Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

eleştiri baki kalmalı ama enseyi karartmaya gerek yok

fatih hocalı 2012-13 sezonundada 3 maçta 1 puan almıştık ve yanılmıyorsam bu 3 maçın ikisi içerideydi

sonra gruptan çıktık

hocanın kendisinin gelişmesi gereken ve takımı geliştirmesi gereken yerler var
Genel anlamda bu sezon mağlubiyetimiz yok ama dün ki maç ister istemez herkesin canı sıktı.

Maç başladı ilk 30 dakika maç 4-5 olacaktı son yılların oyun olarak en iyi başlangıcı yaptık her şey iyi giderken hatta bir şekilde gol yesekte alırız diyordum tam tersi oldu golü yedik direk tribün, takım, kenar herkes çöktü Karagümrük maçı gibi oldu.

Hocanın şuna çare bulması lazım ilk yarı sonunda bir şeyler ters gidiyorsa ilk yarının sonundan itibaren formalarıyla beraber oyuncuları ısındırmaya devam ettirip kenardada bu şekilde ısındırıp 45-53 arası bir şey değişmediyse direk çağırıp 54'de filan oyuna sokabilmesi lazım o hazırlık süreci 3-4 dakika değil 1 dakika olmalı.

Hocanın şuna çare bulması lazım ilk yarı sonunda bir şeyler ters gidiyorsa ilk yarının sonundan itibaren formalarıyla beraber oyuncuları ısındırmaya devam ettirip kenardada bu şekilde ısındırıp 45-53 arası bir şey değişmediyse direk çağırıp 54'de filan oyuna sokabilmesi lazım.
Oyunculara bahane atmak yerine kendi ve ekibi isini duzgun yaparsa oyuncuda miyminti gibi onu bunu tqkmaz acele et hadi oyuna diye ben tv basindan soylemeyecegim ya reis

Oyunculara bahane atmak yerine kendi ve ekibi isini duzgun yaparsa oyuncuda miyminti gibi onu bunu tqkmaz acele et hadi oyuna diye ben tv basindan soylemeyecegim ya reis
Sadece suçu hocada bulamayız dün bizim girdiğimiz pozisyonları Real Madrid, Bayern Münih filan yakalasa 6-0 yapar ilk 30 dakikadan sonra oyunu rolantiye alırdı. Dün 30 dakika da fişi çekmeliydik ama olmadı sonrasında da hocaya yazar.

Sadece suçu hocada bulamayız dün bizim girdiğimiz pozisyonları Real Madrid, Bayern Münih filan yakalasa 6-0 yapar ilk 30 dakikadan sonra oyunu rolantiye alırdı. Dün 30 dakika da fişi çekmeliydik ama olmadı sonrasında da hocaya yazar.
Demek istedigim konu o degil oyuncularin hemen hazirlanmiyo diye e soyle acele edin de yada o sureyide hesap ederek erkenden cagir bos bos bekleyecegine bunlara tv basinda ben cozum uretecek degilim

Demek istedigim konu o degil oyuncularin hemen hazirlanmiyo diye e soyle acele edin de yada o sureyide hesap ederek erkenden cagir bos bos bekleyecegine bunlara tv basinda ben cozum uretecek degilim
Genel eleştirileri görmüştür bundan sonra daha dikkatli olacağını tahmin ediyorum geçmişte değişikliklerle de maçlar kazandı o yüzden pek bir şey diyemiyorum 1-2 maçlık bir tutulma olabilir.

Antalyaspor maçı 4-4-2'ye dönüp Gomis'i aldı kazandırdı, Kasımpaşa maçı Zaniolo, Trabzonspor maçı Yunus Akgün, Adana Demirspor maçı Midtsjö, Kadıköy'e Berkan-Barış ile çıkıp kazandı ama kötüde olduğu 2 maçlar var Konyaspor dep, Beşiktaş dep belki zorlansam biraz daha da vardır.

Genel olarak değişikliklerde kötü değildi ama bu ara biraz kötü umarım toparlar diyelim.

Taktik bakımından en önemli sorun, yanlış şekilde ön alan presi yapıyor oluşumuz ve buna bağlı olarak da takım boyunun aşırı uzaması. Sebep-sonuç ilişkisi tersten de kurulabilir; uzun takım boyuyla ön alan presi yapılamaz şeklinde...

Ön tarafta, fiziken hazır olmayan İcardi ve Ziyech, yaşı malum tezcanlı Mertens, en iyi maçında bile fazla top kaybı yapan Kerem oynarken orta sahada oynayan iki futbolcu rakip kontralarda aciz kalıyor haliyle. O durumda da stoperler gerektiği şekilde öne çıkmaya çekiniyorlar, çıktıkları zaman neler olduğunu birçok maçta gördük...

Takımın geri kalanı böyle iken orta sahada Dünyanın en sağlam iki orta saha oyuncusu da oynasa zorlanacaktır. Ndombele gibi biri yerine sağlam bir 6 no alınmasını savunmuştum hep ama o da sorunu tümüyle çözmezdi yani...

Rakibi ceza sahası çizgisi yerine santrada karşılamak ayıp ya da günah değil. Ön alan baskısını maçın belli periyodlarında enerjiyi kontrollü kullanarak yine yaparsın...

Mevcut kadro ile zaten hiç sevmediğim 4-2-3-1 formasyonunda diretmenin, zaman-enerji-puan-(belki) şampiyonluk kaybından başka bir getirisi olmayacaktır...

bence dün okadar pres yapmak önde baski kurmakta biraz yanlisti. cok panik yaptik ve ondan cok kacirdik.

bide 35'ten sonra pillimiz resmen bitti. adamlar orta sahayi elli kollu sallayarak gectiler.

aslinda biraz sakin baslasak, rakibi orta saha önünde karsilasak daha iyi olurdu bence.

Kim ne derse desin, bu tarz bahanelerden sıkılmadık mı? Sadece sorum bu.
Bunu söylemesi bile trajikomik, kac kere gol yiyene dek oyuncu degistirmedi maclar oldu, ne hikmetse gol gelince oyuncularimiz hemen hazir oluyordu oyuna girmek icin. Böyle tuaf bir bahane mi.olur? Ilk yari bitince iki üc oyuncu direkt girdirmek yasak da bizim mi haberiniz yok? Kim olursa olsun ilk yari ciddi anlamda kötü oynadiysa cikarnan gerek, hele bir ikinci yarida oynasin , hala kötüyse cikaririm diye bir dünya yok.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Oyunu kurmadan sürekli hücum etmeye çalışırsan dönüşlerde her seferinde atar rakip.Bunun 1 tık üstü rakip 3-4 te yapar.Paso kanatlara uzun topla hücuma cıkmaya çalışırsan rakipte salak değil.Diğer cl maçlarına bakıyorum takımca defans takımca hücum yapılıyor.Birisi zora düştüğü zaman diğer takım arkadaşı doğru yerde duruyor.Bizde bu yok.Biri gelecek 2 kişiyi çalımlayacak o bekleniyor.

dünkü oyun,skor hersey icin hoca eleştirilmeyebilir lakin degısıklık konusunda yaptıgı gergin açıklamalar hoşuma gitmedi,degısıklıkler konusunda yaptıklarının dogru oldugunu düşünüyor

umarım daha sakin kafayla düşünür ve özeleştiri yapar

Kimileri önde basmayı yanlış buluyor ama takım bunu iyi yapıyor. İlk yarıda çok pozisyon bulduk önde pres nedeniyle. Ama bunları gole çevirmek gerekiyordu. Bir tane bile atsak, Kopenhag üzerimize gelecek ve defansta açık vereceklerdi. Bence şansızdık. En önemli konu bu.

Oyuncu değişiklikleri falan extra işler.

@Arda Sadi özellikle seninle konuşmak sitediğim için mention attım

geçen sene okan hoca yeni takıma bir oyun kimliği kazandırmak istedi ve bunda da bence başarılı oldu

neydi bu? önde baskı yapan ve direkt oynayan bir takım

rakiplerle olan kalite farkı ve derbilerde bu oyunun işlemesi gerçekten hakedilmiş bir şampiyonluk geldi

bu arada kloppun da liverpool macerasının ilk yılı böyleydi

ancak benim gördüğüm şu ki okan hocanın artık bir set oyunu inşa etmesi gerekiyor

maalesef ben sürekli abdülkerimin veya kerem aktürkoğlunun uzun toplarını görmekten bazen çıldırıyorum

çünkü bazı takımlar sana o fırsatı vermiyor

dikkat edelim dün kopenhag ayağı çıkmayı bırakıp uzun vurduğunda bizim pres oyunu boşa düştü

hele 35. dakikada gol yiyip rakip geçiş oyununa fırsat vermeyecke şekilde geride beklemeye başladığından itibaren takım 85. dakikaya kadar tamamen boş geçirdi

hocanın bunu görmesi gerekiyor

abdülkerim nelsson veya torreira veya da kerem demirbay oyun kurmak için topu aldıklarında öndeki 4lünün tek yaptığı şey öne doğru koşmak

bir de buna beklerin sürekli açıkta beklemeleri ve oyun kurulumuna hiç katılmamaları eklendiğinde takımda mesafeler uzuyor ve paslar da sadece uzun olabiliyor

bence ısrarla angelino oynayacaksa mutlaka ortasahadan oyun kurulumuna dahil edilmesi lazım

hatta ziyech ve mertensin gelip topu alması gerekiyor

aksi takdirde rakibin kucağına düşmek dışında seçenekleri kalmıyor

Ben ön alan baskimiz da bir problem görmüyorum

Bu sezon attigimiz goller ve girdigimiz pozisyonlar genel de ön alan baskisi ile yani bu konu da basariliyiz

Set oyunu konusunda bence gecen sezon daha iyiydik,bu sezon ise simdiye kadar oynadigimiz maclar da orta sahayi es geciyoruz oyun kurulumunda

Bunun avantajlar da var dezavantajlari da

Mesela kaleye cok hizli bir sekilde gidiyoruz rakip kim olursa olsun pozisyon üretiyoruz her türlü,istatistikler ortada bu konu da

Dezavantajlari ise topun degerini bilen oyuncu sayimiz az ön tarafta,geriye kosmak zorunda kaliyoruz takim halinde bu da güc kaybetmemizi sagliyor

Kim ne derse desin gecen sezon rashica faktörü vardi,top tutardi hatta gerektiginde sete dönerdi topun degerini bilen bir oyuncuydu

Simdi ise hucum da oyuncu profili biraz daha farkli,ekstra bir oyuncu daha bu sekilde oynadigi zaman kerem’in top kayiplarinda geri kosmak zorunda kaliyoruz

Bu takimin iyi yaptigi noktalar ön alan presi,hucum seti özelikle öndeki 4’lunun dogru pozisyon almasi ve pozisyon üretmemiz ve son olarak dikine hizli oyun ben bunun da iyi bir nokta oldugunu dusunuyorum

Eksigimiz icin gecen sezona göre bu sezon sete dönmüyoruz topa basmiyoruz her an kaleye gitmek istiyoruz bu da top kayiplarina ve geriye kosmamiza neden oluyor

Burda konusuldugu gibi kötü durum da degiliz kesinlikle,takim oturdugunda manchester’i deplasman da yenebilecek seviye ye bile gelebilir

Bekleyip görecegiz

Hocanın rakipleri bir kere bile izlediğini sanmıyorum kolay gol yiyoruz takım hazır değil vs gibi bahanesi de kalmadı 13. Olduğumuz sene namağlup gruptan çıktık Barcelona eliyorduk o vasat kadroyla takım halinde alan savunması vardı bir kere bile izlememiştir o maçları 90 dakika boyunca baskı ve gol ararsan aniden golleri yersin peşpeşe maçları okuyamıyor

Kimileri önde basmayı yanlış buluyor ama takım bunu iyi yapıyor. İlk yarıda çok pozisyon bulduk önde pres nedeniyle. Ama bunları gole çevirmek gerekiyordu. Bir tane bile atsak, Kopenhag üzerimize gelecek ve defansta açık vereceklerdi. Bence şansızdık. En önemli konu bu.

Oyuncu değişiklikleri falan extra işler.
Ekstra isler degil işte. Futbol an'lar oyunu

maaşına iyi zam yapıp sözleşmesini uzatalım acilen.

herif 2 kuruş paraya daha ne oynatacam diye düşünüp kendini tekrar ediyor olabilir. biraz maaşının altında kafaca ezilmeyi tecrübe etmeli.

Geri
Üst Alt