Emrah Duvar
Taçsız Kral
- 5 Ocak 2011
- 107.739
- 94.849
- 4.978
Olum valla çok uzun yazıyorsunuz
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Rtaş hocayı savunmuyorum ben Sadece bu aynı sorunların geçen senede olduğunu söyledim bahsettiğim gibi elimizde yıldızlar var ama bunlar bitik adamlar Okan buruk mu diyor ziyeche git derbilerde ezil diye kereme 15 kere top kaybı yap diye zahaya çalım atma Apo’ya belin dönmesin diye yok işte oyuncularda hem doymuşluk var hemde bir çoğu tarihi geçmiş adamlar ayrıca cidden Okan buruk gitse bu takım oyuncular inadından oynamaz bi çoğu icardi falan seviyor hocayı adam kereme laf edildi diye trip yaptı icardi geçen sezonZiyech Zaha Barıs Kerem Mertens önceki sezon sağda rashica ve İcardi. Bunlar hucüm silahlarımız. Tek tek oyuncularıoyuncuların geçmişlerini anlatmiyim zaten Dünyaca bilinen yıldız oyuncular. Bana anlatırmısın hangi anadolu kulübünün elinde şu hücum gücü var. Bırak onu arada bilmem kaç siklet farkı var. Bu elimizdeki hücum gücü herhangi büyük bir Avrupa kulübünde olsa bırak anadolu takımlarını, bizimle oynasa çok çekinirdik. Lig'e koysan kesin şampiyonluk adayı olurdu iddaa da 1.15 oran bile vermezdi. Anadolu kulübü diyorum defans kötü, orta saha kötü, hücum kötü. Eskiden daha iyilerdi ancak kaç senedir hepsi leş. Afedersin de İcardi bir zahmet gol kralı olsun bu ligde be. Bu takım bu ligde bi zahmet galibiyet rekorları kırsın be...
Ama şimdi eksik söyledim tamamlayalım. 2 senedir sırtını koltuğa yaslayıp rahatça kaç tane maç izledin şu kadro ile? Çok az dimi sayısı..
Benim aklımda hep aynı sahneler var. Dakika 60, 1 farkla öndeyiz karşıda sanki alanya kasımpaşa ne bilim hatay yada herhangi bir Anadolu kulübü yokta sanki Real Madrid var. 30-40 dakika vatan savunur gibi gol yememek için çabalayan bir takım. Ayakta top tutma yok. Kontra yok. Set oyunu yok. Pas yok. Bir Allah var birde Muslera... Kaç tane maçı burda dualarla bitirdik hatırlamıyorum bile. Aç eski maç konularına bak görürsün orda.
Değişiklikler yanlış. Oyun planı yanlış bir dünya yanliş oğlu yanliş.
Daha bir dünya eksik sayabilirim ama daha önce defalarca yazdım. Tekrar etmeye gerek yok.
Şu fener Bjk yalama işini kim için dediğini tam bilmiyorum ama evet var böyle tipler burda. Ama benden alıntı yaptığın için ben cevap veriyim. Ben fener ve Bjk hiç övmedim aksine bunlardan yol olmaz demiştim 
Hoca yı savunun savumayın diyen yok tabikide. Ama bak eleştirenler bir dünya argüman sunuyor. Savunuyosun ama teknik anlamda bir tane done sunmadan. İcardi nin gol kralı olması bir savunma yönteni değildir.
Renktaş anladım dediğini ama bu adamların coğu genç. En yaşlısı Mertens i saymıyorum çünkü inanılmaz bir profesyonel. Harici en yaşlısı 30. Genç bir kadromuz var aslında yada orta diyim. Ama yaşlı doymuş adamlar diyoruz ben ise sahada çalışmamış bir Galatasaray görüyorum. Hepsi maaş alıyor. Burayı seviyo. Ben Okan Buruk olmasada performans vereceklerini düşünüyorum. Hatta eli büyütiyim okan sadece İcardi yi tolere etti. Zaha yı harcadı. Sanchez ı koca sezon çok az oynattı. Nelson keza bir ara baya sorun yaşadı. Sanki bana dediğinin tam tersi gibi geliyo. Bende okan hoca çok başarılı olsun isterdim ama 2 yıldır en ufak iyi bir emare görmedim oyun anlamında.Rtaş hocayı savunmuyorum ben Sadece bu aynı sorunların geçen senede olduğunu söyledim bahsettiğim gibi elimizde yıldızlar var ama bunlar bitik adamlar Okan buruk mu diyor ziyeche git derbilerde ezil diye kereme 15 kere top kaybı yap diye zahaya çalım atma Apo’ya belin dönmesin diye yok işte oyuncularda hem doymuşluk var hemde bir çoğu tarihi geçmiş adamlar ayrıca cidden Okan buruk gitse bu takım oyuncular inadından oynamaz bi çoğu icardi falan seviyor hocayı adam kereme laf edildi diye trip yaptı icardi geçen sezon
Bununla ilgili de bişey söylemek lazım. Bayern real diyor hoca gidin onları tutun diyo. Bende diyorum ki keşke zamanında Emre ile beraber kaçmassydınız Inter'e. Sonra da şunu düşünüyorum. İcardi PSG oyuncusu. Ziyech Chelsea den geldi PSG alıyodu evrak yetişmedi. Zaha Premier Lig efsanesi gibi bişey. Mertens maradonanın rekorunu Napoli'de kırmış bir adam. Torerira şuan realde de bayernde de oynar. Sanchez Tottenham dan geldi. Kalitesi belli Ajax ile şampiyonlar liginde neler yaptı. Hocammmm baksana kadroya ya. Real Bayern diyosun da.. Bence onlarla aramızda en fazla fark olan konu hoca konusu.Saçmalamış her zamanki gibi
Ne oyun kurgumuz varmış lan bizim önde press yapmaktan başka
Onu da 38 yaşındaki adamla yapmaya çalışıyorsun
Yapamayınca komple takım halinde sahaya bırakıyoruz
Sonra ne demek beğenmeyen gitsin real filan tutsun
Umarım yarın tribünler buranın Galatasaray olduğunu hatırlatır ve kendisine gerekli cevabı verir
Zaha Kerem konusunda aynen katlıyorum evet zahayı hocanın Kerem ısrarı bitirdi keremide zahaya forma kaptırırım kaygısıRenktaş anladım dediğini ama bu adamların coğu genç. En yaşlısı Mertens i saymıyorum çünkü inanılmaz bir profesyonel. Harici en yaşlısı 30. Genç bir kadromuz var aslında yada orta diyim. Ama yaşlı doymuş adamlar diyoruz ben ise sahada çalışmamış bir Galatasaray görüyorum. Hepsi maaş alıyor. Burayı seviyo. Ben Okan Buruk olmasada performans vereceklerini düşünüyorum. Hatta eli büyütiyim okan sadece İcardi yi tolere etti. Zaha yı harcadı. Sanchez ı koca sezon çok az oynattı. Nelson keza bir ara baya sorun yaşadı. Sanki bana dediğinin tam tersi gibi geliyo. Bende okan hoca çok başarılı olsun isterdim ama 2 yıldır en ufak iyi bir emare görmedim oyun anlamında.
Kerem demişsin mesela pas hatası. 10 no oynattı abi keremi şampiyonlar liginde. Elenmemize sebep oldu. 3 orta saha oynat 10 no zorunlu muydu? Zaha pas atamayan kerem uğruna harcandı. Yani çok yanlış var be renktaş. Oyun planımıza girmedim bile. Neyse hayırlısı olsun. Bu saatten sonra Hoca bişeyleri daha iyi yapar mı bilmiyorum ama görcez umarım sezon gitmez. Ama bazı şeyler bana hiç hoş görünmüyo.
Tam bir ögretmen saygilarBiri hakkında direkt itham ve yargı çıkaracak iseniz, bu bir mesaj vasıtası ile olmamalı.
Okan hoca konusuna benim yazdıklarım duruyor, kredisi hala var olduğunu ve istifa söylemlerinin şimdi çok erken olduğunu söyleyen birisiyim.
Mesajımda Fener'e yenildiği için gönderilmeli dediğim yeri söylerseniz sevinirim.
Ayrıca mesajınızdaki tavrı hak ettiğimi sanmıyorum.
cok dogru bir noktayi sezmissin sevgili onur. buna benzer noktayiAbi üzerine çok şey yazılabilir.
Bunlardan birkaçı:
1) Belli ki twitter'daki yorumları ve medyayı iyi takip ediyorlar. Ancak gördüğüm en tehlikeli iki şey; hocanın *vücut dilinin inanılmaz baskı altında olduğunu *açığa *vurması ama buna karşın ben ders almam ders veririm noktasında tıkanıp kalmasıdır*.
intense demecler veriyor. benzer demecleri yabanci bazli manu ve roma donemi mourinho da gozlemlemistim. isim ornkler coktur elbet .Yani taraftara da medyaya da siz ne anlarsınız futboldan, ben 2 kere şampiyon oldum bu sistem ile demeye getiriyor
kesinlikle.ancak futbol o kadar karmaşık ve anlaşılmaz bir şey değil.
bu da dogru . maca / oyuna dair dedigin gibi siradan insanlarin yorumlari disinda , bir de isin psikolojik tarafi da ayri bir durum. <- > taraftarlar nezninde sevinc ve huznun bu denli keskin oldugu bir spor dali nin > en bilirin den en duzune izleyenler tarafindan kendince gorece yorumlanmasi ve kendi yasamlarinda da duygusal tandansli yer edinmesi, moral vs olarak gunluk akisi istisna ulkeler disinda bariz etkilemesiHatta futbolu bu kadar özel kılan şey, kahvede maçı izleyen Ahmet abinin de oynanan veya oynanmış bir maçın üzerine doğru analizleri/yorumları yapabilmeye izin veren yapısıdır belki de. Sen bunu bir basketbolda, voleybolda yapamazsın mesela. Gerçekten işin teknik bilgisine haiz olman lazım.
oldum olasi *oyuna *elestiri en tepe liglerde de var. bu ilk degil. ki, bizde tepki kanimca cok normal normlarda dir izledigim ilk yillardan bugune . tepe liglerlerin takimlari ile kiyas yaparsak, onlarin bu gibi durumlar da bariz ekstrem tavir takindiklari da arsivler de mevcuttur.Tabii, bizleri bu işte proflarından ayıran şey, herkes hatayı görebilir. Ancak hatanın çözümünü bulabilmek, işte kahvedeki Ahmet abi ile hocalık yapan kişiyi ayıran şey bu aslında. Ben bu takım dönen topları toplayamıyor derim, ama bu problemi gidermek zaten teknik direktörlük dediğimiz şey oluyor.
kesinlikle . ustteki yazdigim yanit bi nevi bu alintiya da yanit olmus kismen.2) Kopenhag, Sparta Prag, YB, FB, BJK gibi final maçlarında istenen sonuçların alınamaması ile alakalı verdiği cevap olsun, bizlerin orta sahadaki eksikliğe vurgu yaptığımız yerde herhalde 12 kişi oynayacağız... Ne oynadığımız sistemi ne de yapmak istediğimizi bilen var... demesi bizim problem olarak gördüğümüz şeyleri kendisinin hiçbir şekilde dert etmemesi de apayrı bir tehlike çanı olarak çalmakta. Yani biz bu sorunun/sorunların farkındayız, daha iyi olacağız demiyor. Ne sorunu arkadaşlar diyor. 5 yediğimiz maç sanki hiç yaşanmamış. Akıl alır gibi değil. 30 milyon taraftar oynanılan oyundan zerre keyif almıyor, gelecek için umut beslemiyor, Avrupa'da bizi trajik durumlara ve skorlara düşürürler diyor ama kendisine göre hiçbir problem yok. Bunun için tek kelime söylemek gerekirse, kibir der geçeriz. Durum hiç iyi gözükmüyor.
*. bu da dogru . ustlerde mou ornegi vermistim.3) Her fırsatta taraftara ve medyaya laf atıyor, ben daha bunu yapıp da başarılı olan biri görmedim. Hatta bir TD bu işlere girmişse*, genelde kısa süre sonra 1-2 felaket maç yaşayıp o kulüpteki kariyeri sonra eriyor. Bizde 2 tane buna uygun maç var; biri YB maçı, diğeri de FB maçı. YB'ye elenirsek gönderileceğini sanmam ve ortalığı yatıştırmak için mutlaka 1-2 göz boyamalık transfer de olur. Ama bu oyun FB maçı için fenasal şeyler çağrıştırıyor. YB ilk maçta devreye 4-0 girebilecekken, Mou bizim defolarımız üzerine kurguladığı bir oyunla neler yapar, orası uyku kaçıran cinsten mesela.
Ust ustuste abuk subuk takimlari yenememis hocaya basarisiz diyoruz. Sen git Akhisar'i ya da Rize'yi calistir.Okan Buruk: "Son iki sezon şampiyon olmuş, 17 maç üst üste galip gelmiş takıma başarısız diyorsanız ya Manchester City'i tutmanız lazım ya da Real Madrid'i... Tabii ki kaybedilen her maçtan bir şey çıkarıyoruz, hatalarımız oluyor, eleştiriler oluyor, bunları anlıyorum.