Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kayak öğrenmeye başladığınızda size ilk öğretilen şeylerden biri, ağaca çarpmak ölüm riski taşıdığı için gidip mal gibi ağaçlara odaklanmamak olur. Yani ağaca aşırı odaklanırsan boşlukları kaçırmaya başlarsın.

Okan hocayla da ilgili taraftarda benzer bir durum olduğunu düşünüyorum. Açıkçası kendisiyle ilgili olumlu şeylerden ziyade hep olumsuz taraflarına bakma, orayı su üstüne çıkarma ve Okan hoca sadece bu hatalarından ibaretmiş gibi bi görme durumu söz konusu.
Bu biraz hocanın nezaket sahibi olmasıyla da alaklı bir husus. Yöneltilen ciddi eleştirilere ekseriyetle gülerek yanıtlar verip savuşturuyor. Benzer ifadeler yöneltilen hocaların basın mensuplarına karşı nasıl kırıcı ve delici olduklarına şahit olduk. Hele ki tarihimzde Terim gibi bir figür önümüzde duruyorken. Hallaç pamuğu gibi atardı kenara kendisine hadsiz bir soru sorulduğunda.

OB ise ancak @Mert Aydinli 'in yukarıda bahsettiği gibi oniki kişi mi oynayacağız diyebiliyor çok naif adam. Karşı tarafı kırıp dökmekten imtina ediyor. Tabii karşı tarafı daha da cesaretlendiriyor bu defa. Klavye başında çoluk çocuk 'okan' diye sallıyor. Kültürümüzde yerleşmiş olan bir söz var acıma yetime döner koyar g*tüne diye... OB'nin tutumu, tarzı böyle. Sosyal medyada kullanılan zehirli dilin aksine hocaya büyük saygı olduğunu düşünüyorum. Yukarıda bahsettiğin ağaçlara odaklanma mevzusu gibi. Negatif düşüncüler daha çabuk yayılır ve hakimmiş gibi görünür. Genel kanıymış zannedilir.

Başarısını kabullenemeyenlerin ortak özelliklerine bakarsanız sabit zihinli ve kıyaslama bağımlısı olduğunu görebilirsiniz. Sosyal hayatlarında da olumlu duygulara mesafeli olanlar daha çok OB'ye negatif basıyorlar. Sözüm meclisten dışarı ben çevremde temas kurduklarım üzerinden genellememi yapıyorum.

Ben Galatasaray'ın başarısına katkı sunan herkesi desteklerim. Başarısız olursa zaten hocayı beraber göndeririz.

Bu biraz hocanın nezaket sahibi olmasıyla da alaklı bir husus. Yöneltilen ciddi eleştirilere ekseriyetle gülerek yanıtlar verip savuşturuyor. Benzer ifadeler yöneltilen hocaların basın mensuplarına karşı nasıl kırıcı ve delici olduklarına şahit olduk. Hele ki tarihimzde Terim gibi bir figür önümüzde duruyorken. Hallaç pamuğu gibi atardı kenara kendisine hadsiz bir soru sorulduğunda.

OB ise ancak @Mert Aydinli 'in yukarıda bahsettiği gibi oniki kişi mi oynayacağız diyebiliyor çok naif adam. Karşı tarafı kırıp dökmekten imtina ediyor. Tabii karşı tarafı daha da cesaretlendiriyor bu defa. Klavye başında çoluk çocuk 'okan' diye sallıyor. Kültürümüzde yerleşmiş olan bir söz var acıma yetime döner koyar g*tüne diye... OB'nin tutumu, tarzı böyle. Sosyal medyada kullanılan zehirli dilin aksine hocaya büyük saygı olduğunu düşünüyorum. Yukarıda bahsettiğin ağaçlara odaklanma mevzusu gibi. Negatif düşüncüler daha çabuk yayılır ve hakimmiş gibi görünür. Genel kanıymış zannedilir.

Başarısını kabullenemeyenlerin ortak özelliklerine bakarsanız sabit zihinli ve kıyaslama bağımlısı olduğunu görebilirsiniz. Sosyal hayatlarında da olumlu duygulara mesafeli olanlar daha çok OB'ye negatif basıyorlar. Sözüm meclisten dışarı ben çevremde temas kurduklarım üzerinden genellememi yapıyorum.

Ben Galatasaray'ın başarısına katkı sunan herkesi desteklerim. Başarısız olursa zaten hocayı beraber göndeririz.
Adam herkesle iyi geciniyor diye bile suclu. Oyuncularin 95% hoca icin ölürüm diyorlar, osimhen Okana babam gibi davrandi diyor.

Bi nelsson zaha ve ziyeche baglanamadi

Adam herkesle iyi geciniyor diye bile suclu. Oyuncularin 95% hoca icin ölürüm diyorlar, osimhen Okana babam gibi davrandi diyor.

Bi nelsson zaha ve ziyeche baglanamadi
İyi geçinmesi değil de sanki beklentiyi karşılamamasından. Futbol yoğun öfke ve şiddet içerdiğinden taraftar güçlü, otoriter, sözü geçe, sert, kavgacı, dominant, geri adım atmayan özellikler arıyor tıpkı kendi ataerkil aile yapısında olduğu gibi. Ülkede çevre ve iklimde böyle zaten doğal yani.

OB'nin karakteri biraz daha uzak bu ifade ettiklerimden. Mesela Terim duygularını boşaltıyordu ve seveni sevmeyeni herkes tatmin oluyordu söylediklerinden iyi yada kötü. Yukarıda bahsettiğim OB'de olmayan özelliklere de sahip olduğu için daha fazla saygı gördüğünü düşünüyorum.

OB ise biraz pasif agresif. Epey de politik. Fakat çok hırslı ve winner bir herif. Zaten böyle olmasa Icardi gibi bir karakterin omuzlarında yükselemezsiniz şampiyonluk kutlamalarında.

İyi günde eleştirmeyi, kötü günde destek olmayı tercih ediyorum genelde. Bu nedenle tam işler iyi gidiyorken eleştirilerimi yapayım hocamıza,

- Biraz daha gelecek adına iyi genç oyuncu takıma katalım düşüncesinde olmalı.
- Kazandığımız belli olan maçlarda son 10 dakikada daha çok genç oyuncuları sahaya sürmeli.
- Kadroyu nasıl ki güçlendirmek gerekiyorsa, teknik heyeti de kadronun bir parçası olarak düşünmeli. Sene sonu 1-2 tane elit seviye antrenör, analist vs talep etmeli.
- İletişimde biraz daha iyi olmalı.
- Ligin son 5 senesinde 4 şampiyonluk yaşamış hoca olduğunu unutmamalı. Bence ligde kendisinden daha güçlü bir isim yok. Bunun farkında olmalı ve bazen daha cesur davranmalı.
- Sene sonu kendisinin işine karışmayacak ama oturup ortaklaşa planlama yapabileceği ve kendisinin transfer döneminde tüm yükünü üstünden alacak bir yönetici talep etmeli. Kendisi oturup transfer döneminde gece gündüz kayıtlardan oyuncu seyretmemeli.
Katılıyorum, hoca sportif direktör mevkisinden istifa etmeli. Sabah akşam oyuncu izliyor

😅 rakiplerin bu kadar nefret ettiği adam olmak az iş değil

Kendini ispatlamis genc oyuncular illa 30 bonservis i olan genc oyuncular degildir hocam. Bazi kulüpler müthiş çalışıyor.

Okan Buruku birde Besiktas seviyesinde (kadro olarak) bir takimi calistirinci görmek gerek ne gibi bir basarisi oluyor.Akhisarla Türkiye Kupasini kazanarak büyük.süpriz yapti. Basakda ise o dönem icin baya ciddi iyi bir kadrolari vardi bir sampiyonluk kazandi bir tane kacirdi, sonra bize gelince Türkiye Süperlig sartlarin cok üstünde kadro buldu, ve büyük basari geldi. Onun icin birde Besiktas gibi bir takimi calistirinca durumu ne olur görmek gerek.

Okan Buruku birde Besiktas seviyesinde (kadro olarak) bir takimi calistirinci görmek gerek ne gibi bir basarisi oluyor.Akhisarla Türkiye Kupasini kazanarak büyük.süpriz yapti. Basakda ise o dönem icin baya ciddi iyi bir kadrolari vardi bir sampiyonluk kazandi bir tane kacirdi, sonra bize gelince Türkiye Süperlig sartlarin cok üstünde kadro buldu, ve büyük basari geldi. Onun icin birde Besiktas gibi bir takimi calistirinca durumu ne olur görmek gerek.
ŞP olur usta. Adam ligi çözmüş.

Renktaş ne yapalım bjkye mi gönderelim?

Beşiktaş'a yenilemeyecegi için kahrolurdu😄

Yahu bugünkü beşiktaşı Süleyman seba bile çalıştırmak istemez.

Guardiolayı beşiktaş seviyesinde görmek lazım mı? Kloop da gelsin kanıtlasın kendini

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt