O noktada endiselerim var. En sevmedigim sey, hocalarin yani teknik insanlarin gecmis referans ve/veya takintilariyla transfer istemeleri. Angelinho bunun en bariz ornegi. Bak olmuyor iste. Bir profesyonel bunu ongormeli yani bu olasiligi da hesap etmeli. Tamam kiralik ancak maliyet ve kota yiyor bu oyuncu. Iyi niyetli oldugundan suphem yok ancak oyuncu o sisteme uymuyor ve cok muhafazakar yaklasiyor hoca kendisine. Buna bir iki ornek daha verebilirim, Bakambu gibi. Kisacasi, devre arasi 2-3 takviye/degisim sart eger ki CL'de devam edersek aksi halde buyuk bir degisime gerek yok yaza kadar. En kotu solbek ve bir ortasaha gibi.
Bakambu'ya çok takılmıyorum ama orta saha ve sol bek olmazsa olmaz açıkçası bunları düzeltsek şu an mevcut oyunda 1 seviye daha atlayacağımızı düşünüyorum.
Angelino konusunda hoca hatalı ama transfer olduğu gün burası bile bayram havasıydı ne yazık ki alınan her oyuncu tutmuyor geçen sene bu iş daha nokta atışıydı.
Geçen sene(8-2-5 toplam 15 transferde %53 başarı oranı yakaladık)
Tutanlar: Icardi, Rashica, Abdülkerim, Dubois, Oliveira, Mertens, Torreira(8)
Kısmen Tutanlar: Midtsjö, Kazımcan(2)
Tutmayanlar: Seferovic, Mata, Yusuf, Ross, Adekugbe(5)
Bu sene(3-1-6 toplam %40 civarı bir başarı yakaladık)
Tutanlar: Zaha, Ziyech, Sanchez(3)
Kısmen Tutanlar: Tete(1)
Tutmayanlar: Ndombele, Angelino, Kerem Demirbay(3)
Bilinmeyenler: Bakambu, Halil, Günay(3)
Zaha ve Ziyech konusunda Aralık başını beklemek gerektiğini biliyordum o yüzden kötüde olsalar bir şey demedim bir noktada kalitelerini göstereceklerdi ama kalan isimlere bakınca bu transfer dönemi biraz soru işaretleriyle geçti.
Orta saha konusunda daha garanti bir hamle yapmalıydık transfer dönemi bilenler biliyor hep dedim eğer Ndombele Temmuz ayında alınsa hazır hale getirmek için zaman olabilirdi ama Eylül'de alınacak oyuncu değildi belki onun içinde Ocak ayını beklemek lazım ama oralara kadar ligi yarılamış oluyoruz.
Şu hatalı bu hatalı demekten çok bu iş beraber olur yönetim ve hoca devre arası doğru hamleleri yapacaklarına şüphem yok eksik mevkiler gelince yönetim transferde iyi iş yapacak hoca futbol anlamında dahada iyi işler yapacaktır.