Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ft olmasaydı zannımca gs 3.büyük yahut büyük olarak bile sayılmayacaktı
FT büyük adam usta, kulübün tarihine yön verdi. Ama Fener ve Beşiktaş ile aramızdaki fark FT dersek, diğer herkesin emeğini çöpe atarız.

Bugün kongrelerde millet birbirine yavşak puşt demiyorsa, sebebi belli.

Yoktu gidip bakabilirsin. Fatih hocadan önce bambaşka bir hikaye vardı

biraz geçmişi bilin diye atıyorum

Öne geçiş dönemlerinde kulüp yönetiminde olan başkanların profillerine bakabilirsin. Lise ve eğitim düşmanlığı yapmaya gerek yok usta. Bu kulüp Fatih Terim'den önce de şampiyon kulüpler kupasında yarı final oynuyordu.

Alp Yaman ve Faruk Süren ile kulüp ivme kazandı. Bunların hepsi de okumuş ve iyi eğitim görmüş insanlar. Senin Fener'inin ve Beşiktaş'ının başkanları ise birbirine sövüyor kongrelerde. Böyle bir ortamda tek fark ''teknik direktör'' diyebiliyorsan senin bileceğin iş.

Tarihi irdelersek teknik direktör bazında takımın değişimi Jupp Derwal ile başlamıştır. Mustafa Denizli ile cl yarı finali gören takım daha da ivmelenerek fatih terim döneminde pik yapmıştır. Fatih hocanın git gelleri arasında düşüş yaşansa da yine kulübün içerisinden çıkan Hamza hoca işe bir şampiyonluk yaşanmıştır. Bir de cevap güler ile şampiyonluğumuz var. Araya 1 er kez lucescu ve gerets sıkıştırabiliriz. Genellemeye vurursak yerli hocaların daha başarılı olduklarını söylemek yanlış olmaz. Gerets dönemi hariç Lucescu Avrupa da da başarılı olmuş olsa bile çok eleştirildi oynattığı futbol ile. Maçlarımız sıkıcı ve genelde 1 ya da 2 farklı skorla biterdi. Bu yüzden de eleştiri alıyordu. Bu eleştirilerin sonunda terim yine takımın başına geldi hem de luce şampiyon olmuşken. Buraya feldkamp ı koymayı unutmayalım. Çok severdim kendisini.

Terim in 2. Sezonunu hatırlarsınız. Büyük hayal kırıklığıydı. Ben bunun sebebinin luce nin kurduğu defansif özellikli kadroya kendi oyununu oynatma çabasıydı. Yapılan yanlış transferler vs…

Gelelim bunları niye uzun uzun yazdığıma…

1. Birisini övmek için tarihte yön vermiş insanların hakkını yememek lazım. Ama büyük değişim derwall ile başlamıştır.

2. Yine tarihe bakılacak olursa Fatih terim başta olmak üzere yerli teknik direktörlerin bu ligde nasıl başarılı olduklarını görebiliyoruz.

3. Lucescu örneğinde olduğu gibi dereyi geçerken at değiştirilmeyeceğini görmek gerekir. Buna bir istisna vereyim. Tudor döneminde gelen terim başarılı olmuştur. Bunun sebebi ise tudorun kurduğu kadronun terim in oyun sistemine yatkın olmasından kaynaklanmaktadır.

Bu tarihsel süreci göz önüne aldığımızda ise Okan Buruk takım için en doğru ve en risksiz isimdir.

Geçen sene bize karşı iyi oynadı diye Vitik'i istiyormuş heralde. Her sene aynı terane

1747988490156.webp

4,5 m yuro mu

Buralar biraz sonra yanarrrrr

4.5 milyon maaş yetmez. Guardiola, ferguson gibi oyunculardan yüksek maaş alması lazım. Bu da 11-12 milyon Euro oluyor

Sonuçta her ne kadar Avrupa liginde en kolay fikstürü çekmesine rağmen bizi rezil edip elenmemize sebep olsada 3 senedir icardi, torreira, davinson, mertens, osimhen, Zaha, ziyech, zaniolo, sara, lemina, morata gibi adamlarla dünyanın en zor 2-3 liginden birinde şampiyon oluyor.. yetmezzz daha çok verin hocama

Geçmiş olsun

Teknik direktör maaşının bu seviyelere çıkarılıp başarılı olunan bir dönem yok bu ligde

Geçmiş olsun

Teknik direktör maaşının bu seviyelere çıkarılıp başarılı olunan bir dönem yok bu ligde

Öne geçiş dönemlerinde kulüp yönetiminde olan başkanların profillerine bakabilirsin. Lise ve eğitim düşmanlığı yapmaya gerek yok usta. Bu kulüp Fatih Terim'den önce de şampiyon kulüpler kupasında yarı final oynuyordu.

Alp Yaman ve Faruk Süren ile kulüp ivme kazandı. Bunların hepsi de okumuş ve iyi eğitim görmüş insanlar. Senin Fener'inin ve Beşiktaş'ının başkanları ise birbirine sövüyor kongrelerde. Böyle bir ortamda tek fark ''teknik direktör'' diyebiliyorsan senin bileceğin iş.
Faruk süren iyi eğitim gördüğü için değil hocası FT olduğu için ivme kazandı. Genel kurulların hali bambaşka bi durum, FT olmasa en iyi ihtimalle 2. Büyüktük şu an.

FT olmasa şu an tjknin gerisindeydik

Muhtemelen Okan da şimdinin Evren Turhan’ı gibi hatırlanan sıradan bir oyuncu olurdu

Yanında Erden Timur olmadan ilk sezonuydu ve saha dışında kontrolü çoğu zaman yitirdi. Saçma maç sonu açıklamalarını en çok bu sezon duyduk. Hatta son basın toplantısındaki "Okan Buruk istifa" tezahüratını kendi başlatması bile içinde biriktirdiği anlamsız kompleksin dışa vurumu oldu.

İlk 2 sezonda Erden Timur'un varlığı çok daha konforlu ve sakin olmasını sağlıyordu. Bu sezon ise her şeyle uğraşmaya başlayınca test gibi geçti kendisi için. Her geçen sezon kişisel gelişimini sürdürüyor denebilir. Lemina sonrası taktiksel olarak da kafa yapısını değiştirdi. Avrupa maçlarındaki Rus Ruleti oyunundan, ilk 8 garanti gibi görülürken elenme aşamasına gelinen AZ maçına kadar vazgeçmemesi Avrupa'da gelen başarısızlığın sebebi oldu. Lemina tipi bir oyuncuyla farklı bir oyunla da oynanabildiğinin tadını aldı. Ama mevcut takım da Avrupa'da test edilmedi daha.

Favori olduğu maçları kötü, favori olmadığı maçları iyi oynadı şu ana kadar Avrupa'da. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde de fikstüre bağlı olarak genelde favori olmadığımız maçlar oynayacağız. İple çekiyorum o maçları. Tekrar pres odaklı bir takım mı izleyeceğiz yoksa daha dengeli bir takımla mı gideceğiz Avrupa'da merak ediyorum.

gsyi şampiyon yapmak kolay
kolaysa konyayı şampiyon yapsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt