- 28 Temmuz 2019
- 46.887
- 47.468
- 3.633
Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Ligi’nin 5. haftasında Gaziantep Futbol Kulübü ile oynadığımız maçın ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.
Okan Buruk: "Icardi ve Kaan Ayhan ile ilgili süreç devam ediyor."
"Bu bölümde 10 puan... Benim üzüldüğüm şey, Giresunspor maçı. Orada 3 puanı kaçırmak bir hataydı. İlk 10 haftanın 6'sı deplasman, bir tane bay var. İkinci yarı bizim lehimize olacak ve taraftarımızla daha çok birlikte olacağız."
"Asıl hikaye, 45. dakikada 10 kişi kalmış bir takımın oyuna hükmetmesiydi. Benim için çok önemli ve değerli. Oyuncularıma çok teşekkür etmek istiyorum. Takımın, 10 kişi de kazanabileceğini görmesi bizim için sevindirici oldu. Onun için Yaşar Hoca'ya teşekkür ederim."
"Hakemin yönetimiyle başlarsak daha doğru olur. İnsanlar güzel bir maç seyretmek istiyorlar, pazartesi gecesi tek maç. Çok kötü bir maç yönetti, hepsinin yanında bu kadar oyunu yavaşlatmak ve izin vermek..."
"Günay'ı ve rakip savunmayı suçlamıyorum, maçın hakeminin bunları yönetmesi lazım. Bunu yapamayan hakemlerin, bu seviyedeki maçlara çıkmaması lazım. Maçı oynatmaya çalışsalar, çok daha güzel olacaktı."
"Boey iyi oynadı ve önemli bir performans verdi. Sezon başında bizimle birlikte değildi, bir haftalık bir gecikmesi vardı. Çok iyi devam ediyor, çok iyi oynuyor."
"Kerem değerli oyuncularımızdan biri. Çok iyi çalışıyor. Bazen böyle dönemler olabiliyor. Öz güven kaybı var, iyi başlamayınca devamı geliyor. Oynadığı oyundan sorumlu olan da benim. Kerem'i daha iyi duruma getireceğiz, daha iyi olacak. Oyuncuma güveniyorum."
"Maç öncesinde Yaşar Kemal Uğurlu ismini görünce endişe taşımaya başladık, yalan söylemeyeceğim. Başakşehir ile çıktığım son maçta da yine yanlış bir kırmızı kart göstermişti. O performans şaşırtmadı beni. İletişimi zayıf bir hakem."
"Galatasaray'ın geçen seneden gelen bir hafızası var. Bu sene de aynı şekilde başlaması bizi rahatsız ediyor. Yeni bir MHK ve TFF var. VAR hakemleri farklı bir statü aldı. Bunun için de hata yapmalarını istemiyoruz, hataların neden olduğunu da çözemiyoruz."
"3 kişi otursak doğru kararı veririz, neden verilemediğini anlamıyoruz. Sadece bize karşı değil. Hiçbir şekilde kötü bir niyet aramıyoruz. Bundan sonraki maçlarda isteğimiz, daha konsantre olsunlar. Hakemler, biz nasıl hazırlanıyorsak, öyle hazırlansın."