Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
koskoca galatasarayı bay'ın keyfine bırakmıştır 2 sene önce de inadına aktürkoğlu'nu oynatıyordu hatırlarsınız takıma zarar verdiğini herkes görmesine söylemesine rağmen sırf kendi egosu ve inadına.

koskoca galatasarayı bay'ın keyfine bırakmıştır 2 sene önce de inadına aktürkoğlu'nu oynatıyordu hatırlarsınız takıma zarar verdiğini herkes görmesine söylemesine rağmen sırf kendi egosu ve inadına.
size göre 2 hafta önce sane ve icardi keyfine göre takımı yönetiyordu. utanmıyor musunuz iftira atıp durmaya?

Herhangi bir futbol takımında kadro mühendisliği görevi teknik direktöre ait değildir. Hocanın oyuncuları ne izleyecek zamanı var ne de öyle bir amacı. Hocaya değil transferler için sportif direktöre ve scout ekibine laf edebilirsin, yine aynı şekilde buralarda vasat insanların olmasından dolayı yönetime
Söylediklerine kısmen katılsam da td’nin hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi davranamayız kadro konusunda.

Mesela yönetim Sane’yi mi almak istiyor. Söylersin “Başkan bu adamlar Türkiye’de top mop oynamaz, scout yapalım, bana yedekten girip kendini ispat etmek isteyecek gençler de lazım” diye önerebilir. Ama gördüğümüz kadarıyla Buruk yıldız isim seviyor. Başka faktörleri değerlendiremiyor. Adam 11 milyon maaşlı kaleci istiyor yahu. Sırf Osimhen’e top şişirsin diye. Böyle bir futbol aklı olabilir mi?

Bjk maçında çok eleştirilecek bir şey yok. Rotasyon yapmadı diye kızıyoruz ama sonrada giren Sane Sara İcardi nin durumu ortada. 1-0 dan sonra kontrolü kaybetmeyip oynattığı oyun önemliydi. Geçen sezonlar daha kontrolsüz oynuyorduk.
Iste bunun icin bagirdik transfer sart diye rotasyon güclensin diye.

top oynatsın istiyoruz bu kadar maliyetli kadroya. Osimhen gibi adam top gelmiyor diye kendi kendine sinirlenip oyundan atılacaktı az daha bunun oyun kurulumu konusunda hiçbir çalışması olmaması yüzünden. Siz skorlarla tatmin olun kardeşim biz olmuyoruz
Zaten skorla tatmin olacaksın usta. Skor sonucunda sana kupa veriyorlar. İyi oynayıp kaybedince kupa vermiyorlar.

Millete kafayı yedirdi Okan Buruk.

Söylediklerine kısmen katılsam da td’nin hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi davranamayız kadro konusunda.

Mesela yönetim Sane’yi mi almak istiyor. Söylersin “Başkan bu adamlar Türkiye’de top mop oynamaz, scout yapalım, bana yedekten girip kendini ispat etmek isteyecek gençler de lazım” diye önerebilir. Ama gördüğümüz kadarıyla Buruk yıldız isim seviyor. Başka faktörleri değerlendiremiyor. Adam 11 milyon maaşlı kaleci istiyor yahu. Sırf Osimhen’e top şişirsin diye. Böyle bir futbol aklı olabilir mi?
Bu yazdığına ben de katılıyorum, buruk değil özellikle taraftar ve yönetim seviyor yıldız oyuncuyu. Buruk da tamam diyor. Şöyle bir senaryo düşünelim Saneye hoca veto verdi fener aldı, rashica tarzı adam istedi( başından beri istiyordu ziyech alındı). Burada, sosyal medyada, stadta neler denirdi.

Konunun çözümü belli transferden sorumlu bir profesyonel olmalı, altında oyuncu izleme ekipleri. Gelen oyuncunun kötü veya iyi çıkması bu ekibe yazılmalı.

Takım kötü oynuyor, puan kaybediyor, şampiyonlul gidiyor, şampiyonlar liginde başarısız olursa da hocaya yazar

Bir insan 4. şampiyonluğuna gidiyorken taraftarın ancak yarısının güvenine sahipse demek ki kamyonla yanlış iş yapıyordur/yapmıştır ki dünyada üst üste 3 kere şampiyon olup da 4.ye giderken taraftarını konsolide edememiş bir TD örneği ben hatırlamıyorum. Bu yönden extra bir vaka.
Ders alır inşallah vs yazmayı da bırakmak lazım artık, 4 yılda neyden ders almış da dünden ders alacak. Hoca bu, doğrusuyla yanlışıyla bu. Maksimum bu kadar olacak. 4. kere şampiyon yapsa bile yine 2 maçta bir taraftarı delirtmelik hamleler yapacak. Yine tek bir planla (o plan doğrudur yanlıştır o ayrı konu) bütün maçları çözmeye çalışacak. Yine oyuncu değiştirmeyi bilmeyecek. Yine rotasyon yapmayı beceremeyecek. Yine rakip analizinde Liverpool gibi birkaç imza maç hariç sınıfta kalacak ve hop oturup hop kalkacağız dandik lig maçlarında bile. Yani yine taraftarı bölecek. Bunları da istifa etsin yerine başkası gelsin, biz yine ligin kalanında şampiyon oluruz manasında yazmıyorum. O işin öyle basit olmadığını zaten gören görüyor. Ama gelinen noktada kronikleşen ve iyileşme belirtisi göstermeyen sorunları her maç görmekten de gına geldi artık. Bu kadar para harcanan bir kadroda 4. yıla girmişken bu kadar sorun tahammül sınırlarını aştı artık. Çözüm üretemeyeceği de, hatta bizim sorun olarak tartıştığımız şeyleri sorun olarak görmediği ve kendisine toz kondurmadığı da ortada olan bir gerçek. Sorunu çözmek için önce sorunu kabul etmek/teşhis etmek lazım. Etrafında hocam yanlış yapıyoruz diyecek birileri de yok. Aynı mevzu FT'de de yaşandı kariyeri boyunca. Ben sene sonu Dursun yerine başka bir yönetim gelecekse (Dursun kalırsa iyi yabancı hocayı ikna edemez) kesinlikle doğru profil yeni bir yabancı hocayla yeni bir yapılanmaya gidip yeni bir sayfa açılması gerektiğini düşünüyorum. Hoca da biraz soluklanmış, kafayı resetlemiş, belki bazı şeyleri idrak etmiş olur sonraki dönemi için. Ben artık oyuncuları lig için motive edebildiğini düşünmüyorum. Oyuncular da doymuşlar üst üste gelen şampiyonluklar sonrası. Kimse Liverpool maçı sonrası yorgunduk vs demesin. Yorgun olan takım 1 kişi eksik 60 dk o kadar koşup mücadele edemez. Dün maç deplasmanda olsa muhtemelen reaksiyon da vermeyeceklerdi. Bu da gözden kaçıyor. Oyuncu grubunu yeni bir hedefe motive etmenin tek yolu teknik direktör değişikliğinden geçiyor. Bunu City de yaşadı, yaşıyor. Görüyoruz işte. Bizim ligin dinamiklerine özel bir şey değil bu.

Dakikalarca Abdülkerim Jacobs BAY hattında inatla pas yapıp oynamaya çalıştık ve defalarca top kaybına rağmen uyarmadı.

Hayırdır bodo ve usg maçlarını kaybettik de bizim mi haberimiz yok?
o maçları yendik de haberimiz yok herhalde sizinkilere göre.Yenersek konuşuruz , şuan yenemediğimiz için ekstra olumlu söylenecek bir şey yok

o maçları yendik de haberimiz yok herhalde sizinkilere göre.Yenersek konuşuruz , şuan yenemediğimiz için ekstra olumlu söylenecek bir şey yok
3 sene üst üste şampiyon, derbilerde ezici üstünlük, bu sene ligde lider, şampiyonlar liginde ingiltere şampiyonuna karşı galibiyet 2 maç 3 puan. Kağıt üstünde her şey olağanüstü iyi. Bence bize 1-2 yıl tudor riekerink torrent falan lazım.
Yabancı hoca diyen o isimleri açıklasa da bilsek kimi istiyorlar. Düne kadar burada bile mou fanları vardır, rezil olup gitti herif

3 sene üst üste şampiyon, derbilerde ezici üstünlük, bu sene ligde lider, şampiyonlar liginde ingiltere şampiyonuna karşı galibiyet 2 maç 3 puan. Kağıt üstünde her şey olağanüstü iyi. Bence bize 1-2 yıl tudor riekerink torrent falan lazım.
Yabancı hoca diyen o isimleri açıklasa da bilsek kimi istiyorlar. Düne kadar burada bile mou fanları vardır, rezil olup gitti herif
Bak işte heh buyrun canlı örneği :D adam diyorki şunu bunu yendik , mesajımı alıntı yapıyorsun diyorum ki ''liverpool'u yendik diye clde gruptan otomatik çıkıyoruz sananlar var'' o mesaja balıklama atlayıp beni haklı çıkarmaya çalışıyorsun herhalde.İngiltere şampiyonunu yendin gruptan mı çıktın ? Almanya şampiyonuna 30 dakikalık oyun oynadığında da çıkardılar mı gruptan ? Geçen sene uel şampiyonunu yenince Az alkmaara rezil olup elenmedin herhalde ? Yada Bayern deplasmanında oynayıp , kopenhag deplasmanında kaleye ben gidemedim sanırım ? Hala daha bu saçma argümanlarla devam edin , padişahım çok yaşa misali olmuş artık bu iş zehirlenmek başka bir şey değil.Gidip şunu bunu yendik diye de övmezsin ya , senin amacın avrupada gitmek mi 2-3 tane takım mı yenmek ? Şu sana istersen Kopehnagla başlayıp kievle frankfurtla giden listeyi de söyleyeyim ? Onları yendin bunları niye yenemedin mesela ?
Şampiyon olmuş da sanki hiçbir şey harcanmıyor da öyle kendi kendine mucize yaratıp oluyor , kuruluşundan itibaren en büyük bütçeye sahip takım var şurada 30m bek falan alıyor bu takım geçelim o işleri , über süper hocaysa şu bütçeyle gidip avrupa grubundan da çıkarsın o zaman.Zaten nerede bu adamın fedaisini görsem konyayı yeniyoruz yauuvvva geliyor iş ama Prag,Malmö,Kiev,Kopehnag,Frankfurt,Rfs,Young boys sayıyorsun cevap yok
Mou bilmem ne fanlarını da onlara git söyle bana değil , orada yukarıda ara butonu var herhalde hocanın bu takımlara yenilmesi gibi bundan da bihabersin.Aç bak bakalım fb transferlerine , mouya falan ne demişim
Yabancı hoca da demiyorum sezon sonuna kadar Fatih Terim , sezon sonu da Arda Turan veyahut Serie A'dan Allegri yada Conte ayrılırsa o gelsin yada Emery gelsin diyorum

Bak işte heh buyrun canlı örneği :D adam diyorki şunu bunu yendik , mesajımı alıntı yapıyorsun diyorum ki ''liverpool'u yendik diye clde gruptan otomatik çıkıyoruz sananlar var'' o mesaja balıklama atlayıp beni haklı çıkarmaya çalışıyorsun herhalde.İngiltere şampiyonunu yendin gruptan mı çıktın ? Almanya şampiyonuna 30 dakikalık oyun oynadığında da çıkardılar mı gruptan ? Geçen sene uel şampiyonunu yenince Az alkmaara rezil olup elenmedin herhalde ? Yada Bayern deplasmanında oynayıp , kopenhag deplasmanında kaleye ben gidemedim sanırım ? Hala daha bu saçma argümanlarla devam edin , padişahım çok yaşa misali olmuş artık bu iş zehirlenmek başka bir şey değil.Gidip şunu bunu yendik diye de övmezsin ya , senin amacın avrupada gitmek mi 2-3 tane takım mı yenmek ? Şu sana istersen Kopehnagla başlayıp kievle frankfurtla giden listeyi de söyleyeyim ? Onları yendin bunları niye yenemedin mesela ?
Şampiyon olmuş da sanki hiçbir şey harcanmıyor da öyle kendi kendine mucize yaratıp oluyor , kuruluşundan itibaren en büyük bütçeye sahip takım var şurada 30m bek falan alıyor bu takım geçelim o işleri , über süper hocaysa şu bütçeyle gidip avrupa grubundan da çıkarsın o zaman.Zaten nerede bu adamın fedaisini görsem konyayı yeniyoruz yauuvvva geliyor iş ama Prag,Malmö,Kiev,Kopehnag,Frankfurt,Rfs,Young boys sayıyorsun cevap yok
Mou bilmem ne fanlarını da onlara git söyle bana değil , orada yukarıda ara butonu var herhalde hocanın bu takımlara yenilmesi gibi bundan da bihabersin.Aç bak bakalım fb transferlerine , mouya falan ne demişim
Ben hepsine tek tek cevap veririm. Sen şuna cevap ver hem ligde her yıl şampiyon yapacak hem de avrupada başarılı olacak yabancı hoca yaz hemen yaz onu getirelim.

Sallama ile yazmak kolay. Evet okan hoca avrupada kötü ama zamanla daha iyi olması bekliyoruz çünkü bizi şampiyon yapıyor.

13. olan kadroya avrupada bitik durumda mertens torreira icarsi eklenince şampiyon oldu. Kadroyu tek tek her sene milim milim okan hoca deneye yanıla iyi yaptı. Stadta bugün iğne atsan yere düşmüyor bu da tamamen Okan hocanın başarısı. Kimse kimse ne hazır kadro ne takım veriyor.

Hadi hemen yaz başarılı olabilecek hocaları. Bir tane değil 10 tane yaz, yaz ki gelecek senelerde fenerin hocası olunca görelim ne iyi hocalarmış

Fatih hoca geldiğinde takım maç kazanamıyordu bir ara. Ardaya gelince onun da zamanı gelecek

Ben hepsine tek tek cevap veririm. Sen şuna cevap ver hem ligde her yıl şampiyon yapacak hem de avrupada başarılı olacak yabancı hoca yaz hemen yaz onu getirelim.

Sallama ile yazmak kolay. Evet okan hoca avrupada kötü ama zamanla daha iyi olması bekliyoruz çünkü bizi şampiyon yapıyor.

13. olan kadroya avrupada bitik durumda mertens torreira icarsi eklenince şampiyon oldu. Kadroyu tek tek her sene milim milim okan hoca deneye yanıla iyi yaptı. Stadta bugün iğne atsan yere düşmüyor bu da tamamen Okan hocanın başarısı. Kimse kimse ne hazır kadro ne takım veriyor.

Hadi hemen yaz başarılı olabilecek hocaları. Bir tane değil 10 tane yaz, yaz ki gelecek senelerde fenerin hocası olunca görelim ne iyi hocalarmış
Sen şimdi avrupaya cevap ver sonra onu da yazarız boş boş saçma sapan yerlere çekme.Liverpool'u yenince otomatik gruptan mı çıktın ? Sensin beni alıntılayan , dün sana cevabını da verdiler ama hala uslanmadan devam da ediyorsun bazı şeylere.Başkasının mesajına atlıyorsan eğer sen önce ona cevap vereceksin sonra senin dediklerine cevap verilir.Benim yazdığımı yanlış buluyorsan önce ona açıklama getireceksin.Liverpool'u yenince otomatik gruptan mı çıkıyorsun ?

Sen şimdi avrupaya cevap ver sonra onu da yazarız boş boş saçma sapan yerlere çekme.Liverpool'u yenince otomatik gruptan mı çıktın ? Sensin beni alıntılayan , dün sana cevabını da verdiler ama hala uslanmadan devam da ediyorsun bazı şeylere.Başkasının mesajına atlıyorsan eğer sen önce ona cevap vereceksin sonra senin dediklerine cevap verilir.Benim yazdığımı yanlış buluyorsan önce ona açıklama getireceksin.Liverpool'u yenince otomatik gruptan mı çıkıyorsun ?
Hayır çıkmıyorum, ama 8 maç sonunda ilk 24 girince sen ne anlatacaksın? Lig bitti mi ki bunu konuşuyoruz? Ne cevap vermemişler acaba tamamen boş. Diyorum inş emery conte fenerin başına gelir görürüz bakalım ne kadar hocalar

Hayır çıkmıyorum, ama 8 maç sonunda ilk 24 girince sen ne anlatacaksın? Lig bitti mi ki bunu konuşuyoruz? Ne cevap vermemişler acaba tamamen boş. Diyorum inş emery conte fenerin başına gelir görürüz bakalım ne kadar hocalar
1759663324004.webp

bak attığım mesaj bu.Hoca falan kim olacak farklı farklı konuların tartışmasına girmek istiyorsan onu başka mesajım üzerinden yanıtlarsın.Benim attığım mesaj bu direkt yani.Bunun üzerinden de ben söyledim açıklamasını yaptım sana.Ben mesela son 3 senede topla bizim oynamamız gereken , geçiş bekleyip daha çok arkada bekleyen neredeyse hiçbir takımı yenemeyip gruplardan elenmemiz gibi elimde bir done olduğu için söyledim bunu.Senin verebileceğin geçmiş örnek var mı mesela bunda ? Yok çünkü hiç gruptan çıkamadık , ona istinaden ben de bunu söyledim.
Conte gelirse başarısız olursa senin donen olur elinde sen de onu söylersin yani zor bir şey değilki bu.Olmamış şeyin üstüne burada yorum yapılmaz ve bambaşka bir konu zaten o.Ben de başarılı olur diyorum mesela sen aksini söylüyorsun bunu öğrenmemiz için zaten gelmesi lazım önce , gelir kötü olursa da ben zaten buradaki Okan Buruk fanları gibi her şeye iyi diyip körü körüne de savunmam onu da eleştiririm

Son zamanlarda kendisine biraz kızgındım ama son haftaya bakınca hem Liverpool hem beşiktaş karşısında skor odaklı oynama işini doğru yaptık eğer eski Okan hoca olsa hem Liverpool maçında kontrolü kaybeder 1-0'dan maçı verirdik ya da dünkü maçta 0-1'ken orta sahayı boşaltır fark açılırdı en kötü 1-1'den sonra galibiyet için bastırır yine maçı verirdik.

Ama geldiğimiz noktada skor odaklı oyunu iyi oynadık şu saçma sapan uzun vurma işini çözerse milli ara sonrası dahada güçleniriz topa sahip olma konusunda zaafı gözden geçirmesi gerekiyor bu takım %60-70 topla oynadığında hep zaaf meydana geldi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt