- 1 Ağustos 2009
- 44.916
- 43.525
- 4.198
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Florya Metin Oktay Tesisileri'nde antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Okan Buruk: “Tüm maçlarımız kazanmaya yakın şekilde geçti. Tek hatamız Giresunspor oldu. Onun dışındaki tüm maçlarda oyun olarak iyi durumdaydık. Atakları sonlandırmada sorun yaşıyoruz, bunu geliştirmeliyiz.”
Okan Buruk: “Dışarıdan gördüğümüz mutlu, heyecanlı ve takımını destekleyen bir Galatasaray taraftarı olduğu... İlk gün de bugün de tek hedefimizin şampiyonluk olduğunu söylüyoruz.”
Okan Buruk: “Türkiye'nin en büyük kulubündeyiz. Eleştiri tabiki olacak. Sonuç eleştirilecek, giren-çıkan oyuncu eleştirilecek. Futbolun doğrusu yok, herkesin fikri başka. Dünyanın yorumlanabilecek en kolay sporu belki de. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum.”
Okan Buruk: “Bu kadar geniş ve önemli oyunculardan kurulu bir kadronuz varsa eleştiri tabiki olacak. Ligin ilk 4 sırasına baktığımızda çok yüksek gol sıralaması yok. Geçen senenin aksine az gol yiyen bir Galatasaray var, buna da bakmak gerekiyor.”
Okan Buruk: “Icardi süre almadı, Mata sadece 1 maçta oynadı. Rashica, Yusuf, Ross az süre aldı. Biz tam olarak kadromuzu yüzde 100 olarak oluşturmadan iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum. 3 Türk kuralı yüzünden hiçbir zaman tüm yabancılarımızı aynı anda oynatamayacağız.”
Okan Buruk: “Bu haftayı BAY geçiyoruz. Hazırlık maçında eksiklerimizi gidereceğiz. Icardi ile bir sorun yaşamıyoruz. İyi bir karakter, hem arkadaşları hem de teknik ekiple iletişimi iyi olan bir oyuncu. Geçen hafta da hem ağrısı hem de zor bir hafta geçirdiği için onu kullanmadım.”
Okan Buruk: "Icardi'nin keyfi, neşesi iyi. Dün geldi ve antrenmanlara başladı. Bir sonraki maç için en hazır şekilde onu da sahada göreceğiz."
Okan Buruk: “8+3 kuralıyla ilgili iyi bir şey söyleyeni görmedim. Seyirci mutsuz, medya mutsuz, hocalar mutsuz. Kimin mutlu olduğunu, kimin fayda sağladığını merak ediyorum. Kuraldan önce milli takım daha başarılıydı, hepsi Avrupa'ya gidiyordu.”
Okan Buruk: “İnşallah ileride daha doğru adımlar atarız. Lig başlarken bu kural olacağını biliyorduk. Savunma oyuncusu olarak Türk bulmak zor. Bulduğumuzda da 5-6-7 milyon Euro'lar isteniyor. Hem devre arası transfer döneminde hem de içeriden bunu çözmeye çalışacağız.”
Okan Buruk: “Lig beklediğimiz gibi sert ve birbirine yakın geçiyor. Başakşehir var, Adana Demirspor var. Devre arasına kadar böyle gideceğini düşünüyorum. Kalite olarak iyi ama Türk futbolundaki en büyük sorun vakit geçirmeye çalışan oyuncular ve buna izin veren hakemler.”
Okan Buruk: “Türk futbolunun hızlanmaya ihtiyacı var. Bunlar yaşandığı sürece bu konudan şikayet etmeye devam edeceğiz.”
Okan Buruk: “Son maçtan sonra Kerem ve Yunus'a eleştiri oldu. Biz onlara güveniyoruz. Çok maç oynadılar, ve az tatil yaptılar. Onlara çok fazla destek olacağız. Galatasaray için önemli oyuncular. Hem taraftarlarımızın hem de bizim destek vermemiz gerekiyor.”
Okan Buruk: "Seferovic çok iyi başladı, hazırlık maçlarında çok etkili oldu. Topu ona ne kadar getirebildik? Takım olarak bunu da görmemiz gerekiyor. Ona uygun oyun oynayabildik mi? Bunu da değerlendirmek lazım. Attığı gollerin ona ve takıma sağlayacağı katkıyı konuştuk."
Okan Buruk: "Onun da buraya adaptasyon süreci var. Gol atamayınca baskı altına girdi. Gomis ve Icardi gibi çok iyi santrforlarımız da burada. Benim işim de zorlaşıyor çünkü oyun olarak birbirine benzeyen oyuncular. Bunların içinden en maksimum verimi almaya çalışacağım."
Okan Buruk: "Zor bir lig olacak, bunu biliyorduk. Vakit geçirmeye çalışan futbolcular ve buna izin veren hakemler oldukça Türk futbolu aşağı çekilecek. Maçların hızlanmaya ihtiyacı var. Maçlar hızlandıkça kalite de artacak."
Okan Buruk: "Galatasaray, Galatasaraylı olmayan kişiler tarafından sosyal medya üzerinden karıştırılmaya çalışılıyor, hepsini görüyoruz."