Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
valla ben 30 senedir bu ligi takip ediyorum. eldeki kadroyla, anadolu kalitesi arası bu kadar açık olan bir dönem görmedim. bu şans da kendisine denk geldi.

lucescunun derme çatma kadroyla aldıkları şampiyonluklar ya da kalli'nin alman üçüncü liginden topladığı adamlarla şampiyonluk alması daha ciddi rekordur. rekorun anlamı da sadece kağıtta yazan win serisi olmamalı. psg'nin hindistan ligine gelip ligi farmlaması durumu yaşanıyor iki senedir.

Almanya 3ü lig diyorsunda bir bakiyim dedim hepside gayet Bundesligadan gelmiş. Okan hocayı korumaya çalışmıyorum.

Mevcut durumda sene sonuna kadar Okan hocanın devam etmesi en mantıklı olanı..Bir değişim olacaksa sene sonunda olmalı.Zaten en başta yönetim değişmeli.. Bu yönetimin getireceği tek kişi şu an Fatih hoca.Kaliteli yabancı bir hoca getirmeleri imkansız..öyle çapları yok.

Okan düzeyindeki hocaların beğenilecek bir yanı yok. He Okan kadar işbilmez olup da bu kadar üst düzeyde görev alan hocalardan hangisini beğeniyorsun diye soruyorsan baya uzun bir araştırma yapmam lazım ki öyle bir hoca bulabileyim.Bu arada sen beni sorgulayacak bir üye değilsin bu forumda. Olacakları 3 ay önce söylediğimde bir sürü oyun planımız var aslında öyle değil diye masallar anlatıyordun geç şimdi hoca örneğini vs.
Bagajında biriktirdiklerini dök diye sormadım. Hoca örneği verir misin dedim. Merak ediyorum futbol görüşüne göre uygun hoca kim senin için. Bazıları Okan Buruk yerine benzer oyun anlayışındaki Roger Schmidt'i falan yazıyordu çünkü.

Terim zamanı "pas oyunundan midemiz bulandı, direkt oyun bu çağın futbolu" deniyordu. Direkt oyun oynatan hoca geldi. Şimdi pas futbolu isteniyor. Mesele hata ise hocalar sürekli hata yapar. Ancelotti, Arteta, Simeone, De Zerbi vs vs... Bunların hepsinin çarşaf çarşaf hataları çıkarılır.

Geleyim bizim odak noktamıza. Okan Buruk kusursuz bir adam değil. Sürekli hata yapıyor. 2 senedir en çok eleştirenlerdenim zaten. Burada önemli olan bu süreçte neleri geliştirdiği, neleri geliştiremediğidir. Sezon sonu teraziye koyulduğunda olumsuz kısımlar ağır basarsa zaten yollar ayrılır. Ama gelip de her maç aynı şeyi oynuyoruz ve bu oyun yüzünden takılıyoruz diyemezsin. Çünkü sahada sadece taktiksel bir eksiklik gözükmüyor.

Okan Buruk oyuncuları serbest bırakan tarzda bir hoca ve bunun meyvelerini de dönem dönem fazlasıyla aldı. Ancak aynı oyuncu grubu bu serbestlik içerisinde oyun disiplini konusunda da büyük zaaflar gösteriyor. Ve bu serbestlik oyuncular için taşınması gereken bir yük haline geldi. Takımın maç içinde skoru aldığı anlarda oyun konsantrasyonu kaybetmesi, bu takımın her türlü taktiğinden daha öncelikli bir sorun.

Oyuncu tercihleri, şu, bu... Hepsi eleştiri konusudur ama kendisinin Galatasaray'daki geleceğini çizecek olan 1. husus oyuncular üzerinde yarattığı özgürlüğün artık maç/puan kaybettiriyor oluşudur. Senin oyuncuların skorun lehine gittiği her anda vitesi 5'ten 1'e düşürüyorsa burada taktiğin ötesinde de sorgulanması gereken şeyler vardır.

Şimdi burada belirttiğim "Okan Buruk" eksikliklerini de kapatacak bir öneri görmek isterim senden.

90. dakikada oyuna girdiği için yorum yapamıyorum usta. Denesin istiyorum.
bir kere oynadığında izle lütfen. toptan 60mt uzaktayken kafasını sürekli sağa sola çeviriyor. topla bulusma sansı sıfır. kafası kaleciye dönüp forvete tekrar bakıyor. bu bildiğin iq sorunu. bu çocuğa biri çevre kontrolün iyi demiş buda bokunu çıkarıyor net. topla bulusma sansının olmadığı yerde çevre kontrolü yapamazsın.

