Bagajında biriktirdiklerini dök diye sormadım. Hoca örneği verir misin dedim. Merak ediyorum futbol görüşüne göre uygun hoca kim senin için. Bazıları Okan Buruk yerine benzer oyun anlayışındaki Roger Schmidt'i falan yazıyordu çünkü.
Terim zamanı "pas oyunundan midemiz bulandı, direkt oyun bu çağın futbolu" deniyordu. Direkt oyun oynatan hoca geldi. Şimdi pas futbolu isteniyor. Mesele hata ise hocalar sürekli hata yapar. Ancelotti, Arteta, Simeone, De Zerbi vs vs... Bunların hepsinin çarşaf çarşaf hataları çıkarılır.
Geleyim bizim odak noktamıza. Okan Buruk kusursuz bir adam değil. Sürekli hata yapıyor. 2 senedir en çok eleştirenlerdenim zaten. Burada önemli olan bu süreçte neleri geliştirdiği, neleri geliştiremediğidir. Sezon sonu teraziye koyulduğunda olumsuz kısımlar ağır basarsa zaten yollar ayrılır. Ama gelip de her maç aynı şeyi oynuyoruz ve bu oyun yüzünden takılıyoruz diyemezsin. Çünkü sahada sadece taktiksel bir eksiklik gözükmüyor.
Okan Buruk oyuncuları serbest bırakan tarzda bir hoca ve bunun meyvelerini de dönem dönem fazlasıyla aldı. Ancak aynı oyuncu grubu bu serbestlik içerisinde oyun disiplini konusunda da büyük zaaflar gösteriyor. Ve bu serbestlik oyuncular için taşınması gereken bir yük haline geldi. Takımın maç içinde skoru aldığı anlarda oyun konsantrasyonu kaybetmesi, bu takımın her türlü taktiğinden daha öncelikli bir sorun.
Oyuncu tercihleri, şu, bu... Hepsi eleştiri konusudur ama kendisinin Galatasaray'daki geleceğini çizecek olan 1. husus oyuncular üzerinde yarattığı özgürlüğün artık maç/puan kaybettiriyor oluşudur. Senin oyuncuların skorun lehine gittiği her anda vitesi 5'ten 1'e düşürüyorsa burada taktiğin ötesinde de sorgulanması gereken şeyler vardır.
Şimdi burada belirttiğim "Okan Buruk" eksikliklerini de kapatacak bir öneri görmek isterim senden.