Okan Buruk: "Oyunculara ne zaman izin vereceğimizi iyi biliyoruz"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
1667682038490.png

Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında oynanan derbi maçında Beşiktaş'ı kendi sahasında 2-1 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: "İyi çalışan ve iyi karakterli oyuncuların yer aldığı bir takımız. Galatasaray, disiplini ve arkadaşlığıyla iyi bir gruba sahip. Oyuncularımın kişilikleri ve karakterleri iyi."

Okan Buruk: "Biz modern futbol istiyoruz. Büyük takım önde baskı yapar, hücum yapar, topa sahip olur, rakip ceza sahası içinde çoğalır. Bizim ulaştığımız rakamlar bunu gösteriyor ama içeri atamayınca haksız oluyorsunuz."

Okan Buruk: "Kazanınca, 'Hoca dokundu' oluyor, kaybedince de 'Hoca yanlış yaptı'. Sahada bir şeyleri belirleyen oyunculardır."

Okan Buruk: "Bizi dışarıdan farklı şekilde göstermeye çalışan çok insan var ama Galatasaray, çok iyi bir grup ve iyi karakterlerin olduğu bir takım."

Okan Buruk: "Karagümrük'ü 2-0 yendik, 35 şut atmışız herkes mutsuz. Herhalde mutlu etmek için 100 şut atmamız lazım. Rakip 10 kişiydi diyorlar, biz 10 kişi kalınca söylemiyorlar. İnsanlar hep bir şey buluyor."

Okan Buruk: "En zor fikstür. Dünyanın en garip fikstürü herhalde. Kendi sahamızda hakem hatasından 10 kişi bırakıldık."

"Oyunculara fazla izin veriliyor mu?"

Okan Buruk: "Oyuncular tabii ki izin yapacak. Makine değiller, robot değiller. Ne zaman izin vereceğimizi biliyoruz, hangi oyuncu ne kadar profesyonel biliyoruz. Oyuncuların da ihtiyaçları var."

"Barış Alper Yılmaz'ın ilk 11'de oynamasına değinen Okan Buruk"

Okan Buruk: "Bir eleştiri hep oluyor. Kerem oynadığında neden Kerem, Yunus oynadığında neden Yunus, Barış oynadığında neden Barış deniyor. Kim oynamasa eleştiri oluyor. Barış formayı isteyen, çalışan, fiziksel olarak güçlü bir oyuncu. Bazen bir oyuncuyla başlarsınız, diğeriyle devam edersiniz. Kerem girdikten sonra o da çok iyi işler yaptı. Bu önemliydi bizim için. Sergio ve Lucas baskıda arkada kaldılar. İkisinden birinin Josef'e baskıya gitmesini istedik. Baskıyı tam olarak kuramıyorsunuz. İstediğimiz baskı tam olarak ortaya çıkmadı ama ikinci yarıda paylaşımlarımız daha iyi oldu."

"Milot Rashica'nın bonservisi ile ilgili bir tasarrufunuz olacak mı?"

Okan Buruk: "Galatasaray'a yakışan bir oyuncu. İleride yönetimimiz gerekli şeyleri yapar. Takımımızda olmasından çok mutluyuz."

"Başakşehir deplasmanı"

Okan Buruk: "Hem futbolculuğumun son yıllarında orada yer aldım. Hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşadık, Avrupa oynadık. Benim için önemli. Ama en önemli şey Galatasaray'ın başarısı. Oyun olarak Başakşehir ligin zorlu takımlarından birisi. Özellikle topa sahip olan, rakiplerine vermeyen, hücum için acele etmeyen bir takım. Bu oyun anlayışıyla birlikte rakiplerine karşı büyük zorluklar çıkartan, taktiksel olarak da Emre hocanın rotasyonu da çok iyi götürdüğünü görüyoruz. Zor bir karşılaşma olacak. Bizim hedefimiz 3'te 3'tü. Bunu yapmak için elimizden geleni yapacağız. Dünya Kupası arasına kazanarak girmemiz gerekiyor. "

"Devre arası transferi?"

Okan Buruk: "Şu anda hiçbir mevkiye transfer düşünmüyoruz. Ocak ayını bilemeyiz tabii ama düşüncemiz; elimizdeki oyunculardan faydalanmak."

Okan Buruk: "Benim en büyük sorunum, kadronun genişliği. Belki sezon başında 'Avrupa yok, bizim için avantaj' diyorduk ama keşke Avrupa oynasaydık, bu kadar geniş ve değerli kadroyu daha çok kullanabilseydim. Şu an için yeni transfer düşünmüyoruz."

hocaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Okan Buruk: "Benim en büyük sorunum, kadronun genişliği. Belki sezon başında 'Avrupa yok, bizim için avantaj' diyorduk ama keşke Avrupa oynasaydık, bu kadar geniş ve değerli kadroyu daha çok kullanabilseydim. Şu an için yeni transfer düşünmüyoruz."

sen olmasanda olur gibi.emin bayramı önlibero yap,berk kızıldemiri ve furkan kocagı a takıma kazandır yeter

Okan Buruk: "Biz modern futbol istiyoruz. Büyük takım önde baskı yapar, hücum yapar, topa sahip olur, rakip ceza sahası içinde çoğalır. Bizim ulaştığımız rakamlar bunu gösteriyor ama içeri atamayınca haksız oluyorsunuz." dakika 70-80 de oyunu tutabilmek için emin bayramı oyuna alınca ben :D

fatih terim gelecegine okan ile sansimizi deneyelim her turlu

ama okan hoca da on alanda baski ve kisa takim boyunu oturtmali

daha iyi hucum aksiyon planlari , duzgun hucum antremanlari ve organize duran top pozisyonlari calismali bu takim.

duran top kazandigimizda rakip korkmali

Maç yorumu yok, tamamen eleştirilere cevap verme fırsatı diye düşünmüş
Bunu hemen bırakması lazım, takıma oyuna odağını kaybetme riski olur
Tek cümleyle söyle geç anlarlar, hatta daha etkili olur
Bunları boşver, fena gitmiyorsun, biraz gecikmeli de olsa eksikleri görüp değiştiriyorsun, çık maçları kazan yeter

Geri
Üst Alt