Okan Buruk | Teknik Direktör

Insallah bir gun elindeki topculari kullanmayi ögrenirsin, insallah bir gun daha iyi degisiklikler yapmayi ögrenirsin

Kaleci antrenörünü evet. O kritere göre seçmelisin. Kalecinin uçup kaçması onun yetenekleriyle alakalı. Kendi geliştirmesinde, daha iyi kaleci olmasındaysa antrenörün net olarak çok büyük rolü var. Eray gider kendisini başka yerlerde kanıtlar gelir, eyvallah derdim. Ama hiçbir kalecilik yeteneği olmayan birinin direkt Galatasaray'da kaleci antrenörü olarak başlaması kabuledilebilir bir şey değil. En azından bana göre.
O imrendiğimiz takımlarda dediğin şekilde antrenör örneği baya azdır. Eray bana kalırsa da fayda sağlayacağını düşünmem ama bir işi bireysel olarak iyi yapmak ile öğretmek çok farklı.

O imrendiğimiz takımlarda dediğin şekilde antrenör örneği baya azdır. Eray bana kalırsa da fayda sağlayacağını düşünmem ama bir işi bireysel olarak iyi yapmak ile öğretmek çok farklı.
Renktaş o imrendiğimiz takımlar bazen taç atışları için bile özel antrenör tutuyorlar. Bu tür alanları işin eğitimini almış profesyonel kişilere emanet etmek lazım görüşündeyim. Ya da tartışmaya açık olmayan isimler getirmek lazım. Eray bu iki kriteri de karşılamıyor. Bu adam bu işin eğitimini nerde aldı da direkt Galatasaray'da başlıyor antrenörlük kariyerine? Ya da hangi vasıflarına göre? Benim bildiğim tarihimizin en kötü kalecilerinden biriydi. Kötü futbolcu iyi teknik direktör olabilir ama kaleciliği bilmeyen birisi iyi kaleci antrenörü olamaz bence.

Bu adam bizden önce de böyleydi. En ufak bir olumsuz sonuçta hemen hakem, hakem. Evet, hakem kötüydü de sen çok mu iyiydin? Burda da Tudor için neler demiş. Şimdi Tudor'un yaptıklarının daha fazlasını kendisi yapıyor. İnsan bazen çıkıp bir özeleştiri yapar. Sana kaç defa dediler teknik ekibe takviye yap. Sen ne yaptın? Koca Galatasaray kulübüne kaleci antrenörü olarak Eray İşcan'ı reva gördün. Senin en kritik bölgenin antrenörü Eray İşcan nasıl olur Allah aşkına? Çık biraz da bunlardan konuş. Bu kulübün kaleci antrenörü zamanında Taffarel'di. Muslera bir efsane olduysa bunda Taffarel'in de katkısı büyük. Soruyorum, Eray Uğurcan'a ne katabilir? Sonra da adama laf ediyoruz. Eray'ın çalıştırdığı kaleciden gelişim göstermesi beklenmemeli zaten.

erayı kulübe getirenin okan buruk olduğuna nasıl eminsinde burdan saçma şekilde eleştiriyorsun kendi açıklaması var mı ekibimde erayda olacak veya erayda bize hizmet edecek diye?

Taffareli severim diyelim ki Muslera'ya katkısı olsun onun dışında niye 1 tane kaleci çıkaramadık bu görev çok mühim bir şeyse. Eray olsun demiyorum ama afaki mevzulardan eleştirmek bunuda haklıymış gibi yapmak saçma. Bende taffarali yukarıda yazdığımdan dolayı yerden yere vururum kimsede bir şey diyemez muslera dışında 1 tane kaleci çıkmamış. saçmalığı haklı göstermek kolay azıcık çırpınmak yeterli.

Hatta daha ileri gideyim eray 2024 te kulübe geldi jankatın performasın iyi olduğu da geçen sene demek ki eray etki etmiş mi oluyor. Kiralık filan diye argüman sunmana gerek madem buraya düz mantık fikir yazıyoruz benimde düz mantık fikrim bu. Jankatı ortaya çıkaran Erayı kulübe kazandıran Okan hocama teşekker ederim o zaman. Güzel mi saçmalamak.

Uğurcan geçen sene iyiyid ne oldu eray çalıştırdığı için mi iyiydi. Eray 2024 den beri kulüpte.

erayı kulübe getirenin okan buruk olduğuna nasıl eminsinde burdan saçma şekilde eleştiriyorsun kendi açıklaması var mı ekibimde erayda olacak veya erayda bize hizmet edecek diye?

Taffareli severim diyelim ki Muslera'ya katkısı olsun onun dışında niye 1 tane kaleci çıkaramadık bu görev çok mühim bir şeyse. Eray olsun demiyorum ama afaki mevzulardan eleştirmek bunuda haklıymış gibi yapmak saçma. Bende taffarali yukarıda yazdığımdan dolayı yerden yere vururum kimsede bir şey diyemez muslera dışında 1 tane kaleci çıkmamış. saçmalığı haklı göstermek kolay azıcık çırpınmak yeterli.

Hatta daha ileri gideyim eray 2024 te kulübe geldi jankatın performasın iyi olduğu da geçen sene demek ki eray etki etmiş mi oluyor. Kiralık filan diye argüman sunmana gerek madem buraya düz mantık fikir yazıyoruz benimde düz mantık fikrim bu. Jankatı ortaya çıkaran Erayı kulübe kazandıran Okan hocama teşekker ederim o zaman. Güzel mi saçmalamak.
Hocam diyordun

Nasıl yani Okan Buruk getirdiğine emin misin?Kaleci antrenörü teknik ekibin bir parçası değil mi? Hocanın direkt etki ve yetkisi olduğu bir konuda bile hoca mı getirdi demeniz çok komik. Yani sevin, savunun, ki Okan hocayı ben de severim ama en çok da ben eleştiririm. Yanlışa yanlış demek saçmalık değil. Asıl saçmalık olan körü körüne her şeyi savunmaktır.

Renktaş o imrendiğimiz takımlar bazen taç atışları için bile özel antrenör tutuyorlar. Bu tür alanları işin eğitimini almış profesyonel kişilere emanet etmek lazım görüşündeyim. Ya da tartışmaya açık olmayan isimler getirmek lazım. Eray bu iki kriteri de karşılamıyor. Bu adam bu işin eğitimini nerde aldı da direkt Galatasaray'da başlıyor antrenörlük kariyerine? Ya da hangi vasıflarına göre? Benim bildiğim tarihimizin en kötü kalecilerinden biriydi. Kötü futbolcu iyi teknik direktör olabilir ama kaleciliği bilmeyen birisi iyi kaleci antrenörü olamaz bence.
çok var ya o şekilde olan. Eray a güvenmiyorum bunu ayrı koyalım ama bizdeki Fadıl hoca misal geçmişi yok gibi ama kötü diyebilir miyiz?
Benim teknik ekip tarafında en çok beklentim genç oyunculara yapılan yatırımın karşılığında onlar ile ilgilenecek antrenörler eklenmesiydi bu sene.

Nasıl yani Okan Buruk getirdiğine emin misin?Kaleci antrenörü teknik ekibin bir parçası değil mi? Hocanın direkt etki ve yetkisi olduğu bir konuda bile hoca mı getirdi demeniz çok komik. Yani sevin, savunun, ki Okan hocayı ben de severim ama en çok da ben eleştiririm. Yanlışa yanlış demek saçmalık değil. Asıl saçmalık olan körü körüne her şeyi savunmaktır.
Hoca a takımına adam getirmiyor erayımı getirecek güldürmeyin yav. 2023 yada 2024 başkanın bizzat altyapıya getirdiği adam. Emin olmadığın bir mevzuda niye getirmiş diyorsun o zaman, körü körüne savunmuyoruz salt düşmanlık yapanlara gereken cevabı veriyoruz. Aynen eleştiriyoruzda maske oldu aç bak mesajlarına salt düşmanlık yapmışsın gün boyu nefret kusmuşsun. Eleştiren adam eray işcandan vurmaz geçin bu işleri.

çok var ya o şekilde olan. Eray a güvenmiyorum bunu ayrı koyalım ama bizdeki Fadıl hoca misal geçmişi yok gibi ama kötü diyebilir miyiz?
Benim teknik ekip tarafında en çok beklentim genç oyunculara yapılan yatırımın karşılığında onlar ile ilgilenecek antrenörler eklenmesiydi bu sene.
Peki eklendi mi sence? Ben de onu diyorum. İyi bir teknik direktörün çok iyi de bir teknik kadrosu olması gerektiğini düşünüyorum. Hocanın ekibi lig için yeterli ama ŞL için yetersiz bence. Bunu yıllardır göremiyor. Anlıyorum yıllardır bu ekiple çalışıyor ve onlara çok güveniyor ama bazen gelişim için değişim şarttır.

Dört senedir oyuncu kalitesi ile sampiyon oldugu iddia ediliyor ama ayni zaman da oyunculari dogru kullanmadigi iddia ediliyor

Dogru kullanmadigi oyuncularin kaliteleri nasil yetiyor ozaman sampiyonluga

yav eray antrenmanda uğurcan'ın 5 metre yanına bile yaklaşmıyordur o işin nüktesi. eray'ın söyleyeceği varsa da uğurcan kaale alıp dinlemiyodur zaten.. teknik ekipteki esas sıkıntı önünde 3 gün önce başak maçı örneği varken kim hocayı ikna etti veya ikaz etmedi de sane 2. yarıya sol kanatta başladı. bu herifi orda verimli kullaanmak için city-bayern gibi öre öre topu getirecen de son raddede bu herif yarılanmış atletizmiyle son vuruş yapsın. biz osimhen'i besleyemiyoz sane'ye nasıl pozisyon hazırlayacaz. maç başlangıç planında azıcık sapınca veya rakip td mecbur bırakınca zaten her hamle karavana. ''teknik'' direktörlük dediğin zaten bu anlarda başlar. rakip takım bizden bile büyük bütçelerle 40 tane td getirirken okan buruk hepsinden iyi idareci olduğu için denk kadroyla 4 sene en büyük rakibini altına aldı. ama avrupa'da işin tekniğini de becerebilen adamlarla karşılaşınca taraftar desteğini alamadığı her anda nakavt oluyor. lucescu bize bile ihtiyar geldi son nefesini verene kadar avrupa futbolunda söz sahibi oldu. okan buruk 4 sene ligi domine ederken avrupalının dikkatini çekemiyorsa şapkayı önüne koyup düşünmesi gerekiyor. rakipleri her zaman da ayağının tozuyla gelip sümüklü oğlunun nazıyla talisca'yı postalayan ismail kartal gibi ezikler olmayacak.

Hoca a takımına adam getirmiyor erayımı getirecek güldürmeyin yav. 2023 yada 2024 başkanın bizzat altyapıya getirdiği adam. Emin olmadığın bir mevzuda niye getirmiş diyorsun o zaman, körü körüne savunmuyoruz salt düşmanlık yapanlara gereken cevabı veriyoruz. Aynen eleştiriyoruzda maske oldu aç bak mesajlarına salt düşmanlık yapmışsın gün boyu nefret kusmuşsun. Eleştiren adam eray işcandan vurmaz geçin bu işleri.
Kusura bakma da ne yazacağımı sana mı soracağım? Başkan getirdiyse ben istemiyorum desin. Yazılarımda herhangi bir hakaret, küfür falan yoksa, ki yok, sana düşmez ne yazacağımı sorgulamak. Benimle de bir daha asla bu şekilde konuşma. Bana saçmalıyorsun falan demek haddine değil senin!

Peki eklendi mi sence? Ben de onu diyorum. İyi bir teknik direktörün çok iyi de bir teknik kadrosu olması gerektiğini düşünüyorum. Hocanın ekibi lig için yeterli ama ŞL için yetersiz bence. Bunu yıllardır göremiyor. Anlıyorum yıllardır bu ekiple çalışıyor ve onlara çok güveniyor ama bazen gelişim için değişim şarttır.
geçmiş 4 sene için bir şey diyemeyeceğim ama bu sene özelinde emin olduğum bir şey var. Dursun un aklına yatıyorsa o iş yapılıyor onun harici yapılmıyor eğer para çıkacaksa.
Hani hocayı sizin dediğiniz şekilde kötü kabul ediyorum. Gittik en iyiyi de getirdik sence Dursun varken istenilen şeyler yine olacak mı?

Kusura bakma da ne yazacağımı sana mı soracağım? Başkan getirdiyse ben istemiyorum desin. Yazılarımda herhangi bir hakaret, küfür falan yoksa, ki yok, sana düşmez ne yazacağımı sorgulamak. Benimle de bir daha asla bu şekilde konuşma. Bana saçmalıyorsun falan demek haddine değil senin!
Kulüplerin kendi departmanları vardır. Kaleci departmanı, sağlık departmanı gibi onlara hocalar genelde müdahil olmaz. Ekstra özel bir durum olmaz ise.

Sana ne yazacağına karışan oldu mu? Bir şey uydurmuşsun onun üzerinde hocanın düşmanlığını yapıyorsun sana gerekli cevabı veriyorum. İstediğim ile istediğim gibi konuşurum hayırdır senden izin mi alacağım. Bana sorgulamak düşüyor daha moderasyonunda olduğun forumun yöneticisinin neye karışıp karışmıyacağınıda mı bilmiyorsun bunuda mı öğreteyim. Sana karışan olmadı ilk mesajında uydurduğun eray işçan hikayesinin farklı versiyonuna devam ediyorsun.

geçmiş 4 sene için bir şey diyemeyeceğim ama bu sene özelinde emin olduğum bir şey var. Dursun un aklına yatıyorsa o iş yapılıyor onun harici yapılmıyor eğer para çıkacaksa.
Hani hocayı sizin dediğiniz şekilde kötü kabul ediyorum. Gittik en iyiyi de getirdik sence Dursun varken istenilen şeyler yine olacak mı?
Dursun her haliyle bize yakışmayan bir başkan. Dursun'a rağmen 4. sene üst üste şampiyon olmamız büyük bir başarı bence. Benim hocayı eleştirmem genelde Avrupa yüzünden. Deplasmanlarda kazanabileceğimiz, en azından 1 puan alabileceğimiz birçok maçı oynattığı yanlış oyun, yaptığı yanlış hamlelerle kendi elleriyle verdi. Ben buna kızıyorum. Yoksa Okan Buruk düşmanı falan değilim. Ama sevmek zorunda da değilim, onu söyleyeyim. Taraftarlar arasında Fatih Terim'i de belli konulara göre sevmeyenler var. Nasıl ki, bu Fatih hocanın bir kulüp efsanesi olduğu gerçeğini değiştirmez, benim de Okan Buruk'u sevip sevmemem onun kazandığı şampiyonluklara gölge düşürmez.

Geri
Üst Alt