Ulaş Metin
10 Numara!
- 10 Ocak 2025
- 11.426
- 6.344
- 1.073
Bu biraz hocanın nezaket sahibi olmasıyla da alaklı bir husus. Yöneltilen ciddi eleştirilere ekseriyetle gülerek yanıtlar verip savuşturuyor. Benzer ifadeler yöneltilen hocaların basın mensuplarına karşı nasıl kırıcı ve delici olduklarına şahit olduk. Hele ki tarihimzde Terim gibi bir figür önümüzde duruyorken. Hallaç pamuğu gibi atardı kenara kendisine hadsiz bir soru sorulduğunda.Kayak öğrenmeye başladığınızda size ilk öğretilen şeylerden biri, ağaca çarpmak ölüm riski taşıdığı için gidip mal gibi ağaçlara odaklanmamak olur. Yani ağaca aşırı odaklanırsan boşlukları kaçırmaya başlarsın.
Okan hocayla da ilgili taraftarda benzer bir durum olduğunu düşünüyorum. Açıkçası kendisiyle ilgili olumlu şeylerden ziyade hep olumsuz taraflarına bakma, orayı su üstüne çıkarma ve Okan hoca sadece bu hatalarından ibaretmiş gibi bi görme durumu söz konusu.
OB ise ancak @Mert Aydinli 'in yukarıda bahsettiği gibi oniki kişi mi oynayacağız diyebiliyor çok naif adam. Karşı tarafı kırıp dökmekten imtina ediyor. Tabii karşı tarafı daha da cesaretlendiriyor bu defa. Klavye başında çoluk çocuk 'okan' diye sallıyor. Kültürümüzde yerleşmiş olan bir söz var acıma yetime döner koyar g*tüne diye... OB'nin tutumu, tarzı böyle. Sosyal medyada kullanılan zehirli dilin aksine hocaya büyük saygı olduğunu düşünüyorum. Yukarıda bahsettiğin ağaçlara odaklanma mevzusu gibi. Negatif düşüncüler daha çabuk yayılır ve hakimmiş gibi görünür. Genel kanıymış zannedilir.
Başarısını kabullenemeyenlerin ortak özelliklerine bakarsanız sabit zihinli ve kıyaslama bağımlısı olduğunu görebilirsiniz. Sosyal hayatlarında da olumlu duygulara mesafeli olanlar daha çok OB'ye negatif basıyorlar. Sözüm meclisten dışarı ben çevremde temas kurduklarım üzerinden genellememi yapıyorum.
Ben Galatasaray'ın başarısına katkı sunan herkesi desteklerim. Başarısız olursa zaten hocayı beraber göndeririz.