Aslan Karadağ
Kuş ölür, sen uçuşu hatırla,
- 9 Temmuz 2011
- 34.691
- 30.885
- 2.533
Okan Buruk:
"İlk yarı çok kötü oynadık. 3'lü savunmayla başladık, kanat beklerden baskı yapamayınca belli bölümlerde topu rakibe verdik ve oyun üstünlüğü kuramadık. Top bizdeyken de çok kötü işler yaptık.2. yarıda sistemi değiştirdik, 4'lüye geçtik. Biraz daha topa sahip olup golü bulduk. Lemina'yı 1-0'da oyuna alacaktım ama o anda rakibimizin golü oldu. Birkaç dakika sonra buna döndük. Lemina girdikten sonra topu daha iyi kullandık, set oyununu iyi oynadık. Maçın sonunda da golü bulduk. Kazandığımız için mutluyuz, önemli bir galibiyet."
Okan Buruk: "Kritik bölgelerde eksiklerimiz var. Jakobs gibi, Yunus gibi. Icardi'yi zaten saymıyorum sezonu kapattı. Bizim için çok önemli bir isimdi Icardi. Saha içi ve saha dışı takımı yükselten bir oyuncuydu. Onu özlüyoruz. Jakobs ve Yunus'un yakın zamanda dönüşlerini bekliyoruz inşallah. Onun dışında Morata olmayacak derbide.. Önce Alkmaar maçını, sonra Fenerbahçe maçını düşüneceğiz. Çok fazla provokasyonun olmadığı, güzel bir maç geçsin. Bu dileklerimi iletmek istiyorum."
Okan Buruk: "Başka gezegenden de hakem gelse ben saha içine odaklanacağım. Kararı Federasyon ve kulüpler verecektir. Ben sahaya bakıyorum. Hepimiz çok akıllıyız, kimse kimseyi saf zannetmesin. Kimin kafasının arkasında ne olduğunu herkes biliyor, doğru ve dürüst olmak lazım."
Okan Buruk: "Son 2 maçtaki 3'lü oyunumuz benim de hoşuma gitmedi. 3'lüyü oynuyorsak benim istediğim gibi oynamak gerekiyor. Dizilişten çok bireysel performanslar kötüydü ilk yarıda, ikinci yarı düzeldi."
Okan Buruk: "Yunus'u Fenerbahçe maçına yetiştirmeye çalışıyoruz, Jakobs'un yetişeceğini düşünmüyorum."
Soru: "İlk golden sonra Barış ile Osimhen size geldi. Özel bir görüşmeniz mi oldu devre arasında?"
Okan Buruk: "Yok. Ben onlara çok değer veriyorum, benim için çok özeller. Onlar da o anda golü benle paylaşmak istediler. Onlar gerçekten çok önemli çok değerli oyuncular. Onlarla birlikte çok büyük başarılar yakalayacağız. Bu seneki şampiyonluğu da inşallah aynı şekilde birlikte kutlayacağız."