GSC Anket Okan Buruk Şanslı mı Yoksa İyi Hoca mı?

Okan Buruk Şanslı mı yoksa Iyi Hoca mı?

• Kullanılan toplam oy
    187
Şanslı olduğu kanaatindeyim. Özellikle Erden Timur ve Icardi faktörleri kendisi için büyük şans olmuş. Onların yokluğunda geldiğimiz nokta; Felakete doğru sürükleniyoruz.
Akhisar ile kupa alırken yada diğer başarılarında da mı Erden Timur ve İcardi vardı acaba? Ankete isterseniz Galatasaray'da diye belirtin de bu mesajların bir mantığı olsun.

13. olmuş toplama takımı 2 sezondur rekorlarla şampiyon yapan(İnş.bu sene ile 3 olacak.) bu başarıları Anadolu'da da yaşamiş bir hocanın kötü olma ihtimali yok zaten, saçma sapan yorumlar gelmiş.
Burada üzerine konuşulacak şey eksik olduğu noktalar neler , neleri daha iyi yapabilir minvalinde olmalı. Öyleyse konuşalım:

1.Oyuncu gelişimi:Daha önceki hocaların kadro dışı bıraktığı Boey , yedek bıraktığı Barış Alper, kiraya gönderdiği Yunus gibi isimleri parlattı. Anadolu topçusu Abdülkerim'den, gitsin diye bakılan Berkan'dan, İtalya'da vasat altı takımda yedek olan Kaan'dan büyük takım oyuncusu yaptı.Top kontrolü olmayan Kerem'i Avrupa'ya transfer yaptırıp sorunlu İcardi'yi fenomen haline dönüştürüp omuzlarında taşıttı.

2.Taktik-teknik-idare:İstikrarsız kulüp yönetimi,transfer planlaması ve mali yapı ile 3 sezondur kulübü ve takımı iyi çevirdi. Sağ beksiz, sol beksiz kalıp Terim gibi şikayet etmeden, yönetim ile çatışmadan takım içinden çözüm üretti, oynamaya niyetli herkesten (Demirtaş, Mertens, Nelson vb.) verim aldı. Rakibin sürekli penaltılar ile ittirildiği anlarda mental olarak sağlam kaldı, içerde dişarda rakibe üçer atıp tüm psikolojiyi lehimize çevirdi. Galatasaray hep hücum oynar deyip genlerine uygun bir felsefe ile takımı sahaya dizdi. Yenilsek de Bayern'e felan Galatasaray böyle oynar dedirtti.

3.Fizik-kondüsyon-çalışma:Oynattığı oyun tempolu isimler istemesine rağmen, kadrosu da daha kısıtlı olmasına rağmen sakatlık oranı rakibe göre yarı yarıya daha azdı. Her maç ortalama 60 dakika yüksek tempolu oyun izletebildi.

4.Altyapı-transfer-planlama:Daha ilk sezondan Emin'i, ikinci sezonunda Metehan'ı çıkardı. Bu sene de Berat Luş, Efe Akman süre almaya başladı.

Buraya kadar iyiydi. Eksilere gelirsek:
Zaha, Ziyech, Tete, Zaniolo, Aurer,Vinicus, Ndonbele, Angelino gibi sisteme de uymayan transferlere onay vermesi, Jakob gibi sakat, Causte+Jelert gibi fiziksiz oyuncuları seçmesi, orta sahaya öcü gibi bakıp 12 kişiyle mi çıkacaz deme inatçılığı göstermesi, oyuncu değişikliği en az beş dakikada yapabilmesi, pas oyununu becerebilen bir kurguyu hiç denememesi,Avrupa'da kendinden daha düşük profill takımları yenememesi ve elenmesi, kolay maçlara takımı motive edememesi, Muslera gibi papazlara fazla müsamaha göstermesi ve yönetime her şartta destek çıkması.

Sonuçta eksiklerini ona söyleyecek ve eksik alanların gelişmesine ön ayak olacak bir yönetim anlayışına ihtiyaç var. Hep hocanın sırtına binip gidilmez, her zaman hoca çözüm bulur denip geçiştirilmez. Gerekiyorsa yanına yardımcı yabancı hoca, üzerine idari menejer, sportif direktör getirin. Gerekirse saha dışında oyuncuları sıkı disipline edip hocanın yükünü hafifletin. Sezon planlarını ve takım kadrosunu haziran ayında eksiksiz halledin...

Son tahlilde hoca yetenekli, başarılı ve sürekliliği sağlamış uygun şartlar da hazır hâle getirilirse Terim'i de geçip ligde ve Avrupa'da rekorlar kıracak potansiyele sahip. Ne zaman yönetim takım, planlama ve idari açıdan hazır bir kadro yaratır, ortam hazırlar o zaman da hoca yapamazsa gitsin, yetersiz denir. Şimdi yapılacak iş eksiklikleri tespit edip geliştirmeye destek olmak."Yaşanacaksa yaşanacak " şarkısı gibi her şüreç bir tecrübe, bundan 10 sene sonra hoca "kurt hoca" seviyesine gelir.

Son düzenleme:
13. olmuş toplama takımı 2 sezondur rekorlarla şampiyon yapan(İnş.bu sene ile 3 olacak.) bu başarıları Anadolu'da da yaşamiş bir hocanın kötü olma ihtimali yok zaten, saçma sapan yorumlar gelmiş.
Burada üzerine konuşulacak şey eksik olduğu noktalar neler , neleri daha iyi yapabilir minvalinde olmalı. Öyleyse konuşalım:

1.Oyuncu gelişimi:Daha önceki hocaların kadro dışı bıraktığı Boey , yedek bıraktığı Barış Alper, kiraya gönderdiği Yunus gibi isimleri parlattı. Anadolu topçusu Abdülkerim'den, gitsin diye bakılan Berkan'dan, İtalya'da vasat altı takımda yedek olan Kaan'dan büyük takım oyuncusu yaptı.Top kontrolü olmayan Kerem'i Avrupa'ya transfer yaptırıp sorunlu İcardi'yi fenomen haline dönüştürüp omuzlarında taşıttı.

2.Taktik-teknik-idare:İstikrarsız kulüp yönetimi,transfer planlaması ve mali yapı ile 3 sezondur kulübü ve takımı iyi çevirdi. Sağ beksiz, sol beksiz kalıp Terim gibi şikayet etmeden, yönetim ile çatışmadan takım içinden çözüm üretti, oynamaya niyetli herkesten (Demirtaş, Mertens, Nelson vb.) verim aldı. Rakibin sürekli penaltılar ile ittirildiği anlarda mental olarak sağlam kaldı, içerde dişarda rakibe üçer atıp tüm psikolojiyi lehimize çevirdi. Galatasaray hep hücum oynar deyip genlerine uygun bir felsefe ile takımı sahaya dizdi. Yenilsek de Bayern'e felan Galatasaray böyle oynar dedirtti.

3.Fizik-kondüsyon-çalışma:Oynattığı oyun tempolu isimler istemesine rağmen, kadrosu da daha kısıtlı olmasına rağmen sakatlık oranı rakibe göre yarı yarıya daha azdı. Her maç ortalama 60 dakika yüksek tempolu oyun izletebildi.

4.Altyapı-transfer-planlama:Daha ilk sezondan Emin'i, ikinci sezonunda Metehan'ı çıkardı. Bu sene de Berat Kuş, Efe Akman süre almaya başladı.

Buraya kadar iyiydi. Eksilere gelirsek:
Zaha, Ziyech, Tete, Zaniolo, Aurer,Vinicus, Ndonbele, Angelino gibi sisteme de uymayan transferlere onay vermesi, Jakob gibi sakat, Causte+Jelert gibi fiziksiz oyuncuları seçmesi, orta sahaya öcü gibi bakıp 12 kişiyle mi çıkacaz deme inatçılığı göstermesi, oyuncu değişikliği en az beş dakikada yapabilmesi, pas oyununu becerebilen bir kurguyu hiç denememesi,Avrupa'da kendinden daha düşük profill takımları yenememesi ve elenmesi, kolay maçlara takımı motive edememesi, Muslera gibi papazlara fazla müsamaha göstermesi ve yönetime her şartta destek çıkması.

Sonuçta eksiklerini ona söyleyecek ve eksik alanların gelişmesine ön ayak olacak bir yönetim anlayışına ihtiyaç var. Hep hocanın sırtına binip gidilmez, her zaman hoca çözüm bulur denip geçiştirilmez. Gerekiyorsa yanına yardımcı yabancı hoca, üzerine idari menejer, sportif direktör getirin. Gerekirse daha dışında oyuncuları sıkı disipline edip hocanın yükünü hafifletin. Sezon planlarını ve takım kadrosunu haziran ayında eksiksiz halledin...

Son tahlilde hoca yetenekli, başarılı ve sürekliliği sağlamış uygun şartlar da hazır hâle getirilirse Terim'i de geçip ligde ve Avrupa'da rekorlar kıracak potansiyele sahip. Ne zaman yönetim takım, planlama ve idari açıdan hazır bir kadro yaratır, ortam hazırlar o zaman da hoca yapamazsa gitsin, yetersiz denir. Şimdi yapılacak iş eksiklikleri tespit edip geliştirmeye destek olmak."Yaşanacaksa yaşanacak " şarkısı gibi her şüreç bir tecrübe, bundan 10 sene sonra hoca "kurt hoca" seviyesine gelir.
İstikrarsız mali yapı olayına GS özelinde katılmam GS'de hocaya mali olarak çok iyi şartlar sunuldu bence. Ama İyi veya şanslı olayını sadece GS özelinde değerlendirmekte bana saçma geliyor açıkcası. Mevcut durumunda formsuz olduğu bir gerçek ama başardıklarına baktığımızda bunu sadece şansa bağlayanlar Uefa kupasına şans diyenlerle benzer geliyor bana. Mevcut durumda Okan hocanın durumunda bence tükenmişlik mevcut. Geçtiğimiz 2 sene bir hayli yıpratıcı olduğu bir gerçek belki artık beyni bir şey üretemiyor. Bizim ülkede futbol sadece saha içiyle değil her yönüyle yıpratıcı.

Ne 13. lükmüş yav

Yıllardır bitmedi diyeti

13. olan kadroya bak bir de sonraki yılki kadroya, sonra da fenerin kadroya bak, arada dağlar var.

300-500 bin euro maaş alan adamları aldık 13. olunan sezonda, Okan dönemi gelen oyuncuların çoğuna 2-3 arası maaş verdik en az

Gomis takıma döndü diye sevindiğimiz, Pulgar diye bir mal geldi diye şakşaklanan dönemle son 3 yılı kıyaslamak komediden öte bir durum ama devam edin bu kafada

13. olunan takımın Avrupa’da gösterdiği performansı onun 10 katı bütçeli kadrolarıyla gösteremiyor oluşumuzu ise sakın ha dillendirmeyin

Ayrıca Okan’ın Başak dönemi şanslı bir dönem, sanki izlemedik de kem küm ediliyor hala

O sene pandemi girmese biz şampiyonduk, pandemi öncesi Okan fenere çok net bir mağlubiyet almıştı, fenerin gaza geldiği dönemdi hatta. Pandemi dönüşü biz sıçtık takım çalışmadı üstne bir ton sakatlık oldu.

Yazın maç kazanamazken santrafor yokken Emre Akbaba’nın santrafor olduğu başak takımına karşı barz üstünlük kurmuştuk, o eksik kadroyla ve adamlar şampiyonluğa gidiyordu. Onu geçtim üstüne Bülent’in Konyasına yenildi kritik virajda, aynı hafta TS de kaybettiği için kurtardı paçayı.

Akhisar ve Rize dönemleri başarılı evet ama Başak’ta öyle net bir başarı yok hatta Avrupa performansı lig performansından daha iyidi. Orada da bir ton saçma adam aldırmıştı mesela hatta 2 ay sonra falan Rafael’i takımdan kovmuştu, hatalarımdan ders aldım falan diyor da aldığını sanmıyorum. Kümeye giderken çok maç yaptık bahanesini herkese yaymıştı, tüm oyuncular da aynı bahaneden yürüyordu.

Erden - Icardi ikilisi onun için bence büyük şanstı biri sakatlanmadan önce de çok düştü diğeri zaten ayrıldı, tek kaldığından beridir de sürekli yanlış kararlar veriyor.

Okan buruk şanslı da değil başarılı da.
Okan buruk vadesi doğmuş bir hoca.

SM-S901E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İstikrarsız mali yapı olayına GS özelinde katılmam GS'de hocaya mali olarak çok iyi şartlar sunuldu bence. Ama İyi veya şanslı olayını sadece GS özelinde değerlendirmekte bana saçma geliyor açıkcası. Mevcut durumunda formsuz olduğu bir gerçek ama başardıklarına baktığımızda bunu sadece şansa bağlayanlar Uefa kupasına şans diyenlerle benzer geliyor bana. Mevcut durumda Okan hocanın durumunda bence tükenmişlik mevcut. Geçtiğimiz 2 sene bir hayli yıpratıcı olduğu bir gerçek belki artık beyni bir şey üretemiyor. Bizim ülkede futbol sadece saha içiyle değil her yönüyle yıpratıcı.
Ekonomik rahatlık bu sene vardı ancak bu sene de takım planlaması gönderilemeyen ve geç yapılan transferler nedeniyle (Avrupa'ya Sallai yazamadık.) hatalıydı.

Kerem'i son dakikada gönderdik iş yine Okan Hoca'ya kaldı, Yunus'tan Messi çıkardı. Oynatmadı denilen Zaha, Tete, Ziyech, Ndonbele vs. gittikleri yerlerde de oynamadı doğru dürüst. Hocalık bir şey olmadığı açik.

Sara çok geç geldi sağ bek+sol bek yedeği ara transferin son günü geldi.Takımın yarısı Avrupa listesinde yok! (Bu bile başlı başına takımın Avrupa'da hedefi olmadığını gösterir.)
Şimdiki takımı haziranda kursaydık(para da vardı.) hocaya suç bulunurdu, Paok,Totenam, FB maçını oynayan kadro tekrardan sahaya çıkamadı , Prag maçı gibi dar kadro +sakatlık, ceza, yorgunluk deyince Avrupa bitti. Asıl hedef lig zaten, erken elenmek bizim için daha iyi. Bu kadro ile Avrupa'da yol alınmaz.

Yıpranma işine yüzde yüz katılıyorum, hoca mizacında olmamasına rağmen yönetim eksikliği nedeniyle saha dişinda da yıpranıyor.

Şanslı olduğu kanaatindeyim. Özellikle Erden Timur ve Icardi faktörleri kendisi için büyük şans olmuş. Onların yokluğunda geldiğimiz nokta; Felakete doğru sürükleniyoruz.

okan hoca bence hem şanslı hem de belli bir seviyeye kadar iyi hoca

ama o seviyeyi kıramadı ki bu konuda ümitleri cok kırdı

şanslı çünkü maddi olarak rahat bir döneme denk geldi

hic kimseye nasip olmayan bir harcama yapılıyor 3 senedir

erden timur ve icardi konusunun ise sağlamasının yapılması lazım

yani mesela okan hocasız da erden timur ve icardi bu takımla geçen sene 99 puan toplayan rakibinin önünde 102 puan toparlar miydi bilmiyoruz

şans tam tersi de olabilir

yani okan hoca yerine bir başka hoca getirsek icardiyi yonetemeyebilir ciddi krizler yasanip sezon çöp olabilirdi

o zaman da icari gibi gelirken bu yönlerden soru işaretli adama niye bukadar para bağladık diye yönetimi eleştirebilirdik

Son düzenleme:
Ekonomik rahatlık bu sene vardı ancak bu sene de takım planlaması gönderilemeyen ve geç yapılan transferler nedeniyle (Avrupa'ya Sallai yazamadık.) hatalıydı.

Kerem'i son dakikada gönderdik iş yine Okan Hoca'ya kaldı, Yunus'tan Messi çıkardı. Oynatmadı denilen Zaha, Tete, Ziyech, Ndonbele vs. gittikleri yerlerde de oynamadı doğru dürüst. Hocalık bir şey olmadığı açik.

Sara çok geç geldi sağ bek+sol bek yedeği ara transferin son günü geldi.Takımın yarısı Avrupa listesinde yok! (Bu bile başlı başına takımın Avrupa'da hedefi olmadığını gösterir.)
Şimdiki takımı haziranda kursaydık(para da vardı.) hocaya suç bulunurdu, Paok,Totenam, FB maçını oynayan kadro tekrardan sahaya çıkamadı , Prag maçı gibi dar kadro +sakatlık, ceza, yorgunluk deyince Avrupa bitti. Asıl hedef lig zaten, erken elenmek bizim için daha iyi. Bu kadro ile Avrupa'da yol alınmaz.

Yıpranma işine yüzde yüz katılıyorum, hoca mizacında olmamasına rağmen yönetim eksikliği nedeniyle saha dişinda da yıpranıyor.
Ben bu takım kurma işinde hocaya da biraz suç buluyorum. Orada artık bazı konularda net tavır koymalıydı ve kendisi de hep olması imkansız adamlarla da vakit kaybettirdiği gerçeği var. Hocanın oyuncu transferi konusunda sürekli belli bir meblağ üstüne gitmesi veya daha genç ve az bilinen oyunculara gitmemesini yanlış buluyorum açıkcası.

Akhisar ile kupa alırken yada diğer başarılarında da mı Erden Timur ve İcardi vardı acaba? Ankete isterseniz Galatasaray'da diye belirtin de bu mesajların bir mantığı olsun.
Hocalık seviyesini TR ligi ile ölçülüyor isek Hamza Hamzaoğlu da 3 kupalı muhteşem hocamızdı. Şimdi nerede? Arap liginde Fatih hocanın yardımcısı :crushed:

Hocalık seviyesini TR ligi ile ölçülüyor isek Hamza Hamzaoğlu da 3 kupalı muhteşem hocamızdı. Şimdi nerede? Arap liginde Fatih hocanın yardımcısı :crushed:

Bizi 5-0 yenip kupa alan hoca devreyi tamamlayamadı Avrupa’da bir şans maçı hariç patates oldu. Ligimizin sportif olarak Avrupa’yla rekabet edebilir yanı yok.

Okan hoca başka ligde çalıştı da haberimiz mi yok? Yada hocalığı sadece Avrupa ile mi ölçülüyor? Mancini vb gibi TR'de başarısız olan hocalar hepsi çöp hoca mı dememiz gerekiyor yada sonuçta size göre Okan Buruk'un bile başarılı olduğu bir ligde başarısız oldular. Hamza hocanın sadece bir sezonu var Okan hocanın Akhisar ile kupası, Başakşehir ile şampiyonluğu ve 2 sezon üst üste GS ile şampiyonluğu var. Bunların hepsine şans diyebiliyorsanız zaten diyecek bir şey yok.

Az Alkmaar’la maçın özetini tekrardan seyrettim.

Maçın hakkı 7-1 ya da 8-1. Var mı itiraz eden? İlk devrenin başlı başına hakkı zaten 4-1.

Okan hocayı bu maç Allah korudu. Allah’ın korumadığı bir gün olursa ne yapacağız?
Çorba ustası okan ile Rus ruleti futbolu en iyi korku filmidir

Geri
Üst Alt