Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Elinde inanılmaz bir kadro var.2 yıldır transfer yapamayan ligin en güçsüz takımına karşı bu oyun kabul edilemez.Ben fark bekliyordum çok yanıldım.bay ,kerem,Sergio nasıl bu kadar uzun süre oyunda kalır,bakambu ve icardi ikili forvet oynasa çok daha iyi olurdu son 30 dakikada.mac sonu futbolcuları değil kendini elestirmeliydi..
Aslında sıkıntı tam burda transferler
Rakipte keşke 7 tane yeni transfer yapan uyumsuz yeni bir ekip olsaydı.
Dün akşam hocanın en büyük hatası barış ve berkan 2.yarıda üst üste hata yapıp moralmen oyundan düşünce onları en geç 60 da çıkarmaması oldu.
Hadi torreira hazır değil kaan Ayhan ön libero yedeği olarak alınmadı mı?
Barış çıkınca savunmamız aksar diye basit ve korkak düşünce olur mu?

SM-A546E cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

oyuncu değiştirmek için illa 60'ı 70'i beklemene gerek yok hocam, ikinci yarıya çıkarken adam değiştireni dövmüyorlar sonuçta. hatalarında diretme hocam diretme artık.

Yardımcı ebikinden ayrılan mı oldu? Yabancı yardımcılar yok sanki.

Okan hocanın takımları genelde 5-6. haftadan sonra forma giriyor. Başakşehir’le şampiyonluk yaşadığı sene ilk haftalardaki başarısız sonuçlardan sonra neredeyse gönderiliyordu.
Geçen sene de iyi başlamadık. Kendi sahamızda Giresunspor’a yenildik, ilk haftalar iyi oynamıyorduk.
Sonra 14 maçlık galibiyet serisi geldi.
Bu birkaç haftayı en az puan kaybıyla atlatıp şampiyonlar ligi play off turunu kazasız belasız geçtiğimiz takdirde artan performansımızla birlikte hedefimize yürüyeceğimizden eminim.
Okan hocaya güven ve destek vermemiz önemli.
Kötü bir zeminde oynanan ligin ilk maçındaki oyun yüzünden taraflı medyanın gazına gelip Okan hocayı yemeyelim.

Okan’ın geçen yıldan beri yaptığı şey bu.

maç başı ana kadroda işler istediği gibi giderse sorun yok ama işler istediği gibi gitmezse hamlelerinin bir halta yaradığını henüz görmedik. Bu yönü ciddi sıkıntılı, geçen yıl dolu dizgin giderken de bunu söylüyordum

Abartmanın alemi yok, abartıp başımıza Terim’i falan musallat etmeyin de ne bok yerseniz yiyin

Yerden yere vurmak için en azından bir kaç hafta takımın ve oyuncuların oturmasını beklesek diyorum.

Son düzenleme:
3’lu orta saha konusuna gelelim

Gecen sezon baslangicinda hoca mertens’in hatirlarsaniz 8 gibi kullaniyorduf bayagi geride oynuyordu mertens yani 3’lu basladik lige orta saha da

Sonradan 4-2-4 gibi dizilmeye basladik ve bu sekilde basari geldi

Eger basaridan sayiyorsaniz 14 maclik seri yakaladi,derbilerde ve deplasman maclarinda büyük üstünlük sagladi sonunda sampiyon oldu

Bunlari üst üste koydugunuz zaman ayni sistem de israr etmesi kadar dogal birsey yok cünkü bu sekilde basari geldi,baska bir sistem denediginde isleyen makina’yi bozdu diye elestireceksiniz bilmiyormuyuz sanki

Ama mac icinde mesela takimin zorlandigi anlarda uclu orta saha düsünmemesi evet elestirilecek bir konu olabilir bunu hoca tek bir macta yapti oda kadikoy deplasmaninda 60 dan sonra

Biraz Okan hoca’ya güvenin,teknik direktörlüge daha dün baslamis veya hic bir basarisi olmayan bir hoca degil Okan hoca

Adam sampiyon bir hoca,zaman verin sabir edin edemiyorsaniz fener space odasina gidebilirsiniz sizlere ayna olabilir orasi belki uyanirsiniz ulan bizde mi böyle olduk diye

Geçen sezonda yavaş yavaş ritim bulmuştuk Alanya maçıyla çıkışa geçmiştik sonra da oyunumuz hep belli bir standartta kalmıştı. Bu sezonda hem oyun hemde kadro istikrarını yavaş yavaş oturtacağımızı düşünüyorum ondan sonrası daha güzel olacaktır. Okan hocayı dünkü maçla ilgili eleştirebileceğimiz konular yine değişikliklerle ilgili olabilir mesela Mertens oyunda kalabilirdi keza Bakambu'da bir süre daha devam edebilirdi. Barış ve Kerem çok etkisizken uzun süre sahada kaldılar ama 4 gün önce maç oynadık bunun getirdiği fiziksel durumu tam bilmiyoruz. Sonuç olarak sakin olup biraz takımın uyum sağlamasını ve birbirine adapte olmasını bekleyelim bir yerde tam performansa ulaşacağımız zaman gelecek.

3’lu orta saha konusuna gelelim

Gecen sezon baslangicinda hoca mertens’in hatirlarsaniz 8 gibi kullaniyorduf bayagi geride oynuyordu mertens yani 3’lu basladik lige orta saha da

Sonradan 4-2-4 gibi dizilmeye basladik ve bu sekilde basari geldi

Eger basaridan sayiyorsaniz 14 maclik seri yakaladi,derbilerde ve deplasman maclarinda büyük üstünlük sagladi sonunda sampiyon oldu

Bunlari üst üste koydugunuz zaman ayni sistem de israr etmesi kadar dogal birsey yok cünkü bu sekilde basari geldi,baska bir sistem denediginde isleyen makina’yi bozdu diye elestireceksiniz bilmiyormuyuz sanki

Ama mac icinde mesela takimin zorlandigi anlarda uclu orta saha düsünmemesi evet elestirilecek bir konu olabilir bunu hoca tek bir macta yapti oda kadikoy deplasmaninda 60 dan sonra

Biraz Okan hoca’ya güvenin,teknik direktörlüge daha dün baslamis veya hic bir basarisi olmayan bir hoca degil Okan hoca

Adam sampiyon bir hoca,zaman verin sabir edin edemiyorsaniz fener space odasina gidebilirsiniz sizlere ayna olabilir orasi belki uyanirsiniz ulan bizde mi böyle olduk diye
Rashica katkısını da göz ardı etme Arda

4-2-4 dediğin formasyonda top rakipteyken bir anda 4-4-2'ye dönebiliyorduk

Rashica ve gücü yettiğince Mertens birlikte orta sahaya gelip 4'lüyorlardı sayıyı

Mertens yine yapmaya çalışıyor elinden geldiğince

Ama dün mesela Barış ve Kerem çok yalnız bıraktı orta sahayı

Rashica katkısını da göz ardı etme Arda

4-2-4 dediğin formasyonda top rakipteyken bir anda 4-4-2'ye dönebiliyorduk

Rashica ve gücü yettiğince Mertens birlikte orta sahaya gelip 4'lüyorlardı sayıyı

Mertens yine yapmaya çalışıyor elinden geldiğince

Ama dün mesela Barış ve Kerem çok yalnız bıraktı orta sahayı

Rashica önemli evet

Gecen sezon rashica’nin olmadigi maclarda baris’i kullandik giresun deplasmaninda mesela

Torreira da eksik oldugu icin zorlaniyoruz

Aslında sıkıntı tam burda transferler
Rakipte keşke 7 tane yeni transfer yapan uyumsuz yeni bir ekip olsaydı.
Dün akşam hocanın en büyük hatası barış ve berkan 2.yarıda üst üste hata yapıp moralmen oyundan düşünce onları en geç 60 da çıkarmaması oldu.
Hadi torreira hazır değil kaan Ayhan ön libero yedeği olarak alınmadı mı?
Barış çıkınca savunmamız aksar diye basit ve korkak düşünce olur mu?

SM-A546E cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Bu saçmalıkların üzerine hocanın maç sonu açıklamalarını görünce aklı başında taraftar ne oluyor diye sorguluyor.

3 hafta önce İlk eleme maçında nekadar kötüysek dün akşamda o kadar berbattı yani hoca bu takıma bir şey katmamış.

birkaç maç daha tokat yemesi gerekiyor.

Sonra toparlarız

bardaki öne atmak yerine angelinyoyu öne atsaydi kazanmistik dün maci

son 20-30dk böyle oynatmak cok mu zordu?

muslera
boey nelson bardak kazimcan
kerem berkan
kerem zaha anjenlinyo
icardi

gamsiz halili aldi bir de oyuna

saka gibi

Dün en büyük hatası oyunu rakip yarı sahaya yıkamazken oyuna hücumcu sokup durmasıydı. Dönen topları toplayacak adam lazımken herkesi ileri yıkmanın anlamsız olduğunu anlaması gerekiyor artık.

Deplasmanda bu şekilde oyunu yıkamayız, içerde taraftar vs bir şekilde kotarıyor da adamlar son 20 dk yattı. Değil Icardi, Zaha Mbappe, Halland olsa ne değişir..

Kadronun kendisine büyük geldiğini düşünüyorum

1-2 aya yönetememe sorunları çıkacaktır
Kadroda en büyük isim Icardi. O da geçen yıl bu adamı omuzlarında gezdiriyordu.

Bence bu takım size büyük geldi. 2012 de olduğu gibi Burdisso, Ontivero, Tarık falan arıyorsunuz

Dün en büyük hatası oyunu rakip yarı sahaya yıkamazken oyuna hücumcu sokup durmasıydı. Dönen topları toplayacak adam lazımken herkesi ileri yıkmanın anlamsız olduğunu anlaması gerekiyor artık.

Deplasmanda bu şekilde oyunu yıkamayız, içerde taraftar vs bir şekilde kotarıyor da adamlar son 20 dk yattı. Değil Icardi, Zaha Mbappe, Halland olsa ne değişir..
İşte onun için renktaş

Yapman gereken orta sahayı sayı olarak kalabalık tutup

hem topun sende kalma süresini arttıracaksın hem de oyunun oynandığı alanını kısaltıp rakibi baskı altına alacaksın

Ama Okan bunun yerine sorun forvetteymiş gibi forvet çıkarıp forvet dahil etti oyuna

Hele sonraki Barış Halil değişikliği ise tüy dikmektir tabiri caizse

Ben eleştirimde devam ediyorum kim ne derse desin

Okan Buruk'un oyunu okuma noktasında zaafları var

Umarım geliştirir kendisini diyeceğim ama ışık göremiyorum açıkça

güveniyoruz hocaya,lakin biz fener degiliz bizde hakaret olmadan eleştiri olmazsa olmazdır

hoca hatalarını görecek ve düzeltecektir bunu defalarca yaptı

kendisine sunulan şu kadroyu ömrü hayatında göremeyecegini gayet iyi biliyordur

Geri
Üst Alt