Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kazandığı şampiyonluklar fatih hocaya kıyasla çok zahmetsiz gözüküyorr.. derdimm ama maalesef bu işin mutfağında işlerin nasıl yürüdüğünü iyi bilirim.

bu kadar çok egoya çık ve hiç maçı kaybetmeden şampiyon ol demek çok zorr iştir. herkes yapamaz %90 ı bu egonun altında ezilir kaybolur.

Okan hoca çoğu zaman seneye sen yoksun ama çıkıp bu maç elinden geleni yapacaksın diyebiliyor. bunun adına modern futbol deniyor

Sezon sonu güzel bi şekilde ayrılsa ileride 3-5 yıl sonra tekrar düşünülür hatta o kadar bile sürmez. Ancak kötü ayrılırsa bir daha düşünülmez çünkü Galatasaray teknik direktörlüğü için çok fazla alternatif birikti arkasında.
ben en kötü bir kere daha geleceğini düşünüyorum, şartlar ne olursa olsun

Manu, Tottenham ve Bayern gibilerini nasil ezdiginide söyliyecekmisin?
bayerni iki maçta da yenemedik gollerimizden biri penaltı ötekisi bakambu son dakika zaten maç bittiği an

manu deplasman ok. evdeki maçı ziyeş aldı. ya da almasın hadi hoca almış olsun, manuyu yenip kopenhagda boğulduk

Tottenhami yendin, rfs 2-0dan 2-2 azye puan bıraktın malmö berabere futbolu unutan kiev 3-1den 3-3 berabere ajaxa yenil azden totalde 6 gol ye
ne anlamı var ki tottenhamı yenmenin, son dk atılan bi golun ofsayt mı ne tam hatırlamıyorum olması yüzünden son anda elenmekten kurtulan playoffa çıkan fener avrupada bizden daha ileriye gitti

Nihayet ilk 11'ini buldu ama aldirdigi yetersiz oyuncular bize ciddi anlamda finansal yük olusturdu.

Jakobs 9
Jelert 9
Cuesta 8
Sallai 6
Demir 6

38M euro bonservis bedeliyle 3 tane saglam ilk 11 oyuncusu alabilirdik ama biz 5 tane yetersiz adama parayi gömmüsüz.

Sezon sonuna kadar ilk 11'i sakat ve cezalar haric bozmadan devam edip gereksiz oyuncu degistirmemeli

bayerni iki maçta da yenemedik gollerimizden biri penaltı ötekisi bakambu son dakika zaten maç bittiği an

manu deplasman ok. evdeki maçı ziyeş aldı. ya da almasın hadi hoca almış olsun, manuyu yenip kopenhagda boğulduk

Tottenhami yendin, rfs 2-0dan 2-2 azye puan bıraktın malmö berabere futbolu unutan kiev 3-1den 3-3 berabere ajaxa yenil azden totalde 6 gol ye
ne anlamı var ki tottenhamı yenmenin, son dk atılan bi golun ofsayt mı ne tam hatırlamıyorum olması yüzünden son anda elenmekten kurtulan playoffa çıkan fener avrupada bizden daha ileriye gitti
Yenmekten bahseden kim?
Ezdikmi bunlari? Evet ezdik
Sacma sapan rakiplere karsida berbat oynayip yenildikmi? Evet öyle oldu

Yani bu su demek oluyor:
Potansiyel var ama düzelmesi gereken cok seyde var. Okan hoca seneye bilemedin ondan sonraki sene o ezdigimiz oyunuda oturtacaktir avrupada

Nihayet ilk 11'ini buldu ama aldirdigi yetersiz oyuncular bize ciddi anlamda finansal yük olusturdu.

Jakobs 9
Jelert 9
Cuesta 8
Sallai 6
Demir 6

38M euro bonservis bedeliyle 3 tane saglam ilk 11 oyuncusu alabilirdik ama biz 5 tane yetersiz adama parayi gömmüsüz.

Sezon sonuna kadar ilk 11'i sakat ve cezalar haric bozmadan devam edip gereksiz oyuncu degistirmemeli
şu isimler maaşları da toplarsak osimhen parasını geçecek yaw kafayı yemelik

Yenmekten bahseden kim?
Ezdikmi bunlari? Evet ezdik
Sacma sapan rakiplere karsida berbat oynayip yenildikmi? Evet öyle oldu

Yani bu su demek oluyor:
Potansiyel var ama düzelmesi gereken cok seyde var. Okan hoca seneye bilemedin ondan sonraki sene o ezdigimiz oyunuda oturtacaktir avrupada
ben ezdiğimizi falan düşünmüyorum bu arada 70 dk deli dana gibi koşup saçma sapan pres ön alan baskısı yaptık pilimiz bitince çektiler fişi

şu isimler maaşları da toplarsak osimhen parasını geçecek yaw kafayı yemelik
Yabanci oyuncularda bu kadar hata yapip 14 yabanci kontenjanini elestirmek sacma kaliyor gercekten. Egrisi dogrusuna denk geliyor da Osimhen ve Icardi gibi üst düzey performans gösteren 1-2 oyuncu takimi 2,5 yildir tasiyor.

Yabanci oyuncularda bu kadar hata yapip 14 yabanci kontenjanini elestirmek sacma kaliyor gercekten. Egrisi dogrusuna denk geliyor da Osimhen ve Icardi gibi üst düzey performans gösteren 1-2 oyuncu takimi 2,5 yildir tasiyor.
yusuf demiri yabancı olacağını bile bile alıp kulübede oturttuğunda zaten bu işin buralara geleceği belliydi

Önce bu sene bizi limana ulaştırıp şampiyon yapmalı.

Bu senenin en güzel özürü bu olacak.

CL'de Young Boys'a elendiği gün taraftarın %49'unu kaybetti.

Gelecek sene CL'ye direkt katılan bir takımı bize getirmeli.

Ondan sonra da artık dorğu oyunculara gitmeliyiz. Bütün ağırlık Avrupa'da başarı kazanabilecek bir kadro üzerine olmalı.

İcardi-Osimhen olsaydı bu sene Final oynardık kibirinden vazgeçip mütevazı olarak ve gelişerek devam etmeliyiz.

Üzerimizde ekstra şampiyonluk stresi olmadan hareket ederek her iki tarafı da kırmalıyız sakin kalarak.

Ama ana hedefin Avrupa olmadığı hiç bir sene ligde kolay olmayacak.

namağlup şampiyon olursak önemli bir başarı olur. kimse de kolay kolay gitsin diyemez. saha dışına çekilirken doğru düzgün bir yöneticinin olmaması yalnız bırakılması da benim için kıymetli ama kötü transferler, kötü futbolu toparlayamaması, avrupa maçları eksi yazıyor. hoca kalacaksa da teknik ekip kuvvetlenmeli, transfer işi bir zahmet scouta danışılmalı.

Avrupa işini geçelim bir defa. Geçen sezon kofti Zalgiris ve Molde' yi bile şans yanımızda olmasa geçemeyecektik az daha. Kopenhag' ı, Prag' ı geçtim, Young Boys' a hem skor, hem oyun babında ezilmekten daha öte kepazelik aklıma gelmiyor. Yenmeyenin dövüldüğü, tarihinin en buhranlı dönemini geçiren Manu' yu şansla yenmek (Herifler neler kaçırdı?) abartılıyor. Çok eksik kadrosuyla, AL ni ne derece önemsediği meçhul, GS takımını küçümsemiş olması muhtemel Hotspur maçı dışında yüz akı denecek tek bir maç yok. Dillere pelesenk edilen içerdeki Bayern maçında, formsuz Bayern, gerekseydi 3-5 gol atabilirdi 60 dan sonra. ''Takımını ve rakibini böyle mi analiz ettin de maçın son 1/3 ünde oyuncuların adım atacak mecali kalmadı?'' derler adama.

İki şampiyonluk ve olası üçüncüsü için eyvallah ama 3. sezonun sonlarına gelinmişken oturmuş bir oyundan söz edebilen var mı? Ya yapılan onca fiyasko transfer sonrasında, seneye ilk 11 de sırıtmayacak en az 6-7 oyuncu ihtiyacı hasıl olmuşken, yine eline büyük bütçeler teslim edilmesini isteyen?

Ezbere yabancı TD goygoyculuğu yapanlardan olmadığım, zamanında Okan Hocanın gelmesini de en çok isteyenlerden biri olduğum, mesajlarımla sabittir. Ciddi bütçeler olmadan 'marka' yabancı TD getirmenin israftan başka bir şey olmayacağını hep ifade ettim. Madem böyle pahalı bir kadro kuruldu, (Nasıl oluyorsa?) hala da para savrulma imkanı var, işinin ehli öyle bir 'marka' ya gidilme zamanı gelmiştir. Başka başlıkta dediğimi tekrar edeyim; Van Bissaka-Doue olmadı diye Jelert, Skriniar-Pavlovic olmadı diye Cuesta transferlerine onay veren bir futbol aklına güvenim fena halde zedelenmiş durumda.

Ha, (İnşaallah) üst üste 3 şampiyonluk kazanmış TD nasıl gönderilir? Cevabı kolay değil, yönetici olsam ben de zor göze alırdım doğrusu. Keşke bir yerlerden teklif alsa filan da kendisi ayrılmak istese.

1000103897.webp

Şampiyon olursa gönderilmez.

Sözleşme bile uzatılabilir. Dursun Özbek de rahatlıkla ibra edilip başkanlığı perçinler. Yeni döneme güçlü hazırlanır.

Dostum ben saldım artık o işleri son olaylardan sonra aklıma gelen isim olsa alınmayacağına göre cuesta gibi tipleri ibrahim hatipoğlu getirip hiçbirşey olmamış gibi orada kalmaya devam ettiği sürece başarıda gelmeyecek sonra niye böyle oluyor diye her sene umutlanacaksınız.Boş yere ben haklı cıktım mevzusu yapma burada hayvani para harcanıyor bunlar taraftar sayesinde oluyor taraftarın parasını har vurup savuruyorlar futboldan anlamak zorunda değilsin anlayan adamı getirebilirsin bunlar şanlıurfaspor yönetir gibi gs yönetiyor az takip etsen anlarsın zaten:DTamam okan buruk ve dursun özbeğiniz umarım 5 yıl daha kalır:DHadi 3 isim vereyim isim veremiyorsun dedin. 1.Brian priske 2.rodger schmidt.3.Edin terzic ben şu aklımla 2-3 gün uğraşsam takım için en iyisini bulur seçerim heriflerin derdi başarı değil.
Taraftarin elinde kalan tek sey genc, Alman ekolu disiplin, heyecani yuksek teknik direktor…

Okan Hoca gonderilir yerine Terzic ya da Schmidt gelir. Bu da tutmazsa ozaman ifb gibi onu gonder bunu getir. Alman gelsin, Hollandali gitsin, rekor puan toplamis hoca gitsin efsane Mou gelsin durumuna duseriz.

Diger senaryo, Terzic ya da Schmidt gelir hem ligi domine (en az ikinci olmak) eder hem Avrupa’da basarili olur (basari nedir tartisilir, her sene ikinci tur, ceyrek final mi iyi futbolla elenip donmek mi).

Ben de basarili olalim istemez miyim? Tabi ki isterim ama bana dogru gelmiyor 2 sene ust uste sampiyon olmus 3. senesinde namaglup devam eden takimin hocasini yollamak. Gecmiste yasadigimiz bazi sikintili donem itibariyle gelse kimsenin lafi olamaz. Aksi takdirde Lucescu, Zico vakalari olmasin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt