Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
knk 2 yıl secilen yonetimlerin tekrar secilebilmeleri icin yerel ligde mutlaka basari kazanmalari lazim.

Biliyorsun Galatasarayda ikincilik basari degildir. Boyle bakan buyuk bi taraftar grubu da var. Beylik laflar kuranlardan bahsediyorum, tarih sampiyonlari yazar bla bla bla.

vaziyet boyle olunca her gelen yonetim ligi bilen hocaya gitti. Kimse sistem kurayım, bunu yapacak hoca getireyim ekibini kurayim topuna girmedi. Bu yuzden her gelen terime gitti, herif her seyden önce ligi avucunun ici gibi biliyor. Kimse sistem kuracak ekip mevzusuna girmez, bunu 1 yıl dener, basari gelmezse ikinci sezona o hocayla baslamaz baslatmaz camia. Herkes vurur. Biz cok buyuguz, her sene sampiyon olmaliyiz kafasi izin vermiyor bu ortami kurmaya.

Okan Buruk mevzusuna gelelim, bu sezon sampiyon olsun veya olmasin, hoca gonderilirse ileride yine gelecek. Eger gorusmezsek bu soylediklerimi hatirla. Okan ozellikle bu sezon sampiyonlugu alirsa (lig ozelinde) Terim muamelesi gorur. Ve ileride gelecek yonetimlerinde ligi bilen hoca profili olarak ilk gidecekleri isim olur.

Sistem kuracak ekibiyle gelecek istedigi oyuncuyu aldirabilecek bir teknik kadro hayali bu topraklarda bu kafada yonetimler oldugu surece imkansiz. Bazı cicekler bazı topraklarda olmuyor.

Erden bence bunu gordugu icin hocayı tercih ettikten sonra cevresini yabanci iyi yardimcilarla doldurmak istedi. Bu dogru bi yol olabilir. Hatta tek dogru yol. Ekibini guclendirmek.

Simdilik bu topraklarda acacak cicek bence bu.

Toprak degismeden olmaz :d

okan gelmeden önce de diyordum ki bu topraklarda yabancı hoca çiçeği açar

ihtiyaç olan toprak da değil bir tane taşaklı bahçıvan yani başkan

galatasarayın adam gibi hoca getirip arkasında duracak dirayeti olan tek başkanı 20 yıldır bir tek aysal vardı karakter olarak o da bok etti kulübü kaçtı

ha okan yerlilerden olabilir mi dedirten tek adamdı bana ama bu seneki avrupa macerası artık bunu tamamen aldı götürdü benden

ama dediğin gibi başkan yokken yabancı hoca ya çok büyük isim olacak ya da mucize şekilde yine 90-100 puanı yakalayacak

şu 3 sezondan sonra averajla şampiyonluk kaybetse yabancı ismi büyük değilse harcanır

klopp olmaz ya guardiola getirelim hazır formsuzken . Okan Buruk kadar rezil bir hocanın yeri sadece klopp ile dolar falan bunlar nasıl algı illüzyonları ya
yeni hocamızın röportajlarından bir kesit
guardiola: "Sosyal medyada yapılan editler çok yaratıcı. Benim peruğumla dalga geçiyorlar (Gülerek). Havaalanı çıkışı var, 'Önce peruk çıktı' diyorlar..

1740136261303.webp

knk 2 yıl secilen yonetimlerin tekrar secilebilmeleri icin yerel ligde mutlaka basari kazanmalari lazim.

Biliyorsun Galatasarayda ikincilik basari degildir. Boyle bakan buyuk bi taraftar grubu da var. Beylik laflar kuranlardan bahsediyorum, tarih sampiyonlari yazar bla bla bla.

vaziyet boyle olunca her gelen yonetim ligi bilen hocaya gitti. Kimse sistem kurayım, bunu yapacak hoca getireyim ekibini kurayim topuna girmedi. Bu yuzden her gelen terime gitti, herif her seyden önce ligi avucunun ici gibi biliyor. Kimse sistem kuracak ekip mevzusuna girmez, bunu 1 yıl dener, basari gelmezse ikinci sezona o hocayla baslamaz baslatmaz camia. Herkes vurur. Biz cok buyuguz, her sene sampiyon olmaliyiz kafasi izin vermiyor bu ortami kurmaya.

Okan Buruk mevzusuna gelelim, bu sezon sampiyon olsun veya olmasin, hoca gonderilirse ileride yine gelecek. Eger gorusmezsek bu soylediklerimi hatirla. Okan ozellikle bu sezon sampiyonlugu alirsa (lig ozelinde) Terim muamelesi gorur. Ve ileride gelecek yonetimlerinde ligi bilen hoca profili olarak ilk gidecekleri isim olur.

Sistem kuracak ekibiyle gelecek istedigi oyuncuyu aldirabilecek bir teknik kadro hayali bu topraklarda bu kafada yonetimler oldugu surece imkansiz. Bazı cicekler bazı topraklarda olmuyor.

Erden bence bunu gordugu icin hocayı tercih ettikten sonra cevresini yabanci iyi yardimcilarla doldurmak istedi. Bu dogru bi yol olabilir. Hatta tek dogru yol. Ekibini guclendirmek.

Simdilik bu topraklarda acacak cicek bence bu.

Toprak degismeden olmaz :d
Ben normalde doğrudan Okan Buruk gitsin demiyordum, belki bir şeyler değişir, geliştirir üstüne koyar diyordum ancak geçen sene ne yaptıysa yine aynısını yaptı komik şekilde. Yani AL işini kotarmadıktan sonra taraftar açıkçası kendisine karşı biraz mesafeli olacak gibi hep. Bir de oyunu ilk sezon iştahlı geliyordu, ikinci sezon ise bu iştah daha az idi, şimdi ise oynattığı futbol kaotik, düzensiz ve göze korkunç geliyor bana göre.

Dediklerin doğru zaten, Fb-Bjk kaç hoca değiştirdiler, belki sezon sonu yine değişim olur bilinmez ama en azından Okan Buruk artık yardımcı havuzunu mu genişletecek, oyun anlayışını mı değiştirecek(ki bu imkansız, her sözünde oyunum bu diyor) bir şeyler değişmeli, Avrupa'da oynamayı başarmalıyız, ligde yediğimiz gollerin önemli nedeni olan pres gibi gözüken saçma şeyi bırakıp daha doğru bir oyuna dönebilmek de önemli, ama yapmıyor işte :crushed:

Ben Manciniyi sevdiğim için şakasına diyorum da, gelir şampiyon olamazsa kredi tanınmayacak neticede, gerçek bu, bu topraklarda böyle işler dediğin gibi :asd:

Karşılaştığımız hangi Anadolu takımı zaten bizimle rekabet edebilir ki, ister istemez kalite farkı var. Bizden en fazla 1 puan almak için çıkıyorlar maça, alabilen alıyor. Okan Buruk ile en son keyifli bir lig maçını ne zaman izlediğimi hatırlamıyorum, üzerinden haftalar geçmiş olmalı, sadece 3 puan yeter diyorsak futbol keyif oyunu sadece skor alalım işi ağızda mayhoş bir tat bırakıyor bu sezon olduğu gibi.

En son Fatih hoca'nın elinde nasıl bir kadro var idi, Okan Buruk'un elinde nasıl kadro var, bu mukayese açıkçası çok tuhafıma kaçtı.

Fatih hoca’nin son kadrolari kötüydü evet

Ama seri’li lemina’li kadro gayet güclüydü lig icin ama olmadi

Ayrica fatih hoca’nin basarilari zaten tartisilmaz

Benim bahsettigim konu ligin hafife alinmasi

Bana göre son yillarda Türkiye ligine gelmis en iyi hoca jesus,adamin oyun anlayisi bu lige bayagi uygun idi

Ama basarisiz oldu

Rakibin sinirsiz bir bütce ile senelerdir basarisiz oluyor,biz ise karsilik vermeye calisiyoruz bu bütce’ye ve iki senedir sampiyon oluyoruz

Bunun hafife alinmasina ben katilmiyorum cevat guler de olsa sampiyon olurduk söylemine katilmiyorum

Avrupa icin zaten görüsümü belirttim basarisiz oluyor cünkü elindeki malzeme’yi dogru kullanmiyor lige odakli oldugu icin ligde puan kaybetme lüksümüz olmadigi icin

Müridleri çıkmış yine ortaya daha doymadınız mı yaşanan rezilliklere ne olması lazım daha fazla bize bi anlatında içimiz rahatlasın yoksa ben hiç rahat değilim pazartesi kötü bi sonuç gelirse kim vericek bunun hesabını bunuda anlatırsan iyi olur

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yasanan rezillikler:
1. her zamanki gibi avrupada inisli cikisli maclar (ortasi yok)
2. derbilerde ezici üstünlük
3. 2 sampiyonluk

Allah akil fikir versin ne diyim

Doğru diyorsun taylan berkan morutanla marsilya lazio falan tokatlamıyoduk başka sarı kırmızılı takımdı galiba senin kafan basmaz böyle şeylere

Senin için yazmıyorum yanlış anlama hocam da Terim de son dönemde o yıl hariç çok felaketti Avrupada. Şampiyonlar liginde hep yokları oynadık gelenden gidenden tokat yedik. Son yıl artık Terim "defanstan pasla çıkma" hastalığından 3 sene sonunda vazgeçti, kadroya ve Avrupaya göre bir oyun planı yaptı öyle başarılı oldu.

Aslında benim de Okan Buruk tan beklediğim tam olarak böyle bir dönüşümdü en azından bu turda. Ama yapmadı ve yapmayacak da. Bu oyunla günlük Tothenham maçı gibi geçici skorlar alırsın devamı gelmez. Hocanın Avrupada bu oyun planıyla başarılı olma şansı maalesef yok.

Hala savunanlar var 😂 argümana bak sanki Okan hoca öncesi Avrupa’da başarı var mı diyorlar bir de 🫣 bunlar Galatasaray’ın tarihinden bir haber adamlar işte.

Güzel kardeşim Galatasaray daha önce Avrupa’da elenirken eleyen rakipleri : psg, real madrid, arsenal, atletico madrid, Liverpool, Dortmund, lazio, leverkusen, villareal falandı. Galatasaray en fukara döneminde bile Okan’ın rezil olduğu bu köy takımlarına çatır çatır 4-5 atıp yukarıda saydığım takımlara elenirdi Avrupa’da.

Yasanan rezillikler:
1. her zamanki gibi avrupada inisli cikisli maclar (ortasi yok)
2. derbilerde ezici üstünlük
3. 2 sampiyonluk

Allah akil fikir versin ne diyim

5-0 lık ezici üstünlüğü diyorsan haklısın şampiyonlar liginden elenip olası 30 milyon eurodan etmesini diyorsan haklısın kendi evinde 10 kişilik ezeli rakibine yenilmeyi diyorsan haklısın üstelik 1 puan alsan şampiyonluk kutlıycağın maçta ayrıca rigas denilen konyaspordan bile kötü takımdan 2-0 dan 2-2 yapmasını diyorsan haklısın savaştaki ülkenin takımından 3-1 den 3-3 e gelmesini diyorsan haklısın üstelik bu takım turnuva boyunca bizim maça kadar tek golü olan takımdı bize 3 tane attılar istersen ben devam ediyim fark etmez

Ben normalde doğrudan Okan Buruk gitsin demiyordum, belki bir şeyler değişir, geliştirir üstüne koyar diyordum ancak geçen sene ne yaptıysa yine aynısını yaptı komik şekilde. Yani AL işini kotarmadıktan sonra taraftar açıkçası kendisine karşı biraz mesafeli olacak gibi hep. Bir de oyunu ilk sezon iştahlı geliyordu, ikinci sezon ise bu iştah daha az idi, şimdi ise oynattığı futbol kaotik, düzensiz ve göze korkunç geliyor bana göre.

Dediklerin doğru zaten, Fb-Bjk kaç hoca değiştirdiler, belki sezon sonu yine değişim olur bilinmez ama en azından Okan Buruk artık yardımcı havuzunu mu genişletecek, oyun anlayışını mı değiştirecek(ki bu imkansız, her sözünde oyunum bu diyor) bir şeyler değişmeli, Avrupa'da oynamayı başarmalıyız, ligde yediğimiz gollerin önemli nedeni olan pres gibi gözüken saçma şeyi bırakıp daha doğru bir oyuna dönebilmek de önemli, ama yapmıyor işte :crushed:

Ben Manciniyi sevdiğim için şakasına diyorum da, gelir şampiyon olamazsa kredi tanınmayacak neticede, gerçek bu, bu topraklarda böyle işler dediğin gibi :asd:

Okanın çevresini iyi adamlarla doldurma mevzusunda da geç kaldık. ilk getirdiğimiz yıl bunu hemen yapıp bitirecektik ve bu adamlara da dokundurtmayacaktık. performans ant gönderilmiş sanırım erdenden sonra. düşüşü buna bağlayabilirim çok kolay bi şekilde.

teknik direktör her şeyle ilgilenmemeli. her şey bir adama bağlanmamalı.

işin alt yapı boyutu da var ki oraya hiç girmeye gerek yok biliyorsundur knk. alt yapısı işe yarar tek sektör kurban sektörü olm :asd:

Bana göre son yillarda Türkiye ligine gelmis en iyi hoca jesus,adamin oyun anlayisi bu lige bayagi uygun idi

Ama basarisiz oldu

Rakibin sinirsiz bir bütce ile senelerdir basarisiz oluyor,biz ise karsilik vermeye calisiyoruz bu bütce’ye ve iki senedir sampiyon oluyoruz

Bunun hafife alinmasina ben katilmiyorum cevat guler de olsa sampiyon olurduk söylemine katilmiyorum

Avrupa icin zaten görüsümü belirttim basarisiz oluyor cünkü elindeki malzeme’yi dogru kullanmiyor lige odakli oldugu icin ligde puan kaybetme lüksümüz olmadigi icin
Aklıselim bir yorum

Şampiyon olmak bu kadar kolaysa,zamanında Cevat Güler'le Hamza hocayla falan olduysak niye Skibbe Rijkaard Mancini Prandelli gibi isimler başarısız oldular,niye 6. 8. 13. falan olduk bu süreçte?Demek ki o kadar da kolay değilmiş şampiyon olmak.

5-0 lık ezici üstünlüğü diyorsan haklısın şampiyonlar liginden elenip olası 30 milyon eurodan etmesini diyorsan haklısın kendi evinde 10 kişilik ezeli rakibine yenilmeyi diyorsan haklısın üstelik 1 puan alsan şampiyonluk kutlıycağın maçta ayrıca rigas denilen konyaspordan bile kötü takımdan 2-0 dan 2-2 yapmasını diyorsan haklısın savaştaki ülkenin takımından 3-1 den 3-3 e gelmesini diyorsan haklısın üstelik bu takım turnuva boyunca bizim maça kadar tek golü olan takımdı bize 3 tane attılar istersen ben devam ediyim fark etmez

Bombos laflar
Benim yazdiklarim genel tabloda sayilarin gösterdigi gercekler
Geciniz…

Senin için yazmıyorum yanlış anlama hocam da Terim de son dönemde o yıl hariç çok felaketti Avrupada. Şampiyonlar liginde hep yokları oynadık gelenden gidenden tokat yedik. Son yıl artık Terim "defanstan pasla çıkma" hastalığından 3 sene sonunda vazgeçti, kadroya ve Avrupaya göre bir oyun planı yaptı öyle başarılı oldu.

Aslında benim de Okan Buruk tan beklediğim tam olarak böyle bir dönüşümdü en azından bu turda. Ama yapmadı ve yapmayacak da. Bu oyunla günlük Tothenham maçı gibi geçici skorlar alırsın devamı gelmez. Hocanın Avrupada bu oyun planıyla başarılı olma şansı maalesef yok.
İlk şampiyonluk sonrası FFP cezası yedik, birinde santraforsuz girdik ŞLye diğerinde ise PSG ve Real geldi, ikisi de çok iyilerdi. Pandemide adam alamadın tek maç deplasman Rangers maçı diye playoff koydular elendin.

Biraz para harcanan ilk sezonda direkt 16ya kaldı, hikayeleri iyi hatırlamak lazım.

Okan iki sezondur tarihn en yüksek maaş ve bonservis bütçeleriyle yarışıyor ve elendiğimiz takımlar bizim 5de 10da birimiz falan.

Kimse ŞLde çeyrek final beklemedi, Uefada 2 tur geçse yeterdi yani.

Ne şartlar ne de rakipler aynı değil kısacası.

Bende asla Fatih hocanın son dönemini savunmuyorum devri bitti gitti o ayrı bir şey ama o bitik kadroyla bile avrupada birşeyler yapabiliyordu takım demek istediğim oydu

Bombos laflar
Benim yazdiklarim genel tabloda sayilarin gösterdigi gercekler
Geciniz…

Sayıların gerçekliği rizesporu yendim kasımpaşayı yendim hatayı yendim kayseriyi yendim ne gerçeklik ama bak gerçekler avrupada gün yüzüne çıkıyor 21 yaşındaki gençler sana futbol dersi verdi sen git kendi gerçeklerinle rizeyi hatayı yen

Hedef UEFA şampiyonluğu diye gezen adamın ikinci tura bile kalamamasının neyini tartışıyoruz yav?

Ama basarisiz oldu

Ben ligdeki başarısını hafife almıyorum kesinlikle, sadece beklentim bundan daha fazlası, lig başarısı yanında yan alanlarda da bir şeyler görebilmek.

AL'yi geçtim Ziraat kupasında dahi sıfır başarımız var kendisiyle. Yani anlamıyorum, bu süreçte Fb ve Bjk aldılar o kupayı, lig dışında hiç bir şeyi umursamıyor gibi görünüyor ve beni en çok üzen bu his.

Yoksa başarısına laf edemem, lig dışında Avrupa'da da başarı bekliyorum ama hayal kırıklığı hep, benim serzenişim buna.

Senin daha grup aşamasını ilk 8'de bitirip son 16'ya kalman garanti olmadan çıkıp yok hedefimiz final yok kupa falan diye konuşursan böyle götünün üstüne oturursun sonunda işte.

Bu hayatta bir gerçek vardır, daha bitmemiş bir şeyi bitme noktasına dahi ulaşmamış bir işi bu kadar dile getirirsen o iş mutlaka senin elinde patlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt