Okan Buruk | Teknik Direktör

Takımın maaş ortalamasını hoca değil yönetim belirler. Dünyada genel transfer başarı oranı %50-60 olursa bu başarılı geçer. Transfere rakiplerin senden daha fazla para harcadı. Kulüp ekonomisi- bütçesi TD'nin problemi değil yönetimin problemidir.
Bir an once yazdigim mesaji okumani rica ederim. Illa ki hoca sozlesmeleri yapar. Ancak onun istekleri de islerin nasil ilerleyecegini belirler.

Bir an once yazdigim mesaji okumani rica ederim. Illa ki hoca sozlesmeleri yapar. Ancak onun istekleri de islerin nasil ilerleyecegini belirler.
Bahsettiğin şeyler hocanın belirlediği şeyler değil. Yönetimin belirlediği şeyler. Özellikle TR'de tam profesyonel olarak yönetilmeyen kulüplerde takım bütçesi vb. ekonomik kararlar tamamen yönetim ve başkan kararıdır. Hoca 4 sene bunun son senesine Avrupa da dahil takımı hedefe götürmüştür. Bahsedilen yüksek gelirler de bu hedeflere ulaşılması sayesinde oluşmuştur. Her kötüyü hocaya yazıp iyiyi yazmamak da art niyettir sadece.

Bahsettiğin şeyler hocanın belirlediği şeyler değil. Yönetimin belirlediği şeyler. Özellikle TR'de tam profesyonel olarak yönetilmeyen kulüplerde takım bütçesi vb. ekonomik kararlar tamamen yönetim ve başkan kararıdır. Hoca 4 sene bunun son senesine Avrupa da dahil takımı hedefe götürmüştür. Bahsedilen yüksek gelirler de bu hedeflere ulaşılması sayesinde oluşmuştur. Her kötüyü hocaya yazıp iyiyi yazmamak da art niyettir sadece.
Yani yonetim bizim "elit" oyunculara gitmemizi istiyor ve Okan hocanin bunda hicbir etkisi yok. Tamam.
Okan'dan cok Dursun'a giydirmisligim vardir bu arada. Yedigim tum banlar Dursun yuzundendir. Ancak Okan'i burada hic paysizmis gibi gostermek asil sorun.

Okan tabi ki maasi kendi sozlesmeye yazmiyor. Ancak biraz kritik dusunursen bunun nasil dolayli yoldan gerceklestigini anlamak icin deha olmaya gerek yok.

Bir kac ornek vereyim.

Singo'nun alinmasindaki israri. Transfer sezonunun sonuna kadar Singo, Singo dedi. Gelmek istemeyen adami 5-6 milyon maas vererek bir de onun ustune 30 milyon bonservis vererek aldirtti. Bana kimse bunu Dursun istedi falan demesin. Bu arada Dursun'a ayri geliriz. Onun suclari Okan'dan da buyuk. Bu arada bu zamana kadar maaslar artmisti ama bu durumu patlatan olay oldu. Singo ne yapmista 5-6 milyonluk oyuncu olmus?

Her alinan futbolcunun "elit" olmasini istemesi. Bu elit dedigi adamlar da zaten kariyer yapmis, buraya gelmesi icin para vermen gereken adamlar.

Her maas zammi isteyen oyuncuyu kenara cekip konusmak veya gerekirse oynatmamak gerekirken, hep zam verip sen yildizsin oglum diyerek olayin cozulmesi. Bu Dursun ve Okan'in ortak hatasi.
Allaha şükür ki şu mesajı yazacak kadar deha olmamışım tamamıyla saçmalık yazdıkların bir de olay örgüsü kurmuşsun şükür şu saçmalığı yazıp kendimize deha demedik. sana açıklama yapsamda havaya yazı yazmak gibi olacak bu kafayla devam et.

İlk yarıyı seyretmedim. İkinci yarı açtım maçı skor 1-1 iken. Vallahi gördüğüm kadarı ile küçümsediğiniz chobanispor ve arap iso, bizim ahrazlardan daha iyi bir Avrupa maçı çıkardılar. Roma'yı ceza alanına sokmadıkları gibi pozisyon da ürettiler, direkten dönen topları oldu. 35'lik Kante ile falan Roma'dan puan aldılar. Hiç bahane üretmeye gerek yok abicim. Osimhen yoksa bizim hocamız ve takımımız yok. Tamamen Osimhen odaklı bir takımız.

Diyeceksiniz ki geçen sene içeride oynadığımız iki Liverpool ve içerideki Juventus maçlarını da bu hoca oynattı. Ben aynı görüşte değilim. Oyuncular çok net bir biçimde maç seçiyorlar. Ayrıca bu tarz maçlardaki fizik ve atletizm yükümüzün çok büyük bir bölümünü, son derece motive olup ölümüne oynayan Osimhen çekiyor. O iki Liverpool maçında ve 5-2'lik Juventus maçında Osimhen olmasaydı eğer o maçları kazanamazdık çok açık bir şey bu. Başlı başına bir takım olan Victor Osimhen, takımı sırtına aldı sürüklüyor 2 senedir. Heh işte o da bir yere kadar. Bir noktadan sonra sakatlanıyor. Robot değil bu adam.

Dün akşam Sporting maçında rakibe gösterilmeyen kırmızı kart büyük şerefsizlik, kabul ediyorum. Zaten dün akşamdan beri UEFA'ya sövüyorum. Amma ve lakin bence de penaltı ile uzaktan yakından alakası olmayan penaltı pozisyonu için aynı görüşte değilim. Mesela maç 1-1 ve sen deplasmanda oynuyorsun. O penaltı pozisyonundaki geçiş hücumuna nasıl müsaade edersin yahu? Tam tersi defansı güvenceye alıp senin geçiş oynaman lazım. Keza yediğimiz ilk gol de topa vuran adamın yanında 10 tane Galatasaraylı oyuncu var. O adamın orada o topa vurmasına nasıl müsaade edersin? Nasıl bir defans anlayışı bu? Herif 8 kişi içinden tek başına topa vurdu. Amma ve lakin bizim hocamız çıkıp La Fontaine'den masallar anlatıyor. Yediği golleri söylemiyor, zamanında yapmadığı değişikliklerden bahsetmiyor. Hep aynı terane. Ben Okan hoca ile Avrupa'da mutlu olabileceğimize ihtimal vermiyorum. Yerel ligimiz içinse 10 numara hoca, lafım yok.

Amma ve lakin ben artık Avrupa'da en iyilerini hayal etmek istiyorum. 4 yıl üst üste şampiyon olmuş takımdan bunu beklemek hakkım. Son 16'nın ötesini görmek istiyorum ben. Okan hoca ile çok da mümkün görmüyorum açık konuşmak gerekirse. Ha en başta Dursun denen ahraz ve onun yancıları varken mümkün görmüyorum. Onların yediği naneler Okan hocadan önce gelir. En başta o haysiyetsizleri indirmek lazım.

okan diyen hiçbiri adam değildir
fatihe gelince fatih hoca
okan buruk'a gelince okan

sizin fatih gs'yi sattı la akıllı olun biraz

her gün 3 antrenmanı kim yapıyor Tuncay avrupada?
Maç önceleri kampa giren kaldı mı genelde bilmiyorum
Gs menfaatleri için hoca kalmalı o zaman zaten oyuncular elinden gelip şampiyon yapıyorlar avrupada da iyi kötü götürüyorlar mı?
Abartilli örnek verdim ama ilaki hala bu eski kafa disiplin abidesi hocalar vardir. Avrupayi bu sezon görmemiz gerek nereye kadar götürecegiz cünkü okan buruk dar bir kadroyu tercih ediyor ve illaki bundan dolayi erken yorulmalar sakatliklar olacaktir.

okan hocaya para harcanmış
sizin fatihinize adam olmayan topçulara 3 5 para verildi yav
hadi az yüreğiniz varsa konuşalım

yiğit gökoğlana milyonlar verdirdi fatihiniz
ama önemli değil o zaman öyleydi

neyse yav her şey ortada
adamın yaşı 30 okan hocaya okan diyor
hayırdır beraber mi askerlik yaptınız

4 yıldır takımın başında ve hala takıma kırılmayı öğretemedi hala takım en ufak olayda sarsılıyor psikolojik ve mental olarak yıkılıyor gerekirse çıkacaksın bağıracaksın çağıracaksın burası galatasaray müthiş olmayabilirsin yetenekli de olmayabilirsin (misal sallai barış alper ) ama mücadeleyi bir saniye bile elden bırakamazsın burda çöplenen sane torreira ve davi ile mücadele anlamında en çok ayakta kalan oyuncuydu mesela sırf golü atamadı diye çöplenemye başladı gene ama siyah ekran müthiş tabi görmeyen gözlere

hoca en az taktiğe kafayı yorduğu kadar bu tür işlere de kafa yormalı takıma ruh ve karakter katması lazım şu pozisyonda 5-6 kişi direkt hakemin etrafına gidip itiraz etseydi baskı altına alırdık çok rahat sadece bu maç özelinde de değil genel olarak pısırık bir takımız

Geri
Üst Alt