Ben fener maçını nasıl kazabildi ona şaşırıyorum hala o maçı kaybetmiş olsa şuan gitmiş olacaktı muhtemelen.
Aynen doğru. Büyük maçlara iyi motive oluyor-iyi motive ediyor (Fb maçına futbolcularda bilenmiştir geçen sezon yüzünden) ama bu maçı rahat alırım dediği her maç patlıyor.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı GALATASARAY

Ben fener maçını nasıl kazabildi ona şaşırıyorum hala o maçı kaybetmiş olsa şuan gitmiş olacaktı muhtemelen.
Herifler hala kendilerini bizden ustun gordugu ve ilk yarida yakaladiklarini atamadiklari icin. Okan da Akhisar modunda oynatti takimi. Mugdat yerine Mertens, Bilal yerine Torreira, o izbandut rus forvet yerine de Osimhen'le oynayinca kolay galibiyet oldu.

Bagajında biriktirdiklerini dök diye sormadım. Hoca örneği verir misin dedim. Merak ediyorum futbol görüşüne göre uygun hoca kim senin için. Bazıları Okan Buruk yerine benzer oyun anlayışındaki Roger Schmidt'i falan yazıyordu çünkü.

Terim zamanı "pas oyunundan midemiz bulandı, direkt oyun bu çağın futbolu" deniyordu. Direkt oyun oynatan hoca geldi. Şimdi pas futbolu isteniyor. Mesele hata ise hocalar sürekli hata yapar. Ancelotti, Arteta, Simeone, De Zerbi vs vs... Bunların hepsinin çarşaf çarşaf hataları çıkarılır.

Geleyim bizim odak noktamıza. Okan Buruk kusursuz bir adam değil. Sürekli hata yapıyor. 2 senedir en çok eleştirenlerdenim zaten. Burada önemli olan bu süreçte neleri geliştirdiği, neleri geliştiremediğidir. Sezon sonu teraziye koyulduğunda olumsuz kısımlar ağır basarsa zaten yollar ayrılır. Ama gelip de her maç aynı şeyi oynuyoruz ve bu oyun yüzünden takılıyoruz diyemezsin. Çünkü sahada sadece taktiksel bir eksiklik gözükmüyor.

Okan Buruk oyuncuları serbest bırakan tarzda bir hoca ve bunun meyvelerini de dönem dönem fazlasıyla aldı. Ancak aynı oyuncu grubu bu serbestlik içerisinde oyun disiplini konusunda da büyük zaaflar gösteriyor. Ve bu serbestlik oyuncular için taşınması gereken bir yük haline geldi. Takımın maç içinde skoru aldığı anlarda oyun konsantrasyonu kaybetmesi, bu takımın her türlü taktiğinden daha öncelikli bir sorun.

Oyuncu tercihleri, şu, bu... Hepsi eleştiri konusudur ama kendisinin Galatasaray'daki geleceğini çizecek olan 1. husus oyuncular üzerinde yarattığı özgürlüğün artık maç/puan kaybettiriyor oluşudur. Senin oyuncuların skorun lehine gittiği her anda vitesi 5'ten 1'e düşürüyorsa burada taktiğin ötesinde de sorgulanması gereken şeyler vardır.

Şimdi burada belirttiğim "Okan Buruk" eksikliklerini de kapatacak bir öneri görmek isterim senden.

Ben oyunculara serbestlik veriyor diye sahada çorba gibi yüzen bir takım görmek istemiyorum . Dünya üzerindeki hiçbir takım bu kadar şekilsiz hareket etmiyor. Ben oldum olası futbolcuya dayalı sisteme zaten karşıyım elimde olsa bırak 2 santrafora 20 milyon euro maaş vermeyi bu dandirik futbol ikliminde maksimim 20 milyon bütçeli takım kurup takım halinde disiplinli oynayan, çok yetenekli olmayan ama sistemli bir takım kurmak için mücadele ederim ama bu popülist camia için böyle bir şey imkansız maalesef. Bu kadar yüksek bütçeli takımı da hiçbir planlama olmadan, tamamen menajer önerileriyle gelen, oynatmaya çalıştığı sözde sisteme hiçbir şekilde uymayan sönük yıldızlarla doldurup karman çorman bir planlama yaptıktan sonra bir de üstüne rezalet sonuçları alıp ardından taraftarı aptal yerine koyan açıklamalar yapan adamı da her türlü, hatta hakarete varacak seviyede eleştiririm, varsa da cezası çekerim. Beğendiğim hocalar da de zerbi,kompany falan bunların buraya geleceği yok zaten bunu öğrenip avrupa futbolunu takip edip etmediğimi mi tespit etmeye çalışıyorsun anlamadım. Velev ki takip etmiyorum, bu Okanın oynattığı hiçbir şeye benzemediğini değiştirmez.

Ben oyunculara serbestlik veriyor diye sahada çorba gibi yüzen bir takım görmek istemiyorum . Dünya üzerindeki hiçbir takım bu kadar şekilsiz hareket etmiyor. Ben oldum olası futbolcuya dayalı sisteme zaten karşıyım elimde olsa bırak 2 santrafora 20 milyon euro maaş vermeyi bu dandirik futbol ikliminde maksimim 20 milyon bütçeli takım kurup takım halinde disiplinli oynayan, çok yetenekli olmayan ama sistemli bir takım kurmak için mücadele ederim ama bu popülist camia için böyle bir şey imkansız maalesef. Bu kadar yüksek bütçeli takımı da hiçbir planlama olmadan, tamamen menajer önerileriyle gelen, oynatmaya çalıştığı sözde sisteme hiçbir şekilde uymayan sönük yıldızlarla doldurup karman çorman bir planlama yaptıktan sonra bir de üstüne rezalet sonuçları alıp ardından taraftarı aptal yerine koyan açıklamalar yapan adamı da her türlü, hatta hakarete varacak seviyede eleştiririm, varsa da cezası çekerim. Beğendiğim hocalar da de zerbi,kompany falan bunların buraya geleceği yok zaten bunu öğrenip avrupa futbolunu takip edip etmediğimi mi tespit etmeye çalışıyorsun anlamadım. Velev ki takip etmiyorum, bu Okanın oynattığı hiçbir şeye benzemediğini değiştirmez.
Renkdaş böyle bir takım winner bir takım hüviyetinde olamaz bence..belki avrupada falan bir iki tur geçersin kalırsın..böyle yapıda bir takım şampiyonluk da getirmez kupa da getirmez..takımda yetenekli maça tesir eden, kalitesi ön planda olan,maç alan olan futbolcularda olmalı..disiplinli koşan görevini yapan adamlarda olmalı..takım kurarken bu harmanlamayı iyi yapmak lazım.

Dünkü maçta özellikle ilk yarıda kaanı kullanmak istedik oyunu geriden kurarken sağ taraftan..kaan aldığı topların çoğunu geri pas olarak takrar davinsona verdi.sürekli orayı zorlamanın manası yoktu.zaten topu yavaş dolaştırıyoruz kanatları kapattıkları zaman tıkanıyoruz.orta sahada ikili üçlü setler kurup yerden pas ya da dribling ile merkezden de delebilirdik..bunu bir kere yunus yaptı golü bulduk.ikinci yarıda da tek yaptığımız kanatlardan orta bile denmez doldur boşalt oldu..fiziksel oynayan takımları en iyi merkezden yerden pas ile delebilirsin..ya da kanatlarda sıfıra inip yerden ceza sahasına yaptığın paslar ile..bu ikisini hiç denemedik neredeyse.bir ara yunus ile barış üst üste bindi sağ kanatta.mertensi çıkarsa yunusu merkeze kaydırsa belki daha etkin olabilirdik.

Rfs midir nedir bu maç için akıl mantık bilmem ne yürütmeye gerek yok
bu maç üzerinden hoca eleştirmek bile şaçma ,bu maçın hocaya ihtiyaç duymasıda şaçma
Analiz yapmak şaçma
Hoca nerde hatalıydı demek şaçma

Komple bir şaçmalık şu sonuç
2-0 dan 2-2 direk istifa sebebidir özellikle 😡😡😡

Az alkmaar depinde büyük rezillik çıkabilir adamların en güçlü yönleri,kontra ataklar,ara toplardan pozisyon bulma,gol pozisyonlarına girme,bitiricilik vb görünüyor tam bize ters gelecek takım, ha zaten çoğu takım bize zorluk çıkartıyor ama rezillik 5-6 olabilir bu maç,adamlar kontra ve savunma arkası pasla pozisyon buluyorlar, sık ara pas deneyen takım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt