Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sadece takım savunması zayıf olsa, hocanın zannettiği gibi defansa 1-2 takviye ile sorun çözülebilir bir ihtimal ama takım hiçbir şey oynayamıyor ki. Sahaya iyi yayılamıyor, ikili mücadele kazanamıyor, hava topu alamıyor, defanstan pasla çıkamıyor, topu rakip yarı sahada tutamadığı için hiç organize atak geliştiremiyor vs vs vs. Neresinden tutsan elinde kalıyor yani.

Bekler öne çıksın rakip geri çekilmek zorunda kalsın, çekilmezse uzun vur
Rakip üstüne gelmiyorsa stoper orta saha top çevirsin, 5 adam ilerde beklesin, kanat birebirde adamı geçemezse kontra
Golcü üstüne adam çeksin kanat defans arkası koşu yapsın ortasaha topu ona atsın, atamazsa kontra
Bunların dışında bir şey bilmiyor
Atak varyasyon veya topla çıkabilecek bir oyun ben yıllardır görmüyorum ve bunu hep eleştirdim

Takımdaki kangiren isimlerden takımı arındırdı şimdi istediği isimlerde geliyor. 2024-2025 Okan buruk'un dünyaya açılacağı bir sezon olacak.

Çocukluğumda sadece bireysel yetenekle kazanılırdı maçlar
Sonra sistemlerle oynanmaya başlandı, biz bunu derwall’le yakalayabilmiştik
Hem sistemle oynayıp hem yetenekli ve fizikli/kondüsyonlu oyuncuları olan zaten başarılı oluyor
Bizim de derwall sonrası uzun dönem başarılı geçmişti
Ama çok yukarılarda eleniyorduk çünkü orada mentalite izin vermiyordu, sakin kalamıyorduk, Türk heyecanımız telaş yaptırıyordu, özgüven eksiğimiz bir yerden sonra hata yaptırıyordu
Terim dönemi özgüven eksiği kısmen giderildi ve CL olmasa da avrupa kupası geldi
Sonra avrupa, sistemin, fiziğin ve yeteneğin üzerine maddi farkı koydu
O tür oyuncu yetiştirmeye altyapın yok, almaya da para yetmesi mümkün değil
Ama iyi kötü yetenek/fizik bir harman yapıyorsun
Ama sistem olmazsa karşı hoca bakıyor, senin sorunu anında görüp fişi çekiyor
İşte son dönemde biz sistem kısmını kaybettik

Yetenekli ve fizikli oyuncuların olacak, bunlar sağlam bir sistemde oyanayacak
Senin basit takımlara karşı çak geç, fantezini yap
Ama ciddi rakipler olduğunda evvela onların zaafına bakmak zorundasın
Ve sistem içinde kalmak zorundasın
Atak varyasyon, defanstan çıkış, vs. futbol artık böyle oynanıyor
Ucube bir sistemle beklerini 70 metrede oynatmaya kalkarsan böyle rezil ederler adamı işte

Bugün de Nelsson’u kaybetti.

Adaletsizliğiyle her gün bizi daha da geriye götürüyor. Arasını düzeltebilecek Erden gibi bir faktör de yok.

Muslera, Torreira dahil son 2 maçın en çok ayakta kalan ismi kesik yemiş, onun dışında iki maçın içine sıçan ne kadar savunmacı varsa Muslera, Torreira, Apo hepsi kadroda. Köhn ayrılmasa o da olurdu eminim.

Olmayacak seninle hoca, yapıcı olarak 2 yıldır eleştiririm, iyi gününde de çok linç yedim bu eleştiriler yüzünden. Ama gitmeni hiç istemedim. Taa şu kadroyu görene kadar.

İstifa da bir hizmettir.

Gitme niyetinde misin diye iyiden iyiye düşünmeye başladım. Çıkardığın kadroların, yaptığın açıklamaların başka izahı yok.

Oyun kursun diye metehani oynatacakmis. Orta saha aldırmayı denesen. Orta saha oyuncusuydun orta sahasız top oynatmaya çalışıyorsun bu sene.

adam 2 senede vermediği demeçleri verdi son 1 ayda. süper kupa zaha taktik açıklaması ilkiydi, ikincide real city olayı. doğru dediği ama gs hocası olarak taraftara onu diyemezsin. bunu taraftar taraftara der en fazla.
Sen ben desek neyse de ama hocanın demesi büyük skandal.

Taraftarı kaybederse hapı yutar. Ben hayatımda daha hiç taraftarı kaybedip de koltuğunda orturan hoca görmedim.

Hocam 2-0 öndeyiz, dakika 65-70 gibi çıkar Demirbay'ı al Bats'ı. Mantık? Yoo alışkanlık.

Fener'in kendi evinde ıkınarak 1-0 yendiği Adana'yı deplasmanda 4'lük yaptı ilk yarıdan.

Nedense oynanan oyundan keyif alamıyorum halbuki 4 farkla deplasmanda öndeyiz

takımın berbat olduğu her halinden belli oluyor

normal işleyen bi takım 5 tane atardı yine bugün bize

istifa kere istifa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt