GSC Haber Okan Buruk: "İyi niyetle çalıştığınızda, her şeyi iyi niyetle yaptığınızda sonuç geliyor..."

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1773174013047.webp

Okan Buruk: "Bu sene ikinci galibiyetimiz Liverpool'a karşı. İlk galibiyetin tesadüf olmadığını gösterdik!"

Okan Buruk: "İyi niyetle çalıştığınızda, her şeyi iyi niyetle yaptığınızda sonuç geliyor..."

Okan Buruk: "Hakem, hiç olmayacak bir sarı kart verdi Davinson'a. Faul olduğu bile tartışılacak pozisyon. Herhalde 'birine göstereyim' dedi. Onun dışında sınırdaki oyuncularımız kart görmedi."

Okan Buruk: "Yurt dışına bir Türk takımının neler yapabileceğini gösteriyoruz. Bu çok önemli."

1773175088524.webp

Okan Buruk: "Güzel maç oldu. Seyredenler keyif almıştır. Kazanmak güzel. Oradaki maç var şimdi. Bir avantajımız, ilk maç öncesinde Beşiktaş derbisi vardı."

Okan Buruk: "Rakibimiz deplasmanlarda farklı performanslar sergilese de evinde her zaman güçlü bir ekip. Rövanş daha zor olacaktır."

Okan Buruk: "Bir sayılmayan golümüz vardı. Orada daha değişik bir maç bizi bekliyor. Bugün ikinci yarıda daha doğru çıkışlar yapsaydık, skor farklı olabilirdi."

Okan Buruk: "Maçın başında taktik varyasonlara karşı zorlandık ancak gol ve sonrasında bu şoku atlatıp, oyunu toparladığımızı düşünüyorum. Bugün rakiple iyi başettik. Rövanşta onların evine gideceğiz. Orada da gol atarak başlarsak, baskı kurabiliriz diye düşünüyorum. Biz her takımı geçebileceğimize inanıyoruz. Özgüvenli olmak gerekiyor. Bunu Juventus deplasmanında yaşadık. Özgüvenli olmazsak ters skorlar yaşanıyor. Kazanmak için gideceğiz oraya da."

Soru: "Arne Slot, 'ikinci yarıda Galatasaray'a fırsat vermedik' dedi, neye göre yaptı bu analizi?"

Okan Buruk: "Rakip kaleye gittiğimiz fırsatlar olduğunu düşünüyorum ben."

Haklı malca bir karttı. Helal olsun bu arada topçulara. Normalde böyle bir maç sonunda 5-6 kart görür Türk takımları. Net avrupa düzeyinde top oynadık

Soru: "Arne Slot, 'ikinci yarıda Galatasaray'a fırsat vermedik' dedi, neye göre yaptı bu analizi?"

Okan Buruk: "Rakip kaleye gittiğimiz fırsatlar olduğunu düşünüyorum ben."

Ayaklari yere basan, havaya girmemis aciklamalar.

Bravo.

Hocam bugun 11 ve değişiklikler iyiydi. Zaten eleştiri yapacağım zaman eleştiri yaparım hoca degil demem. Diyenlere de bakma

Hocam hakkında ne düşünüyorsun? @Nedim Sertel

FTden sonra 2.en büyük isimdir diyordum ama çeyreğe kalıp ligte şampi olursa galiba FT hocamla bir tutmaya başlayacağım

Valla tüm samimiyetimle cevaplayayım,

Hocaya desteğim devam. Okan hocanın eksikleri malum. Bu maçta da bu arada bu eksikleri yine yer yer kendini belli etti. Ama keline şaplattığımın Arne Slot'undan daha iyi bir hoca bence. Liverpool gibi bir takımın başında olup şurada 2 defa gol atamadan mağlup oluyorsun. Rezalet bence.

1773177085662.webp

Okan Buruk: "Birincisi, bu sene ikinci galibiyetimiz Liverpool'a karşı. İlkinin tesadüf olmadığını gösterdik. Muhteşem bir atmosfer vardı. Maçın başından sonuna kadar duyguyu bize geçiren, zaman zaman biz o duyguyu geçirdik. Beraber savunma yaptık, beraber hücum yaptık. Bu çok değerli."

Okan Buruk: "Bence Türk futbolu için önemli ve prestijli bir galibiyet. Ülke puanına da katkımız var ama yurt dışında Türk takımının neler yapabileceğini gösteriyoruz. Bence bu da değerli. Juventus maçından sonra da söylemiştim. Deplasmanda oynayacağımız maçlar çok önemli. Juventus'a karşı iyi bir tecrübe yaşadık.”

Okan Buruk: “Maçın içerisinde olmak, sonuca odaklanmadığımız, kendi oyunumuzu ortaya koyacağımız bir deplasman bizi bekleyecek. Bir avantaj yakaladık. Skor artabilirdi, 2-0 3-0 olabilirdi. Rakibimiz golleri atsa 1-1, 2-1 bulabilirlerdi. Aslında pozisyonlar vardı. Orada daha farklı bir maç olacak.”

Okan Buruk: “Aynı duyguyla, aynı istekle, aynı tutkuyla oraya gidip elimizden gelenin en fazlasını yapacağız. İyi niyetle çalışınca sonuç geliyor. Orada da devam ettirmeye çalışacağız. Çok iyi bir takım. Hatalarınızı çok hızlıca değerlendirmeye çalışıyorlar. Bu sefer onlar pazar günü Tottenham ile oynayıp, biz cumartesi oynayacağız. 1 gün ekstra dinleneceğiz. Bakalım elimizden gelenin en fazlasını yapacağız. İnşallah son 8'e kalan biz oluruz."

Okan Buruk: "Kart cezalarından korkuyordum. Hiç olmayacak bir pozisyonda, faul tartışılır, Davinson'a sarı kart gösterdi. Birine göstermek için Davinson'a sarı kart gösterdi. Davinson dışında kart gören olmadı. 4 gün sonra bir lig maçı oynayacağız. Lig de çok değerli ve önemli. Hemen lig maçını düşünüp, Başakşehir'e, iyi bir takıma karşı oynayacağız. Onu düşüneceğiz artık."

Okan Buruk: "İnanılmaz bir atmosfer oluşturan taraftarlarımıza teşekkürlerimizi iletiyorum. Keşke deplasmanda da yanımızda olabilselerdi. Biz orada onlar için elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

Okan Buruk "İyi savunma yaptık. Liverpool ile oynuyorsanız, iyi savunma yapmak zorundasınız. Topla oynarken de iyi işler yaptık. İlk galibiyetin de şansa olmadığını gösterdik. Anfield'da çok önemli bir maç oynayacağız. Orası da çok iyi bir yere ve atmosfer var. Beşiktaş derbisini 10 kişi oynadık, yorgunluğu hafif de olsa üstümüzde vardı. Bu kez Liverpool üç gün sonra bizim maça çıkacak. Belki bu bizim avantajımıza olabilir."

Okan Buruk "Liverpool ofansif anlamda duran toplarda iyi. Defansif olarak da onlara çalıştık. Biraz daha fazla çalışarak, inşallah Liverpool'u zor durumlara sokabiliriz."

Okan Buruk: "Liverpool deplasmanında gol atarak başlarsak, her şey daha iyi olabilir. Her takımı yenebileceğimize inanıyoruz. Öz güvenli olmamız lazım. Rakibinizle en iyi şekilde baş ederseniz, sonuç alıyorsunuz. Juventus maçında yaşadık, skoru korumaya çalışırsanız sadece olmuyor."

Okan Buruk: "Juventus maçı tecrübe oldu. Juventus maçında '3 gol yemeyiz' diye düşünebilirsiniz. 1-0'lık skor maçın ortada olduğunu gösteriyor."

Geri
Üst Alt