Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vaziyet endişe verici. Bütün oyuncular tek tek ve komple takım müthiş bir özgüven kaybı yaşıyor. Adamların kendilerine, takıma, oyuna, hocaya inançlarının kalmadığını yüz ifadelerinde açıkça görüyorum. Bu bakımdan en stabil görünen Davinson, Torreira, Sara, Barış bile bir süredir sallanmaya başladılar.

Bu dediğim keşke bazılarının zannettiği gibi sadece Avrupa maçlarına mahsus olsaydı. Ligde en son ne zaman akıcı, tutarlı ve bilinçli bir oyun izletebildi sevgili hocamız? Falancanın filancanın eksik olması geçerli bir mazeret olamaz; oynadığın rakiplerin kadroları belli ve bizden fazla eksiği olanlara karşı da bu durum değişmiyor.

Hakkını yemeyelim; daha önce birkaç kez böyle türbülanslarda takımı yeniden ivmelendirmeyi başarabilmişti bir şekilde. Umarım bir kez daha yapabilir. Uzun vadede ise gelmesini en çok isteyenlerden biri olarak, benim bile bu futbol kafasıyla kendisinden beklentim epeyce gerilemiş durumda.

Sallai=sağbek,solbek,sol kanat,sağ kanat
Cuesta= sağ stoper,stoper,sağbek
Apo=merkez stoper,sol stoper
Berkan=sol stoper,solbek,orta saha
Jelert=solbek,sol kanat,sağbek
Kaan=merkez stoper,stoper,orta saha,sağbek
Barış=forvet,sağbek,solbek,sağ kanat,sol kanat

Sadece 1 maç içerisinde oynadıkları mevkiler

İşte rezaletin resmi
3 süper lig kupası olan adamdan daha mı iyi bileceksin sen?

bu konudaki bilgi birikimin ne?

Bu maliyetlerle kurulmuş 1 takımın hedefinde Avrupa'da olmalı.Özellikle Galatasaray gibi 1 takım için Avrupa Maçlar'ı gereksiz gibi gözüyle bakılmamalı.Morata'nın Okan'a attığı bakıştan da anlayabiliyoz.Lig'e odaklanmak istiyo hatta Ziraat Türkiye Kupası'ndan da ilk fırsatta elenmek isteyecektir bence.Galatasaray'ın hocası Avrupa'da takımı elenirken bile 1 mücadele göstermek zorunda.İyi mücadele edip şu 4-1 gibi 1 Skorla yenilsen çıkıp biz Galatasaray'ız içerde Tt Arena'da eleriz gibi açıklamalar yapması gerekirdi ama bu durumdan memnun gibi.Bu futbolcuları Morata'da gördüğümüz gibi bu tarz Lig'e odaklanma olayı gibi ikna edemezsin.Bu takımın derbide de yenilme ihtimali çok yüksek..

Takımın oyunu son 2 aydır düşüş içinde. Geriden oyun kuramıyoruz, pasla çıkıp rakibi eksik yakalayamıyoruz. Adana'nın baskısını bile kıramayıp ileri şişiriyoruz. Şu tablo utanç verici. 5 atarız dediğimiz takım yok, üstelik kadro kalite ve maliyet makası bu kadar açılmışken. Defansif kurgu rezalet. Presle kimseyi boğamıyoruz. Yaptığımız baskıyı bütün takımlar rahat kırıp geride eksik yakalıyorlar. Tottenham maçındaki presi bütün maçlarda yapacağını düşünen bir hocamız var.

Ben dün akşam ilk defa bu sezona dair umudumu kaybettim.

Bu maliyetlerle kurulmuş 1 takımın hedefinde Avrupa'da olmalı.Özellikle Galatasaray gibi 1 takım için Avrupa Maçlar'ı gereksiz gibi gözüyle bakılmamalı.Morata'nın Okan'a attığı bakıştan da anlayabiliyoz.Lig'e odaklanmak istiyo hatta Ziraat Türkiye Kupası'ndan da ilk fırsatta elenmek isteyecektir bence.Galatasaray'ın hocası Avrupa'da takımı elenirken bile 1 mücadele göstermek zorunda.İyi mücadele edip şu 4-1 gibi 1 Skorla yenilsen çıkıp biz Galatasaray'ız içerde Tt Arena'da eleriz gibi açıklamalar yapması gerekirdi ama bu durumdan memnun gibi.Bu futbolcuları Morata'da gördüğümüz gibi bu tarz Lig'e odaklanma olayı gibi ikna edemezsin.Bu takımın derbide de yenilme ihtimali çok yüksek..

bu konuda sene başında birşey yazmıştım kral

hoca sene başındaki tüm röportajlarında hedefi şampiyonluk olarak koymuş ve avrupadan hiç söz etmiyordu

ne zamanki dursun özbek hedefimiz avrupa çıkışı yaptı sonra biraz döndü

yani temmuz ayında galatasaray hocasıunın avrupadan hiç bahsetmemesini o zaman da garipsemiştim

bu konuda sene başında birşey yazmıştım kral

hoca sene başındaki tüm röportajlarında hedefi şampiyonluk olarak koymuş ve avrupadan hiç söz etmiyordu

ne zamanki dursun özbek hedefimiz avrupa çıkışı yaptı sonra biraz döndü

yani temmuz ayında galatasaray hocasıunın avrupadan hiç bahsetmemesini o zaman da garipsemiştim
Aldığı 2 şampiyonluktan dolayı Başakşehir ve Beşiktaş gibi takımlarda iş bulacağını bildiğinden rahat.Yoksa 1 Galatasaray hocası Avrupa Maçlar'ı önemsememek gibi 1 hata yapmaz..

Okan hocamın ve takımın bu sezon genel Avrupa performansı ve son olarak AZ performansına ithafen.

Sezon genelinde takım boyu ve genişliği ortalamasını, oyun kurulumu istatistiklerini veren site var mı?

Onana hediye etmişti onu da. Çok ekstra bi maçtı o yav. Karşımızda düzgün bi manu olsa 5 lik olurduk. İntihar ettiğimiz ama panişlenmediğimiz bi akşamdı kuş taşa çarptı kazandık açıkçası.
ki manu o maçta çok net 2 tane net kaçırdı diye hatırlıyorum, boş kale rasford ve abdulkerim ayağı ile çıkardı kaleye giden topu

Ben ne olursa olsun sezonu bitirmesi taraftarıyım, son 2 yılda bu şebekeye karşı kazandığı şampiyonlukların hakkı para ile ödenmez ama bugün bizim taraftarlardan gördüğüm ve anladığım şu ki; Fener maçında allah korusun sonuç kötü olursa göreve devam etmesi çok zorlaşır ve tamamlayamaz diye düşünüyorum.

Okan Hoca da taktiksel olarak hatalı ama bu yönetim Erden Timur olmadan motorunu kaybetmiş Ferrari gibi kaldı.

En kızdığım nokta orada duruş sergileyip o yoksa ben de yokum diyemeyişine sene başında.

2 yıl şampiyon yapan hocasın.

2 yıl senin işini yaptığı organizasyon ile kolaylaştıran en büyük faktör by-pass edilmiş haksız şekilde. Ve sen bir kelime etmiyorsun.

Kusura bakma hoca. Ben orada kaybettim sana olan duygumu. Başarı, yanlışta inat edince de yanlışa bile bile isyan etmeyince de senden gider.

Her şey ahenk içinde değilse de bir yere kadar gider.

Önce şu baskı futbolu inadını bırakırsın umarım. Sonra da duruşunu sadece başarı için kendine duyduğun güvene değil senin için çalışanlara duyduğun sadakat ile de anlamlandırırsın.

Taktik açıdan sezon sonuna kadar bir şey demeyeceğim. Kazanırsın ve 25. Kupayı müzemize götürürsün umarım. Ama yoluna devam ederken lütfen bu iki hususu düşün.

Önde baskı işi formalite. Onu zaten yapamıyor uzun süredir. Takıma defans yaptırmayı da bilmiyor, unutmuş.

AZ maçında yaşadıklarımızın benzerini Rize maçında da yaşayacağız. Derbinin havası farklı olur desek sonraki Paşa maçında da yaşayacağız, Alanya maçında da yaşayacağız. Ligdeki başarılı deplasman karnesinin de sonuna geliyoruz oynattığı oyun ile.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt