Okan Buruk: "Seferovic-Gomis-Icardi'den en iyi verimi almaya çalışacağım"

Sezon bası biri Mertens,Icardi,Seferovic ve Gomis olacak. ama takim gol atmakta zorlanacak,
derse kaç kisi inanırdı?

Inanilmaz bir sey.
Mertens de bir şanssızlık var ama hücum hattının bu kadar kısır olması da bence kanat oyuncuları ve beklere(Boey hariç) yazar. Aslında 1 ve 2'nci bölgelerden 3'ncü bölgeye geçerken de sıkıntı yok 40 civarı ceza sahasında topla buluşuyoruz bunda da sorun yok bence kerem ve yunus'un çizgi oyuncusu olması lazım Visca bu ligin zayıf noktasını buldu öyle çok yetenekli bir oyuncu değil ama hızıyla ve basit tekniğiyle çizgiye indiği her maç skor ve skorlar yaptırıyordu.

Bizde ki sorun Kerem ve Yunus'un topu alıp merkez de toplam 20-25-30 top kaybıyla sonuçlandırmasından kaynaklanıyor takım hem geri koşuyor hem de hücum planları aksıyor mesela iki kanadımız çizgiye inse içeri karambol yaratsak o dönen top gene bize gelecek tekrar aynı şekilde çizgiye zorlayıp yatay da rakibi açıp boşlukları bulacaz gene olmadı mı tekrar aynı şekilde zorlaya zorlaya rakip zaten hatalar yapacak.

Hoca bence Kayseri deplasmanında bunu çözecek.

Bazen artilari da konusmak gerekiyor

Mesela nelsson ve Abdulkerim birlikte oynayinca takim kolay kolay pozisyon vermiyor ve gol yemiyoruz genel de

Ben ayrica pozisyon üretme konusunda yeterli oldugumuzu düsünüyorum sadece istikrar saglayamadik forvet hattinda

Ayrica sag cizgi den yani Boey ve Yunus’tan aldigimiz katkiyi sol cizgi den alamiyoruz o bölge deki uyumsuzluk da gol atma konusunda sikinti oluyor

Bunlar calistikca ve degisik oyuncular kullandikca cözülecek seyler

Aslında bahsettiğim havadan ortalar değil. Seferovic olsun, icardi olsun, Gomis olsun nerede duracağını çok iyi bilen ve peşinden stoperleri götüren oyuncular. Arkalarinda penaltı noktasında mertens, Sergio var. Yerden çizgiye inip kesilen ortalardan bahsediyorum. Ters ayak oldukları için kanatlar bizim mümkün mertebe yapamiyoe
bunlar hucum antrenmani calisarak basarilacak seyler

Tespitler bence doğru, çözümü göreceğiz
Icardi, Sefer, Gomis forvet hattından daha iyisi zor olur, bunları oynatabilmek
Rakip göbekten adam eksiltmedikçe yapamazsın
Kanatlar da sürekli içeri oynarsa eksiltemezsin
Kerem Yunusta kızdığımız şey, 5 pozisyonda 1 denemeleri gereken şeyi tüm pozisyonlarda ısrar ediyorlar

Ads’de daha maçın başında Midtjö adam eksilterek ortadan topla geliyor, Yunus sağda kaleye doğru koşu atacağına, ceza sahası köşesinde Midtjö ona topu atsın diye bekledi
Koşuyu atsa, ya kaleye doğru pası alacak ve sağıyla çaprazdan şut veya tekrar Midtjöye al da at pası şansı olacak, ya da stoper onu takip ederse Midtjö’nün önü açılacak, Midtjö bomboş kaleye gidecek
Yunus ceza sahası köşesinde rakip olmayan ölü yerde pas bekledi, adam eksilmedi, Midtjö önü kapanana kadar koşu atar diye drpling yaptı, olmadı, mecbur yan pas olarak daha ölü noktada Yunus’a verip geri çekildi
Yunus köşede topu aldı, soluna aldı, içe dürttü, ortalık kalabalıklaştı, güzelim atak öldü
Bu şekilde onlarca daha başlamadan ölen atak var
Ya da içe çektin, önü boşken kalabalık yere pas atıyorlar, veya önleri doluyken bomboşta 2 adam varken topla kalabalığa dalıyorlar
Kaç defa tehlikeli yerde golcüyü topla buluşturabildiler, maç başı 1’i geçmez herhalde

Peki neden böyle yapıyorlar?
Bence futbolu bilmiyorlar
Kafa, zihniyet, ortasaha bana topu atsın, ben topla oynayacağım şeklinde
İkisi de bu şekilde, maç içinde Oliveirayı Midtjöyü falan çıldırtıyorlar
Bu değişmeden vasatın üstüne çıkamazlar
Hızlı çözüm ise bir süre yedek kalıp, öne geçersek sonradan katkı vermeleri
Onda da küstüm falan yaparlarsa kendi bilecekleri iş

Geri
Üst Alt