GSC Haber Okan Buruk: "Orta sahaya transfer düşünmüyoruz"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
1735328545805.png

Okan Buruk: "Aralar bize yarıyor. İyiyiz. Yoğun tempo arasında dinlenmek de istiyoruz. Arada da böyle insanlara hem kendimizi gösterelim hem de gündemi değerlendirelim, güncel olarak ne paylaşabiliriz diye iyi oluyor."

Okan Buruk: "Galatasaray'ın mottosu konsantrasyondur. İştahımızı hiç düşürmeden Göztepe maçına aynı şekilde başlamalıyız! Rahatlamamamız gerekiyor..."

Okan Buruk: "Bizim için en zor maç mesela Rigas'a gittik. Stat ortamı olmayan, bir tribün çaprazda, bir tanesi kale arkasında... Garip bir statta oynamak aslında orada biraz oyuncuların motivasyonunu düşürüyor. Bodrum'da da bunu yaşadık. Bodrum için bu bir avantaj."

Okan Buruk: "İç sahadaki Young Boys maçında oynanan oyun benim için kabul edilemez. Beni en üzen maçlardan. Kötü oynayıp kaybetmek, yaşayabileceğiniz en kötü şey."

Okan Buruk: "Tottenham maçında özellikle ilk 60-70 dakika içerisinde yaşadığımız haz... Takımın teknik direktörü olarak o mutluluğu yaşıyorum."

Okan Buruk: "Benim için en önemli şey Galatasaray taraftarına olan sorumluluğum. Bunun da en maksimuma ulaştığı yer Fenerbahçe maçları. Eskiden 'Fenerbahçe'yi yen sezonu boşver, Galatasaray'ı yen sezonu boşver.' Biz burada hem Fenerbahçe'yi yenip hem iki senedir şampiyon oluyoruz. İlk sezonda yenmiştik, geçen sene kazanamamıştık. Bu sene tekrar kazanmak çok büyük bir mutluluk tabii. Bir sonraki maça da çok büyük özgüvenle çıkmanızı sağlıyor."

Mauro Icardi

Okan Buruk: "Icardi son idmanları çok iyi yapar, onun dışındaki antrenmanları acayip çalışan değil, ona yeter şekilde, zaten çok fazla maç oynuyoruz. Hep sahada olmak ister, gol atmak ister."

'Artık yapı konuşulmuyor.' dediniz...

Okan Buruk: "Evet artık yapı değil altyapı konuşuluyor. (gülerek)."

Yapı kelimesini ortaya atan Acun Ilıcalı, size karşı 'Fenerbahçe'ye karşı yapı var' diyor muydu eskiden?

Okan Buruk: "Herkes kendi açısından bakıyor. Kimseye bir şey anlatamıyorsunuz. Fanatizm var. Ben kendi açımdan değerlendiriyorum, başkaları kendi açısından değerlendiriyor."

"MHK'NIN YENİ YAPISIYLA İLGİLİ SORU İŞARETLERİM ÇOK!"

Okan Buruk: "Biliyorsunuz Fenerbahçe isteğiyle geçen sezon yabancı hakem geldi, biz yine bir şey demedik. Avrupa'daki maçlarımızı nasıl yabancı hakemler yönetiyorsa burada da yönetebilir. Ama zor operasyon her maça yabancı hakem getirmek. VAR'a getirmek daha kolay gibi görünüyor.

Kulüpler Birliği Türkiye'de çok etkin. Her şeye Kulüpler Birliği karar verdiği için şimdi de böyle bir şey düşünülüyor. Gerçekten yapılabilecek bir şey mi? Soru işaretlerinin yine çok fazla olduğu bir şey konuşuluyor. Bu dışarıya doğru anlatılmalı. MHK başkanı bir şeyler anlattı tam anlamadık. Kim yönetecek, kim karar verecek... Soru işaretlerim çok bu konuda."

Barış Alper

Okan Buruk: "Barış Alper iki senedir çok fedakarlık yaptı. Gol sayısı çok yüksek, asist sayısını da yükseltmemiz gerekiyor (Gülerek). Asist sayısı Barış'a göre çok az kaldı çünkü o özelliklere sahip bir oyuncu."

Jelert yerine sağ bek düşünülüyor mu?

Okan Buruk: "Daha üç maçımız var. Oyuncu performanslarını görmemiz gerekiyor daha. Eğer çok iyi oyuncu alacaksak oyuncu almamız gerekiyor. Savunma için de hücum için de. Transfer düşünüyoruz. Bakanımız, yönetimimiz bizimleler. Çok önemli imkanlar yaratıyorlar. Özellikle sermaye artırımı çok önemliydi. Başkanımız önerliğinde çaba sarf eden tüm yöneticilerimize teşekkür etmek gerekiyor."

Okan Buruk: "Elinizde Galatasaray markası varken bunu doğru yönettiğinizde çok önemli bir bütçe de yaratıyorsunuz. Bu bütçe ile de oyuncu transfer etme şansımız artıyor. Bu büyçeyi doğru kullanmamız lazım. Bir de bu dönemlerde fırsat transferler vardır. Böyle de transferler çıkabilir. Yöneticilerimiz de bu çalışmayı yapıyor, transfer komitemiz de yapıyor. Acele etmeyeceğiz. Galatasaray'ın parası çok değerli. Birçok insanın emeği var burda."

Okan Buruk: "Aldığımız oyuncuları Kiev ve Ajax maçlarında oynatamıyoruz. Sadece Türkiye ligi için erken alıp oynatma şansınız oluyor. Ama tabii transferi hızlı şekilde ne kadar erken bitirirseiz iyi. İstediğiniz oyuncu bir anda gidebilir. Çok yavaş da davranamazsınız ama en doğru şekilde yöneteceğiz."

Nelsson'un oyuna girerken yaşadığı diyalog

Okan Buruk: "Nelsson üşüdüğü için antrenman üstüyle yanıma geldiğini söyledi. Maçtan sonra da özellikle yanıma geldi. 'Yanlış anlaşılmasın bu bir şey değil, ben o anda gerçekten üşüyordum, saha kenarında çıkartacaktım üstümü.' dedi."

Arda Turan'ın maçtan sonra yaptığı açıklama

Okan Buruk: "Arda ile maçtan sonra da telefonla konuştuk. Arda benim kardeşim. Arda'nın da önü inşallah çok açık. Benim maç sonu eleştirim, maçın yavaşlatılmasıyla ilgiliydi. Özellikle bizim gibi takımlar için öne geçmediysek maç çok yavaşlıyor. Hakemler de buna izin verince oyunun kalitesi düşüyor."

Muslera ve Mertens

Okan Buruk: "Ben Muslera'yı da Mertens'i de yaşlı olarak görmüyorum. Benim için saha performansı daha önemli. Oyuncuların gelecekleri ile ilgili vereceği kararlar çok daha önemli oluyor. Onların olmak istediği ortamda Galatasaray onlara her zaman açıktır."

Okan Buruk: "Muslera gerçekten takım için de iyi bir kaptan. Ortamı çok iyi biliyor, ligi biliyor. Çok iyi bir kaleci, çok çalışıyor. Kalecinin yaşı 40'lara kadar gidebiliyor. Önemli olan kendi ne hissettiği."

Muslera sonrası yerli de olabilir mi?

Okan Buruk: "Önemli Türk kaleciler de var. Milli takımda kalecilerimiz var. Mert oynadığında iyi oynuyor, Uğurcan oynadığında iyi oynuyor. Berke çok iyi oynuyor. Günay da var, ben de kaleci hocalarımız da çok beğeniyor. Takımımızda da soyunma odasında önemli bir rolü var. Bizim çok iyi bir yerli kalecimiz var aslında."

Oyuncu değişikleri konusunda zaman zaman eleştiri alıyorsunuz?

Okan Buruk: "Büyük takımların hocası zıt pıt oyuncu değiştirmez genelde. Yedekten girecek oyuncunun nasıl bir etki yapabileceğini bilmiyorsunuz. İyi giden oyunda oyuncu değiştirme gereği duymuyorum. Genelde gol yiyince "oyuncu değiştirseydi yemezdik" diyorlar ama ben olaya öyle bakmıyorum "

Transfer listesinin çok yayıldığını düşünüyor musunuz?

Okan Buruk: "Sadece bizim için değil. İnsanlar haber bekliyor. Haberclikte iyi olduğumuzu düşünüyorum. Herkes bir yöneticiye ulaşabiliyor. Yurt dışında da haber çıkabiliyor burayla ilgili. Türkiye'den menajer ya da oradaki menajer verebiliyor. Bizim tek sakladığımız Osimhen olmuştu. Yaptığımız en iyi işti. Kendi yöneticilerimize de o konuda teşekkür etmemiz gerekiyor."

Okan Buruk: "Pogba ismi daha önce de gelmişti. Mart'a kadar oynama yasağı var zaten. Şu anda öyle bir planımız yok. Bu sezon için söylüyorum. Mart'ta oynayabilecek oyuncunun bu sezon için kadromuzda olmasına dahil bir şeyimiz yok."

6 ve 8 bölgesine transfer düşünüyor musunuz?

Okan Buruk: "Bizim iyi oyuncularımız var orada tabii ki. Kerem gibi Berkan gibi. Kaan da orada oynayabiliyor. Orası için bir yabancı oyuncu almamız zor gözüküyor. O bölge de düşündüğümüz bölgelerden biriydi aslında 'lazım mı değil mi?' diye ama takım içinde çözüm sağlayabilecek iyi oyuncularımız var."

Oynadığı takımlardan bir oyuncuyu transfer etme şansı olsaydı bu kim olurdu?

Okan Buruk: "Ronaldo Luís Nazário de Lima'yı alırdım. Osimhen ile yan yana çok iyi olurdu. Hagi'yi her zaman alırsınız ama önde direkt işi bitirecek, golü atacak oyuncu olarak düşündüm."

Avrupa'dan hangi takımla maç yapmak istersiniz şu an?

Okan Buruk: "Şu anda Manchester City ile karşılaşmak isterdim. Herkes yeniyor, biz de yenelim (Gülerek). Şaka bir yana inanılmaz kötü bir döneme girdiler."

[BTV]

Oyuncu değişikleri konusunda zaman zaman eleştiri alıyorsunuz?

Okan Buruk: "Büyük takımların hocası zıt pıt oyuncu değiştirmez genelde. Yedekten girecek oyuncunun nasıl bir etki yapabileceğini bilmiyorsunuz. İyi giden oyunda oyuncu değiştirme gereği duymuyorum. Genelde gol yiyince "oyuncu değiştirseydi yemezdik" diyorlar ama ben olaya öyle bakmıyorum "
Bazen nasıl bizim takımın hocası olduğuna inanamıyorum, hatta genelde. Yedekten girenin napcağını bilmiyorsan çalıştırma zaten o takımı.

2gundur yayınlara çıkıyor hoca ama elle tutulur doğru soru sayısı 2 bile değil
Reis gibi ekrandanmi okuyor acaba diyorum 😄

Hocam 6-8 lazım. Kaan Berkan Kerem diyorsun. Berkan solbek stoper, Kaan sağbek stoper oynuyor. Kerem zaten leş atıyor. Lemina cekin iste oraya ne bekliyorsunuz.

ChatGpt'ye özetlettim

Takımın Formu: Araların takıma iyi geldiğini, Göztepe maçına konsantrasyonla hazırlanmaları gerektiğini belirtti.

Zor Maçlar: Riga ve Bodrum maçlarının zorluğunu, Young Boys maçındaki kötü performansın üzüntüsünü, Tottenham maçındaki mutluluğunu ifade etti.

Fenerbahçe Maçları: Bu maçların taraftar için önemini ve galibiyetlerin özgüvenlerini artırdığını söyledi.

Transfer: Orta saha transferi düşünmüyor, fırsat transferlerini değerlendirecek. Galatasaray’ın bütçesini dikkatli kullanmaları gerektiğini vurguladı.

Muslera ve Mertens: Performanslarından memnun ve yerli kalecilere de açık olduklarını belirtti.

Hakemler: Yabancı hakem fikrine açık ancak soru işaretleri olduğunu dile getirdi.

Kişisel Tercihler: Ronaldo Nazário’yu takımda görmek isterdi, Manchester City ile oynamayı tercih etti.

Özetle, takımın motivasyonu, transfer planları ve hedefler hakkında bilgi verdi.

man city goygoyu nedir hocam Allah aşkına!! espri işini azaltalım hocam

Geri
Üst Alt