Okan Buruk | Teknik Direktör

Bazı anlarda sakin pas yapıp oyunu soğutmayı bilmek lazım. Liverpool bize göre çok daha üst seviye takım ama 90 dk top göstermediler neredeyse, bu seviyede keskin farklar olmamalı.

Bir de hala maç içinde savunma hattında çok fazla değişiklik yapıyor, maç içinde savunmaya dokunulmaz ekstrem durumlar dışında.

Başarılıyız ama daha başarılı olmak istiyorsak bunlar oyuna eklenmeli yoksa burası gördüğümüz maksimum nokta olur.

Bazı anlarda sakin pas yapıp oyunu soğutmayı bilmek lazım. Liverpool bize göre çok daha üst seviye takım ama 90 dk top göstermediler neredeyse, bu seviyede keskin farklar olmamalı.

Bir de hala maç içinde savunma hattında çok fazla değişiklik yapıyor, maç içinde savunmaya dokunulmaz ekstrem durumlar dışında.

Başarılıyız ama daha başarılı olmak istiyorsak bunlar oyuna eklenmeli yoksa burası gördüğümüz maksimum nokta olur.
Artık yaptığı değişiklerle oyun dizilişini hemen anlayabiliyoruz. Eren’i alıyor Jakops sol stoper oluyor Yunus’u alıyor Singo orta saha oluyor Lemina stoper oluyor. Singo’nun stoper olması zaten doğru değildi ama bu kadar oynaması yanlış

Artık yaptığı değişiklerle oyun dizilişini hemen anlayabiliyoruz. Eren’i alıyor Jakops sol stoper oluyor Yunus’u alıyor Singo orta saha oluyor Lemina stoper oluyor. Singo’nun stoper olması zaten doğru değildi ama bu kadar oynaması yanlış
Abdulkerimi çikartip jacobsu sol stoper yapıp erenide solbeke cektiginde skor 4-0 dı bazi degisikliklerini cidden anlamiyor insan. Bunu neyi amaclayarak yapti mesela yorgunluk desen zaten ara var vs.

Sigirpress ile yenildi. Ic saha vs deplasmanda Jekyll and Hyde gibi davraniyor olmamizi cozemedigi surece konferans ligi orta sinif Avrupa takimlari otesinden teklif alamaz. Oralarda ASY gibi bir atmosfer, Osimhen gobi santraforlar da bulamayacaktir. Her zaman Galatasaray gibi oynayamazsin. Bazen Akhisar gibi oynamayi bilmeli.

Ikinci yariya kotu de baslamadik aslinda ama donen toplari toplayamadigimiz icin 5 dakikada uc gol yiyip oturdu asaga. Yaptigi degisiklikler garipti ama en azindan denedi diyecez. Super lig sampiyonlugu halen kendi elimizde. Fener ve tranbzona yenilmezsen kalan 5 macta 8 puan toplaman gerekiyor. O kadarini da becer. Surklase etmene gerek yok.

Kararsızım bu nedenle soruyorum,

Acaba takımı full hızlı ve dikine oynayan oyunculardan oluşturmanın da bir dezavantajı mı bu

Şimdi 1-2 tane örnek vericem absürd olacak ama

Diyelim ki dün maça çıktığımızda Barış-Osimhen ok, ama 10 numarada Asensio, sağ kanatta da mesela Tadic gibi bi oyuncu olsa, ağır vs ama topu ayağına aldı mı topu basıp bekleten, takımın öne çıkmasını sağlayan, topun kıymetini bilen hani.

Deplasmanlarda daha mı işimize yarar?

A planı tutmazsa, B planı üretemiyor. Hocada benim gördüğüm temel sıkıntı bu. Bir plan kuruyor, tutarsa tamam. Ama tutmazsa hiçbir alternatif yok.

Acaba takımı full hızlı ve dikine oynayan oyunculardan oluşturmanın da bir dezavantajı mı bu

Diyelim ki dün maça çıktığımızda Barış-Osimhen ok, ama 10 numarada Asensio, sağ kanatta da mesela Tadic gibi bi oyuncu olsa, ağır vs ama topu ayağına aldı mı topu basıp bekleten, takımın öne çıkmasını sağlayan, topun kıymetini bilen hani.

2.haftadaki lpool macini Ilkay'in kendi yari sahamizda 3 kisiyi iki saniye ekstra topu tutup Baris'in ileriye firlamasina musade ederek attik ya. Yan top-geri top Sara da bu yok maalesef.

Ayaginda top tutabilecek tehlike yaratabilecek adamlari oynatmayayim suprise yapayim defansif oynayayim ben yeaaa

Bir 15 sene kalsa Ferguson etkisini yaratacağını düşünüyorum. Her sezon üzerine koydu. Yerel dominasyonu sürdürür, Avrupa'da denk gelirse (Konferans veya EL) kupa da kaldırabilir. Eleştirilerin çoğuna katılıyorum bu arada ama tüm resme baktığınızda çok başarılı.

Eger Dursun tekrar baskan olursa Okanla devam eder ama ediyorsada bir sarti olmasi gerek, yanindaki is bilmeyenlerden ayrilip cok prof yabanci yardimcilar kabul etmeli.

Geçtiğimiz seneye göre gelişme yok diyenin takıntıdan gözü kör olmuştur.

Geçen yıl iç sahada da kayıptı takım çok daha düşük seviyede takımlarla oynamamıza rağmen.

Heriften tiksiniyosunuz onu anladık da 2 hakkaniyetli yorum yapın.

Dün Lang yerine sallaiyle başlamasını, torreira abdülkerimin çıkmasını, kimin nerde oynadığının belli olmadığını vs hep beraber eleştirelim mesela bunlara kimse itiraz etmez.

Yeni hoca gelince sadece olumsuz şeylerin olumluya döneceği falan sanılıyor en komiği de o
Sadece bir örnek: GS- R. Union Saint maçı. İç saha maçıydı. Düzelme var mı? Bana Liverpool Juve vs dersen, önceki yıllarda Tottenham Manu maçları da iyiydi. Büyük maçlarda hoca değil taraftar oynatıyor. Ayrıca takıma eklemezler oldu ve katkısı çok büyük bu eklemelerin. Mesela Uğur Can olmasaydı dün tarihi fark olurdu. Şimdi renkdaş 4-0 yenilmişsin ama kahraman kalecin. Bu mu gelişme?
96-2000 kadrosundan sonraki en iyi kadro vardı elimizde. Bu kadro iyi bir hocanın (Terim, Luce) elinde olsaydı dün Liverpool’u elerdi. Sakat oyuncuyu değiştiremiyor, cesur değil, oyunu okuyamıyor. Elbette bu eleştirileri yaparken Lucescu Terim gibi hoca baz alarak yapıyorum, yoksa Tudor filan değil.
Gitmeli mi, daha fazlasını istiyorsak, evet; ancak bu bize fazla diyorsak devam etmesinde behis yok. Ancak o zaman da dün neden Sallai ile başladı, devrede Sallai dururken neden Boey çıktı diye eleştiremeyiz, rakip Liverpool korkak oynamaktan daha doğalı yok. Der geçersin..

Aman hocam onlari fener alsin

Aman hocam onlari fener alsin yas 75 maas 15 m euro

Bizim takımın deplasman oyunu ara ara şok press ya da kontra olur. Top vs yapamıyoruz.

Diğer türlü topu tutabilirsin tabi. En azından ileride çoğalır pas yaparsın, kalabalıklaşınca da orta filan kesersin en kötü. Duvara çarpıp geri gelmezsin.

Abdulkerimi çikartip jacobsu sol stoper yapıp erenide solbeke cektiginde skor 4-0 dı bazi degisikliklerini cidden anlamiyor insan. Bunu neyi amaclayarak yapti mesela yorgunluk desen zaten ara var vs.
Takımın saldıracağını, Apo’nun ağır kalacağını düşündü herhalde.
Bazen diyorum ben mi bu kadroyu abartıyorum diye: kalede Uğur Can (hadi geçmişi ts olduğu için vasat kabul edelim) Davinson, Torreira, Lemina, Sane (tavanları premier lig adamların) Barış (ŞL maçlarında rüştünü zaten ispatladı) İsmail, Sinop ve Boey belki bir tık altı bu grubun ancak her elit takımda oynar demesen de acaba dedirtir. Gelelim Osimhen’e.. Sanırım kendisinden iyi bir Haaland var.. Yunus Apo, Lang, Sara vs vasat, İcardi, İlkay vs bunları da çaptan düşmüş olarak kabul ediyorum. Yine ilk onbir harika gibi duruyor. Demek ki sorun malzemeyi kullanmayı bilmeyen ustada. Sporting, braga bizden iyi değil mesela. Liverpool ile de aramızda çok fazla fark yok.

Hocayı seviyoruz bu lig icin tartışmasız en iyisi ama yanlışlarını söylemek hocadan nefret etmek değildir, bizim fener denilen biatcilardan farkımız budur

Bizim takımın deplasman oyunu ara ara şok press ya da kontra olur. Top vs yapamıyoruz.

Diğer türlü topu tutabilirsin tabi. En azından ileride çoğalır pas yaparsın, kalabalıklaşınca da orta filan kesersin en kötü. Duvara çarpıp geri gelmezsin.

Bunu diyorum işte, bence kendi evimizde değil ama deplasmanlarda net topa basıp oyunu soğutabilen ve top ayağındayken çok iş yapabilen 1 veya 2 oyuncu bu takımın çehresini değiştirir.

Geri
Üst Alt