- 16 Haziran 2010
- 190.916
- 133.684
- 6.478
Okan Buruk ve Kaan Ayhan, Young Boys maçı öncesi konuştular.
Okan Buruk: "Young Boys maçında hem bizim hem taraftarımızın sabıra ihtiyacımız var en başta... Oyuncularıma güveniyorum. Sakin kalıp Şampiyonlar Ligi'ne kalacağımızı düşünüyorum."
"Orta sahada kurgu değişikliğine gitmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna Okan Buruk:
Okan Buruk: "Oynadığımız ana oyunumuz var, bunu oyuncular değişse de aynı mantalitede oynamak istiyoruz. Burada takımımızın oyunu belli, bunu yapmak için tabii ki zaman zaman değişik oyuncular kullanacağız."
Okan Buruk: "2 senedir buradayız. Galatasaray ne Bayern'e ne Manchester'a karşı oyun planından ödün vermedi. Bu zamana kadar oynadığımız oyundan yarın da ödün vermeyeceğiz!"
"Batshuayi ve Icardi'yi ne kadar birlikte denediniz?"
Okan Buruk: "Maçın başı, sonu, dakikasına göre bunu gerçekleştirdik. Antrenmanlarda da çalışıyoruz. Onunla ilgili kararı yarın vereceğiz. Kim oynarsa oynarsa oynasın tur adayı olacağız. Tabii ki burada futbol şansı da yanımızda inşallah olur."
"Avrupa Ligi finali mi yoksa Şampiyonlar Ligi'nde giebildiğiniz kadar gitmek mi?"
Okan Buruk: "Sorunun cevabı 'Buradan elenmek' olmayacağına göre Şampiyonlar Ligi tabii ki."
"Sakatlık konusunda kendini nasıl hissediyorsun?"
Kaan Ayhan: "Sağlık durumumda hiçbir sıkıntı yok. Çok hazır durumdayım. Maçı sabırsızlıkla bekliyorum."
Kaan Ayhan: "İnşallah en az 2 farklı skorla kazanırız. Asıl hedefimiz bu. İnşallah uzatmayız."
Okan Buruk: "Transfer dönemi içinde takımlar içersinde dalgalanmalar olur. Bizim yaşamadğımız, hissetmediğimiz şeylerin %80'i uydurma. Bunun üzerinden Galatasaray'ın karıştırılmak istendiğini biliyoruz. Bizim ihtiyacımız rahat bırakılmak! Eleştiriye saygı duyuyorm, her zaman olacak. Hatalar yapıyoruz, önemli olan ders almak. Ama çok fazla uydurma haber var. Sosyal medya bir kuyu. Herkes bir yerlerden bir şeyler yapılabiliyor. Bazen içinizden bazen rakiplerinizden oluyor."
Okan Buruk: "Huzur içinde çalışmaya ihtiyacımız var. Bu ülkede bunun olması zor biliyorum, belki yarın ki Norweçli hakeme sormak lazım orada şartlar nasıl diye. Başarıyı ve başarısızlığı çok fazla abartıyoruz. Yarın taraftarımıza çok ihtiyacımız var."
Nevzat Dindar: "Kerem ile ilgili kaptanlık konusu, maçın önüne geçti. Takım kaptanları belli mi?"
Okan Buruk: "Sizin için maçın önüne geçiyor ama bizim için maçın önüne geçmiyor. Çok önemli maçımız var. 11 tane sahada kaptanla çıkacağız. Bu konuyla ilgili de başkanımız açıklama yaptı. Transfer dönemi netleştiğinde karar vereceğiz. Galatasaray takımında herkes kaptandır, herkes kaptanlık yapar. Ben 10 yıl kaptanlık yapamadım. Burada çok önemli özel oyuncularımız var. Hepsi liderlik için hazır olacak. Başkanımız da söyledi transfer dönemi kapanınca kararımızı vereceğiz. Biz Kerem'in performansından da memnunuz. Belli bir dönem Kerem'in ayrılık isteği vardı ama şu an öyle bir durum yok. Kerem'in oynadığı oyundan ve takıma verdiği destekten memnunuz. Yarın da bizim için çok önemli olacak."
Okan Buruk: "Davinson Sanchez bizle maça başlayacak durumda değil."
İki maçta sanki tablo değişti, negatif bir tablodan bahsedebiliriz, nasıl değerlendiriyorsun?
Kaan Ayhan: "Hangi maçlar? Negatif tablo? Son senelerde özellikle kırdığımız rekorlarla beklenti oluştu. Mertens, Icardi gibi oyuncular bile belki bu rekorları hiç yaşamamıştı. Beşiktaş maçı çok geride kaldı konuşmak istemem ama o geçen sezonun kupası.
Bu sezon Hatayspor maçıyla başladı. Young Boys maçında istediğimize ulaşamadık. Sezonun en önemli maçına çıkacağız yarın, umarım bunu da inşallah tüm takım arkadaşlarım anlamıştır ve biliyordur. Buna göre de cevabımızı sahada vereceğiz. "
Okan Buruk: "Geldiğimizde Galatasaray 13. sıradaydı. 13. olmuş takımı iki sene üst üste şampiyon yapan bir kadro, bir başkan ve yönetim var. Biraz mantık çerçevesinde düşünmek gerekiyor. Kaybettiklerimiz üzerinden konuşup kazandıklarımızı konuşmazsanız bu gerçekçi gelmiyor"
Son dönemde biraz sizi gergin görüyoruz gibi. Üzerinizde baskı hissediyor musunuz?
- Okan Buruk: “Fazla gerginim sorma. Tıraş oldum o yüzden. (gülerek) "
Okan Buruk: "Son iki sezon şampiyon olmuş, 17 maç üst üste galip gelmiş takıma başarısız diyorsanız ya Manchester City'i tutmanız lazım ya da Real Madrid'i... Tabii ki kaybedilen her maçtan bir şey çıkarıyoruz, hatalarımız oluyor, eleştiriler oluyor, bunları anlıyorum."
Okan Buruk: "Gelmeden önce 'Sara ve Torreira'nın yanına bir de 8 numara lazım' diye bir şey okudum, herhalde 12 kişi oynayacağız... Ne oynadığımız sistemi ne de yapmak istediğimizi bilen var..."
Okan Buruk: "Geldiğimizde Galatasaray 13. sıradaydı. 13. olmuş takımı iki sene üst üste şampiyon yapan bir kadro, bir başkan ve yönetim var. Biraz mantık çerçevesinde düşünmek gerekiyor. Kaybettiklerimiz üzerinden konuşup kazandıklarımızı konuşmazsanız bu gerçekçi gelmiyor"