GSC Haber Okan Buruk: "Kış transfer döneminde en doğru şekilde planı yapacağız"

Hocanın dağarcığında kadro planlaması ve transfer bağlamında ne birikim varsa resetlemek en iyisi aslında, sonrasında da (Tabii ki Terim değil) mesela Lucescu' dan aktarım yapılırdı; keşke mümkün olsaydı. Lucescu demişken yanlış bilinir; oynatmak istediği oyuna göre kadro planlamak ve her bir oyuncudan azami verim almak konusunda Nirvana seviyesindeydi; bizdeyken bütçe verilmedi, yeteneği kısıtlı adamlarla oynattığı oyuna laf edildi sonra...

13-14 oyuncu belirliyor; geri kalanlar onlara yakın kalitede olmasın, hatta yarım yamalak adamlar olsun ki oynardım-oynamazdım muhabbetiyle başını ağrıtmasınlar sonra. Olur da ihtiyaç duyup sahaya sürdüğünde şahane performans gösterse bile (Bkz ilk sezon Kadıköy derbisi-Berkan) oynamayan 'as' döndüğünde yüzüne bakmaz zaten. Tekrar ihtiyaç duyduğunda oyuncunun motivasyonu ve dolayısıyla formu düşmüş oluyor haliyle. Bu dediğim, çok az sakatlık-ceza-formsuzluk olması durumundaki senaryo. Aynı hattan birkaç eksilme olunca da görüldüğü üzere sıçış kaçınılmaz.

Özellikle sezona başlayan kadroda orta saha hattının yetersiz kalacağını o kadar çok kişi dillendirmişken, boş kontenjan da varken, hiç olmazsa makul maliyetle birkaç U23 oyuncu alırdın, biri tutsa açık kapatır, seneye elinde sağlam bir kazanım olurdu; ikisi tutsa doğrudan piyango!..

Hep konuştuğumuz şeyler. Niye kafa yorup bu kadar yazdıysam onu da bilmiyorum...

Bu sene hocanın son senesi olduğu icin ağır elestiri yapmak istemiyorum, sampiyon yapıp guzel şekilde vedalasmaliyiz ,kendiside dinlenmeli artik ,yaptığı hataları görür belki calismazken

Az transfer yaptırmasını şöyle anlarım. Der ki abi bende iyi gençler var, boşuna para vermeyeyim bir iki rotasyon oyuncusu çıkarırım kar ederiz, sonuna kadar arkasındayım. Ama ne altyapıdan, ne de kendi aldırdığı gençlere 1dk süre vermiyor.. Şimdi senin neyine güveni transfer yapacaklar ?

Alinan oyuncular zaten CL'de grup asamasinda oynamiyor, anca turu gecersek kullanabiliriz. Bunlar simdi Atletico macinin neticisine gore transferler yaparlar o maca kadar da maliyetli transfer yapacaklarini sanmiyorum.

Monaco macini alsaydik suan farkli seyler konusurduk, bence transfer konusu CL'de devam edip etmeyecegimize gore degisebilir.
Tamam oynamıyor da bu adamlar oyuncu almadıkça ligde, kupada ve avrupada üst üste yük birikecek. Ligde oynatacaksın avrupada sallai, singo/jakobs hangisi kalıyorsa yaparsın misal bekleri eksik kalmazsın.
Kimseyi almazsan bu sefer gider bir sonraki maçta sallai yorgunluktan yine kart görür bir tane de sakatlık verirsin al başına bela yine Kaan Berkan ikilisini görme olasılığımız bu aptal düşüncesizlik yüzünden oluyor zaten.
Geçen sene de aynısını söyledim yine aynı yere geliyoruz.

Bu sene hocanın son senesi olduğu icin ağır elestiri yapmak istemiyorum, sampiyon yapıp guzel şekilde vedalasmaliyiz ,kendiside dinlenmeli artik ,yaptığı hataları görür belki calismazken
seninle aynı düşüncelere sahibiz..

3 sene üst üste aynı sorunların yaşanması hocaya yazar. ve bu sorunlar bize çok ama çok pahalıya patlıyor.

ancak bu yönetim okan ı kendi bırakmadığı sürece kovmaz.

seninle aynı düşüncelere sahibiz..

3 sene üst üste aynı sorunların yaşanması hocaya yazar. ve bu sorunlar bize çok ama çok pahalıya patlıyor.

ancak bu yönetim okan ı kendi bırakmadığı sürece kovmaz.
Kovma degil buyuk ihtimal kendisi bırakacak cunku mentaal olarak yiprandigini görmeye başladık ufak ufak cümleler de ifade etmeye basladi ,sampiyon yapıp bırakması sorun degil
Esas sorun dursun ve çetesi asla secilmemeli asla

Yok canım sen 12 kişi oynarsın ehuehuehhsu.

Elinde Berkan ve Kaan var ne gerek var kış transfer dönemi planlamasına...

Bu arada daha planlayacaklar sonra o adamlara teklif yapacaklar falan filan...

Şubatın başına ancak gelir 2 tane vasat gözden düşmüş yıldız oyuncu.

Galatasaray tarihinde kimseye verilmeyen maddi imkanlar şu Okan'a denk geldi ya ben ona yanıyorum.

150 milyon € para harcadık dile kolay bee... O paraya iki tane kafaya oynayacak Union kadrosu kurulurdu.

Ne planlaması yapacaksın diye sormak lazım. Başkan ile abi-kardeş gibi kulüp yönetilirse böyle açıklamalar gelmesi normal. Bir tane sağ bek alıp transferin kapatılması gerekiyor. Kutucu, Yusuf ve Metehan'dan çıkarsın ve 8-9 günde 1 maç oynayacak takım için elinde lüks bir kadro bile kalmış olur.

Ama gidip "planlama" yapacaklar ve 4-5 adam alıp yine ortalığı çorbaya çevirecekler.

Bir kerede şu hatalarını gör.
Şu takım nasıl bu kadar boş alan verip pozisyon yiyor.Saha yerleşimini anlat.
Gerekirse sahadaki vurdumduymaz oyuncularına bağır çağır ama bir kere maçın berabere bitmesi için geride beklet.yeter arkadaş yeter.Bu manaco dediğimiz takım rezalet.Bunlara geride doğru durursan boş alan vermezsen rezillikeri oynar.Geçiş hücumlarınıda engelleyemez.Çünkü kötü takım.
Hala utanmadan her an ve her dakika geriden pasla çıkmaya çalışııyoruz.Dakika olmuş 90 icardi girmiş neredeyse maç bitecek sağ taraftan sanchezle hala pas yaparak çıkmaya çalışıyoruz.Vur arkadaş vur..Arkadaş kafayı yedirirsiniz adama.

images-13.webp

Tamam oynamıyor da bu adamlar oyuncu almadıkça ligde, kupada ve avrupada üst üste yük birikecek. Ligde oynatacaksın avrupada sallai, singo/jakobs hangisi kalıyorsa yaparsın misal bekleri eksik kalmazsın.
Kimseyi almazsan bu sefer gider bir sonraki maçta sallai yorgunluktan yine kart görür bir tane de sakatlık verirsin al başına bela yine Kaan Berkan ikilisini görme olasılığımız bu aptal düşüncesizlik yüzünden oluyor zaten.
Geçen sene de aynısını söyledim yine aynı yere geliyoruz.
%100 doğru.
Ayrıca orta saha ve forvet alırsan hem Madrid hem City maçları öncesi Lemina ile Osimhen'i dinlendirirsin. Ligi de garantiye almak lazım

Geri
Üst Alt