Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

şlde sonuncu olma ihtimalimiz az değil bu arada

buna hazırlıklı olmakta fayda var
Hayli fazla

Bi tek bize oluyor galiba bu, gerçekleşirse lider olacak kadar iyi oynayıp sonuncu olma işini ilk defa yaşamayacağız

Buraları oynaya oynaya öğreneceğiz benim için bu sezon CL'ye gitsek yeterliydi sonuncu olmayı kafaya takmam diyeceğim ama emeklere yazık olur

Kopenhag'ın grubu bizden yukarda bitirmesi biraz koyar açıkçası hoca UCL işini çok sıkı tutmalı. Gerekirse kötü oynayıp kazanalım Molde maçları gibi.

Hayli fazla

Bi tek bize oluyor galiba bu, gerçekleşirse lider olacak kadar iyi oynayıp sonuncu olma işini ilk defa yaşamayacağız

Buraları oynaya oynaya öğreneceğiz benim için bu sezon CL'ye gitsek yeterliydi sonuncu olmayı kafaya takmam diyeceğim ama emeklere yazık olur

ben 3.lüğe çok üzülmem şu an için

UEFA dan ceza gelebilir diye düsünüyorum

Bütün dünya ettigi küfürleri konusuyor muhtemelen cezasiz birakmazlar

Emre Özcan'ın ilk 60-65 dakika tuttuğunun açıklaması dışında, her şeye katılıyorum. Şahsen ben bunun ilk 3'de 1'lik bölümünü beğendim. Yaptığı değişikliklerde büyük sıkıntılar var ve bunu büyük liglerde yapan hoca yok. Takımın dengesiyle çok oynuyor. Yani o kadar durup izlemenin izahı bu değişiklikler olmamalı. Bazen tuttuğu oluyor ama, genel anlamda bireyselcilik çok ön planda kalıyor. Sen ekran karşısında organize bir set oyunu bekliyorsun, hoca futbolculardan şapkadan tavşan çıkarmasını.

Hocayı çok seviyor ve olağanüstü başarılı buluyorum ama oyun anlayışını benimsediğimi söyleyemem, en azından farklı durumlar için farklı çözümler denemeli diye düşünüyorum. Buna karşılık mevcut kadrodan tavan düzeyinde verim aldığına göre bizim bilmediğimiz, göremediğimiz şeyler var demek ki.

Bir tutturuldu, ''Ooov, acayip zengin kadro kuruldu, hoca hangisini oynatacağını şaşıracak, işi zor!'' diye; şimdilerde öyle olmadığını anlıyor büyük çoğunluk. Transfer sezonundan beri kadronun aslında dar ve belli mevkiilerin zaten eksik olduğunu, futbolu sahada isimlerin değil futbolcuların oynadığını söyleyegeldik birkaç kişi. Kadro planlamasında kendisinin ne ölçüde inisiyatif kullandığını bilemiyoruz.

Takım hücum organizasyonu bakımından yetersiz ve bunun hocadan çok kadro yapısıyla alakalı olduğu kanaatindeyim. Mesele sadece 3-5-2 / 4-3-3 değil yani. Bu futbolcularla çok organize hücum etmek zor. O yüzden işler iyi giderken de her hafta İcardi, Kerem veya bir başkasının adeta sihirli aksiyonlarıyla sonuca gidildi. Top bizdeyken bir türlü oyun akışkanlığı elde edilemedi; çok gol kaçırılmasının nedeni de hep doğaçlama ve anlık pozisyonlara girilmesi. Maç boyunca sürekli top kazan-top kaybet şekline dönüyor oyun; total enerji düştüğü anda da takım boyu uzuyor haliyle ve aciz sekanslar başlıyor ki defans hattı bu durumda büyük iş çıkarıyor doğrusu.

Solbekle birlikte en öncelik verilmesi gereken orta saha (Bence 6) transferi için kumar oynandığı yetmiyor gibi zaten hücum organizasyonu çok iyi olmayan, bireysel beceriyle sonuca giden bir takımda (Geçen sezon İcardi yerine standart bir forvet olsa, takım ilk üçe girer miydi şüpheliyim) bir de Kerem' i 10 numaraya devşirmek fikri hiç akıl karı gelmedi, gelmiyor ki Mertens de oranın ideal oyuncusu değildi. Madem 4-2-3-1 den devam edilecek, orijinal bir ofansif orta saha (10 veya 8,5 no) alınmak zorundaydı...

Şu tabloda asıl sorulacak iki soruyu kimse sormamış hayret.

Neden bu maçların büyük çoğunda, kısır oyundan ötürü değişiklik ihtiyacı oldu. Ortalama 56 ci dakikada. Erkenden neden işi bitiremedik. Yanlış kadro mu vardı. Yoksa yanlış sistem mi?

Neden Bu değişiklikler 56. dakikada ortalama, çünkü çoğunda daha ilk yari bitmeden takım bas bas bagiriyodu değişiklik lazım diye. Neden yarı bitiminde doğru değişiklikler gelmedi de sürekli aynı dakika aralıkları beklendi? Bazisinda değişiklik zamanında yapilmadigindan gol bile yedik

Bunları sorarken Okan hocayi seviyorum ancak eleştiriyorum çünkü hatalar var. Sadece eleştirmeyip isenyarayabilcek önerilerde yazdik. Fatih Terimide severdik. Ama yönetim ama kendisi hatalari vardı ve elestirdik. Diger kişiler içinde aynisi. Derdimiz ve gayemiz Galatasaray, kişiler değil.. Bazı arkadaşlar bunu anlamıyo maalesef.

Son düzenleme:
Galatasaraya geldiğinden beri sorgusuz sualsiz TEK hatası var. O da Keremi yerinden oynatıp Zahayı solda oynamaya şartlaması. Zahanın sağda 164 maçı olduğunu biliyor olması gerek. Onun dışında laf yok. Adam Boeyi dünya çapında oyuncu yaptı. Abdülkerim ve Kaanı A plus oyuncu yaptı. Kaandan kendi Paredesini falan üretti bunlar kolay işler değil.

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

20231116_200602.webp

Geri
Üst Alt