- 16 Haziran 2010
- 208.763
- 162.447
- 6.838
Okan Buruk: "90+4'te çok net bir pozisyonla maçı bitirirdik. Kazansak, 12 puan ve ilk 8'i bile düşünebilirdik. Şimdi ilk 16'yı düşünüyoruz, büyük ölçüde ilk 24 içinde olduğumuzu düşünüyoruz. 9 puanın da ilk 24'e girebileceğini düşünüyordum, şimdi 10 puanla ve ilk 24'te olacağız diye tahmin ediyorum."
Okan Buruk: "Son 1 maç oynayacağız. Yine en iyisini yapacağız. Sıralama için olumlu yerde bitirmek istiyoruz."
Okan Buruk: "Topa sahip olduğumuz anlarda, topun arkasına doğru geçtiğimiz anlarda iyi şeyler yaptık. Baskılar ikinci yarı takımı da yormaya başladı. Gabriel Sara girdikten sonra daha dengeli oyun oldu. Kazanmak için şans geldi ama olmadı. Beraberlik de çok önemliydi, bu puanı aldığımız için mutluyuz."
Okan Buruk: "Bu tür maçlar, Lemina gibi oyuncular için önemli oluyor. Özellikle Sörloth'a çok uzun top vardı, uzun toplar için Lemina'nın onun orada olmasını istedik. Oyun içinde topa sahip olmak önemliydi. Torreira ile bunu çok iyi yaptılar."
Okan Buruk: "Ali Sami Yen Rams Park'ta inanılmaz atmosfer oluyor. Rakipleri de çok etkiliyor. Her zaman negatif olarak etkilemese de şimdi hangi oyuncuyla konuşsam, buradaki atmosferden bahsediyor."
Okan Buruk: "Victor Osimhen'in dönmesi bizim için çok önemli. Osimhen ile Osimhen'siz çok farklı oluyor. Sadece gol atmak anlamında demiyorum. Oyun içinde baskılar, kovaladığı ikinci toplar var. Icardi'den de verim alıyoruz çok fazla gol atıyor. Tabii ki Osimhen'in gelişi olumlu yansıdı."
Okan Buruk: "Roland Sallai, çok önemli bir performans sergiliyor. Çok mutluyum. Hem çalışkanlığından, hem karakterinden, hem profesyonelliğinden. Çok iyi niyetli. Takımı için her şeyini veriyor."
Soru: "Bu sonuç transfer politikasında etkili olacak mı?"
Okan Buruk: "Tabii ki önümüzü görmek önemliydi, önümüzü görmeyi beklemedik aslında... Görüşmelerimiz sürüyor. Oyuncu tabii ki buluyorsunuz ama her oyuncuyu Ocak transferinde buraya getirmeniz zor olabiliyor. Genç oyuncular buluyoruz ama oyuncuların da ilk hedefleri Premier Lig oluyor. Genel olarak oyuncular, yaş sınırı düşük oyuncular Türkiye'yi kariyer düşüşü olarak görebiliyorlar. Şampiyonlar Ligi önemli bir etken, bu bize yardımcı oluyor tabii ki."
Okan Buruk: "Hem sahaya hem kulübeye baktığımda güçlü oyuncular olması beni de mental anlamda güçlendiriyor."
Okan Buruk: "Alexander Sörloth rakipleri korkutan bir oyuncu. Sörloth'un çıkmasına sevindik. Onlar da çok maç oynuyor, bunu düşünerek değişiklikler yaptılar."