Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İlk defa üçlü oynatacak Okan Hocam’dan böyle çılgınlıklar bekliyorum..

Bir futbol takımının oynayabileceği bütün kurgu ve formasyonlar oyuncu grubunun uygunluğuyla sınırlı bence. Bu tip hocalar tamamen kafalarındaki plana uyumlu oyuncuları iyi bütçeleri olan kulüplerde özgürce kurabiliyorlar. Brighton'ın bu sezon harcadığı korkunç parayı biliyoruz.

Hürzeler, Nagelsman gibi hocalara Real Madrid tipi bir kulübün başına koysan, kadrodaki oyuncuları istediği gibi değiştirme özgürlüğü olmadığı için başarılı olamazlar. Nagelsman yaşadı bunu.

Hocalara uyum sağlayan kulüplerden ziyade, kulüplere uyum sağlamak zorunda olan hocaların işi daha zor.

Renktaş, bu maçlardaki "esas" problem dinamik orta saha eksikliği değildi. Zira ligin en dinamik 6 numarası bizde. Üstelik biz yavaş da oynamıyoruz gereksiz yere tempo yapıyoruz hatta.

Problemin ne olduğunu şöyle anlatayım;

Galatasaray 2022-2023 sezonunda ne oynadıysa geçen sene de onu oynadı, bu sene başında da. Aynı mantıkta oynamaya çalıştı, 1. sezon çok iyi gitti, 2. sezon zaman zaman tökezledi ama bir şekilde netice geldi. Ancak 3. senesinde teker patladı duvara tosladı.

Çünkü geçtiğimiz sezonun son 2-3 ayından itibaren rakipler Okan hocanın oyununu çözdü. Anadolu kulüplerinin gücü çözse de engel olmaya yetmedi. Gücü yetenler ise seni yendi veya eledi.

Bu sene de gücü yetenler seni CL'den eledi, 5-0 yendi gitti. Gücü yetmeyenlere karşı ligde 3'te 3 yaparak başladık.

Okan hoca dizilişi ve oyun anlayışını değiştirirse yine yükselişe geçer ve ilk sezondaki performans vari bir süreç geçeriz.

Eğer aynı tas aynı hamam giderse isterse Torreira'nın yanına Yaya Toure'yi koyalım fark etmez.
Hocam.o dönem.rashica zaniolo vardı

Yüzlerce hesap engellesem de yine denk geliyor hepsi de mavi tikli.

dediklerine katılmıyorum ama okan hoca'nın konuşması biraz Chat GPT çıkması gibi olmuş. epey hissiz geldi bana da tonu (bir anlam yüklemiyorum tabii - altında bir şey aramıyorum)

insan az daha gaz verir adam bir noktada GS'yi temsil edeeck orda - GS den topçu çıkıyoru kanıtlayacak belki avrupaya... istedin oldu - forma yaptık sana falan çok hissiz bence.

yıllarca Fatih Hoca'dan bu konuda bir şey öğrenmemiş olması kötü. böyle durumlarda 1 2 cümle güzel derin lafları olurdu.

Bütün büyük takımlardaki gibi bir 6 numara almazsan hiç bir şekilde başarılı olamayacaksın Okancığım..

Pep en iyi kadrolarında Yaya Toure kullandı bak tarihin en iyi en makine en teknik takımında ..

Anlar mısın bilmiyorum hani talimat değil ya o açıdan...

Göreve geldiği şartlar dahilinde mükemmele yakın geçen, BJK deplasmanı dışında önemli falso yapmadığı ilk sezonun ardından kadro planlamasındaki bariz defolarla başlayan ve zaman içinde eklediği diğer hatalarla şu an bu denli güven kaybetmiş noktada bulunması ibretliktir. Kendisini sevdiğimiz ve işler de başlangıçta iyi gittiği için olduğundan daha iyi görmüşüz anlaşılan.

"Oyuncularını rakip oyuncularla 1-1 eşleştir, önde baskıyla topu rakip sahada kazanmaya çalış, bireysel beceriyle golü/golleri bulursan, geçişlerde de stoperler ve kalecin hata yapmazsa maçı kazanırsın'' gibi bir şeye 'taktik' demek bile hatadır. Ki takımda atletik performansı düşük oyuncu sayısı arttıkça bunun sürdürülemeyeceğini görmek için futbol allamesi olmaya da gerek yoktu hani. İki stoper ve sıkça öne attığı Torreira dışında savunmacı karakteri yüksek adam kalmayınca da takım çözüldü haliyle.

Ligde vasat yahut zayıf rakiplere karşı skor alınmışken dahi orta saha üstünlüğü rakibe kaptırıldığı için maç sonlarını yüreğimiz ağzımızda izlemek olağan hale gelmişti de orta sahayı bir kişi kalabalık tutup önlem almayı denememişti. Şimdi aynı adamın köklü bir sistem değişikliği yapmasından medet umuyoruz. Bir takım bir sistemde neredeyse hiç organize atak geliştiremiyorsa, başka herhangi bir sisteme geçtiğinde de aniden harika futbol oynamaya başlaması beklenemez; sporun akışına aykırıdır bu.

Transfer sezonunun başlarında ne istediğini bilmediği tespitini belki de ilk söyleyen kişiydim, başkasından duymamıştım en azından; halen de aynı durumun geçerli olduğunu üzülerek gözlemliyorum maalesef.

Geçen dene Moldeyi şans a geçtik. Kritik olan Kopenhag ve Sparta Prag maçlarında sınıfta kaldık. İyi oynadığımız her 2 Bayern maçında değişiklikler için çok geç kaldık. Ahı gitmiş vahı kalmış 10 kişilik Fenere içeride yenildik ve bu sene Young Boys a rezilce elendik. Yanında İrfan hoca olmasa 2 sene üst üst e şampiyon olabilir miydik ya da elindeki kadro başka hocada olsa neler yapardı merak etmiyor değilim. Zaha, Ziyech, Ndombele, Yusuf, Debois, Angelinho, Oliveira verim alamadığımız oyuncular. Kerem olayı keza aynı şekilde. Performans olarak tepe taklak gidiyor gibi. En son hocalık yaptığı maç 1. senesinde sarhoş çıkarak kazandığımız fener maçı. Allah sonunu ve sonumuzu hayır etsin.

Konya maçında ara ara 4'lüye geçen bir 5-4-1 oynamıştık.

2024-09-11-(3).webp

Konya maçında ara ara 4'lüye geçen bir 5-4-1 oynamıştık.

Ekli dosyayı görüntüle 261614
güzel bir görsel aslında :

bakınca tor + sara ya bakıyorum , bana göre ters duruyorlar defansif kademe anlayışında - bu biraz göze geldi son maçlarda "tor bugün kötüydü" dedirten detay bile olabilir

ayrıca hemen arkalarında ortadaki adam boş , onatop gitse Apokerim frlıyor , apokerimin açtığı alana ileridekilerden birisi sızıyor .

ani kaptırılan uzun topta en azından YB maçında bize içerdeki maçta gol yediren detay bu biraz (+ jelerte yaklaşıp top almayan ortasaha ve karambole jelert'in dikemediği topta var orda tabi)

(ek not : boş dediğim adamı gören ve yaklaşan Kerem detayı)

Sistemler klüpler kurumlar filan hikayedir.

Aslolan ADAMLARdır.

Uzun boylu agresif atletik topu bilen 6 al

Yoksa olmayacak bak Mehmet abini dinle Okan

Önceden derbilerde hiç cekinmezdik çünkü gerçekten bir planı düşüncesi olurdu inadım inat demezdi fener maçı kendisi için ya tamam ya devam maçı olacak umarım hoca yanıltır bizi ,pek umudum olmasada

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt