Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fatih Terim'in aldığı oyunculardan faydalanıp üstüne sata sata bitiremedi ama kendisinden bu tarz transferler göremedik, net olarak oyuncudan anlamıyor ben geldiğimiz gün itibariyle buna ikna oludm.

İki beraberlikte adamın üstüne bu kadar gidersen adamda sana kol gibi transfer yaptırır tabi

Ağlamayacaksınız istediğiniz transfer değil miydi alın size transfer

Helal olsun okana acıma kimseye harcat gitsin harcamazsan seni harcarlar

Son iki yılın şampiyonu. Bu sene de 6 puan fark ile lider.

Hocaya güvenelim.

Her şeyin doğrusunu yapan kimse yok.

Bir sistemin olsa onu cikart bunu sok farketm3z devam ederdik ama bu koş koş oyuna adam dayanmiyor.

Feldkamp iyi yerli iyi yabancı ✅
Hollman iyi yerli iyi yabancı ✅
Safting iyi yerli kötü yabancı ✖
Souness iyi yerli vasat yabancı ✖
Terim iyi yerli çok iyi yabancı ✅✅✅✅
Lucescu iyi yerli çok iyi yabancı ✖ ( burada fenerden tam 17 maç fazla oynadık ve mesela Xmas ayağına Trabzon maçına yabancısız çıkmıştık ve hakemleri saymıyorum)
Lucescu vasat yerli vasat yabancı ✅( en beklenmedik)
Terim Vasat yerli kötü yabancı ✖
Terim kötü yerli kötü yabancı ✖
Hagi Vasat yerli vasat yabancı ✖
Gerets vasat yerli vasat yabancı ✅
Gerets vasat yerli vasat yabancı ✖ kimse alınmadı
Feldkamp iyi yerli vasat yabancı ✅
Rijkaard vasat yerli iyi yabancı ✖
Rijkaard vasat yerli iyi yabancı ✖
Terim iyi yerli iyi yabancı ✅
Terim iyi yerli iyi yabancı ✅
Terim Mancini iyi yerli iyi yabancı ✖ ( burada işler karışık)
Prandelli Hamza iyi yerli iyi yabancı ✅
Hamza Kötü yerli vasat yabancı ✖
Riikerink Vasat yerli vasat yabancı ✖
Hırvat ve Terim vasat yerli cok iyi yabancı ✅
Terim Vasat yerli çok iyi yabancı ✅
Terim Vasat yerli vasat yabancı ✖
Terim Vasat yerli vasat yabancı ✖
Terim Kötü yerli kötü yabancı ✖
Okan iyi yerli çok iyi yabancı ✅
Okan iyi yerli iyi yabancı ✅

Rijkaard konusunda kararsızım, bazıları sezon ortasında gitti yine gelenler filan. Yine mesela Nelson ve Marcao iyi ama diğerleri kötü.
Şimdi Okan Buruk bu kadar imkana sahipken neye göre dokunulmaz? Avrupa karnesi de felaket. Kendimi bildim bileli iyi kadro varken kaçırdığımız 2 şampiyonluk var. Biri zaten rakipten 17 maç fazla oynadık ve hakemler( fener diğer sezon 0 çekti)
Diğeri Aysal Terim kavgası ve yabancı sınırı 6 oldu.
Ayrıca 2002 2011 arası fenerin kadrosu fersah fersah önde.
Bu arada Anadolu takımlarının yayın geliri neredeyse 2 milyon filan.
Okan Buruk'un sadece bek bütçesi 30 milyonu geçmiştir 😁

Savunup durduğun adamların kurduğu total maliyeti artık yüz milyonlarca euroları bulan kadroyla şampiyon olmak zorundasın

Adam hem oyuncular çok yoruldu deyip hemde 11 oyuncularını kıytırık tr cup'ta 90 dk oynatıyor. Gençlere 2dk süre veriyor.. Daha kötü teknik adam görmedim.

Bir sistemin olsa onu cikart bunu sok farketm3z devam ederdik ama bu koş koş oyuna adam dayanmiyor.
Üstat az geride yazdım. Maalesef sistem kuracak tarzda yönetilen bir durumda değiliz. Ayrıca sistem istendiği zaman Derwall dönemi gibi 3 yıl sabır istense (ben ederim) sabır edecekler mi ?

Ayrıca Derwall bile son yılında şampiyon olamasa kovulacakmış.

sayın hocam ülkenin dört bir yanında koymaya devam ediyor.

Üstat az geride yazdım. Maalesef sistem kuracak tarzda yönetilen bir durumda değiliz. Ayrıca sistem istendiği zaman Derwall dönemi gibi 3 yıl sabır istense (ben ederim) sabır edecekler mi ?

Ayrıca Derwall bile son yılında şampiyon olamasa kovulacakmış.
Onun da ucuncu senesi haci

Onun da ucuncu senesi haci
Sanırım ben anlatamadım. Sene 3 ama o dönem ile bu dönem bir değil. İlk senesinde şampiyon olmasa adamı uçuracaktınız. 1. seneden kurulan kadro ve transfer politikaları (en başında yönetim) tamamen şampiyonluk ve kupa kazanma üzerinden gidiyor. Sistem oluşturmaya göre değil.

Beyler ben de çok eleştiriyorum özellikle kadro mühendisliği, özellikle fizikli ve kapanan takımlara karşı kısırlık, defansta uzun paslarda verdiğimiz saçma sapan açıklar ve bugünkü gibi ara ara anlamsızlaşan kadro tercihlerini yalnız Okan Hoca'ya hoca değil falan filan ağır olmuyor mu? Geçmişinde başakşehirle şampiyon olan, akhisarla kupa kazanan bir adam bu. Kesinlikle boş bir hoca değil.

Harcanan para ve kadro mühendisliği konusunda benimde eleştirilerim var ama şu yönetimin hocanın birinci tercihlerini alabildiğini de sanmıyorum ki hoca da pek şikayet edecek bir tip değil görüldüğü üzere. Sadece kadro ve harcanan milyonlarla bu iş olsaydı fener her sene şampiyon olurdu. Biz harcadık da rakipler yerinde mi saydı, adamların sadece hocaya verdiği para dünya yıldızı ücreti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt