Okan Buruk | Teknik Direktör

Şampiyonluk örtmesin gerçeği demişsin usta. Başarılıysa niye şöyle böyle deniyor o zaman?

BU kabız olmadan daha rahat şampiyon olabilirsin.

Aynı mevkilere defalarca oyuncu almadan da şampşyon olabilirsin.

Daha az harcar daha iyi oynar daha kolay şampiyon olabilirsin. Bunu diyoruz

Valla arkadas kafamda kurguluyorum.

Pasif kalan, surekli ders cikaran etkisini, takimindaki otoritesini sorguladigim Okan Buruk yerine , ac ve sezonu en azindan limitli bir takimda avrupa kulvari kovalayan Arda Turan nasil olur diye.

Baya baya isiniyorum o fikre her mac hocanin performansini gordukce.

Olaki ayrildi/kovuldu vs gibi senaryoda- gidecegi yer sisik maasla besiktas olur ben diyeyim.

Ama sampiyon olursak da yonetim ve okan buruk aynen devam eder. Ama her sezon oldugu gibi ayni sorunlari resetleyerek, cozmeyerek ilerleyen mantalite bu sezon basarili olsa bile seneye buyuk patlar bu kafada. En buyuk endisem bu.

Bu arada şu an değil OB, Tudor bile olsa aynı şeyi yazardım,

Sırf bazı yorumculara veya gazetecilere her ne zkse işte dokundu diye medyada kendisine başlatılan karalama kampanyasına destek olursanız,

Yarın bu takımın TD'si kim olursa olsun onu da yedirirsiniz "gazeteciyim" ayağına bu kulüpten hayatını geçindiren tiplere. Kel falan başta olmak üzere. Haberiniz olsun.

15 Nisan 2026

Hala aynı noktadayız

Bu takım şampiyon olacak

Mourinho Real Madrid'le Barça'dan 5 yediğinde "böyle maçlardan sonra hemen maç yapmak gerekli" demişti. Çok doğru, psikoloji böyle bir şey işte. Mesela Cuma günü fener rizeyi yendi, maç fazlasıyla lider oldu, burada birbirini kesenler olacak hsdhsds

Ama Cumartesi akşamı örneğin güzel bir oyunla 3-0 yendik Gençleri. Bi de üstüne Osi iyileşti haberi, "gelin lan fenerliler" moduna geçilecek.

Son oynanan maçın psikolojisi bir sonraki maça kadar geçmiyor hiçbir şekilde maalesef.

bu mesajı alıntılayıp doğru dedin Nedim abi yazacaktın biliyorum

Mourinho Real Madrid'le Barça'dan 5 yediğinde "böyle maçlardan sonra hemen maç yapmak gerekli" demişti. Çok doğru, psikoloji böyle bir şey işte. Mesela Cuma günü fener rizeyi yendi, maç fazlasıyla lider oldu, burada birbirini kesenler olacak hsdhsds

Ama Cumartesi akşamı örneğin güzel bir oyunla 3-0 yendik Gençleri. Bi de üstüne Osi iyileşti haberi, "gelin lan fenerliler" moduna geçilecek.

Son oynanan maçın psikolojisi bir sonraki maça kadar geçmiyor hiçbir şekilde maalesef.

bu mesajı alıntılayıp doğru dedin Nedim abi yazacaktın biliyorum
bu mesajı alıntılayıp doğru dedin Nedim abi

Kendisine sene sonuna kadar tam destek veriyorum, herkes de vermeli, medya çakallarına yem edilecek biri degil
Her başarının arkasında kendisi yok mu. :red: Yapsın işte gene. Taraftarı hiç karıştırmasın kimse. İşler zora girince birlik olalım, iyi olunca da her şeyi kendisi yaptı. Yok öyle. 3 gün daha izin versin. Hallolur her şey.

Her başarının arkasında kendisi yok mu. :red: Yapsın işte gene. Taraftarı hiç karıştırmasın kimse. İşler zora girince birlik olalım, iyi olunca da her şeyi kendisi yaptı. Yok öyle. 3 gün daha izin versin. Hallolur her şey.

Yok. Öyle diyenler varsa da yanlış bir söylem. Bu iş ekip işi, hatta daha önce de söyledim başarıların %70'i benim için futbolculardadır. %30 TD. Bu denklem böyle olmasa zaten takımlar milyon eurolar harcayıp oyuncu değil TD transferi yapardı.

Neyse özetle başkalarının yanlış çıkarımları, bizim yine doğru bildiğimiz ve doğru bulduğumuz şeyi yapmaya devam etmemize engel olmamalı diye düşünüyorum.

Loo sorduğum soruya bir cevap versenize

Adama cevap vereceğim

Son 4 senedir Okan Buruk'un kötü giden veya yenik düştüğümüz bir maçta dokunuşu olup da geriye çevirdiğimiz maç var mı

Ben hatırlayamadım

Direkt Sivas deplasmanı hatta kırmızı kart görünce stoper değil orta saha almıştı oyuna. Çok enteresan, 11'e 11'ken orta saha almayan adam 10 kişiye düşünce orta saha aldı oyuna :asd:

Kendisini çok beğenmediğimi bilen bilir. Ama medya çakallarına yem etmemek lazım, 2 gündür operasyon var kendisine

Kendisini çok beğenmediğimi bilen bilir. Ama medya çakallarına yem etmemek lazım, 2 gündür operasyon var kendisine
Yok. Öyle diyenler varsa da yanlış bir söylem. Bu iş ekip işi, hatta daha önce de söyledim başarıların %70'i benim için futbolculardadır. %30 TD. Bu denklem böyle olmasa zaten takımlar milyon eurolar harcayıp oyuncu değil TD transferi yapardı.

Neyse özetle başkalarının yanlış çıkarımları, bizim yine doğru bildiğimiz ve doğru bulduğumuz şeyi yapmaya devam etmemize engel olmamalı diye düşünüyorum.
Abi koca adam. Kendi kendini müdafaa edebilir diye düşünüyorum.

Rakibi gaza getiriyorsun durduk yere, sonra gidip yüzümüzü yere eğiyorsun.

Bize hainlik yapılıyor bu işi çözeceğiz diyorsun, halbuki hiçbir şeyden haberin olmadığı için yine havada kalıyor bu söylem de.

Kim niye kendisine destek olsun. İşleri bu noktalara getiren kendisi değil mi.

Kendisini de müdafaa etsin, haini de çözsün, 2 defa 7 puan öne geçtiği sezon şampiyonluğu da kaptırmasın. Biz avukat mıyız, gazeteci miyiz, yoksa teknik direktör müyüz.

Zamanında çıkıp herhalde 12 kişi oynayacağız, kimse ne oynadığımızı bile bilmeden yorum yapıyor minvalinde konuşup bizle kendince dalga geçen birine taraftarın arka çıkmaması için 50 tane sebep sayılabilir şu an.

İsteyen destek versin tabii elinden geldiği ölçüde bu onun kendi şahsi iradesidir ama şahsım adına söylüyorum her iyi şeyi kendine atfeden birine destek olmak istemiyorum. Kimsenin böyle bir zorunluğu olduğunu da düşünmüyorum. Destek hak edene verilir çünkü bana göre.

Oyunculara alan yaratıp, belli bir konfor alanı sağlayıp verim almasını İcardi'nin yaptığı gibi abartılı olmadığı müddetçe doğru buluyordum ama Milli arada 2 farklı ülkeye (Barcelona, Milano) gittiğini duyunca acaba oyunculara alan açarken kendini de mi sürekli o konfor alanında tutmaya uğraşıyor fikri bir beynimi tırmaladı. Rahatsız oldum.

Lig oynanıyor, en önemli oyuncun ve bazı diğer önemli oyuncuların sakatken, Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışından koparılmayacağı da ortadayken, bu kadar rahat davranmasına hayret ettim. Asıl sıkıntı, daha 2 sezon önce evinde Fener'e rehavetten dolayı kaybetmişken ve herkesin kafasını yere düşürmüşken, daha 2 ay önce yine rehavetten Süper Kupa'yı ellerinle vermişken bunların hiçbirinden ders çıkarmayıp bugün yine salıvermesi. Ders aldım diyor ya, ders alan insan asla böyle davranmaz. Milyon Euroların havada uçuştuğu, milyonlarca insanı etkileyen bir iş yapıyorsan biraz da diken üstünde olacaksın. Oyuncuların da olacak. Kaldı şurada 1 ay falan sık dişini, sonra Dünya turuna mı çıkıyorsun ne yapıyorsan yap.

Geri
Üst Alt