Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Sınırdan dolayı Barış-Demirbay hamlesi yerine yapabileceği tek hamle Apo-Demirbay yapıp Kaan'ı daha erken ortaya çekmek olurdu ama gole ihtiyacımız var diye bunu istemedi diye tahmin ediyorum. Bu konuda Berkan'ı arayacağız maalesef.

Demirbay yerine Barış'ın girip 8 no oynamasını gerektirecek kadar rezildi bu arada.
Eyüp Aydın'ı bugün rotasyondan oyuna sokacaktı ama skor izin vermedi aynı şekilde Ndombele'ye de skor izin vermedi. Bende Berkan'ın kalmasını çok istiyordum ama öyle ya da böyle gitti artık Eyüp Aydın'ı kazanmalıyız.

Eyüp Aydın'ı bugün rotasyondan oyuna sokacaktı ama skor izin vermedi aynı şekilde Ndombele'ye de skor izin vermedi. Bende Berkan'ın kalmasını çok istiyordum ama öyle ya da böyle gitti artık Eyüp Aydın'ı kazanmalıyız.
Ndombele son antrenmanda sert darbe almış o yüzden riske etmek istememişler. Eyüp Aydın'da skour bulamadığımız için girmedi 2-3 fark yapsaydık Eyüp Aydın son 15-20 dakika süre alırdı.

galibiyet oranı inanılmaz

Mesajları okumaya üşendim. Bu maçın dönüm noktası olmasını umuyorum; oyuncuların iştahı hoşuma gitti. Maçın belli bölümünde değil, tamamında etkin bir takım gördüm ilk defa...

UCL maçları için orta saha hattını çözmesi gerekiyor; ya direkt üçlü orta sahaya dönmeli yahut Torreira' nın yanına (Aslında arkasına) Kaan' ı atmalı...

Biraz rakiple de alakaliydi renkdas. Tamam bizde cok istahliydik ustune farka gidilecek mac zora girdi falan ama bir parca rakibin durumu da etken buna.

Hocanın Kopenhag maçında Nelsson'a kızmasından sonra ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gördük neden ileri çıkmıyorsun geriye kaçıyorsun oyuncularımın öne çıkmasını istiyorum diye sitemde bulunmuştu.

Hoca bir şeyi net görüyor pres futbolunda takım halinde pres yaparsan başarılı olursun bir grup pres yapar diğer oyuncu grupları kaçarsa pres futbolu başarısız olur sürekli geçiş yersin.

Nelsson/Sanchez farkı buradan kaynaklandı Nelsson gayet iyi stoper ama bu sene kafası karıştı geçen seneden uzak konsantre olamıyor hatalar yapıyor üstüne Sanchez iyi geldiği için direk oyuna yansıdı.

Bugün Sanchez'in resmen bir orta saha gibi oynaması ve 90 dakika boyunca rakip kaleyi domine etmemiz tesadüf değil. Sürekli dönen topları bile süpürdük rakip çıkarken Sanchez ön libero gibi baskı yapıyordu.

Iyi de, Sanchez ile de kontra yedik hatta gol da oldu bu pozisyon. Bu illa ki olur, Nelsson'a baglamak bence cok dogru degil Umut.

Sınırdan dolayı Barış-Demirbay hamlesi yerine yapabileceği tek hamle Apo-Demirbay yapıp Kaan'ı daha erken ortaya çekmek olurdu ama gole ihtiyacımız var diye bunu istemedi diye tahmin ediyorum. Bu konuda Berkan'ı arayacağız maalesef.

Demirbay yerine Barış'ın girip 8 no oynamasını gerektirecek kadar rezildi bu arada.

Soyledik bunu da tepki goruyoruz. Benim beklendigimin altinda cikti kaldi ki cok buyu kbir beklentimde yoktu kendisinden. Oliviera hazir ve nazir oldugunda daha iyi bir tercih.

Ligde yediğimiz 4 golün 4’ünü de 45-65 arası yedik. Ön elemelerde yediğimiz 5 golün 3’ünü bu aralıkta yedik. Kopenhag maçında 2. Golü bu zaman dilimimde yedik.

Peki bu ısrar niye? Takım oyundan düştüğü halde, konsantrasyon kaybettiği halde ilk yarının aynı kurgusuyla başlamak neden? Oyuna geç müdahaleler neden?

İlk yarı 1-0 yeniksen, 0-0 ise işler istediğin gibi gitmiyor demektir, rakip cesaretlenmiş demektir. Sen oyuna müdahale edip bunu değiştirmelisin. 60-65’de değişiklik yapayım gibi bir şart yok. Bir takım yediği 11 golün 8’i 45-65 arası olmaz yahu, O-LA-MAZ…

Okan hocanın oyunu mudahelesi geç oluyor.
Maçın sonlarında skor ne olursa olsun ısrarla orta sahayi bosaltip hiç üclu orta sahaya dönmemesi artık can sikmaya başladı.hayir oyuna alınan oyuncularda barış,Halil gibi sahaya akıl koyamayan oyuncular olduğu için oyun çok karışıyor.Kimin ne yaptığı belli olmuyor.
Ne yani bunları görmek için ciddi puan kayiplarimi yasamamiz lazım.

bizim en büyük sıkıntımız golleri bulup farkı acamiyoruz ve gerekli rotasyonu yapamiyoruz.
mesela iddia ediyorum bu golleri bulsak mesela bakambu kesinlikle net katkı varır.Evet bazı özellikle eksik ama bu kadarda yabana atılacak da oyuncu değil.

Bunu Orhan ulucada söyledi.Allah rızası için Okan hoca su öne gectigimiz maçlarda hala en önde baskı yapmaktan vezgecip uçlu orta sahaya dönüp biraz daha geride bekleyip rakip beklere baskı yaparak geride doğru dursak yemin ederim o göllerin gelme olasılığı ve istediğimiz gibi farkın açılması çok daha kolay olacak.
ısrarla neden yapmazsın hocam.neyin inadı bu.

lig maçlarında kendini yeterince kanıtladı zaten şimdi önünde büyük bir fırsat var

manu maçında alınacak bir galibiyet en nefret edenin gözünde bile bambaşka birine dönüşür

manu bu kadar kaos durumdayken neden olmasın. Okan Buruka güveniyoruz

bi 10 dakika toreyranın helvasını kavurmaya başlamıştım hocam

Ben aslında İstanbulspor maçında takımdan patlama bekliyordum. Olmadığı için bu maçta patlarız rakibe diyordum.

Patlama gerçekleşti aslında ama rakip kalede Neuer kesilen bir kaleci çıktı bu sefer de karşımıza. Çok rahat minimum 6-7'ye gidecek maç, 2'de kaldı. Sağlık olsun ama ben takımı çok beğendim dün.

Hâlâ 100%'üne ulaşamayan epey futbolcumuz var. Bu futbolcuların zirvesini bulana kadar ne kadar az kayıpla ilerlersek iyidir bizim adımıza, çünkü bu oyuncuların zirvesine ulaştıktan sonra bu takımı bu ligde yenebilecek hiç bir takım göremiyorum şimdilik.

Daha 100% hazır olmayan Zaha'nın bile nasıl bir fark yarattığı ortada. Icardi için hiç bir şey demiyorum zaten, adam haftalardır gol atıyor fiziksel olarak hâlâ hazır olmamasına rağmen. Ziyech geçen bir oynadı neler verebileceğini gösterdi ama hazır olmadığı için sakatlandı.

Daha Ndombele falan var. Beklentiler yüksek ama bu beklentileri karşılayabilmemiz için daha biraz zamana ihtiyacımız var. Benim eleştirebileceğim en büyük şey epey bir oyuncunun hâlâ fiziksel olarak beklenen seviyede olmamaları. Özellikle Icardi'nin fiziksel durumu kabul edilebilir değil bence. Diğerleri geç transfer oldu sakatlandı vs.

lig maçlarında kendini yeterince kanıtladı zaten şimdi önünde büyük bir fırsat var

manu maçında alınacak bir galibiyet en nefret edenin gözünde bile bambaşka birine dönüşür

manu bu kadar kaos durumdayken neden olmasın. Okan Buruka güveniyoruz
Ennn nefret edilecek kadar ne yapıyor ki ben o kısmını anlamadım?Nefret kelimesi insanlar için ne kadar sarfedilir oldu.1 senedir insanları mutlu etmekten başka ne yaptı hocamız?

Hocam iyisin hoşsun ama geçen seneden beri Torreiranın yanına oyunumuza dinamizm ve derinlik katacak bir 8 numara aldırmadın. Sergio ve Ndombele ile olacak işler değil. Teknik olarak bu isimler taktiğinize daha uygun görünüyor temiz ayakları ile ama oradaki oyuncumuzun dinamikte bir isim olması lazım. Ndombele o seviyeye tekrar çıkabilir mi , büyük bir muamma ve zor görünüyor. Ounahi veya o tarzda isimlerden birini kadromuza katabilseydik çok rahatlarık sizde bizde. Hadi hocam göster dehanı bugün. Sana güveniyoruz.

Hocam iyisin hoşsun ama geçen seneden beri Torreiranın yanına oyunumuza dinamizm ve derinlik katacak bir 8 numara aldırmadın. Sergio ve Ndombele ile olacak işler değil. Teknik olarak bu isimler taktiğinize daha uygun görünüyor temiz ayakları ile ama oradaki oyuncumuzun dinamikte bir isim olması lazım. Ndombele o seviyeye tekrar çıkabilir mi , büyük bir muamma ve zor görünüyor. Ounahi veya o tarzda isimlerden birini kadromuza katabilseydik çok rahatlarık sizde bizde. Hadi hocam göster dehanı bugün. Sana güveniyoruz.
Ağzına sağlık sevgili Mehmet.Böyle yorumlara bayılıyorum ,çözümüyle beraber herşeyi açıkça yazmışsın.Hemfikiriz seninle ama gözardı ettiğimiz şey para vermeden alım yaptık genelde.Tamam Ndombele hazır değil haklısın ama hazır olsaydı ne kadara alabilirdik belkide.Ama ne olursa olsun geçen sene 42 maç oynayan ve şampiyon takımdan gelen bir oyuncudan bahsediyoruz.Haklısın bugün yaramıza merhem olmalı, bugün ortasahayı domine etmeli.Kesinlikle hemfikiriz.Umalımda inşallah öyle olsun.Ama her ne olursa olsun.İyi bir ortasaha defans bloğu ile oynamanın ne kadar komforlu olduğunu herkes anlamış oldu bu sayede.Torreira öncesi ve sonrasını okumalıyız öncelikle.

Keremden sonra Manchester maçı için en az güvendiğim insan. 3e Muslerayi koyarım. Bunlar kötüyse maçı verdirecek kadar kötü oluyorlar.

Geri
Üst Alt