Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
değişiklikler geç oluyor bunu yıllardır göremiyor. takım çöküyor ikinci yarı hala 70ten önce değişiklik yapmıyor. hala ders almıyor.

rakip taktiksel olarak hamle yaptığında, cevap olarak değişiklik gelmiyor 70e kadar içimizden geçmelerini bekleyip sonra garip değişiklikler yapıyor.

bu takım gol atamadığı maçlarda fark yer

2ci yarıya farklı hocayla başlamamız gerekiyor. Her ikinci yarımız sırf zarar oluyor artık.

dursun özbek yönetimi gibi elimde olsa mali yönden ibra, idari yönden ibrasızlık çıkartırım heralde hoca hakkında. taktiksel, maç planı, oyuncu kazanma filan hiçbir eksiği yok. nerdeyse 4x4'lük. ama oyuncu yönetiminde o kadar rahat davranıp laubali oyuncuları o kadar ödüllendiriyor ki bir vites düşürülen her maçta büyük sıkıntılara giriyor takımı.

şimdi barış bugün 2 gol yedirdi, apo gibi kimseyi bulamadığı için kötü pas verdiğinden filan da değil bildiğin pozisyonunun icabı adamını takip etmediği için. bu işi burdan çevirmek için ya oyuncuya ciddi ihtar çekecek ve oturup gerekirse 1 maç kadar mesai harcayıp bütün tembelliklerini gösterecek ya da direkt yedeğe alıp sallai'ye hak ettiği formayı verecek. bu barış bugün yaptı ona yıkalım değil sadece, kasımpaşa maçında demirbay-apo'nun tembellikleri, savunmanın bütün yükünü jacobs'un sırtına yükleme, ilerde koşamayan oyuncuyu 85 dakika sahada tutup ödüllendirme vs.

mağlubiyetlerden pek ders çıkarmıyoz heralde, en azından galip gelmişken ve keyifliyken çıkartalım. bugün oynasak young boys'u elerdikle bitmiyo bu işler. bu kafayla devam edersek dün elendiğimiz young boys'u da bugün eleyemeyiz, 3 ay önce 5 yediğimiz beşiktaş'ı da yarın tarumar edemeyiz.

Ilk yari oyun ne kadar iyise, ikinci yari o kadar kotuyduk.

Burada hocanin yapmasi gereken bu yeni oyun formatini (3412) 90 dakikaya yaymamak. Skor olmus 3-0, ikinci yarida orta saha ve defans kurgusunu biraz daha saglamlastir. Rakip zaten risk alacak, bu defa gecis oyununda sana daha cok pozisyon cikabilir bu sekilde daha da farka gidebilirdi. Yani bugun 4 veya 5-0 bitmesi gereken mac 4-3 bitti. Kazandik ama averaj kasamiyoruz bu sekilde.

Daha iyi açıklamış. Benzer düşünüyorum bu maç hocaya yazman aksine planı gayet iyi işledi ve tuttu. Bu maç özelinde hocayı eleştirenlere katılmıyorum.

İkinci yarı defansımızdaki rezalet neydi Hocam öyle? Rakip tırsıp ilk yarı saldırmadı Allahtan. Bu 3'lü defansla Tottenham'a çıkarsak kevgire döneriz Allah muhafaza

niye icardi'den bu kadar korkuyorsun hoca?? 60'ta oyundan alıp ortayı güçlendirsen onada iyilik yapmış olacaksın..

bize futbolcuların karizmasından etkilenmeyecek bir hoca gerekiyor..

CPH2581 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

attığımız goş kadar kaçırdığımız gol var üstüne yediğimiz gollerin hepsi bireysel mallıklardan kusura bakmayın ben okan hocaya suç bulamam mertensi 50 de çıkarabilirdi belki de o da çok erken

Daha iyi açıklamış. Benzer düşünüyorum bu maç hocaya yazman aksine planı gayet iyi işledi ve tuttu. Bu maç özelinde hocayı eleştirenlere katılmıyorum.

Kasımpaşa maçında da aynı masal vardı. Böyle kadroyu çıkaran hoca hatalıdır. Rakip hoca devre arası uyardı takımını ve okanı mat etti. Rakip 3 lü beklemiyordu

Gayet iyi bir sınav verdi ilk 3lü denemesinde. Yediğimiz goller tamamen bireysel hatalar. Helal olsun hocam

Kasımpaşa, Rfs maçlarında hoca hatalıydı ama bu maç hocanın suçu olduğunu düşünmüyorum. Bu maç kayıp olsaydı oyunculara yazardı. Tamamen bireysel hatalar oldu. İlk yarıda çift forvet oynuyorduk.
Bence net bir sekilde ilk yari aksiyan oyuncular vardi, baris gol disinda cok top kayibi ile oynadi kaan da orda yalniz kalinca sag kanat komple sikinti oldu. Mertensi direkt cikarip berkani alip oyunu yavaslatmasi gerekirdi. Ama hic birsey yapmayinca ve ikinci yari cok kötü baslayinca adamlar üstünlük kurdu bize ve goller birsekilde geldi. Direkt ikinci yari farkli hamle yapsaydi bu mac böyle sikintili gecmezdi

3-2 sonrası 10 dk hariç gayet memnunum

ilk gol saraya ikinci gol barışa üçüncü gol davinson apoya yazar

3412 devam hoca

jacobsun ve sallainin girişi işe daha iyi olacağız

Bence sorun dizilimde değil, gayet iyi oynadı takım ama hocaya birinin stoperlerin özellikle Apo’nun lakayit şekilde öne çıkıp çıkıp pozisyon hatta gok yedirmesine dur demesi lazım.

46. dakikada takımın üzerine bir şey çökmüş gibiydi ben bunu hissettim, herkes hissetmiştir. 50-55. dakikada hemen bir müdahale gerekiyordu.

Bazı işlere keskin sınırlarla dur demeli, bunu yapamadığı sürece daha çok sıkıntı yaşarız.
Misal; Apo'ya sen oyun filan kurma, çalım sakın deneme, risksiz oyna diyebilmeli.
Mertens'e bu takımın duran topçusu Sara'dır, asla salça olmayacaksın diyebilmeli.
Demirbay gibi bitik topçuları sırf gönülleri olsun diye sahaya atmamalı.
Cesaret gösterip Icardi-Osimhen gibi oyuncuları maçın gidişatından ya da kendi bireysel performanslarından dolayı şak diye çıkartabilmeli...
Kötü oynayan adamı çıkartmak için 65-70'i beklememeli, 45'te bunu yapabilmeli.
Kısacası cesur kararlar verebilmeli. Ama belli ki imkansızı istiyoruz.

Kazanıyoruz iyi hoşta biz rahat rahat maç izleyemeyecek miyiz ?

Zamanında değişikliği yapmayı öğrenmesi lazım ayrıca her takıma 3lu oynayamayiz çünkü sağ ve sol bekimiz yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt