Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Taraftar ile bağı koptu artık. Sanki 2 senedir şampiyon olan değil de, 2 ay önce gelmiş gibi Torrent.

Maalesef bunu kendisi yaptı. Ben şampiyon olsa da gelecek sezonu tamamlayamayacağını düşünüyorum.

Her geçen gün kadro kalitesini ve oyunu düşürüyor.

Bu sene şampiyon olmak istiyorsak okan buruk derhal gönderilmeli yoksa şampiyonluğu verecek

anti terimciyim ama efsanemiz olduğu inkar edilemez. en son isteyeceğim şei şuan isterdim, keşke terim boşta olsa ve şu 2-3 ayı bizde götürebilse. teknik ve taktik bilgileri zayıf olmasına rağmen otorite ve futbolcu idaresi bakımından tam şuan gelmesi gereken yada otorite kurabilecek bir hoca acilen.
Hazirandan aralık ayına kadar Galatasaray’ı bekledi Fatih terim. Biraz bilgi biraz da oluşan tabloyu yorumlayarak bunu net söyleyebilirim

Şurada 2 ay daha beklese dursun özbek kendini sıyırmak için Okan’ı gönderip terimi getirirdi. Şu anda öyle bir manevrayı yapacağı kimse yok, çok abartılı sonuçlar olmadığı sürece Okan tamamlar sezonu.

Şampiyonluğu alırsa gelecek kariyeri için bir fırsat olur ama alamazsa net şekilde başarısız olarak ayrılmış olacak, 8 puandan şampiyonluk veren hoca olarak anılacak. Kaç tane adam gelmiştir, kırılma maçlarında bariz bu kadar başarısız olan birisi olmadı.

FT cidden büyük adammış, bu tarz final süreçlerinde kaybettiğini hiç hatırlamıyorum pandemi sezonu dışında, onda da kendi zeminimizi toparlayamayarak kendi bacağımıza sıkmıştık, geri dönmeyi denesek de averaja takılmıştık devamında.
FT de 2017-18'de mesela herkesin puan kaybettiği haftada Sivas deplasmanında 2-1 yenilmişti ilk aklıma gelen örnek bu,sonraki sezonda da Başakşehir içerde takılmışken Konya'yı yenememiştik.Bunlar her teknik adamın başına gelebiliyor o normal bir şey,ama Terim'in transferde bu kadar pervasızlaştığını hiç görmedim.Okan o konuda bambaşka bir seviyeye çekti çıtayı.3 ayda bir bütün bekler yenileniyor ve 20 milyon gömüyoruz sağa sola aldığımız adamlara totalde.İnanılmaz bir savurganlık hakim şu anda.

Ben şunu anladım,transfer bütçesinin yüksek olması o kadar da iyi bir şey değil.Ne kadar çok imkanın olursa,o kadar az düşünüyorsun ve risk iştahın artıyor tutmazsa da sorun yok kafasına giriyorsun.Planlama falan hikaye bizim gibi kulüpler için.Ama bütçen ve kaynakların ne kadar sınırlı olursa,ince eleyip sık dokuyorsun kolay kolay hata yapmamaya çalışıyorsun.İyi diye addedilen transfer dönemlerimize bakalım,çoğunlukla bunu görürüz hep.

Taraftar senden 10 kat daha iyi futbolu biliyor.
Leminayi taraftar ısrarla istedi , şuan en iyi ve en kritik oyuncumuz. Cuestayi taraftar istemedi gelmesine karşıydı, oynadığı her maçta hatası var ve Kasımpaşa maçında belki de bizi şampiyonluktan etti.

Sen kendi başına birşey yapma , taraftarın dediğini yap yeter inan daha başarılı olursun. Çünkü sen ne topcudan anlıyorsun, ne oyun okuyabiliyorsun , ne oyuncu değiştirmeyi biliyorsun ne de oyuncuyu idare edebiliyorsun. Küstürdüğün topçu bini geçti, körelttiğin topcuyu saymıyorum bile.

Taraftar ile bağı koptu artık. Sanki 2 senedir şampiyon olan değil de, 2 ay önce gelmiş gibi Torrent.

Maalesef bunu kendisi yaptı. Ben şampiyon olsa da gelecek sezonu tamamlayamayacağını düşünüyorum.

Her geçen gün kadro kalitesini ve oyunu düşürüyor.
Taraftar ile bağı pek olmadı sanki. Gerek zaman zaman daşdaş geçer gibi açıklamaları gerek futbolcular ile ilişkisi gerek yönetimi sürekli savunması yüzünden.

FT de 2017-18'de mesela herkesin puan kaybettiği haftada Sivas deplasmanında 2-1 yenilmişti ilk aklıma gelen örnek bu,sonraki sezonda da Başakşehir içerde takılmışken Konya'yı yenememiştik.Bunlar her teknik adamın başına gelebiliyor o normal bir şey,ama Terim'in transferde bu kadar pervasızlaştığını hiç görmedim.Okan o konuda bambaşka bir seviyeye çekti çıtayı.3 ayda bir bütün bekler yenileniyor ve 20 milyon gömüyoruz sağa sola aldığımız adamlara totalde.İnanılmaz bir savurganlık hakim şu anda.

Ben şunu anladım,transfer bütçesinin yüksek olması o kadar da iyi bir şey değil.Ne kadar çok imkanın olursa,o kadar az düşünüyorsun ve risk iştahın artıyor tutmazsa da sorun yok kafasına giriyorsun.Planlama falan hikaye bizim gibi kulüpler için.Ama bütçen ve kaynakların ne kadar sınırlı olursa,ince eleyip sık dokuyorsun kolay kolay hata yapmamaya çalışıyorsun.İyi diye addedilen transfer dönemlerimize bakalım,çoğunlukla bunu görürüz hep.
Maç kaybedilir yav benim demek istediğim özgüven daha çok.

Gençler maçında kaybedip sonrasında Başakla Beşiktaş'ı yenmek gibi.

Şu an telafiye inanmak zor, cepten yiyoruz işte, karşı taraf cepten yemezse kaybedicez.

Maç kaybedilir yav benim demek istediğim özgüven daha çok.

Gençler maçında kaybedip sonrasında Başakla Beşiktaş'ı yenmek gibi.

Şu an telafiye inanmak zor, cepten yiyoruz işte, karşı taraf cepten yemezse kaybedicez.
Okan da onu yaptı aslında,Alanya maçından sonra kimse beklemiyorken 14/14 geldi önümüze geleni yendik.Bu sene saçma sapan başlamamıza rağmen Fb'yi deplasmanda yendik Bjk'yi yenip onların düşüşü başlattık falan.

Ama sonrasındaki süreçte,buraya kadar gelmemiz büyük futbol şansı.Çok fazla maçı tek farkla ve oynamadan kazandık.20 galibiyetin 13'ü tek fark.Başka hiçbir sezonda böyle gittiğimizi hatırlamıyorum ben,2014-15 de dahil olmak üzere.Kazansak bile kadro kalitesiyle,ite kaka falan.Bu yıl olursa tamamen piyango bir şampiyonluk,Okan'ın da 3 şampiyonluğu içinde en az katkısı olan şampiyonluk net bu olur zaten.

O kadar çok ihanet etti ki takıma bu sene her konuda sinirim maalesef hiç sogumuyor. Bir de aynı şeyleri tekrar tekrar deneyip farklı sonuç bekliyor ya iyice çıldırtıyor beni.

İlk Az maçında aşırı sinirlendik,

Rize maçında reaksiyon bekledik, berbat oynadık dedik ki akıllar ikinci Az ve derbi maçlarındadır olsun.

2. Az maçında berbat oyun devam etti, dedik ki derbiyi düşündü. Oyuncuları sakındı.

Derbide özellik hücumda berbat oynadık, dedik ki zaten bize beraberlik yarıyordu hoca öyle oynattı.

Konya maçında berbat oynadık, dedik ki hoca ligi önceliklendiriyor o yüzden full rotasyon yaptı.

Kasımpaşa maçı, yine değişen bir şey yok. Berbat hatta berbat ötesi oyun vardı.

Neyi bekliyorsun abicim? Ders almak için, düzeltmek için neyi bekliyorsun?

Geçen yıl Prag maçında onca hadise yaşanmışken Kaan’ın sarı kartlıyken tehlike saçtığını nasıl göremezsin?

Haftalardır defanstan Osimhen’e, Barış’a şişirme toplarla sonuç alamadığını nasıl göremezsin? Hadi göremezsin körsün.. hiç gol istatistiklerine de mi bakmazsın? Bolu maçını çıkarırsak son 12 maçta attığın 14 golün 9’u ya korner ya da penaltıdan… Atılan diğer 5 golün de neredeyse tamamı bireysel beceri veya rakip hatası. Ulan daha ne olması lazım 12 maçtır o aptal hücum planının işlemediğini görmen için?

Hadi her şeyi geçtim Fener maçında bir bok üretememişken yine Barış Sallai başladın maça, ilk yarı yine penaltı ile öne geçtin. Ama başka bir halt yapamadın. Buna rağmen İkinci yarıya sanki her şey mükemmelmiş gibi yine aynı şekilde çıkıyorsun. Yahu afedersin 6 yaşında çocuk olsa kaç maçtır bir bok üretmiyorum, bir değişiklik yapayım der

Aldığın sonuçlar değil benim senden umudumu kesmeme sebep olan şey, ısrarla aynı hataları tekrar etmen ve hiç ders almaman

Okan da onu yaptı aslında,Alanya maçından sonra kimse beklemiyorken 14/14 geldi önümüze geleni yendik.Bu sene saçma sapan başlamamıza rağmen Fb'yi deplasmanda yendik Bjk'yi yenip onların düşüşü başlattık falan.

Ama sonrasındaki süreçte,buraya kadar gelmemiz büyük futbol şansı.Çok fazla maçı tek farkla ve oynamadan kazandık.20 galibiyetin 13'ü tek fark.Başka hiçbir sezonda böyle gittiğimizi hatırlamıyorum ben,2014-15 de dahil olmak üzere.Kazansak bile kadro kalitesiyle,ite kaka falan.Bu yıl olursa tamamen piyango bir şampiyonluk,Okan'ın da 3 şampiyonluğu içinde en az katkısı olan şampiyonluk net bu olur zaten.
İlk sezonda da tek farktı çoğu maç, oran daha yüksek bile olabilir, geçen sezonu bilmiyorum.

Alanya maçı sezon başıydı, o biraz yeni takım yeni hoca kırılımı. İlk sezonda da Gümrük üstüne Tjk süreci yaşandı, fener kötü değerlendirmese 2 haftada 5 puan vermiştik mesela, sonraki maçı Icardi penaltısıyla 1-0 aldık da işte bir tık toparladık.

Böyle alsak öndeyiz ya da kazanmak zorundayız maçlarında bir Konya’yı hatırlıyorum geçen sene son maç, onun dışında çoğu kırılma maçını kaybettik, kaybediyoruz.

Oyunu okuyamamasını falan geçtim de bu kibir ve egosu artık çekilmez bir hal aldı. Her maçtan sonra olmadık bahaneler, ki en son Konya maçında herkesle dalga geçer gibi oyunu domine ettik falan dedi. Bir tane muhabir ve gazeteci de hocam hangi oyunu, neyi oynadınız diye soramıyor kendisine. Her maç farklı dizilişler, maç içinde saçma sapan oyun kurguları ve bunu sırf kendi ego ve kibirinden yapıyor oluşu.

Sahada olmayan futbolu ve Lemina, Sanchez gibi elit topçuların daha çok çalışmalıyız minvalindeki açıklamalarını gördükçe kendisinden soğudum. İyi bir teknik adam olduğunu düşünmüyorum artık. Sanki teknik direktörlük kalitesi geriye gitmiş gibi. Eskiden daha iyi bir hocaydı sanki.

Neymiş efendim? 2 yıl üst üste şampiyon yapmış.. Yahu arkadaş sadece Galatasaray formasını santraya koysan zaten %50 ihtimalle şampiyon açarsın sezonu.. Şampiyon olma ihtimali olan topu topu 3-4 takım var zaten.. Onların da 2 si ortada yok. Geçen sene berabere kaldığında şampiyonluğu ilan edeceğin maçta, evinde yenildin.. Kaleye isabetli şutun yok. Sanki 30 yıl aradan sonra Liverpool u şampiyon yapmış Klopp anasını satayım..

Adamda kadro mühendisliği diye bir şey yok.. Takımı tek başına sırtlayan adamın sene başında piyangodan çıkan kiralık bir futbolcu olması tam bir trajedi değil mi? Osimhen piyangosu çıkmasaydı şu an ne yapıyorduk kulüp olarak? Son 2 - 3 maçtır takıma en çok katkıyı verenlerden biri olan Lemina nın taraftar zoru ile alınması daha büyük trajedi değil mi?

Bir diğer mesele.. İstatistikleri seven bir arkadaş takımımızın şu an ki kanat oyuncularının bu sezon ki gol ve asist sayılarını bizimle paylaşabilir mi? O kadar basiretsiz ki takımın asist yükünü çeken adamı taraftar sahada görmek istemiyor.. Çünkü adam 38 yaşında.. Yerine koyacak, ikame edecek adam yok..

Fırsat transferi zihniyeti ile takımın eksikliklerini tamamlamaya kalkmak kendini akıllı, milleti enayi sanmak andavallık değil midir? 1 ay boyunca alındı alınıyor denilen Skriniar nerede şimdi? Yerine fırsat transferi zihniyeti ile aldığınız adam kim? Kaç para verildi? Daha geçen sezon başında takıma dahil edilen Zaha, Ziyech, Tete, Angelino gibi isimler neredeler şu an?

Adamda oyun okuma, maçın gidişatına göre skoru tutma gibi en temel teknik direktörlük vasıflarından biri yok.. Öne geçilen ve berabere bitirilen maç sayısı kaç? Neden sözüm ona son 2 yılın şampiyonu öne geçtiği maçları kazanmakta sıkıntı yaşıyor? Hakkını yemeyelim şimdi dün Kaan ve Cuesta ile skoru tutmaya çalıştı 🤣 Lemina - Cuesta değişikliğini gördüğünüzde neler hissettiniz?

Ez cümle takım da, başındaki teknik direktör olacak adam da bitik vaziyette.. Yönetim yönetim olsa, olağanüstü hal ilan eder, hesap sorar, bir şeyleri değiştirmeye, kötü gidişatı durdurmaya çalışır.. Ancak ne yazık ki buradan toparlanmamız zor görünüyor..

İlk sezonda da tek farktı çoğu maç, oran daha yüksek bile olabilir, geçen sezonu bilmiyorum.

Alanya maçı sezon başıydı, o biraz yeni takım yeni hoca kırılımı. İlk sezonda da Gümrük üstüne Tjk süreci yaşandı, fener kötü değerlendirmese 2 haftada 5 puan vermiştik mesela, sonraki maçı Icardi penaltısıyla 1-0 aldık da işte bir tık toparladık.

Böyle alsak öndeyiz ya da kazanmak zorundayız maçlarında bir Konya’yı hatırlıyorum geçen sene son maç, onun dışında çoğu kırılma maçını kaybettik, kaybediyoruz.
İlk sezon 28 galibiyette 14 maçmış tek fark.Geçen sezon 33 galibiyette 14 maç yine.Oransal olarak bu yıl,geçtiğimiz iki sezonun çok üzerinde.Rahat maç kazanmak nedir unuttuk doğru dürüst puan kaybı yaşamamış olmamıza rağmen

Kovulmazsa şampiyonluğu verecek acaip sıkıntıda kaldık.

Bunu kovacak bir başkan yok. Galatasaray kayyum gibi yönetiliyor. Azıcık ses çıkaracak taraftar olsa Dursun hemen açıklama yaptırıp, "kardeşi kardeşe kırdırıyorlar, galeyana gelmeyin, çiçek böcek" tarzı 2 sayfa yazı yayınlıyorlar.

Dursun Özbek Galatasaray'ın Kemal Kılıçdaroğlu'su bana göre.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt