- 16 Haziran 2010
- 203.984
- 156.034
- 6.838
Galatasaray, Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti ve bitime 4 hafta kala farkı yeniden 4'e yükseltti. Maçın ardından sarı-kırmızılıların teknik patronu Okan Buruk açıklamalarda bulundu.
Okan Buruk: “Gözlemci Halis Hoca’yı gördüm. ‘Sizi özledik’ dedim. Gerçekten iyi hakemleri özledik (!). Bunu her hafta farklı hocalar, farklı başkanlar ve farklı oyuncular söylüyor. İyi hakem performanslarını çok özledik."
Okan Buruk: “Bitmiş maçı yeniden başlattılar ama 2-1 kazanmasını bildik. İlk yarı çok iyiydik. İkinci yarı çok erken bitmiş bir maç olacaktı. Sallai’ye gösterilen kartı ben kulübeden görüyorum, omuz omuza mücadeleyi görmeme şansı yok. Faul olmayan pozisyondan sarı kart verildi. İyi oynayan oyuncumu çıkarmak zorunda kalıyorum. Korkuyorum artık, ikinci sarıyı gösterecek diye hissedip değiştiriyorum. Artık hocalar sadece oyuna odaklansın"
Okan Buruk: “Bunları anlamıyorum. Herkesin başına geliyor. Herkes bir şekilde bunu eleştiriyor, istemiyor ama burada hakem eğitmenleri var, genç hakemlere sürekli şans geliyor. Yanlış atama, doğru atama çok tartışılır. Bu sezona da baktığımızda, geçen seneye de baktığımızda çok fazla yanlış atama var mı? Bence var. Bir yandan hakemlerimize destek olalım diyoruz, yanlarında olalım diyoruz. Tamam, genç hakemler hata yapacak. Hata yapabilirsiniz, hatayı herkes yapıyor. Ben de bir sürü hata yaptım bu sezon, oyuncularım da yaptı. Ama hata başka bir şey, sahada o yeteneği gösterememek çok farklı bir şey."
Okan Buruk: "Maç sonunda açıkçası sevinmedik. Galip geldiğimize sevindim ama maçta yaşananlar yüzünden tam anlamıyla mutlu olamadım. En son Uğurcan’a gösterilen sarı kart… Adam barajı kurduracak, hakem yanlış baraj kurduruyor, sonra gelip sarı kart gösteriyor. Çok enteresan şeyler oluyor. Böyle olunca maçın önüne geçiyor. Herkes bunu konuşuyor. Futbol konuşulacağına yine hakemin verdiği kararlar konuşulacak."
Okan Buruk: "Üçüncü golümüzün iptal edilmesi de öyle. Konya’da atılan golde adamı düşürüyorlar, sonra “ofsayt” deniyor. Eğer düşürüyorlarsa o zaman penaltı. Kimse de bunu televizyona çıkıp doğru düzgün yorumlayamıyor. Bugün de ofsayt var mı yok mu belli değil. Yunus hamle yapıyor mu, gerçekten etkiliyor mu? Çok enteresan şeyler oluyor."
Okan Buruk: “Yine derbi var. Bundan önceki performanslar mutsuz etti. Kimse kimseyi istemiyor. Herkes hakemle ilgili bir şey olmasın ama herkes canının yanmamasını istiyor. Geçen sene Vincic geldi, çok kötü maç yönetti. Şampiyonlar Ligi’nde kötü maç yönetti. Real Madrid’e gösterdiği kırmızı kart… Oradan gelen de iyi değil. Gördüklerini çalsınlar. Herkes bunu istiyor. 'Hocam 3 senedir sen şampiyonsun, sen şikayet ediyorsun’ diyorlar ama herkesin aleyhine hata yapıyorlar. Kazanıp kazanmama üzerinden yorumlamamak lazım. Aleyhime çok fazla hata var ama buna rağmen şampiyon oluyorum. Ben bunu da anlamıyorum. Yok işte en son senin şikayet etmen lazım, yanlışsa herkes söyleyecek.”
Okan Buruk: "Bu kural herhalde bir tek bize uygulanıyor! Çok daha ofsayta benzeyen pozisyonları birçok takım gol attı, VAR odasından da uyarı gelmedi!"
Okan Buruk: "Nizami golümüzle maç 3-0 bitmişti ama Riva'dan gelen uyarıyla hakemler maçı tekrardan başlattı."
Okan Buruk: "Atmış olduğumuz ve iptal edilen golde Yunus'un pozisyonu etkilediğini düşünmüyorum. Çekilen çizgiye de baktığımızda rakip yine ofsaytı bozuyormuş gibi gözüküyor çizgide. Kendi çektikleri çizgi, rakibin ofsaytı bozduğunu gösteren çizgi!"
Okan Buruk: "Benim kulübeden gördüğümü saha içinde göremiyor. Benim için daha komik olan; Sallai'ye gösterilen sarı kart. İkili mücadele, topu almış, sarı kart gösteriyorsun, benim en temaslı oyuncumu kart altına alıyorsun. İkinci kartı görmesin diye belki sahada en iyi oyuncularımdan birini oyundan çıkarıyorum."
Okan Buruk: "Önümüzdeki hafta derbi maç var hangi hakem gelecek diye düşünmeden edemiyorsun hepsi formsuz. Allah yolumuzu açık etsin yani bizim 3. kez golümüz iptal edildi. Daha çok gol atmamız gerekiyor 2-1 ise 3 atmamız gerekiyor. Oyuncularımla bunu konuşacağım."
Okan Buruk: "Bana diyorlar ki, 'Son 3 senenin şampiyonusun. Hakemler hakkında konuşmaya hakkın yok' Her takımın konuşmaya hakkı var."
Okan Buruk: "Taraftarın oyuncuların yanında olmalarını göstermeleri çok önemliydi.. Sosyal medya bazen insanı yanıltıyor, biz buraya geldiğimizden beri taraftarın bana, oyuncularıma, Galatasaray'a olan sevgileri, ilgileri, otelin önünde, maçta bu desteği hep görüyoruz. Gerçekten onların yanınızda olduğunu görmek de enerjimizi yükseltiyor. Icardi de onlardan biri. Icardi'yi de bağırlarına bastılar, desteklediler. İyi performans ortaya koydu."
Okan Buruk: "Bu stresli dönemleri zaman zaman yaşıyorsunuz. İstediğiniz oyunları ortaya koyamıyorsunuz. Şu an tabii iyi oynamak önemli ama kazanmamızın gerektiği bir dönemde de yolumuza devam ediyoruz. Kazanmak birinci öncelik oluyor biraz daha. İyi oyunla birlikte kazanmak bizi çok mutlu ediyor tabii ki ama Galatasaray o dominant oyununu ortaya koyması için oyuncuların daha fresh, daha diri ve daha aç olmaları gerekiyor. Bundan sonraki haftalarda bunu biraz daha fazla ortaya koyacağız."