Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Öncelikle barış ı aldı Kerem i çıkardı, diğer Kerem ile teteyi ortaya yaklaştırdı. O hep söylediğiniz 8 10 oynayan iki oyuncu ile 4 3 3 e döndü. Sadece isimlere odaklanarak sistem belrliyorsunuz oyundaki yerlerine bilemdikkat etmemişsiniz. Skoru yakaladıktan sonra da eski sisteme geri döndü.
Buna yanlış demek de saçma. Maç içerisinde kazanmak için bir hamle yapıldı ve adam bunu başardı. Siz buna hata diyorsanız sizin görüşünüz tabi. Ama defans oyuncusunu forvete atıp sonuç alınca bir td nasıl dahi oluyorsa bu hamlenin karşılığında bir sonuç alındığında da şapkanızı çıkarın.
Kerem ve Tete orta saha olduklarından haberdarlar mıydı acaba. Orada bir top kaybetsek akın akın kaleye geleceklerdi. Nitekim o değişikliğe kadar baskı altına aldığımız rakibe karşı baskımız azaldı ve oyun biraz daha gitgelli hale döndü. İyi ki o ara golü bulduk yoksa kabusa dönecekti maç.

Biraz geriye yaslayınca oluyorsun. Hücum ve defans oyunlarında sayıları değiştirebiliyorsun oyun içi direktiflerine. Hiçbir şey kağıt üzerindeki gibi değil.
doğru bayern deplasmanına da bu şekilde çıkalım o zaman hatta torreira yerine de ziyech oynasın

daha esnek oluruz

Hocanın Kopenhag maçında Nelsson'a kızmasından sonra ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gördük neden ileri çıkmıyorsun geriye kaçıyorsun oyuncularımın öne çıkmasını istiyorum diye sitemde bulunmuştu.

Hoca bir şeyi net görüyor pres futbolunda takım halinde pres yaparsan başarılı olursun bir grup pres yapar diğer oyuncu grupları kaçarsa pres futbolu başarısız olur sürekli geçiş yersin.

Nelsson/Sanchez farkı buradan kaynaklandı Nelsson gayet iyi stoper ama bu sene kafası karıştı geçen seneden uzak konsantre olamıyor hatalar yapıyor üstüne Sanchez iyi geldiği için direk oyuna yansıdı.

Bugün Sanchez'in resmen bir orta saha gibi oynaması ve 90 dakika boyunca rakip kaleyi domine etmemiz tesadüf değil. Sürekli dönen topları bile süpürdük rakip çıkarken Sanchez ön libero gibi baskı yapıyordu.

doğru bayern deplasmanına da bu şekilde çıkalım o zaman hatta torreira yerine de ziyech oynasın

daha esnek oluruz
Oynadığın maç Bayern deplasmanı mı? Bayern deplasmanında skor 1 1 olsa bunu mu yaparsın? Maça bakın rakibe bakın duruma bakın... olmamış şeyler üzerinden yorum yapıyorsunuz. Bayern maçında bunu yaparsa orada oturur eleştirirsin. Salak mısın Münih deplasmanında 1 puan almak varken böyle işlere girilir miydi diye...

Bakış açısı mı oyunu talip etmek mi yukarıda yazdım. Sadece kağıt üstündeki isimlere odaklanıp yorum yapıyorsunuz. O değişiklikten sonra kim nereye geçti haberiniz bile yok.

Ne oldu peki, maçı mı verdi demek yerine açıklama yapmayı dene

demirbay oyundayken de kerem söylediğin gibi yaklaşıyordu. 4-1-4-1 gibi oynadığımız ilk maçtı.

değişiklikle olmadı o dediğin.

Hücum organizasyonları daha ne kadar yeterli olabilir renktas ? Normal bir bitiricilik olsa maç 7-8 di üstelik rakip maçın ilk dakikasından itibaren 11 kişi sahasinda bekledi
icardi'yi pozisyona sokamadik ve pas tercihleri genelde yanlis ya da bencil oluyor

en önemli hücum silahimiz icardi ve onun haricindeki topcular genelde beceriksiz

ayrica cizgiye de inemiyoruz ve acilan ortalar genelde kötü

rakip ceza sahasinda daha iyi pozisyonlar üretmemiz lazim

icardi'yi pozisyona sokamadik ve pas tercihleri genelde yanlis ya da bencil oluyor

en önemli hücum silahimiz icardi ve onun haricindeki topcular genelde beceriksiz

ayrica cizgiye de inemiyoruz ve acilan ortalar genelde kötü

rakip ceza sahasinda daha iyi pozisyonlar üretmemiz lazim
Icardi'yi oyuna sokmaya gerek yok zaten Icardi'yi 2-3 kişi savunduğu için asıl amaç diğer oyuncuların daha çok oynaması ve o alanları bulması bana normal geliyor zaten olması gereken bu.

Kerem ve Tete orta saha olduklarından haberdarlar mıydı acaba. Orada bir top kaybetsek akın akın kaleye geleceklerdi. Nitekim o değişikliğe kadar baskı altına aldığımız rakibe karşı baskımız azaldı ve oyun biraz daha gitgelli hale döndü. İyi ki o ara golü bulduk yoksa kabusa dönecekti maç.
Yahu bu nedir şu olsa böyle olurdu bu olsa şöyle olurdu diye hurefelerden yola çıkıp yorum yapmak. Evet Kerem ve tete o pozisyonda olduklarından haberdardı ki sen sadece topa bakarken ben topun olmadığı noktada ikisinin de o bölgeye geldiğini gördüm.

Gölü normal şartlardaki git gellerden yedik. Pres oyununda git geller zaten olacak.

Boey in son maçlarda aynı noktalardan bir sürü pozisyona girdiğini görüyorsundur. Acaba bu boey in kendi insiyatifi ile aldığı bir rol mü yoksa Okan hoca nın ona verdiği bir görev mi?

Gol yemezsek Allah tan yemiyoruz ama yersek Okan hoca yüzünden yiyoruz. Gol atarsak Allah tan oyuncuların kalitesinden atıyoruz kaçırırsak olan hoca nın saçma sapan taktiklerinden kaçırıyoruz. Çok iyi valla...

Ne oldu peki, maçı mı verdi demek yerine açıklama yapmayı dene

demirbay oyundayken de kerem söylediğin gibi yaklaşıyordu. 4-1-4-1 gibi oynadığımız ilk maçtı.

değişiklikle olmadı o dediğin.
Merak etme sabahtan beri açıklama yapıyorum. Öncelikle arkadaşların maçı nasıl izlediklerini öğrenmek için bu soruyu sormak şarttı...

Neyse Okan b.ktan bir hoca demeye devam. Sıkıntı yok. Yeter ki yönetim ardında dursun. Kim ne derse desin.

ya abi ne anlatıyon allah aşkına kim okana bok gibi hoca diye bişey dedi

kendin yazıp kendin inanıyosun
Burada alıntı yapmadım zaten sana demiyorum. Söyleyen üstüne alınsın. Tek bir hatasına ortalığı yangın yerine çevirecek olanlar var ortalıkta. Ben baştan söylüyorum hataları olduğu zaman da bu sefer de hata yaptı bir daha yapmaz diyen yok. Adamın kellesini almak için millet kuytuda bekliyor. Bu adam bir giderse terim gittikten sonraki kaosa gider ortalık doğru adamı bulup getirene kadar. Bunun farkındalığı olsun insanlarda...

Kimisi yönetime sallar kimisi hocaya ama bilmezler ki yönetim olmasa hoca başarılı olamaz hoca olmasa yönetim başarılı olamaz. İkisini bile birbirinden ayırmaya çalıştılar. O yüzden şu maçta yapılan eleştiriler bile bana bu takıma yazık ediyoruz gibi geliyor.

Yahu bu nedir şu olsa böyle olurdu bu olsa şöyle olurdu diye hurefelerden yola çıkıp yorum yapmak. Evet Kerem ve tete o pozisyonda olduklarından haberdardı ki sen sadece topa bakarken ben topun olmadığı noktada ikisinin de o bölgeye geldiğini gördüm.

Gölü normal şartlardaki git gellerden yedik. Pres oyununda git geller zaten olacak.

Boey in son maçlarda aynı noktalardan bir sürü pozisyona girdiğini görüyorsundur. Acaba bu boey in kendi insiyatifi ile aldığı bir rol mü yoksa Okan hoca nın ona verdiği bir görev mi?

Gol yemezsek Allah tan yemiyoruz ama yersek Okan hoca yüzünden yiyoruz. Gol atarsak Allah tan oyuncuların kalitesinden atıyoruz kaçırırsak olan hoca nın saçma sapan taktiklerinden kaçırıyoruz. Çok iyi valla...
Hurafe falan değil, istediğin baskı istatistiği tutan sitelere bakabilirsin, Kerem-Barış istatistiği yoğunluğumuzu düşürüyor.

Diğer konuları karıştırman ise esas eleştiriyi anlamadığının delili niteliğinde.

Hurafe falan değil, istediğin baskı istatistiği tutan sitelere bakabilirsin, Kerem-Barış istatistiği yoğunluğumuzu düşürüyor.

Diğer konuları karıştırman ise esas eleştiriyi anlamadığının delili niteliğinde.
İstatistik sitesine bakmama gerek yok maçı izliyorum yetiyor bana. Diğer konuları da senin cevabın altına diğer yazılanlara cevap olsun diye yazıyorum. Biliyorum ki onlar da burayı pür dikkat okuyorlar.

İstatistik sitesine bakmama gerek yok maçı izliyorum yetiyor bana. Diğer konuları da senin cevabın altına diğer yazılanlara cevap olsun diye yazıyorum. Biliyorum ki onlar da burayı pür dikkat okuyorlar.
O halde önyargıların gözlerini gerçeklere kör etmiş diyelim.

Oyun boyunca üstündük fakat yoğunluğumuzun en düşük olduğu bölümler 15-25 arası, 45-52 arası ve 66-75 arası. 15-25 arasını o ilk presin yorgunluğu ve kaçan gollerin yarattığı hayal kırıklığına bağlıyorum. Ayrıca oyunu aksatan Kerem & Kerem vardı. 45-52 arası yediğimiz gol ve ikinci yarıya yeni başlıyor olmaya bağlanabilir. Golü ise değişiklik sonrası yoğunluğumuzun azaldığı bölümde bulduk ve gol sonrası yoğunluk daha da düştü doğal olarak.

Sınırdan dolayı Barış-Demirbay hamlesi yerine yapabileceği tek hamle Apo-Demirbay yapıp Kaan'ı daha erken ortaya çekmek olurdu ama gole ihtiyacımız var diye bunu istemedi diye tahmin ediyorum. Bu konuda Berkan'ı arayacağız maalesef.

Demirbay yerine Barış'ın girip 8 no oynamasını gerektirecek kadar rezildi bu arada.

Geri
Üst Alt