GSC Haber Okan Buruk: "Ben neden yabancı genç oyuncu yetiştiriyorum ki?"

Onu da denemedik mi terim in son döneminde... ileride paraya çevrilebilen genç oyuncular aldık takımı kurduk 13. Bitirdik. Sonrasında ne hoca var ne başarı? Sabır yok kimsede...
Genç oyuncuları aldık ama onları tamamlayacak deneyimli hedef oyuncular alınmadı. Orada Burak Elmas tam rezaletti. İlk seçildiğinde herkes burada geleceğin büyük başkanı ayağı çekiyordu. Eleştiren düşman hain ilan ediliyordu. 10 hafta bekledim, 10 hafta sonra foyası ortaya çıktı.

Onu da denemedik mi terim in son döneminde... ileride paraya çevrilebilen genç oyuncular aldık takımı kurduk 13. Bitirdik. Sonrasında ne hoca var ne başarı? Sabır yok kimsede...
fatih hocanın hatası sadece genç oyunculardan kurmasıydı takımı , teoride zaten o takım avrupada gruptan da lider çıktı barış,kerem,marcao,nelsson gibi iyi oyuncular da kazandık ama araya tecrübeli ve sağlam iyi oyuncular yedirmedik pva,babel,feghouli falan gibi aşırı düşüşte ve yetersiz oyuncularla bu açığı kapamaya çalıştık orada os kurgusu da zayıftı baya taylan,berkanla falan denedik ,ayrıca bugünkü gibi 25 yaş üstü sağlam oyuncularımız yoktu aslında buradaki olay bu kadroya birkaç iyi seviye genç oyuncu yedirebilme imkanımız olması bence.Yoksa osi,sane,sanchez bu halleriyle o kadroda olsa bence o kadro da baya başarılı olurdu.Üst seviye genco alamayız zaten de 5 büyük lig dışı biraz çalışmayla öyle 30-40a genco getirmek çok zor değil mesela 10 sene önce palmeiras'ın çöpünü bile alamazken şuan brezilyadan en iyi seviye gencoları çıkarabiliriz öyle çok çok estevao falan gibi olmayan absürt adamı , atıyorum hiç 1 kere bile izlemedim ama popüler olan fmde falan da iyi olan gabriel mec'i falan istesek çıkarırız oradan

fatih hocanın hatası sadece genç oyunculardan kurmasıydı takımı , teoride zaten o takım avrupada gruptan da lider çıktı barış,kerem,marcao,nelsson gibi iyi oyuncular da kazandık ama araya tecrübeli ve sağlam iyi oyuncular yedirmedik pva,babel,feghouli falan gibi aşırı düşüşte ve yetersiz oyuncularla bu açığı kapamaya çalıştık orada os kurgusu da zayıftı baya taylan,berkanla falan denedik ,ayrıca bugünkü gibi 25 yaş üstü sağlam oyuncularımız yoktu aslında buradaki olay bu kadroya birkaç iyi seviye genç oyuncu yedirebilme imkanımız olması bence.Yoksa osi,sane,sanchez bu halleriyle o kadroda olsa bence o kadro da baya başarılı olurdu.Üst seviye genco alamayız zaten de 5 büyük lig dışı biraz çalışmayla öyle 30-40a genco getirmek çok zor değil mesela 10 sene önce palmeiras'ın çöpünü bile alamazken şuan brezilyadan en iyi seviye gencoları çıkarabiliriz öyle çok çok estevao falan gibi olmayan absürt adamı , atıyorum hiç 1 kere bile izlemedim ama popüler olan fmde falan da iyi olan gabriel mec'i falan istesek çıkarırız oradan
Barış ın kendini bulması 2.5 sene boey in kendini bulması 1 sene sürdü. Marcao iyi olsa da Nelson o dönem bize kötülerin arasında iyi geliyordu. Cicaldao ve morutan zaten hiçbir işe yaramadı... daha sonrasında zaniolo vs den de bir hayır göremedik. Hayır gittikleri yerlerden de bir cacık çıkmıyor da...

Dediğin gibi elit gençler gelmez bu tarafa. Bir alt segment için o paraları verip ya tutarsa mantığı da hemen cevap vermiyor. Bak mesela singo... burada herkes gitsin diyor. Bence çok potansiyelli. 30 verdik aldık. Ama verimi belki seneye alacağız çocuktan. Ama sabır var mı bizde? Yok tabi ki... Okan sürekli oynatmalı mıydı singo yu? Sürekli oynatsa belki şampiyonluk gidecek ya da cl de gruplardan çıkamayacaktık... bu durumda okan da kalmayacaktı takımda...

Ben de istiyorum genç yetenekli topçular alalım oynasınlar başarılı olup sevinelim. Ama realite her zaman risk taşır...

neden bir teknik direktör olmadığını açıklamış!!

Yabancı 14 se 14 olur +4 ün bir anlamı yok
Avrupada başarı için kadroyu geliştirmek lazım o da +4 kuralıyla olacak bir iş değil. Neden yabancı genç alıp geliştirsin ki 14 yap alan alır genç oyuncu ha değilse 10 de geç. Aslında 10 yabancı kural işte yani kısıtlama var. Yabancı kuralı 3 olsa harika Türk oyuncular mı çıkacak? İyi olan her yerde çıkar ama 2002 kadrosunun yedeği bile olamaz şuanki milli takımın kadrosunun çoğu. Sorun sistemin olmaması eyyam olması hainlik olması kıskançlık olması alavere dalavere olması yabancının çok olmaso değil ha keza hakemlerde aynı durumda orda da rezalet

Okan Buruk: "Dünya Kupası'nda Fas'ın orta sahadaki 18 yaşındaki oyuncusu (Ayyoub Bouaddi) çok ön plana çıktı. Onu ön plana çıkan oyuncu olarak sayabilirim."

Son 2 ŞL deplasmanında toplamda 10xG vermiş takıma genç oyuncu alınacaksa bu isim +30m piyasa değerinde olmalı.

Son 2 ŞL deplasmanında toplamda 10xG vermiş takıma genç oyuncu alınacaksa bu isim +30m piyasa değerinde olmalı.
Öyle bir zorunluluk tabii ki yok, saçmalamayalım. Osimhen için 80, Singo için 30+ bonservis ödedik diye mabadı bu kadar kaldırmak gerekmiyor. Bu değirmenin suyu nereden geliyor, gelecek?!

Bu kurali sen de hocan da tam anlamiyla gotunden anlamissiniz. Yuh diyorum. 30 sene oncesinden bahsetmiyoruz. 23 yasindaki adami daha ne kadar gelistirecen ki zaten? Millet 18 yasindaki cocuklarla PL kazaniyor, La Liga kazaniyor, uluslararasi turnuvalar kazaniyor. Sen daha elindekini Ziraat kupasinda 30 saniye kala sirf taraftara sirin gorunmek icin oyuna almaya calisiyorsun. Yuh vallahi yuh.
Arif abi beni kendime getirdin teşekkür ederim

Sorun genç falan değil ya sorunun herkes farkında da işte dile getiremiyo insanlar. Genelde Okan Buruk burda eleştirildiği anda bazıları hemen kılıçları çekiyo. Ama ben yine söyliyim. Özellikle son geçen seneden sonra bence çoğu kişi hocaya güvenmiyor. Az daha durduk yere veriyordu şampiyonluğu.. Ben şahsım adına söyliyim oynattığı futbolu hiç beğenmiyorum. Ne oynattığınıda anlamıyorum. Birde üstüne böyle açıklamalar filan gelince. İyice tadımız kaçıyor. Üstelik acuna başarılar dilemesi vs cok sinir bozucu. Bu adam neler söyledi. Neyse zaten bu senede takımın başında yapıcak bişey yok. Hayırlısını dileyip başarılı olmasını ummaktan başka çare yok.

Genel olarak başarılı bir sezon geçirsek de ileriye dönük çok kötü sinyaller vardı. Yönetim ve hocanın açıklamaları hiçbir ders alınmadığını gösteriyor. Belli ki hemen hemen aynı ekiple revizyon yapılmadan devam edilecek. Lige ilk 10-15 haftada havlu atacağımıza garanti verebilirim.

Doğru söylemiş. 21, 22 yaşında yabancı oyuncuyu alıp tecrübe kazandıracaksın, sonra çekip gidecek.

Genç insan kaynağına yatırım yapacağız sonra çekip gidecek. Anca kendinden şüphesi olan kafa yapısının ürünü.

Geri
Üst Alt