Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fb forumunda gs-okan birlikteliğini dağıtmalıyız, olmaz ama yine de para mı teklif etsek bize gelmesi için mesajları var bugünkü maçın ardından. Aynı terimin kurduğu dominasyonda para teklif eden fb yöneticileri gibi. fenerliler bile farkında 2.terim dominasyonunun Okan hoca sayesinde geldiğini. Eleştirmeyelim demiyorum ama bugün hocanın hakkını vermeden direk eleştirmek büyük saygısızlık bence, elimizdekilerin kıymetini bilelim ilerde çok ararız.

Reis çoğu söylediğin mantıklı. fakat maç presle başlamak hucum oynayarak başlamak normal.Bu söylediğin anlayış okan buruk İçin çok köklü bir değişiklik olur.
Biz bence bu pres olayını çok abartıyoruz.Ama Maçın belirli anlarında bu söylediklerini kesin yapmalıyız hatta yapmak zorundayız.Özellikle avrupada başarı için.
Yav 90 dakika kapanmalıyız anlamı mı çıkıyor benim dememden anlamıyorum ki.

Ya biz avrupa maçlarında 20. dakikada maçı verdiğimiz kaç maç oldu. Çünkü şuursuz gibi atak oynuyorduk rakip ne yapıyordu kontrollü savunma hızlı atak. 2-0 olmuş maçtan sonra yap presi rakip nefes alamasın.

Bunu 2 sene önce yapmadı mı bu takım. Başakşehire 7 tane atarken de yaptık.

Koca Madrid, Arsenal, Bayern Münih gelip sana 70 dakika kontrollü oynuyor.
Defansı salayalım herkes orta sahada basacak mantığına da karşı değilim de bunu 3-4 kişi basarsa mantıklı. Sırayla torreira bassın, Mertens yapsın, Sara, Abdül, Davinson yapsın diyince takıma bile isteye yoruyor üzerine de atak yemene sebep oluyorsun.

Önümüzde Trabzon ve Kayseri maçları var geçtiğimiz iki maçı da düşünürsek 4 hafta üst üste şuursuz sadece kazanmak üzerine planı programı olan ve senin bu açıklarına karşı hareket edecek takımlarla maç yapıyor olacaksın. Şunlara 30. dakikada maçı bitirmemiz lazım öyle rakibi boğarak oynayamazsın çünkü elinde boey gibi bir herif de yok geriye koşsun atak kapatsın.
2 sene boey ile biz bunları bertaraf ettik. Gittiğinden beri ya farklı futbola geçmen gerekiyordu ya aynı adamı bulman gerekiyordu. Bulamadıysan o zaman maçlara aklımızı koymamız gerekiyor.

39 yaşındaki caner oynuyor yav rakipte 6 kere de onun yüzünden pozisyona girdik geçen hafta.

30. dakikada 4. kontradan 2. golü atmak utanılacak bir olay mı allah aşkına. İkinci yarı sivası kalemize getirmedik ne oldu rezil kepaze mi olduk. Utanmamız mı gerekiyor.

Yav 90 dakika kapanmalıyız anlamı mı çıkıyor benim dememden anlamıyorum ki.

Ya biz avrupa maçlarında 20. dakikada maçı verdiğimiz kaç maç oldu. Çünkü şuursuz gibi atak oynuyorduk rakip ne yapıyordu kontrollü savunma hızlı atak. 2-0 olmuş maçtan sonra yap presi rakip nefes alamasın.

Bunu 2 sene önce yapmadı mı bu takım. Başakşehire 7 tane atarken de yaptık.

Koca Madrid, Arsenal, Bayern Münih gelip sana 70 dakika kontrollü oynuyor.
Defansı salayalım herkes orta sahada basacak mantığına da karşı değilim de bunu 3-4 kişi basarsa mantıklı. Sırayla torreira bassın, Mertens yapsın, Sara, Abdül, Davinson yapsın diyince takıma bile isteye yoruyor üzerine de atak yemene sebep oluyorsun.

Önümüzde Trabzon ve Kayseri maçları var geçtiğimiz iki maçı da düşünürsek 4 hafta üst üste şuursuz sadece kazanmak üzerine planı programı olan ve senin bu açıklarına karşı hareket edecek takımlarla maç yapıyor olacaksın. Şunlara 30. dakikada maçı bitirmemiz lazım öyle rakibi boğarak oynayamazsın çünkü elinde boey gibi bir herif de yok geriye koşsun atak kapatsın.
2 sene boey ile biz bunları bertaraf ettik. Gittiğinden beri ya farklı futbola geçmen gerekiyordu ya aynı adamı bulman gerekiyordu. Bulamadıysan o zaman maçlara aklımızı koymamız gerekiyor.

39 yaşındaki caner oynuyor yav rakipte 6 kere de onun yüzünden pozisyona girdik geçen hafta.

30. dakikada 4. kontradan 2. golü atmak utanılacak bir olay mı allah aşkına. İkinci yarı sivası kalemize getirmedik ne oldu rezil kepaze mi olduk. Utanmamız mı gerekiyor.
Yok o anlam çıkmıyorda..Hatta dediğin gibi çıkılıp doğru saha yayılımı olursa sivası falan delik deşik edersin.
Hadi evdeki maçlarda yapma.Ama söylediklerinide kesinlikle denemek lazım.Avrupa maçlarında,ligde deplasmanlarda.
Ama diyorumki maç 3-1 öndeyiz adam orada bile hala önde pres deli gibi anlamsız baskı yaptırıyor.şuralarda dediğini yapsak yeterli benim için.O zaman ne eyüp nede kasımpaşaya puan vermezdik.O tek farklı maçlarda zorlanmaz farkı açardık.

Ben yanlışmı hatırlıyorum o bahsettiğin başak maçındada çok ciddi önde presle baskıyla oynamıştık.

Galatasaray tarihinin en ofansif hocası. Korkusuz şekilde ligi forse ediyor. Bazen kizsak da ligin açık ara en iyi hocasi. Tebrikler hocam.

SM-S926B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yok o anlam çıkmıyorda..Hatta dediğin gibi çıkılıp doğru saha yayılımı olursa sivası falan delik deşik edersin.
Hadi evdeki maçlarda yapma.Ama söylediklerinide kesinlikle denemek lazım.Avrupa maçlarında,ligde deplasmanlarda.
Ama diyorumki maç 3-1 öndeyiz adam orada bile hala önde pres deli gibi anlamsız baskı yaptırıyor.şuralarda dediğini yapsak yeterli benim için.O zaman ne eyüp nede kasımpaşaya puan vermezdik.O tek farklı maçlarda zorlanmaz farkı açardık.

Ben yanlışmı hatırlıyorum o bahsettiğin başak maçındada çok ciddi önde presle baskıyla oynamıştık.
Geride çok sağlam kapanıp hızlı ve takımca alan kapatarak basmıştık. Her kapmada hızlıca topu ileriye attık.

Bugün mükemmel iş çıkardı. Tebrik ediyoruz.

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nelsson çok iyi bir stoper, kendisini çok da seviyoruz, ama şu an oynadığımız oyuna hiç uygun değil.

Oyuncuyu kazanacağız diye net bir şekilde iyi işleyen ve yavaş yavaş oturmaya başlayan istemi değiştirmek saçma şimdilik. O yüzden Nelsson niye az oynuyor diye falan takılmıyorum ben, Nelsson adına üzülsem de.

hocadan razıyız da her maç da iki gol yenmez be kardeşim üç atamasak kazanamayacağız eyüp olayı gibi.

Bana kalsa geçen seneden sonra 10+5 yıllık sözleşme verirdim egosuz, naif, güler yüzlü, takıma ciddi bir aile ortamı havasını katan, duran top uzmanı yapan, her sistemi oynayabilen bir hoca.

Yarın bir gün gitse yerine Torent, Tudor hoca demeye 1000 şahit isteyecek teknik adamlar ya da kariyerli olsun Mancini gibi ne oynattığı belirsiz hocalar gelecek.

Yerli desen daha kariyerinde hiçbir şey başaramamış daha başında Arda ve Selçuk var, Fatih hoca zaten artık futbola dönmemeli eski kafaların futboldaki dönemi bitti.

Değerini bilmediğimiz gün sonraki yıllarda ah vah edeceğimiz yılları getirir.

Eleştiri her zaman olmalı eleştiri öne taşır ama hoca değil diyenler kuştan öteye geçmez.
Halen 10+5 gelmedi mi yazıklar olsun.

10 kişiyle, hakemin bizi doğramasına rağmen maçı kazandık. Eleştiriler iyi niyetli gelmiyor. Översem önceki dediklerimden dolayı patlamış olurum diye kötüleniyor sanki.

Kırmızı kart sonrası stoper alması lazım dedim de, ne gerek var yav diyerek rakibe tecavüz etti. Tercihlerini sorgulamayı bırakmış durumdayım. Canım hocam sen her şeyin en iyisini bilirsin.
10 kişi kalınca hamle yapmayıp golü de yiyince ekran karşısında aha şöyle izledim hocayı.

Gc2xG-AWEAAhgAd.webp

Varmış bir bildiği...

Hocanın hırslı olmasıda büyük avantaj başarı kazandıkça daha fazlasını istiyor hırsını söndürmeden her seferinde hedef büyüterek gidersek 10 yıla ülkenin Bayern'i yapar, Avrupa'dan kupa veya kupalar zorlar.

Bir ara Gasperini'nin oynattığı 3-4-1-2 / 3-4-3 kırması bir oyun vardı pandemi dönemi ve hemen öncesinde, takım o lezzeti veriyor sahada eksiksiz ve dinlenmiş olduğu vakit

Şimdi bu plana göre bir kadro kurma vakti, üstüne koyarak gitmeliyiz. Yalnız Osimhen sonrası ne yaparız hiçbir fikrim yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt