Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fenerbahçe'yi deplasmanda yenmek her yiğidin harcı değil,hele böyle üst üste yenmek çok az kişinin yapabileceği bir şey.Bu açıdan da saygıyı hak ediyor ama
ben adım gibi eminim, gs'a yabancı bir hoca gelse ve avrupa'da iyi top oynatıp ligde antep deplasmanından 1 puanı alınca "sonuçta deplasmanda yenilmedik 1 puan da iyidir" tarzında bir açıklama yapsa, aynı kişiler gelip "300 mülyonluk takım yeaa, uyduruk ligde deplasmanda 1 puan alınca nasıl bunu dersin!!" falan yazacaklar.

hem ligi bu seviyede domine edip, hem avrupa'da üstün başarı elde etmeyi kolay zannediyorlar. hele ki yurt içinde böylesine alt seviye aşağılık bir rekabet varken.

okan hocanın nasıl ki büyük hataları varsa, saygı duyulması gereken yanları da var. şu kavranamıyor bir türlü. bir şey ya tamamen iyi, ya da tamamen kötü türk futbol taraftarlarının çoğunluğuna göre.

Fener deplasmanında bizim açımızdan fiyasko derecesinde galip gelememe serisi vardı. Bunu kırmasını geçtim bizim lehimize çok ciddi bir seri Oluştu.
Kim ne derse desin bence önemli bir başarıdır bu.

Okan buruk gitsin mi kalsın mı bu konuda hala kararsızım. Kendi çapımda bir analiz yaptigimda gitmesi gerektiği yönü daha ağır basıyor.

İlk önce sene başında yaptığı planlama ve aldırdığı oyuncular. Ne olursa olsun ortada çok büyük transfer fiyaskosu var.
Avrupa’daki hüsran,ligdeki istikrarsız oyunun başlıca sebebidir sene başında yapılan hatalar.

Zaman zaman ve maçına göre kontrollü oynamanın geride beklemenin defansif bir anlayış olduğunu düşünmesi ve bunun üzerine çalışmaması bence kendisindeki en büyük eksiklik. Avrupa’daki vasat takımlara karşı elenmenin de kötü sonuçların da ligteki Anadolu takımlarına karşı verdiğimiz geri dönüşlerde hatta bjk maçı da bunun göstergesidir.Bu anlayışı değiştirmediği sürece avrupada başarı hayal.

Oyun içi değişiklikler ve maç sonu açıklamalarda sıkıntı var.Maç oynanırken saha kenarındaki itirazlarda bulunduğu anlardaki hareketlerinide hiç beğenmiyorum.Burada hakeme itirazda, tepki gösterilmesinde sıkıntı yok.Hatta daha fazlasını yapacaksın.Burada sıkıntı bunları yaparken sergilediğin vücut dili.
Birde maç sonları hakem güzellemeleri.Hatta şu an rakibi ligde yarışta tutan yerli hakemlere karşı olumlu tutumu falan fiyasko.

Bu arada bizim kadronun abartıldığı kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. En azından ligdeki rakibe göre ve oynadığımız oyun anlayışına göre çok iyi olmadığını düşünüyorum.

Oynadığımız rakiplerin durumu oyun anlayışı bizim göstereceğimiz performansı direk etkiliyor. Antalyaspor ve FB maçlarında iyi görünmemizin nedeni tamamen rakiplerin çok fazla boş alan vermesinden kaynaklı. bjk Maçı ise Daha dar alanda oynandığı için çok fazla boş alan bulamadığımız için rezil bir futbol vardı. bu tamamen kadro yapısı ile alakalı sene başında yapılan rezil transferlerle alakalıdır ve bu sıkıntıyı çoğu maçta çekiyoruz.

Boş alanda her oyuncu oynar önemli olan dar alanda kapalı savunmalara karşı etkili olmak.. Bizde çoğu maçta çok fazla boş alan veriyoruz. Bu yüzden bize karşı oynayan takımların yetersiz oyuncuları bile hızıyla falan fark yaratabiliyor.

İşin özü ilk önce bu yönetim kesinlikle gitmeli.Güçlü bir başkan ve yönetim gelmeli.Doğru bir başkan ve yönetim gelirse zaten Ondan sonra doğru işler çorap söküğü gibi gelir.

Son düzenleme:
Okan Buruk, iki maç daha kazanması halinde Sarı-Kırmızılı kulüpte en çok galibiyet alan dört teknik direktör arasına girmiş olacak.

1 - Fatih Terim: 332 galibiyet
2 - Gündüz Kılıç: 218 galibiyet
3 - Mustafa Denizli: 119 galibiyet
4 - Brian Birch: 103 galibiyet

avrupadan biz 2 senedir sadece elenmiyoruz

rezil oluyoruz istisna maclar disinda

bu bütçelerle bu performanslar affedilemez

ben adım gibi eminim, gs'a yabancı bir hoca gelse ve avrupa'da iyi top oynatıp ligde antep deplasmanından 1 puanı alınca "sonuçta deplasmanda yenilmedik 1 puan da iyidir" tarzında bir açıklama yapınca, aynı kişiler gelip "300 mülyonluk takım yeaa, uyduruk ligde deplasmanda 1 puan alınca nasıl bunu dersin!!" falan yazacaklar.

hem ligi bu seviyede domine edip, hem avrupa'da üstün başarı elde etmeyi kolay zannediyorlar. hele ki yurt içinde böylesine alt seviye aşağılık bir rekabet varken.

okan hocanın nasıl ki büyük hataları varsa, saygı duyulması gereken yanları da var. şu kavranamıyor bir türlü. bir şey ya tamamen iyi, ya da tamamen kötü türk futbol taraftarlarının çoğunluğuna göre.
Turk taraftar profili tıbben mumkun olmayan bi vaka gibi.

Montella Adsnin basindayken teknik direktor degildi. Milli takima gecti, turnuvaya gidemez diyenler vardi, ki format kolay olmustu gecen donemlere gore buna ragmen gidemez diyorlardi. Turnuvaya gittik.

Konulari duruyordur gir bak. Turnuva boyunca hakaret edildi adama elestiri adı altinda. Turnuvanin gizli favorilerinden biri olarak gorulen avusturyayi eledik, mac sonu burada mert olmasa elenmisti makarnaci diyen gordum lan, ciddiyim bak. Saka yapmiyom

Ceyrek finalde elendik, yari finale kalmadigi icin kovun bu makarnaciyi diyorlardi :asd:

Yani biz avrupada ceyrek oynasak, bu kadro final gorurdu okan hoca falan degil kovulsun diyeceklerine eminim.

Turk taraftar profili tıbben mumkun olmayan bi vaka gibi.

Montella Adsnin basindayken teknik direktor degildi. Milli takima gecti, turnuvaya gidemez diyenler vardi, ki format kolay olmustu gecen donemlere gore buna ragmen gidemez diyorlardi. Turnuvaya gittik.

Konulari duruyordur gir bak. Turnuva boyunca hakaret edildi adama elestiri adı altinda. Turnuvanin gizli favorilerinden biri olarak gorulen avusturyayi eledik, mac sonu burada mert olmasa elenmisti makarnaci diyen gordum lan, ciddiyim bak. Saka yapmiyom

Ceyrek finalde elendik, yari finale kalmadigi icin kovun bu makarnaciyi diyorlardi :asd:

Yani biz avrupada ceyrek oynasak, bu kadro final gorurdu okan hoca falan degil kovulsun diyeceklerine eminim.

simdi dostum senin argumanlarda şöyle bir sıkıntı oluyor

okana saçma sapan sallayan en ekstrem örneği alip onun üzerinden yorum yapıyorsun ama her eleştiri oyle değil

tersten soralım okan buruk avrupada 2 senedir 3te 1 bütçeli takım hocalarına neden madara oluyor ve seneye bu konuda gelişim bekliyor musun

isterim ki okan hoca bizi 20 yıl çalıştırsın ama ortada kocaman bir sorun yok mu

okana saçma sapan sallayan en ekstrem örneği alip onun üzerinden yorum yapıyorsun ama her eleştiri oyle değil

tersten soralım okan buruk avrupada 2 senedir 3te 1 bütçeli takım hocalarına neden madara oluyor ve seneye bu konuda gelişim bekliyor musun

isterim ki okan hoca bizi 20 yıl çalıştırsın ama ortada kocaman bir sorun yok mu
Zaten konu tam da bu ya.

Okan hoca ile ilgili iki zıt kutup var.

Biri ne yaparsa yapsın beğenmiyor.
Diğeri ise her şeyini savunuyor.

Okan hoca ile ilgili durum ikisinin tam ortası bence.

İyi yaptığı, saygı duyulası şeyler de var,

Rezil olduğu, garip garip tercihler yaptığı, eleştiriyi sonuna kadar hak eden şeyler de var.

Aslında sadece Okan hoca değil, her şey ile ilgili böyle bakmak lazım. Hayatta sadece siyah ve beyaz yok. Gri de var.

Ben mantikli bir sekilde hocayi elestiren azınlık gruba bir sey soylemiyorum ki, avrupa konusunda her elestireye de katildigimi defalarca dile getirdim. Fakat elestiriye katiliyorum demek gonderelim hocayi anlamina gelmiyor.

gelisim gosterir veya gostermez onu zamanla goruruz, benim beklentim gelisim gosterecegi yönünde. Ve olumlu olumsuz yonlerini bi teraziye koyunca gitmesinden cok kalmasi gerektigini dusunuyorum. forumun cogunun aksine hocaya guvenen taraftayim.

Bu sene ortaya herhangi bir tdlik koymadığı ortada. Cok eskiye gitmeye gerek yok kasimpasa ve bjk maçlarında bizi resmen sabote edip 5 puan kaybettirdi. 10 senedir herhangi bir büyük mac kazanamamış malinyoyu yenmesi bunlari görmemize engel değil. Transfer fiyaskolari, avrupa maceraları falan derken defteri epey kabarık.

Murat Kara

Bizim için güzel bir hayaldi, kağıt üstünde şampiyonluklar da geldi lakin 3 senedir herhangi bir gelişim göstermediğini ve bu sene td olarak dibe vurduğunu ifade etmezsem aynada kendi yüzüme bakmaktan haya ederim. Sezon sonunda kendi isteğiyle ayrılması şık olur.

Bizim için güzel bir hayaldi, kağıt üstünde şampiyonluklar da geldi lakin 3 senedir herhangi bir gelişim göstermediğini ve bu sene td olarak dibe vurduğunu ifade etmezsem aynada kendi yüzüme bakmaktan haya ederim. Sezon sonunda kendi isteğiyle ayrılması şık olur.
şampiyonluk kutlamalarına gidecek miyiz dostum

Ben mantikli bir sekilde hocayi elestiren azınlık gruba bir sey soylemiyorum ki, avrupa konusunda her elestireye de katildigimi defalarca dile getirdim. Fakat elestiriye katiliyorum demek gonderelim hocayi anlamina gelmiyor.

gelisim gosterir veya gostermez onu zamanla goruruz, benim beklentim gelisim gosterecegi yönünde. Ve olumlu olumsuz yonlerini bi teraziye koyunca gitmesinden cok kalmasi gerektigini dusunuyorum. forumun cogunun aksine hocaya guvenen taraftayim.

biliyorsun ki ben de son az maçlarına kadar senle aynı fikirdeydim hep

ama benim umudum kırıldı artık

ben de göndermenin zor olduğunu, göndersek gelecek hocanın ligde yaşayacağı zorlukları filan biliyorum ama okan burukun avrupada başarılı olabilme ihtimali artık gözümde canlanmıyor

biliyorsun ki ben de son az maçlarına kadar senle aynı fikirdeydim hep

ama benim umudum kırıldı artık

ben de göndermenin zor olduğunu, göndersek gelecek hocanın ligde yaşayacağı zorlukları filan biliyorum ama okan burukun avrupada başarılı olabilme ihtimali artık gözümde canlanmıyor
Yapacagi tek şey denge oyunu gelistirmek,

Basaksehirde bunu yapiyordu kısmen

Bu oyunu en azindan avrupada oynamak zor olmamali. Ligde istedigi oyunu oynasin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt