Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Sevgili Okan Buruk,

Neden Guardiola, "Guardiola" olmayı başarıyor ya da neden diğer dünya çapındaki teknik direktörler napıyor da bu seviyede oluyorlar sorusunun cevabını bence bugün sen iyice öğrenmiş oldun.

Onlarca sebepten bir tanesini söylemek isterim;
- Çünkü Man City teknik direktörü gerideyse defans çıkartalım da ne kadar hücum oyuncusu varsa oyuna alalım mantığı ile değişiklik yapmıyor.

Şu maç özelinde bakalım;
- Fenerbahçe yoğun ön pressle başladı. Farklı bir oyun kurma yoluna gittik mi? Hayır.
- Ziyech kanatta etkisiz kaldı. Ziyech'in yerini değiştirdin mi? Hayır.
- Kerem Demirbay her anlamda çok zayıf kaldı. Müdahele ettin mi? Hayır.
- Orta sahada top tutamıyoruz, yahu Köhn ve Barış kanada geçsin, Sanchez Nellson Kaan stoper olsun 3-5-2 deneyelim gibi bir formasyon değiştirdik mi? Hayır. (bu sadece bir örnektir)
- İcardi en uçta etkisiz kaldı, geriye çekelim top dağıtsın Barış Alper ve Mertens ileriye süpriz çıkışlar yapsın gibi bir denemeye geçtik mi? Hayır.
- Rakipte sarı kartla bir Osayi varken, o tarafı zorlamayı tercih ettik mi? Hayır.
- Ceza sahasına girmekte zorlanıyoruz, iyi kapanıyorlar, uzaktan pozisyon bulmak için Ziyech veya Kerem D. özelinde verkaçlar ile pozisyon yaratmayı denedik mi? Hayır.

Daha sayarım da sayarım. Say say bitmez.

Maç boyunca teknik direktörlük namına HİÇBİR ŞEY yapmadın sevgili Okan Buruk.

Ve haliyle bu sene Copenhag, Fenerbahçe, Prag gibi önemli maçların hepsini ama hepsini kaybetmiş oldun.

Peki o zaman soruyorum sana, iletişim becerilerinin fersah fersah önde olduğunu biliyorum ama peki ya teknik taktik bilginin İsmail Kartal'dan farkı ne? Bir farkı olmalı değil mi?

Bak butun sezon ne yaptig8nla kimse ilgilenmiyor. Cunku sezonun macinda sictin batirdin. Sampiyon da olabilirsin haftaya. Ama ben bu rezilligi hatirlayacam.
Aynen şampiyon olsak ucundan sevinirimde bu takımın ilk 11 de yuzde 50 si degismeli. Top süren güçlü teknik herifler gerek. Şu pas hatalarını sezon boyunca izledik

Ziyech filan gitmeli Arabistan'a. Mertensde yedekte olmalı ilk 11 değil. Adamın yaşı var. Onun için doğru transferler yapılsın artik

Planı tutmadı ki genelde derbi planları çok iyidir, bu seferlik tutmamış olabilir normaldir

Fakat devre arası müdahale gelmeliydi. Hadi o zaman gelmedi 60'ta gelmeliydi

O müdahale asla gelmedi aksine yine çorba yaptı takımı panikledi

Konya maçı tüm mirası risk altında artık

Galatasaray tarihinin en büyük rezilliğine imza attı adamların ağzına laf verdin durduk yere. 1 puan alsan şampiyonsun rakip 20'de 10 kişi kalmış maç gol geliyorum diye bağırıyor niye yapmazsın değişikliği kendi taraftarının bile dalga geçtiği adam ders verdi sana.

Nelsson zaten iyi pasor degil, Sanchez'i de sola koyarak onu da zayiflatti

Hoca sana saygım sonsuz tek maçla her şeyi silecek değiliz ama bugünkü performans yakışmadı. Üzdün seni sevenleri. Desteğe devam ama kırgınlığımız var. Bu maç taktik maktik değil motivasyon eksikliğine yani sana yazar.

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aklı başında bir hoca en kötü 60-65'e 2 oyuncu değişikliği ile girerdi.

Valla bence şampiyon olmasa bile kovulmamalı. Yavaş yavaş oturan bir oyun ve omurga var, her şeyi sil baştan mı yapacağız

Kaldı ki çok uzun süre kendisine muhaliftim ama artık gelinen noktada önümüzdeki sezonu görmek gerekiyor
10 kişi rakibine kendi evinde kepaze olmuş, ne oturan oyunu?

Beyler hakemle ite kaka yarışta tutulan bir rakip var karşımızda. Çoktan bitmesi gereken lig son dk penaltıları ile bu hale geldi. Evet bende tepki gösteriyorum hocaya bu maç özelinde ama istifa falan abartı söylemler. Sıcağı sıcağına böyle sert yorumlar yapmayın lütfen.

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İso bundan iyi hocaymış dedirttin kendine

Sıfır plan ve organizasyon bilgisi

Diyecek kelime bulamıyorum

Devam etmesi durumunda yanına net olarak taktisyen almalı

FNE-NX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt