Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yok lakin Göz göre göre tekrarlamaz aynı hataları
Hoca taraftar mantalitesiyle bu kadroyu yönetse takım içinde hır çıkardı muhtemelen. İyi yönetiyor süreci. Demirbay'ın oyuna girmesi benim için korkunç bir karar olmasına rağmen takım hiyerarşisine göre öyle olması gerekiyorsa onu yapıyor.

İsmini hatırlamadığım yabancı bir hoca; "artık hocalar maç sıklığı yüzünden taktikten ziyade takım psikolojisini yönetiyor" demişti.

Uzun maratonda böyle hocalar başarılı oluyor.

İşte onu anlatamıyorsun. Kırmızı sonrası oynanan futbol ile Avrupa’da bir yere varamayız. Maçı tutmayı bilmiyor adam. İyi ki kırmızı yediler. Yoksa maçı çevirirlerdi.
Bu hocadan mı yoksa alternatiflerin ana rotasyondakilerle aynı kalitede olmamasından mı emin olamıyorum ben.

Hoca taraftar mantalitesiyle bu kadroyu yönetse takım içinde hır çıkardı muhtemelen. İyi yönetiyor süreci. Demirbay'ın oyuna girmesi benim için korkunç bir karar olmasına rağmen takım hiyerarşisine göre öyle olması gerekiyorsa onu yapıyor.

Hangi hoca söylemişti bilmiyorum; artık hocalar maç sıklığı yüzünden taktikten ziyade takım psikolojisini yönetiyor demişti.

Uzun maratonda böyle hocalar başarılı oluyor.

Bu hocadan mı yoksa alternatiflerin ana rotasyondakilerle aynı kalitede olmamasından mı emin olamıyorum ben.
Umarım rotasyonla ilgilidir. Devre arası bir iki transferle düzelir.

Oynattığı oyunda problem yok topu doğru yere defalarca taşıdık. Maç 5 e 6 ya gitse son dakikalar kimsenin umurunda olmayacaktı. Yedek kadro ile as kadro arasında uçurum var. Benzer şekilde pres futbolu yapamıyoruz giren adamlarla işin kötüsü oyunuda dengede tutamıyoruz bu sebeple oyun akarken 4 ü 5 i elimize fırsat geçirmişken atacağız yapacak birşey yok. Elimde fırsat olsa Ziyech-Yusuf Demir i gönderip kontenjanı genç dinamik 1 defans 1 orta saha hatta mümkünse (icardi)1 forvet ile doldururdum.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı GALATASARAY

Oynattığı oyunda problem yok topu doğru yere defalarca taşıdık. Maç 5 e 6 ya gitse son dakikalar kimsenin umurunda olmayacaktı. Yedek kadro ile as kadro arasında uçurum var. Benzer şekilde pres futbolu yapamıyoruz giren adamlarla işin kötüsü oyunuda dengede tutamıyoruz bu sebeple oyun akarken 4 ü 5 i elimize fırsat geçirmişken atacağız yapacak birşey yok. Elimde fırsat olsa Ziyech-Yusuf Demir i gönderip kontenjanı genç dinamik 1 defans 1 orta saha hatta mümkünse (icardi)1 forvet ile doldururdum.

Yedek kadro ile arada uçurum olduğunu düşünmüyorum. Kalite farkı elbette var ama uçurum yok.

Yedeklere bakalım. Batşuayi, Ziyech, Sallai, Berkan, Demirbay, Jelert, Nelsson, Yusuf Demir. Hepsi de dönem dönem katkı vermiş yada kariyerleri ortada olan oyuncular. En beğenmediğimiz Demirbay bile geçen sezonun as oyuncusuydu. Şampiyon kadronun oyuncusu yani. Hiçbirisi de çöp değil. Ama biz bir tanesinden bile faydalanamadık daha. 3 oyuncu değiştiriyorsun takım çemişgezekspor'a dönüşüyor. Yedekten giren oyuncuların tamamımın da kötü olması ve hiçbirinden fayda alamamak hocaya yazar tamamen. Bunları hazır tutacak olan ben değilim. Zaman zaman rotasyon yapıp bu takıma Ziyech'i Jelert'i Batşuayi'yi, Berkan'ı çok rahat sokabilmemiz lazım ama yapamıyoruz. Neden?

Yedek kadro ile arada uçurum olduğunu düşünmüyorum. Kalite farkı elbette var ama uçurum yok.

Yedeklere bakalım. Batşuayi, Ziyech, Sallai, Berkan, Demirbay, Jelert, Nelsson, Yusuf Demir. Hepsi de dönem dönem katkı vermiş yada kariyerleri ortada olan oyuncular. En beğenmediğimiz Demirbay bile geçen sezonun as oyuncusuydu. Şampiyon kadronun oyuncusu yani. Hiçbirisi de çöp değil. Ama biz bir tanesinden bile faydalanamadık daha. 3 oyuncu değiştiriyorsun takım çemişgezekspor'a dönüşüyor. Yedekten giren oyuncuların tamamımın da kötü olması ve hiçbirinden fayda alamamak hocaya yazar tamamen. Bunları hazır tutacak olan ben değilim. Zaman zaman rotasyon yapıp bu takıma Ziyech'i Jelert'i Batşuayi'yi, Berkan'ı çok rahat sokabilmemiz lazım ama yapamıyoruz. Neden?
Jelert konusunda eleştirine katılıyorum şuan hazır olmalıydı kendisi isteyerek as takıma aldırdı ama diğerlerinde senden farklı düşünüyorum. Asla çöp demedim onu belirteyim ama şu maçta oynayıp şu baskıyı yapacak profiller değil. Belki Berkan biraz dinamizm ile defo kapatabilir. Bana göre Ziyech bitmiş bir adam sezonda 4 uzaktan gol atacak diye senelik 3 4 milyon vereceksek Hagi'yi çağıralım daha fazlasını atar. Sallai demişsin ama zaten listede değil. Yusuf Demir şu yaşında hala bir ufak ışık vermedi olmuyorsa artık bizde olmayacaktır bence. Demirbay geçen sene mecburiyetten as oynadı Ndomb tutmuş olsaydı yine yedek takılacaktı. Torreira-Berkan Sara-Demirbay Yunus-Ziyech Davinson-Nelsson olarak bakarsan uçurumdan ne kastettiğimi anlarsın. Tekrar söylüyorum hiçbiri çöp falan değil ama alabileceği katkı kısıtlı dünya üzerinde tüm oyuncuları verimli kullanabilen bir td yok. Futbolcular robot değil +ya götürdükleri gibi -ye götürdükleride olacak oyunculardan. Insan ilişkilerinde herkesle benzer şekilde bağ kuramazsın herkesle aynı frekansı tutturamazsın malesef.

Bence zaten temel sorun burada rotasyonda girebilecek oyunculara baktığımızda bu adam girerse takım seviyesi 3-4 gömlek aşağıya düşer diyorsak bu yedek kulübesi yetersizdir.

Şu an takımda bir tek forvet mevkisinde bu sorun yok kısmen stoperde yok ama stoperde de Sanchez'in muadili olan bir adam yok.

65-70'de eşit seviyede olmasa bile 1 gömlek altta birkaç oyuncu olsa muhtemelen oyun temposu bile düşmeden devam edebiliriz ama kenara bakınca oyuna girenlerden sonra oyun aklı -6'ya filan düşüyor.

Bence zaten temel sorun burada rotasyonda girebilecek oyunculara baktığımızda bu adam girerse takım seviyesi 3-4 gömlek aşağıya düşer diyorsak bu yedek kulübesi yetersizdir.

Şu an takımda bir tek forvet mevkisinde bu sorun yok kısmen stoperde yok ama stoperde de Sanchez'in muadili olan bir adam yok.

65-70'de eşit seviyede olmasa bile 1 gömlek altta birkaç oyuncu olsa muhtemelen oyun temposu bile düşmeden devam edebiliriz ama kenara bakınca oyuna girenlerden sonra oyun aklı -6'ya filan düşüyor.
istifa diyordun

Kızdığım nokta oldu ama istifa demedim 5-0'dan sonra bile demedim bir tek Young Boys maçındaki 2 orta saha ısrarına sinirlendim o kadarda olur.

Zaten 2 forvet oynayacaksa 3-4-1-2 ya da 3-5-2 oynamalıydı dünde gördük orta sahayı kaybetmezsek 4-4-2 yerine orta sahada kalabalık kaldığımız sürece bu takımın önü açık olduğu gözüktü.

Kızdığım nokta oldu ama istifa demedim 5-0'dan sonra bile demedim bir tek Young Boys maçındaki 2 orta saha ısrarına sinirlendim o kadarda olur.

Zaten 2 forvet oynayacaksa 3-4-1-2 ya da 3-5-2 oynamalıydı dünde gördük orta sahayı kaybetmezsek 4-4-2 yerine orta sahada kalabalık kaldığımız sürece bu takımın önü açık olduğu gözüktü.
özeleştiri mühimdir
tebrikler umut

özeleştiri mühimdir
tebrikler umut
Bana kalsa geçen seneden sonra 10+5 yıllık sözleşme verirdim egosuz, naif, güler yüzlü, takıma ciddi bir aile ortamı havasını katan, duran top uzmanı yapan, her sistemi oynayabilen bir hoca.

Yarın bir gün gitse yerine Torent, Tudor hoca demeye 1000 şahit isteyecek teknik adamlar ya da kariyerli olsun Mancini gibi ne oynattığı belirsiz hocalar gelecek.

Yerli desen daha kariyerinde hiçbir şey başaramamış daha başında Arda ve Selçuk var, Fatih hoca zaten artık futbola dönmemeli eski kafaların futboldaki dönemi bitti.

Değerini bilmediğimiz gün sonraki yıllarda ah vah edeceğimiz yılları getirir.

Eleştiri her zaman olmalı eleştiri öne taşır ama hoca değil diyenler kuştan öteye geçmez.

Kalite değil oyuncu tiplemesinde sorun. Nelsson mesela kaliteli bir oyuncu Fb'nin stoperlerinden daha iyi ama hocanın oynattığı oyuna uymuyor, Ziyech- Kerem D. hatta Yusuf aynı şekilde. Jelert, Sallai, Bats uyuyor. Sallai kadroya yazılamadığı için yok. Jelert girdikten sonra eksi yazmadı mesela keza Berkan az çok tutuyor ama artık fizik olarak iyice geri gitmiş Ziyech, Kerem D girdiğinde otomatik olarak geri gidiyor takım.

illa döverek mi söyleyelim? Osimhen kendisi çıkmak istediğini söyledi diye? hala iftira atıyorsun sonra gidip zırlıyorsun
Gözünün yaşına bakmayıp şamarlayacam artık seni ama

Bok gibi oynadığı için sakatlanmadan çıkartılması gerekirken çıkarmadı adam boş yere sakatlanmış oldu

Sakatlıktan sonra yapması gerekeni yapıp

Ziyech dbay tor berkan barış
Bats

Buna döndü,osiyle icardiyi aynı anda alsa sakatlık olmayacak

Lan şunu bile nasıl anlayamıyon

İcardi sevgisi gs sevginizin önüne geçmiş ,gs paşaya puan kaybetti icardinin sakatlığına üzüldüğün kadar üzüldüğünü görmedim

Abin gitti 1 ay banlattı kendini üzüntüye dayanamadığı için

Gelmiş bana gslilik dersi veriiyor haspa ya yıkıl karşımdan

Gözünün yaşına bakmayıp şamarlayacam artık seni ama

Bok gibi oynadığı için sakatlanmadan çıkartılması gerekirken çıkarmadı adam boş yere sakatlanmış oldu

Sakatlıktan sonra yapması gerekeni yapıp

Ziyech dbay tor berkan barış
Bats

Buna döndü,osiyle icardiyi aynı anda alsa sakatlık olmayacak

Lan şunu bile nasıl anlayamıyon

İcardi sevgisi gs sevginizin önüne geçmiş ,gs paşaya puan kaybetti icardinin sakatlığına üzüldüğün kadar üzüldüğünü görmedim

Abin gitti 1 ay banlattı kendini üzüntüye dayanamadığı için

Gelmiş bana gslilik dersi veriiyor haspa ya yıkıl karşımdan
kes lan art niyetli kolpa herif. saman adam safsataları ile trollük yapıyorsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt