Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Taraftar dedigin once taraftarligini bilecek, taraftarin bir kulubun uzerinde hakki falan olamaz cunku kimse seni zorla parani ve zamanini bir kulup icin harca demiyordur. Bu senin bireysel bir tercihin, bugun istesen bu fikrinden donebilirsin ya da duygularini azaltabilirsin baktin bu durum seni mutsuzluga goturuyor.. Insanlar bazen bunu unutuyor ve gereksiz yere cok fanatiklige kapiliyor.

Bir taraftar olarak store'dan istedigin urunu alabilirsin, takimina destek olursun, bu stadyumda olur, ekran basinda olur, nasil olursa olur.

Takim basarisiz oldugunda uzuntunu ve tepkini gosterirsin, bu kadar.

Biz kulubu yonetmiyoruz, yonetemeyiz de. Ancak duygularimizi yansitabiliriz belirli bir yere kadar. Bizim tapulu malimiz olsa farkli konusabilirdim ama oyle bir durum soz konusu degil elbet.

Yoksa zamaninda Lucescu gibi hocayi gonderip yerine tekrar Terim'i getirdik mesela, kulup yillardir kendine gelemedi. Geriye donup bakip konusmak kolay bunu demek istiyorum.

Yarin ne olacagini bilemeyiz, belki OB'den sonra baska bir hoca gelecek ve takim daha iyi olacak. Belki daha kotu olacagiz. Futbol boyle birsey.

İşte yanlış düşünüyorsun gel ispatlıyım

Seçimlerde iktidara oy verenler yüzünden vermeyenler kötü bir hayat yaşıyor,peki devlet sana zorla benim vatandaşım ol diyo mu yoo demiyo,beğenmiyosan çık vatandaşlıktan,bir sürü başka ülke var vatandaşı olabileceğin beğenmiyosan üzülüyosan git ol niye kötü bir hayat yaşıyorsun ki,niye hakkıma giriyolar diyesin ki,niye onlar yüzünden böyleyiz diyosun ki

Böyle bir değerlendirme şekli yok

Ben avrupada başarılı olmak istiyorum,ligde iyi oyunla şampiyon olmak istiyorum,transferde bu kadar karavana atmak istemiyorum,salak yerine konmak istemiyorum,kadroda niye kaldığı belli olmayıp listeye bile yazılmayan kazımcan için avrupada oynatamıyorum bahanesi duymak istemiyorum,süre bile vermediği metehana yenilince eksiğim demesine anlam veremiyorum,bu kadar paranın çarçur edilmesine karşı çıkıyorum,buna engel olanlar da farkında olarak ya da olmayarak hakkıma girmiş oluyor,yarın bir önceki mesajda dediğim şey gerçekleşir yerine gelen/gelenler bundan da başarısız olur okanı savunanlar da şimdi eleştirenlere hakkını helal etmeyebilir,neticede biz de gelmeyen başarıyla onun üzülmesine dolaylı yoldan sebep olmuş olacağız

Anlamışko

Israrla gerçekleri görmeyip aynı hataları yapıyoruz.Salih özcan gelseydi onada sövülürdü.Bizim ilk 11’de sıkıntı var.Bunu çözmediğimiz sürece istediğin alternatifi getir hiçbirşey olmaz.Al sara alternatif bazı maçlarda yedek kalıyor.Giriyor ne değişiyor.Yetersiz ve ciddi eleştiriliyor.
İlk 11 doğru olursa oyundaki sıkıntıları en aza indirisen o basit hataları yapmazsan evet rotasyonda salihi koyarsın sırıtmaz.Ama şu kadroya ve bu oyuna alternatif salihide koysan hiçbirşey değişmez.
Hepsini geçtim oyun anlayışında çok büyük sıkıntılar var.Saha yerleşiminde çok büyük sıkıntı var.Bu konuda en az okan buruk kadar hatalıdır bu oyuncular .Sahadaki oyuncular vurdumduymaz ve taktik disiplin sıfır.Böyle amatörce hataların başka açıklaması yok.

Tam tersini düşünüyorum. Eksik olmadığında çok güçlü bir ilk 11'e ve onlara cuk oturan bir oyun stiline sahibiz. Problem genel olarak eksik bırakılan yedek kulübesiyle ilgili.

İşte yanlış düşünüyorsun gel ispatlıyım

Seçimlerde iktidara oy verenler yüzünden vermeyenler kötü bir hayat yaşıyor,peki devlet sana zorla benim vatandaşım ol diyo mu yoo demiyo,beğenmiyosan çık vatandaşlıktan,bir sürü başka ülke var vatandaşı olabileceğin beğenmiyosan üzülüyosan git ol niye kötü bir hayat yaşıyorsun ki,niye hakkıma giriyolar diyesin ki,niye onlar yüzünden böyleyiz diyosun ki

Böyle bir değerlendirme şekli yok
Aga sana ben niye herseyi 3x anlatmam lazim, bu ornek ile taraftar olmak ayni sey mi?

Sen partilicigi ayni taraftar gozuyle kiyasliyorsan zaten problem senin bakis acinda demek. Bugun X partiye oy verdin, yarin gidip Y partiye oy verebilirsin eger X partiden bir cacik olmuyorsa. Bunun icinde secim var. Bu ornegi anca kongre uyeleriyle kiyaslayabilirsin, onlarda bugun Dursun'a oy verir yarin gider baska birine oy verebilir. Onlar onun icin orada kongre uyesi.

Biz taraftariz, bizim uyeligimiz yok, bizim kulup uzerinde bir sozumuz de yok.

Ben sana takim degistir demedim ayrica (istersen degistirebilirsin bu arada o ayri konu) ama sen iki farkli olayi yanlis bir sekilde degerlendiriyorsun.

Bu arada yukarida cumleye ek olarak, sen genel anlamda yasadigin ulkedeki durumdan mutsuz oluyorsan ve bunun kolay kolay degisecegini dusunmuyorsan, baska bir ulkeye de gocup orada yeni bir yasam arzulayabilirsin. Kimse sana mecbursun burada yasamaya demiyordur bence.

Ilk yarida cok iyi oynadik ama rakip aksayan yere odaklanip oraya cözüm bulunca ikinci yari hicbirsey oynamadik. Buna karsi oyunu okuman gerek ona göre taktik degistirmen gerek. Cözüm bulamadin

Tam tersini düşünüyorum. Eksik olmadığında çok güçlü bir ilk 11'e ve onlara cuk oturan bir oyun stiline sahibiz. Problem genel olarak eksik bırakılan yedek kulübesiyle ilgili.

Güçlü 11’i dün gördük.Hatta çoğu maçta gördük.Lemina harici eksik yoktu.
Nasıl cuk oturan bir oyun sitiliymiş bu.Her maç rezilleri oynuyoruz.
Biz başka maçlar izliyoruz sanırım.

Şu yorgunluk bahanesindende gına geldi.İki hafta ara verildiği zamanda oldu.Değişen birşey olmadı.Monacolu oyuncular yorulmuyor sanırım.Adamlarda son maçlara hemen hemen hep aynı 11 çıkmış..
İlk 11’e takviye yapılmadığı müddetce sıkıntı büyük.Bıradayız hep birlikte göreceğiz.

Güçlü 11’i dün gördük.Hatta çoğu maçta gördük.Lemina harici eksik yoktu.
Nasıl cuk oturan bir oyun sitiliymiş bu.Her maç rezilleri oynuyoruz.
Biz başka maçlar izliyoruz sanırım.

Şu yorgunluk bahanesindende gına geldi.İki hafta ara verildiği zamanda oldu.Değişen birşey olmadı.Monacolu oyuncular yorulmuyor sanırım.Adamlarda son maçlara hemen hemen hep aynı 11 çıkmış..
İlk 11’e takviye yapılmadığı müddetce sıkıntı büyük.Bıradayız hep birlikte göreceğiz.

Geniş kadronun yetersizliğinden senin oyuncuların 20 günde 5 tane maç üst üste 90 dakika top oynadı.
Maçın ilk yarısında gücümüz enerjimiz varken Monaco'ya karşı üstün olmamızın sebebi de buydu, dakika 55 falan pil bitti, artık akıl-ayak çalışmaz oldu.

Aynı kadro ve oyun anlayışıyla da Live-Bodo-Ajax maçlarını kazandık.

Problem oyun anlayışımız veya ilk 11'miz bu yüzden değil. Yani sen Apo'dan çıkalım yerine daha iyisi gelsin diyorsan o ayrı. Ama bu olmadığı için kaybetmedik dün.

Avrupadan elendi tek kulvara düştük sakatlar da iyilesecek ama adam simdi gidip 3-4 adam aldıracak. Temel gibi fıkrası td.
zaten tek kulvar için, sakatlar da iyileşince kadro gayet yeterli oluyor, yedeklerde icardi, sallai, Sara, jacobs veya eren,kaan berkan vb olcak, eee yeni gelen adamlar 100 milyon falan gömersek ne olcak,onlar 11 oynayacak mı acaba? yoksa belli maçlarda dk 70-80den sonra mı girecekler,o zaman bu yazdığım yedekler nerde oynayacak? tek kulvar için transfere gerek yok pek fazla, anca belki nicelik olarak sayı artsın diye, gelecek vaadeden maestro tarzı adamlar alınabilir birkaç tane.

Ekibini değiştirip kadroyu rotasyonlu hale getirmediği sürece ligden öteye gidemeyiz. Artık okan burukta o umut kalmadı.

Geniş kadronun yetersizliğinden senin oyuncuların 20 günde 5 tane maç üst üste 90 dakika top oynadı.
Maçın ilk yarısında gücümüz yeterken Monaco'ya karşı üstün olmamızın sebebi de buydu, dakika 55 falan pil bitti, artık akıl-ayak çalışmaz oldu.

Aynı kadro da Live-Bodo-Ajax maçlarını kazandı.

Problem oyun anlayışımız veya ilk 11'miz bu yüzden değil. Yani sen Apo'dan çıkalım yerine daha iyisi gelsin diyorsan o ayrı. Ama bu olmadığı için kaybetmedik dün.
kazandığınız maçlarda yorgunluk yoktu sanırım.
Oyun anlayışımızda çok ciddi sorunlar var.
Yani biz çok iyi top oynuyoruz.Yedek oyuncu olmadığı için zorlanıyoruz.Bu mudur.Buysa daha fazla konuşmaya gerek yok.
Devre arasıı alınsın yedek oyuncu o zaman hep beraber görelim değişiyor mu değişmiyormu..

Okan Buruk öncesi son 10 yılda harcanan bonservis bedeli toplam 230 milyon euro
Okan Buruk döneminde ise 3.5 yılda sadece 300 milyon euro

Bu bütçe, bu rahatlık şu ana kadar kimseye verilmemiştir.
İcardi, Osimhen, Mertens, Torreira, Ziyech, Zaha, Sane, Davinson, Morata, Lemina, Angelino, İlkay… Daha saymadığım bir sürü oyuncu var. Hangi teknik direktöre sağlandı bu imkanlar, bu oyuncular. 3 yıl şampiyon olmuş. Bu oyuncularla zaten ligde bir zahmet şampiyon olsun.

USGden hangi oyuncuyu transfer edersiniz ya da Samsunspordan. Gelip seni evinde dövüp gittiler. Samsunu da Osimhen kurtardı zorla.

Açıkçası bu saaten sonra bir beklentim yok Okan Buruktan. Avrupa seviyesinde bir hoca olmadığı açık.

Okan Buruk öncesi son 10 yılda harcanan bonservis bedeli toplam 230 milyon euro
Okan Buruk döneminde ise 3.5 yılda sadece 300 milyon euro

Bu bütçe, bu rahatlık şu ana kadar kimseye verilmemiştir.
İcardi, Osimhen, Mertens, Torreira, Ziyech, Zaha, Sane, Davinson, Morata, Lemina, Angelino, İlkay… Daha saymadığım bir sürü oyuncu var. Hangi teknik direktöre sağlandı bu imkanlar, bu oyuncular. 3 yıl şampiyon olmuş. Bu oyuncularla zaten ligde bir zahmet şampiyon olsun.

USGden hangi oyuncuyu transfer edersiniz ya da Samsunspordan. Gelip seni evinde dövüp gittiler. Samsunu da Osimhen kurtardı zorla.

Açıkçası bu saaten sonra bir beklentim yok Okan Buruktan. Avrupa seviyesinde bir hoca olmadığı açık.
Verilen imza paraları?
Sane
Zaha
Tete
Mertens
+ Muazzam ötesi maaşlar

Verilen imza paraları?
Sane
Zaha
Tete
Mertens
+ Muazzam ötesi maaşlar
Maaşları saymadığım halde durum bu. Gerisini siz düşünün. Bu takım Diagne ile Eren Derdiyok ile de şampiyon oldu. Şuan iki santraforumuzun maaşı yıllık 31 milyon euro. Sonra da vay efendim 3 şampiyonluk. Bir zahmet şampiyon olsun.

eğer böyleyse sadece lig için mi harcanıyor bu paralar

Evet, lig için harcanıyor. Avrupada gidebileceğimiz max yer CLde son 16 ya da kura şansıyla çeyrek final. "Bu paralar" da ilk defa bu sene harcanabildi üst üste gelen 3 şampiyonluk ve gayrimenkul işlerinden, yoksa geçen seneye kadar verdiğimiz en yüksek bonservis 20 milyon euroydu.

Sürekli ligde başarı, CLde tecrübe ve zamanla hem ilk 11 hem de yedek kulübesinde daha kaliteli oyuncular getirecek. Ligde başarılı olup yeni gelecek oyunculara CL vitrini sunmazsan BJK gibi olursun.

CLde çeyrek final oynayıp ligde 3. olursan kimse sana gelmek istemez, böylece yükselişin de son bulur.

Avrupa önemsiz demiyorum ama düzenli olarak CLde oynamak bir defa son 16 ya da çeyrek final yapmaktan daha önemli bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt