Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Devre arası transfer döneminden sonra tarihimizin en iyisi olmaya aday derim şu an mevcut kadro bence en iyilerinden ama en iyisi değil.

Mancinin elinde Eboue-Riera-Telles bekleri Melo-Selçuk-Sneijder orta sahası Burak-Drogba forvet hattı varken rakibine şampiyonluk verdi. O dönem şampiyonlar liginde Juventus'u geçtik ama ligde koptuk.

O sene de ligde 6+0+4 şeklinde saçma sapan bir yabancı kuralı vardı. Ligde cidden kötü etkiliyordu. Ayrıca bir sezon önce ligin en iyi yerlilerinden olan, bize o kuralda ligde çok faydası olacak olan Erman Kılıç, Mancini gelmeden önce 2 maç oynatılıp gönderilmişti.

Dediğin gibi Eboue falan vardı ama saçma kural yüzünden ligde bir çok maça da Sabri gibi isimlerle çıkmak zorunda kalıyordu.

O noktada endiselerim var. En sevmedigim sey, hocalarin yani teknik insanlarin gecmis referans ve/veya takintilariyla transfer istemeleri. Angelinho bunun en bariz ornegi. Bak olmuyor iste. Bir profesyonel bunu ongormeli yani bu olasiligi da hesap etmeli. Tamam kiralik ancak maliyet ve kota yiyor bu oyuncu. Iyi niyetli oldugundan suphem yok ancak oyuncu o sisteme uymuyor ve cok muhafazakar yaklasiyor hoca kendisine. Buna bir iki ornek daha verebilirim, Bakambu gibi. Kisacasi, devre arasi 2-3 takviye/degisim sart eger ki CL'de devam edersek aksi halde buyuk bir degisime gerek yok yaza kadar. En kotu solbek ve bir ortasaha gibi.
Bakambu'ya çok takılmıyorum ama orta saha ve sol bek olmazsa olmaz açıkçası bunları düzeltsek şu an mevcut oyunda 1 seviye daha atlayacağımızı düşünüyorum.

Angelino konusunda hoca hatalı ama transfer olduğu gün burası bile bayram havasıydı ne yazık ki alınan her oyuncu tutmuyor geçen sene bu iş daha nokta atışıydı.

Geçen sene(8-2-5 toplam 15 transferde %53 başarı oranı yakaladık)
Tutanlar: Icardi, Rashica, Abdülkerim, Dubois, Oliveira, Mertens, Torreira(8)
Kısmen Tutanlar: Midtsjö, Kazımcan(2)
Tutmayanlar: Seferovic, Mata, Yusuf, Ross, Adekugbe(5)

Bu sene(3-1-6 toplam %40 civarı bir başarı yakaladık)
Tutanlar: Zaha, Ziyech, Sanchez(3)
Kısmen Tutanlar: Tete(1)
Tutmayanlar: Ndombele, Angelino, Kerem Demirbay(3)
Bilinmeyenler: Bakambu, Halil, Günay(3)

Zaha ve Ziyech konusunda Aralık başını beklemek gerektiğini biliyordum o yüzden kötüde olsalar bir şey demedim bir noktada kalitelerini göstereceklerdi ama kalan isimlere bakınca bu transfer dönemi biraz soru işaretleriyle geçti.

Orta saha konusunda daha garanti bir hamle yapmalıydık transfer dönemi bilenler biliyor hep dedim eğer Ndombele Temmuz ayında alınsa hazır hale getirmek için zaman olabilirdi ama Eylül'de alınacak oyuncu değildi belki onun içinde Ocak ayını beklemek lazım ama oralara kadar ligi yarılamış oluyoruz.

Şu hatalı bu hatalı demekten çok bu iş beraber olur yönetim ve hoca devre arası doğru hamleleri yapacaklarına şüphem yok eksik mevkiler gelince yönetim transferde iyi iş yapacak hoca futbol anlamında dahada iyi işler yapacaktır.

O sene de ligde 6+0+4 şeklinde saçma sapan bir yabancı kuralı vardı. Ligde cidden kötü etkiliyordu. Ayrıca bir sezon önce ligin en iyi yerlilerinden olan, bize o kuralda ligde çok faydası olacak olan Erman Kılıç, Mancini gelmeden önce 2 maç oynatılıp gönderilmişti.

Dediğin gibi Eboue falan vardı ama saçma kural yüzünden ligde bir çok maça da Sabri gibi isimlerle çıkmak zorunda kalıyordu.
O sezon iç sahada gelene geçene şov yapıp deplasmana gidince futbolcuların maç seçiyorlardı inanılmaz kötü bir sezondu.

Kuralın etkisi çok büyük ama yinede bu kadroyla Anadolu deplasmanlarında rezalet oynamıştık özellikle Chelsea ile rövanş maçıda rezaletler arasındadır.

O sezon iç sahada gelene geçene şov yapıp deplasmana gidince futbolcuların maç seçmesiydi inanılmaz kötü bir sezondu.

Kuralın etkisi çok büyük ama yinede bu kadroyla Anadolu deplasmanlarında rezalet oynamıştık özellikle Chelsea ile rövanş maçıda rezaletler arasındadır.
Dediğin dönem zaten özellikle 2. yarı ve en önemlisi Chelsea maçı. Drogba devre arası Chelsea'den (Mourinho sayesinde) sözleşmeyi kapınca bizi maalesef basamak olarak gördü ve özellikle Chelsea maçı dahil bir çok maçta mış gibi oynadı.

Icardi'de bir gün ayrılacak ama onun için bir Icardi vardı adam gibi adamdı diyeceğim. ama aynısını Drogba için söyliyemiyorum.

Çok yanlış bir karar. Şl deki iyi futbolumuzun temeli torreira-kaan ikilisiydi. Bu şekilde oynatınca hem ortasahamız yumuşak kaldı, hem orta alanda sahipsiz topları toplayamadık hem de torreiranın ön alan presinden faydalanamadık. Ortasahayı boşaltmayı genelde çok seviyorsun ama bunu şl de yapmak akıl tutulması resmen

tebrikler hocam

ayrıca bugün 4-0 yenilsek dahi niye saydırılsın ki okan hocaya, şaşırtıcı olmazdı bence. bruno,hojlund,garnacho falan filan hepsi çok yetenekli oyuncular, bu tarz takımlara CL'de kafa tutuyoruz ve bunu bayağı normalleştirmiş duruma getirmeye başladık yavaştan mevcut durumumuzda

Avrupa ligi katılımını da başarı sayarım, gerçi 4. olsak dahi sorun yok. hem ligi hem cl'yi fikstürde yapılan kahpeliklere rağmen gayet iyi götürdük, son maç şansta yanımızda olur inş

emeği geçenleri tebrik ederim

Sokan hoca lütfen böyle maclar öncesi kilit futbolculari dinlendir, ligin telafisi var ama böyle maclarin yok, lütfen

Hala kadro muhabbeti falan komedi, bitik camiaymış da takımı kurtarmış, sanki bok gibi kadro verildi eline, geçen seneki şampiyonluk bariz kadro kalitesi ile geldi, bu sene de yanımıza yaklaşabilecek takım yok. O gitsin bu gelsin, kaç sayfa sözleşmeler var, hukuk var sanki FM oynuyor paşalar. Şuraya yazıyorum bugün Nelsson’a köleleriymiş gibi hakaret eden tipler yarın aynısını Davinson’a da yapacak.

Kopenhag’ın ne kadrosu var da bizden daha avantajlı girdi son maça, demekki neymiş iş takım oyunundaymış. Bayern deplasmanında gol yemeden çıktılar.

Tüm rakiplere önde basarak arkayı boşaltıp 4 maçta 10 tane kontratak golü yiyorsan hatalısındır, utanmasalar bunu söyletmeyecekler bile kafalara bak, size mi sorucaz ne söyleyeceğimizi

Övülecek yanlarının yanında eleştirilecek yanları da bolca var, Bayernle kafa kafaya oynadık iç sahada dk 70 pil bitti, dün de dk 80 bu maçta oldu aynısı, bunu yaşamamalıyız. İstediğin kadar ofansif oyna, sonuç alamazsan anlamı yok ve bu oyunla bir türlü sonuç alamadık.

Temelde Bayernle Manchester’a yenildik diye kims eleştirilmez ama haddini bilerek oynamak zorundasın. Herkese karşı kendi oyununu oynayamazsın. Ayrıca kimse gitsin falan demiyor, bariz yanlış olup süregelen şeylerin düzelmesini istiyor. Her şey de transferle olmaz, Angelino istedi aldın hop tutmadı geri yolla, yapma ya. Her sene 10+ asist yapan adam bizde niye yapamadı hep mi hata oyuncuda

Oyuncu yükselirken hoca sayesinde, yükselemezse kendi yüzünden, he öyledir.

Onana yumurtladi eyvallah da Bayern maçında Toreiranin golü aynı maçta bayernin golü dün icardinin golü verilmeyen penaltı hep milimlik ofsaytlar falan bizim aleyhimize oldu ..

Önde ölümüne baskı ile oynamak kelam-ı ilahi değil ki vazgeçilemesin. Bunu denk ve hele daha güçlü takımlara karşı 90 dakikaya yayamayacağın da her maç işe yaramayacağı da garanti. İçerdeki Bayern maçında daha 50. dakikada takımın mecali kalmamıştı. İştahlı bir takıma karşı böyle aciz sekanslara girilirse rencide edici skorlar alınması kaçınılmaz olacaktır.

İki sezon önce Terim' in Avrupa maçlarında oynattığı oyun da bir seçenektir; ayıp filan da değildir. Kollektif anlayışla topun arkasında kalmak ve takım boyunu olabildiğince kısa tutmak...O yetersiz kadroyla (Taylan, Cicaldau vs) ciddi rakipleri perişan etmiştik. Toparlanıp ivme kazanmış Barca' ya, aynı anlayışı devam ettiren Torrent ile tek gol farkla elenirken oyun üstünlüğü de vermemiştik. Klas olarak da fiziksel direnç olarak da kıyas edilemeyecek bir kadroya sahibiz şu an; o futbolu 120 dk oynar da bana mısın demez. Takım yoruldukça hücumda çoğalmakta zorlanır sadece...

Ben olsam; görece güçlü takımlara karşı maça topun arkasında kalarak başlar, gidişata göre ikinci yarıda veya son 30 dakika filan mevcut formasyona geçerim.

Okan Hocayı çok seviyorum. Gelişine en çok sevinenlerdenimdir; tırnaklarıyla kazıyarak ve tam anlamıyla hak ederek geldi buralara. Bizleri geçtim, ülkede futbolu en iyi bilen adamdır belki de. Ancak kendimizce gördüklerimizi konuşuyoruz burada. Hocanın son derece yüksek efor gerektiren bir oyun anlayışını, dar bir kadroyla tek plan olarak uygulamaya çalışmasını, başka hiçbir varyasyon denememesini şaşkınlıkla ve açıkçası endişeyle takip etmekteyim...

Alıntı atmadan yazmak huyun o yüzden alıştık da torrentten sonra işporta bir TD gelse gayet bitik durumdaydık neyine itiraz ettin. Kendi standartlarımizda en son ne zaman bu kadar kupasız dönem gecirmistik ki

Torrent’e verdiğin kadroyu Okan’a verseydin de görseydik nolacağını, sanki önceki kadroyla Okan’a verilen kadro aynıymış gibi. Kimse Okan’a kötü demiyor ama her haltı kendisi yapmış yoklukların arasında tripleri de komediden ibaret. Düne kadar Etebo oynuyordu orta sahada anca.

Aynen senden korktum alıntı yapmadan yazıyorum o yüzden, kimin yazdığına bile bakmadan geçiyorum çoğu mesajı, bu ucuz laf sokma çabandan sonra da bir daha muhattap falan olmayalım.

Tartişmayin arkadaslar. Vardir hocamin bir bildigi deyin gecin. Bazen yanlis kadrolar cikariyor, yanlis degisiklikler yapiyor. Yanlis taktik yapiyor olabilir, umarim duzeltir kendini

Ama bugun avrupada tekrar saygi duyuluyorsa bunda hocamizin da katkisi var. Yoksa kadro iyi diye malzemeciyi td yapalim bakalim gene böyle oynayacakmiyiz?

Hala kadro muhabbeti falan komedi, bitik camiaymış da takımı kurtarmış, sanki bok gibi kadro verildi eline, geçen seneki şampiyonluk bariz kadro kalitesi ile geldi, bu sene de yanımıza yaklaşabilecek takım yok. O gitsin bu gelsin, kaç sayfa sözleşmeler var, hukuk var sanki FM oynuyor paşalar. Şuraya yazıyorum bugün Nelsson’a köleleriymiş gibi hakaret eden tipler yarın aynısını Davinson’a da yapacak.

Kopenhag’ın ne kadrosu var da bizden daha avantajlı girdi son maça, demekki neymiş iş takım oyunundaymış. Bayern deplasmanında gol yemeden çıktılar.

Tüm rakiplere önde basarak arkayı boşaltıp 4 maçta 10 tane kontratak golü yiyorsan hatalısındır, utanmasalar bunu söyletmeyecekler bile kafalara bak, size mi sorucaz ne söyleyeceğimizi

Övülecek yanlarının yanında eleştirilecek yanları da bolca var, Bayernle kafa kafaya oynadık iç sahada dk 70 pil bitti, dün de dk 80 bu maçta oldu aynısı, bunu yaşamamalıyız. İstediğin kadar ofansif oyna, sonuç alamazsan anlamı yok ve bu oyunla bir türlü sonuç alamadık.

Temelde Bayernle Manchester’a yenildik diye kims eleştirilmez ama haddini bilerek oynamak zorundasın. Herkese karşı kendi oyununu oynayamazsın. Ayrıca kimse gitsin falan demiyor, bariz yanlış olup süregelen şeylerin düzelmesini istiyor. Her şey de transferle olmaz, Angelino istedi aldın hop tutmadı geri yolla, yapma ya. Her sene 10+ asist yapan adam bizde niye yapamadı hep mi hata oyuncuda

Oyuncu yükselirken hoca sayesinde, yükselemezse kendi yüzünden, he öyledir.

su mesajin dudagi olsada yalayip öpsem ibo gibi vakumlasam

tek nelson konusunda katilmiyorum

bir takim banko her mac 2 gol yermi yauv

tamam takim karakteri olusturmak istiyorda
yani her mac 2 gol yemek olmaz

Hocanın hataları bazı oyunculara çok takılıp kalması.

Mesela Mertens yaşı belli içerde Alanyaya karşı show yaptı diye Manu maçına ilk 11 başlıyor. Mertens başlıyorsa eğer ilk 11, Mertens'in paslarına cevap verecek koşucular almalısın kanatlara ki sağ kanatta Barış oynamalı.

Sağda oyun kurucu Ziyech ile başladıysan savunma arkasına koşuları sürekli yapan Kerem ile başlamalısın, sözün özü bu futbol denge oyununu kurmakta zorlandığı maçlar oluyor.

Rakibin son şansı bu kadar üst düzey bir maçta bazı oyunculara bu kadar savunma için efor sarfetmesini istemek bence haksızlık. Mertens,Zaha,Icardi,Ndombele,Ziyech toplam 5 tane oyuncu kim ne dersin tempo olarak şu an Avrupa futbolunun yanından geçemez. Bu yüzden geriye kalan kaleci hariç 5 oyuncuya ekstra yük biniyor. Dakika 70'ten sonra tank gibi dediğimiz Boey bile geri dönemez oldu. Barış Alper değişikliği daha önce olmalıydı 3-3 ten 1 kaç dakika sonra yapmalıydı bu değişikliği. Kaybetsek Manu 6 olcaktı biz 4te kalcaktık. İkili averajda eşit genel averajda önümüzde olcaklardı. Son maçta kendi sahalarında Bayern beraberliği ile biz Kopenhagta kazansak dahi şansımız olmayabilirdi.

Geri
Üst Alt