunmak için dersin ki kazanma kültürün azabilir başarılı olamazsan. Onun için de doğru hocayı seçmen lazım.

Adamların yaş ortalaması 24.2 2 tane CL kazandılar daha 5 tane daha kazanma potansiyelleri var topçuları dünya kupasının en iyi topçuları. Sana hesabını yaptım 433M harcamışlar yazdığım topçular için ve 7 sene cl kazanacak takım kurmuşlar. Veteran topçulara para yatırsan yüksek maaş 7 sene CL almak için 30 sene harcarsın. Takım sürekli yapboz olur.

Ben PSG kadar para harcayalım demiyorum. 433M yerine 150M harca bonservise maaş giderini azalt. küçük çaplı bir benzer modelini kur.

Cımbızla benim yazdığıma karşı çıkıyorsun ama senin planın ne söylemiyorsun. Üstelik genç yüksek bonservis topçu almanın başka avantajı da kendi oyun sistemini dikte de edebilirsin. Ama torreira ile sığırpress dışında başka bir oyun oynayamazsın.

Okan'ın yanılgısı oyun sistemine fazla güveniyor esnek değil. Başarılı olmak için kendisini aşması lazım vesaire vesaire. Oyun sistemini geliştirme değştirme kaygısı olmadığı için aşırı hazır topçularla kafayı bozmuş durumda sürekli transfer ve yap boz ile takım kuruyor. Hç

Hiçbir mantıklı argüman olmaz bunu savunmak için dersin ki kazanma kültürün azabilir başarılı olamazsan. Onun için de doğru hocayı seçmen lazım.
Oncesinde sunu kabul edelim;

Okan Buruk boyle yani, bu adam 4 senedir degismiyor ve degismeyecek. Oyun ve saha icindeki taktik dusuncesi belli, o yuzden alacagin oyuncu OB futboluna uygun oyuncular olmali. Hemen basari istenilen bir ortamda takimin %70-80'i gelecek adina transferler ile yol gidilmez burada.

Benzer genc/kucuk model bize uymaz, senin oyle bir yapin yok hele ulke sartlari Fransa ile bir degil. Bunu goremiyor olamazsin.

Burada biz, fener ve hatta bjk 1 sene basarisiz olunca takimlar yukaridan asagi degisiyor camiadan gelen baski yuzunden, o yuzden eldeki hocanin bir tane oyun anlayisi oldugunu kabul edip ona gore oyuncular transfer edeceksin. Cunku 4 senedir degismeyen bir modeli hadi gel degistirelim demekle olmuyor, bunlar gercekci bir yaklasim degil.

PSG yapar, Bayern bunlari yapar, neden? Cunku orada 10 sene ust uste sampiyon olan takima Federasyon, spor basini, Merkez Hakem kurulu canak tutmuyor, ayaklarini kaydirmak icin operasyon yapmiyor. Simdiden bizim 5. ust uste sampiyonlugumuzu nasil durdururuz diye dusunmuyorlarsa ben birsey bilmiyorum.

O yuzden sen istedigin kadar diger takimlari ornek al, yine bildigimiz yoldan devam etmek zorundayiz cunku suan ki yapimiz bundan baska bir secenek bize gostermiyor.

Ayrica bu takimlar genc oyuncular icin daha cazibeli cunku genc oyuncu bu tur liglerde oynamak ister, oyle Turkiye'de kariyer yaparim demez kimse kolay kolay . Para vermeyince de cogu gelmiyor. Kaliyor sana vasat oyuncu sonra sampiyonluk bekle.

Bu kadar basit bunlar.

Şöyle bir sıkıntı var maaş giderini azaltmamız imkansız, yüksek maaş vermediğimiz sürece kimse gelmiyor. Sallai bile Almanya'nın köy takımında 380 bin euro alırken buraya yıllık net 2.5 milyona geldi.

Oncesinde sunu kabul edelim;

Okan Buruk boyle yani, bu adam 4 senedir degismiyor ve degismeyecek. Oyun ve saha icindeki taktik dusuncesi belli, o yuzden alacagin oyuncu OB futboluna uygun oyuncular olmali. Hemen basari istenilen bir ortamda takimin %70-80'i gelecek adina transferler ile yol gidilmez burada.

Benzer genc/kucuk model bize uymaz, senin oyle bir yapin yok hele ulke sartlari Fransa ile bir degil. Bunu goremiyor olamazsin.

Burada biz, fener ve hatta bjk 1 sene basarisiz olunca takimlar yukaridan asagi degisiyor camiadan gelen baski yuzunden, o yuzden eldeki hocanin bir tane oyun anlayisi oldugunu kabul edip ona gore oyuncular transfer edeceksin. Cunku 4 senedir degismeyen bir modeli hadi gel degistirelim demekle olmuyor, bunlar gercekci bir yaklasim degil.

PSG yapar, Bayern bunlari yapar, neden? Cunku orada 10 sene ust uste sampiyon olan takima Federasyon, spor basini, Merkez Hakem kurulu canak tutmuyor, ayaklarini kaydirmak icin operasyon yapmiyor. Simdiden bizim 5. ust uste sampiyonlugumuzu nasil durdururuz diye dusunmuyorlarsa ben birsey bilmiyorum.

O yuzden sen istedigin kadar diger takimlari ornek al, yine bildigimiz yoldan devam etmek zorundayiz cunku suan ki yapimiz bundan baska bir secenek bize gostermiyor.

Ayrica bu takimlar genc oyuncular icin daha cazibeli cunku genc oyuncu bu tur liglerde oynamak ister, oyle Turkiye'de kariyer yaparim demez kimse kolay kolay . Para vermeyince de cogu gelmiyor. Kaliyor sana vasat oyuncu sonra sampiyonluk bekle.

Bu kadar basit bunlar.
Neden ile sonucu karıştırıyorsun

Sürekli başarı beklendiği için takımlar dağılmıyor bozulmuyor, mevcut takım zaten bitik kısa sürede miadını doldurdu diye takım dağılıyor. O takım da yüksek maaş hazır topçu mantığı nedeniyle kurulduğu için kısa sürede dağılıyor.

Nasıl yok 1996 2000 arası efsane nesili biz nasıl kurduk?

Genç milli takım topçularını toplamadık mı aynı yaştaki en tempolu olanları belli bir sistemi oynayacakları
Tarihimizin en iyi başarısı bu sayede geldi

Tarihimizi unutman olmadı.

2011 2013 takımı nasıl kısa sürede dağıldı yüksek maaş hazır topçu mantığı yüzünden.

Şuan geçmemiz gereken asıl sene bu sene bundan sonra genç enerjik ve formunu uzun süre koruyacak topçular ihtiyacımız var.

Miad doldu torreira icardi davinson apokerim lemina.

Seneye çok izleyeceksin Samsunspor maçına benzer maçları bu bitik oyunculardan.

Bir anda gelmez genç topçu hele papaz rotasyonu yapan okan hocanın takımına ama yavaş yavaş geçebilirsin singo gibi adamlar almaya devam edebilirsin. Bir sonraki singo gibi topçuyu singoya bu maaş veriyoruz sana şunu vereceğiz dersin ikna edersin. Bir anda olmaz tabiki

Sen PSG gibi genç kemik kadro kur kimse engelleyemez panzer gibi ezip geçersin

Neden ile sonucu karıştırıyorsun

Sürekli başarı beklendiği için takımlar dağılmıyor bozulmuyor, mevcut takım zaten bitik kısa sürede miadını doldurdu diye takım dağılıyor. O takım da yüksek maaş hazır topçu mantığı nedeniyle kurulduğu için kısa sürede dağılıyor.

Nasıl yok 1996 2000 arası efsane nesili biz nasıl kurduk?

Genç milli takım topçularını toplamadık mı aynı yaştaki en tempolu olanları belli bir sistemi oynayacakları
Tarihimizin en iyi başarısı bu sayede geldi

Tarihimizi unutman olmadı.

2011 2013 takımı nasıl kısa sürede dağıldı yüksek maaş hazır topçu mantığı yüzünden.

Şuan geçmemiz gereken asıl sene bu sene bundan sonra genç enerjik ve formunu uzun süre koruyacak topçular ihtiyacımız var.

Miad doldu torreira icardi davinson apokerim lemina.

Seneye çok izleyeceksin Samsunspor maçına benzer maçları bu bitik oyunculardan.

Bir anda gelmez genç topçu hele papaz rotasyonu yapan okan hocanın takımına ama yavaş yavaş geçebilirsin singo gibi adamlar almaya devam edebilirsin. Bir sonraki singo gibi topçuyu singoya bu maaş veriyoruz sana şunu vereceğiz dersin ikna edersin. Bir anda olmaz tabiki

Sen PSG gibi genç kemik kadro kur kimse engelleyemez panzer gibi ezip geçersin
Ulkede genc ve yerli kaliteli topcular var mi ki 1996 kadrosunu ornek verdin? O bir defa oldu daha da olmadi, olsa 30 yilda yapilirdi demi? O donem alinan oyuncularin hepsi umit milli takiminda beraber oynayan sonra da A milli takimda devam eden bir nesil idi.

Miadini doldurdu dedigin oyuncular diye verdigin bazi isimlerin benzerini (tabi ki daha ust kalitede) Real'de 8 sene ust uste oynayip kac kez de CL kupasini kaldirdi. Onlar icinde miadi doldu dendigini hatirlamiyorum ilk 3-4 senelerinde?

Yas grubunda genelleme yapmaktan ziyade oyunculari tek tek degirlendirmek lazim, nedense son donemde moda oldu 30 yasina varan oyuncuyu kapi onune koyma arzusu.

Alacagin/almak zorunda oldugun (kisa vadeli basari ve kazanma tecrubesinden dolayi) 27+ oyuncular vardir, genc diye kabul ettigimiz 20'li yaslarin basinda oyuncular vardir. Onemli olan dengeyi oturtmaktir.

Konudan bağımsız yavaş kazansın 12 senede 7 Cl'yi. Psg asla bir Liverpool veya Milan olamaz. Yedirmezler ona o payeyi. Real Madrid ve Barcelona kesenin ağzını iyice açacak daha

Geri
Üst Alt